33. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Batman: ​Hush 161 csillagozás

Jeph Loeb: Batman: Hush Jeph Loeb: Batman: Hush Jeph Loeb: Batman: Hush Jeph Loeb: Batman: Hush Jeph Loeb: Batman: Hush

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az egyik legizgalmasabb és legszebben kidolgozott Batman-történet a világhírű Jim Lee rajzaival. A Denevérember valamennyi ellenségét felsorakoztató kalandot három kötetben jelentette meg a kiadó. A történet javarészt Batman városában, Gotham cityben zajlik, a megjelenő ellenfelek között ott van a korábbi Batman-képregényekből már ismerhető Gyilkos Krok, Macskanő, Méregcsók és Jonathan Crane, a Madárijesztő éppúgy, vagy Harvey Dent, a kétarcú vagy a rövid kiruccanás erejéig meglátogatott Metropolisban, Clark Kent, alias Superman. A történetben minden régi ellenség (és barát) feltűnik, de új módszereket alkalmaznak, s a barátok is időről időre áldozatául esnek valamely felsőbb erőnek; egy szerencsétlen baleset után feltűnik a gyerekkori legjobb barát, a Metropolisban élő Tommy Elliot sebész, s így a történet a gyerekkori emlékek megidézésével is tovább építi a Batman-sztorit, ahogy a szerelmi szál és a három Robin története sem hiányozhat.

A Képes-féle kiadás három kötetben, az Eaglemossé két kötetben jelent meg.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény

>!
Eaglemoss Hungary, Budapest, 2017
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377189658 · Illusztrálta: Jim Lee, Scott Williams
>!
Eaglemoss Hungary, Budapest, 2017
170 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377189641 · Illusztrálta: Jim Lee, Scott Williams
>!
Képes, Budapest, 2007
96 oldal · ISBN: 9789638696496 · Fordította: Bayer Antal · Illusztrálta: Jim Lee, Scott Williams

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Batman


Kedvencelte 9

Most olvassa 4

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
GytAnett P
Jeph Loeb: Batman: Hush

Nem is tudom, hogy mit írjak.
Kezdjük azzal, hogy annyira közöm sincs ehhez az egész szuperhősös világhoz, hogy a párom mindig csak röhög rajtam, amikor mond valamit ezekkel kapcsolatban, én meg csak nézek rá, mint borjú az új kapura. Aztán jöttek ezek a gyönyörű szép kiadványok. Gondoltam, arra tökéletes lesz, legalább az alapszereplőkkel megismerkedjek.
A képregények számomra eléggé idegenek, mivel 98%-ban regényeket olvasok, de nagyon tetszett, folyamatosan megálltam a képekben gyönyörködni. Nincs tapasztalatom, de úgy gondolom, hogy az egész kiadvány és a rajzok nagyon nagyon igényesek. Mindenesetre ez a két könyv meggyőzött arról, hogy szeretném birtokolni a többi részt is. A végén elképesztően fog mutatni a polcomon. :P
Magáról a történetről: érdekes, izgalmas volt. Meglepődtem, hogy mindig jött újabb és újabb szereplők, viszont azt bántam, hogy nem sokáig maradtak színen. Egy-egy fejezet, és ennyi.
Rengeteget segített, hogy elmagyarázta, hogy ki kicsoda. Persze megértem azokat, akik szerint ez degradáló volt, de vannak bizony olyan emberek is, mint én, akiknek nincsenek korábbi ismereteik. Sőőt, a végére megtörtént az a csoda, hogy én magyaráztam el a páromnak, hogy ki is az Orákulum, mert még az elején rákérdeztem nála, nem tudta elmondani. :P
Lényeg a lényeg, szeretném folytatni az ismerkedést ezekkel a könyvekkel, történetekkel. :)

1 hozzászólás
>!
Nikymeria P
Jeph Loeb: Batman: Hush

Nem vagyok nagy képregényevő, de ahhoz képest tetszett. A végére már kezdtem belerázódni.
Érdekes volt végigszánkázni a szereplőkön, ki kicsoda, és vajon ki lehet Hush. Mintha ismerném ezeket a hősöket és gonosztevőket… :D később biztos a helyére kerülnek a fejemben.

