86. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Batman: ​Hush (Batman: Hush 1.) 192 csillagozás

Jeph Loeb: Batman: Hush Jeph Loeb: Batman: Hush Jeph Loeb: Batman: Hush Jeph Loeb: Batman: Hush Jeph Loeb: Batman: Hush

HUSH 1. RÉSZ
Eredeti megjelenés a Batman 608-613. számában
(2002. december és 2003. november között)

Gotham városát a bűn fertőzi, Batman legádázabb ellenségei pedig újra előbukkantak, hogy életét pokollá tegyék. Nem is sejtik azonban, hogy mindannyian csupán bábuk a gonosz Hush körmönfont bosszúhadjáratának sakktábláján. Batmannek ebben az elszánt hadjáratban minden erejét, ügyességét és fondorlatát latba kell vetnie, hogy még időben felfedhesse a háttérben álló titokzatos játékmester kilétét.

DETEKTÍV KÉPREGÉNY 27. szám
Eredeti megjelenés az 1939. májusi számban.

A „Denevérember” legelső színrelépése alkalmával a Maszkos Muskétás befolyásos mágnások gyilkosai után nyomoz a Vegyipari Szindikátushoz kapcsolódó bűnügyben.

A Képes-féle kiadás három kötetben, az Eaglemossé két kötetben jelent meg.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény Eaglemoss Hungary

>!
Eaglemoss Hungary, Budapest, 2017
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377189658 · Illusztrálta: Jim Lee, Scott Williams
>!
Eaglemoss Hungary, Budapest, 2017
170 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377189641 · Illusztrálta: Jim Lee, Scott Williams
>!
Képes, Budapest, 2007
96 oldal · ISBN: 9789638696496 · Fordította: Bayer Antal · Illusztrálta: Jim Lee, Scott Williams

2 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Batman · Selina Kyle (Macskanő)

Helyszínek népszerűség szerint

Gotham City


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Jeph Loeb: Batman: Hush

Nem igazán olvastam eddig rendes képregényeket, így mondhatni ezzel kiléptem a komfortzónámból.
Sokszor alig vártam, hogy vége legyen. Nem igazán mozgatta meg a fantáziámat, meg talán ez a DC kifejezetten nem is az én világom.
Ettől függetlenül a végére kezdtem belerázódni valamelyest, akkor már kicsit élvezhetőbbé vált. A rajzok gyönyörűek, fantasztikusan jól ki vannak dolgozva.
Ebben az esetben talán nem is kifejezetten a történetet csillagozom, hanem a rajzokat. Fogok még próbálkozni képregényekkel, azonban szerintem a regény az én világom.:)

GytAnett>!
Jeph Loeb: Batman: Hush

Nem is tudom, hogy mit írjak.
Kezdjük azzal, hogy annyira közöm sincs ehhez az egész szuperhősös világhoz, hogy a párom mindig csak röhög rajtam, amikor mond valamit ezekkel kapcsolatban, én meg csak nézek rá, mint borjú az új kapura. Aztán jöttek ezek a gyönyörű szép kiadványok. Gondoltam, arra tökéletes lesz, legalább az alapszereplőkkel megismerkedjek.
A képregények számomra eléggé idegenek, mivel 98%-ban regényeket olvasok, de nagyon tetszett, folyamatosan megálltam a képekben gyönyörködni. Nincs tapasztalatom, de úgy gondolom, hogy az egész kiadvány és a rajzok nagyon nagyon igényesek. Mindenesetre ez a két könyv meggyőzött arról, hogy szeretném birtokolni a többi részt is. A végén elképesztően fog mutatni a polcomon. :P Magáról a történetről: érdekes, izgalmas volt. Meglepődtem, hogy mindig jött újabb és újabb szereplők, viszont azt bántam, hogy nem sokáig maradtak színen. Egy-egy fejezet, és ennyi.
Rengeteget segített, hogy elmagyarázta, hogy ki kicsoda. Persze megértem azokat, akik szerint ez degradáló volt, de vannak bizony olyan emberek is, mint én, akiknek nincsenek korábbi ismereteik. Sőőt, a végére megtörtént az a csoda, hogy én magyaráztam el a páromnak, hogy ki is az Orákulum, mert még az elején rákérdeztem nála, nem tudta elmondani. :P
Lényeg a lényeg, szeretném folytatni az ismerkedést ezekkel a könyvekkel, történetekkel. :)

1 hozzászólás
Nikymeria P>!
Jeph Loeb: Batman: Hush

Nem vagyok nagy képregényevő, de ahhoz képest tetszett. A végére már kezdtem belerázódni.
Érdekes volt végigszánkázni a szereplőkön, ki kicsoda, és vajon ki lehet Hush