>!
Csabi P
Jeph Loeb: Batman: Hush

Hát, nem tudom, mit írjak. Lesújtóan üres egy történet, a fordulatok abból állnak, hogy három oldalanként előrángat az író egy újabb régi szereplőt, hogy aztán hamar el is tűnjön a színről. Közben meg Batman fejben folyamatosan kommentálja az eseményeket, hogy a hülyék is megértsék. Mondjuk érthető, akik ezeken a műveken nőttek fel, azoknak szükségük is van rá.
Azt hiszem felül kell bíráljam a Watchmenről írt kritikámat, az tényleg irodalom ehhez képest.

5 hozzászólás
>!
Razor SMP
Jeph Loeb: Batman: Hush

Az új kiadás kapcsán végre sort kerítettem erre a híres-hirhedt sztorira. Szegény kissé hátrányból indult nálam, mivel a sztori nagy fordulatát – ki is a titokzatos Hush – későbbi kiadványok már sikeresen ellőtték, de hát a klasszikussal élve, nem a cél a fontos, hanem az odáig vezető út, így is bőven tartogatott ez a sztori kérdéses részeket és izgalmakat. A szereplő felhozatal talán egy kicsit túl bőre is sikerült, így nem igazán kapott mindenki elég oldalszámot, ráadásul a Jason-os szál teljesen nyitva maradt.
Rajzolás terén nem érheti szó ezt a történetet, végig tetszett a képi világ, Jim Lee szerintem rendesen odatette magát.

5 hozzászólás
>!
Ramonais
Jeph Loeb: Batman: Hush

Az egész történet nagyon izgalmas volt. Amik eddig unalmasnak véltem akkora fordulatot tettek, hogy csak ámultam. A szereplők érzelmileg nagyon sokat változtak, és ez tetszett. Több háttér sztorit kaptunk Robinnal és elődjeivel kapcsolatban. És olyan főgonosz lépett színre, akire nem számítottam. Ha összegezzük a Hush 3 részét, akkor méltó befejezést kapott és az egész egy nagyszerű történet volt.
Nagyon tetszett és ajánlani tudom az EGÉSZ sorozatot.

Örök kedvenc *-*
Eddig ez volt a legjobb Batman képregényt amit olvastam. Miért?
Mert volt benne:
– Szerelem
– Poénok
– Harcok
– Drámák
Érzelmeim leponként változtak. Többször is elolvastam. Nem lehetett letenni. :)

>!
ancsee P
Jeph Loeb: Batman: Hush

Hmm, ez volt az első igazi képregényem (kevésbé érzem a már korábban olvasott Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító -t valódi képregénynek) és szerintem egy hosszú időre az utolsó is. Sajnos nem lettem meggyőzve arról, hogy ez nekem kell, sőt, alig vártam, hogy vége legyen, de ez lehet, hogy inkább csak annak köszönhető, hogy ez a műfaj távol áll tőlem, csak ki akartam szakadni a komfortzónámból. A képek részletessége tetszett, különösebben a történettel sem volt gond, de nem kötött le. Volt benne pár jó szöveg, de nevetni azért nem tudtam rajta. Eddig se értettem és szerintem ezután sem fogom, hogy ezek a „BLAM” meg „WHAK” meg „THOOM” meg hasonló „értelmes, kifejező szavak” miért kerülnek fel a képekre és mit adnak hozzá, engem inkább csak bezavartak az értelmezésben (nem a képet néztem, hanem ezeket a hangutánzó (?) szavakat igyekeztem megfejteni). A végén a borítógaléria feldobta, ez mindenképpen plusz pont. A borító és a keménykötés szintén tetszetős.

>!
zamil
Jeph Loeb: Batman: Hush

Nem vagyok Batman rajongó, valahogy ez a kimért karakter, akit nem is tudom, talán számomra nem is igazi szuperhős, sose szerettem, de ez a rész igazán tetszett. Volt mögötte mondani való, jól bemutatta a küzdelmeit, amiken az idők alatt végig kellett mennie. Igaz kicsit tömény is lett, ahogy újra felelevenednek az ellenségek, akiken szépen ismételten le kell gyűrnie, hogy a végén összeálljon és kiderüljön mi van az egész mögött. Meg kell mondjam végig sötétben tapogattam én is, mint Batman, és lehet ezért is tetszett ez a rész.

>!
Dominik_Blasir
Jeph Loeb: Batman: Hush

DC Comics kezdőknek – és mint ilyen, nagyszerűen beteljesíti célját. Sőt, ami azt illeti, sokkal szofisztikáltabban teszi mindezt, mint vártam.
Kezdjük ott, hogy hiába van az egésznek egy tour guide jellege, mégsem lesz túlzsúfolt: ez mégis alapvetően Batman sztorija, így megvan a lehetőség arra, hogy a hatszáz szereplővel „egyenként” találkozzunk (ellenpéldaként ott van mondjuk a Marvel bármely random hősösszecsődítős crossover eseménye, ahol egy oldalon általában el sem férnek az aktuális jelenetben szereplők). Loeb nem túl bonyolultan, de abszolút tisztességesen bemutatja a szereplőket, felvázolja Gotham (és Metropolis) kapcsolatrendszerét, szépen felépíti Batmanhez való viszonyukat. Szimpatikus drámaisággal beszél a bizalom és a hűség kérdésköréről: minden látszat ellenére ez szerintem egy kifejezetten drámai történet, aminek a középpontjában Bruce személyének ellenmondásai állnak. (Bizonyos szempontból ez persze a legtöbb Batman-sztorinak központi eleme, de pont ezért nem is maradhatott ki ebből sem.) Talán a kelleténél kicsit jobban elveszik a latexruhás gonoszok világában, de pár jelenet egészen megkapóan és érzelmekkel telien ábrázolja ezeket a problémákat.
Maga a cselekmény jellegénél fogva nem túl kifinomult, de minimum szórakoztató, ahogy újabb és újabb alakok tűnnek fel, hiába szívódnak utána fel viszonylagos gyorsasággal. A rejtély megoldása szerintem kifejezetten kiszámítható annak, aki olvasott már hasonló történetet, bár én mindvégig reménykedtem abban, hogy más lesz Hush álarca mögött spoiler.
A rajzokkal meg szerintem végképp nincs különösebb gond (a szomszédos Ragadozók cím például sokkalta szexistább), néhány furcsa anatómiai kérdéstől eltekintve Jim Lee rajzai jól megkomponáltak, a „visszaemlékezős” pillanatoknál különösen hatásosak.
Szóval soha rosszabb Batman-képregényt.

Ps. az új, Eaglemoss-kiadással kapcsolatban: nálam a pozitívumok (kegyetlenül jól kinéző keménytáblás, current size kiadás, borítógalériával, retróképregénnyel) simán ellensúlyozzák a negatívumokat (apróbb fordítás/szerkesztésbéli hiányosságok, nem túl változatos betűtípusok).

>!
Szécsi_Balázs
Jeph Loeb: Batman: Hush

Ez a történet pont az olyanoknak való mint én. Valamennyire ismerem a híresebb DC-karaktereket, de pl Savage Hawkmanről csak hallottam (Illetve röhögtem. Sokat). Szóval a történet elég egyszerű. Valaki elkezdi húzni Batmant, régi ellenségeket uszít rá, és régi barátokat próbál ellene hangolni. A vége felé van egy kis nyomozás, egy kis romantika, igazából semmi extra. Ami a legjobban megfogott, azok a rajzok. Egyszerűen öröm volt néha csak a képeket nézni.

>!
Fleur_Rouge_Cerise
Jeph Loeb: Batman: Hush

Ez volt a legjobb Batman képregény, amit valaha olvastam. Mondjuk ehez nagyban hozzájárul az is, hogy ez volt az egyetlen.

Már nagyon régóta szerettem volna elkezdeni DC meg Marvel képregényeket olvasni, de sose tudtam hol kezdjem el. Úgyhogy az Eaglemoss kiadasa most nagyon jól jött. A filmeket korabbról ismertem, de nem igazán fogtak meg (mármint a dc), túl egysíkúak benne a karakterek (kivéve az Arrowverse-t, a The Flash mai napig a kedvenc sorozataim közé tartozik), viszont az ismeretük meg jól jött, mert itt a létező összes főgonosz és hős szerepel, így azért volt fogalmam arról, hogy ki kicsoda.

Mit is mondhatnék? Egyszerűen imadtam. A rajzok annyira vérlázítóan szépek, hogy ez nekem már pupillapornó kategória. A történet elment, nem is igazán az fogott meg, hanem a karakterek. Nagyon tetszik, hogy az utolsó mellékkarakterig az összes szépen fel van építve, mindenkinek megvan a saját története, érzései és ahogy olvastam folyamatosan az járt a fejemben, hogy még, még, többet akarok megtudni mindenkiről. A szerelmi szál nagyon tetszett, de a romantikus énemet felboszantja a befejezés. Jó, jó, tudom hogy akcióképregényekben nem ezen van a hangsúly, de hát azé' mégis csakmá' na…

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
csillagka P

– Úgy hallom, Thomas Elliot már megint halott.
– Igen, azt mondják.

12. fej.

3 hozzászólás
>!
Csabi P

Slash… twhap thwap… whack… tcatsch… slish… tchuk… shoom shoom… wkish… shmack

>!
luthienlovemagic IP

Barátok nélkül mit sem ér az élet. Még ha minden más meg is adatott.

2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: barát · barátság
>!
Brigi007

Vajon Clark mit csinálna a helyemben?
Nem pusztán kitörne és menekülne.
Mosolyogna. Mint egy kiscserkész. Aztán mondana valami szívmelengetőt, hogy megnyugtassa a fiút.
De ennek a fiúnak nem Clark jutott. Én vagyok itt.
És ez az én városom. Gotham City.
És ez így van jól.

>!
luthienlovemagic IP

Minden ember természeténél fogva áhítozik a tudásra.

3. fejezet

>!
TribeBubu 

A gyanakvás magvaiból keserű gyümölcs terem.

2. RÉSZ — Tizedik fejezet: A SÍR (Eaglemoss Hungary, 2017)

>!
Brigi007

– Nyugalom, fiam, nemsokára hazaviszünk.
– …de.. én Batmannel akarok maradni…

Kapcsolódó szócikkek: Batman
>!
porcelánegér

I KILLED JASON TODD
AND ALL I GOT WAS
THIS LOUSY T-SHIRT

Címlap, Joker pólója (Képes, 2007)

>!
Dávidmoly

Ha a detektívek dolga könnyű lenne… mindenki azt csinálná.

Nyolcadik fejezet: A halott

>!
Justabookworm7

Amíg nem tudsz az én fejemmel gondolkodni, soha nem győzhetsz le.

2. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Waid: Batman: Bábel Tornya
Donny Cates – Chris Hastings – Kieron Gillen – Katie Cook – Ryan North – Al Ewing: Thanos győz
Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Holtak között
Mark Millar: A Különítmény 1. – Több mint ember
Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 3.
Chris Claremont – Frank Miller: Rozsomák: Adósság és becsület
Roberto Aguirre-Sacasa: Pókember 2.
Paul Tobin – Borys Pugacz-Muaszkiewicz – Karolina Stachyra – Travis Currit: The Witcher 3. – Varjak átka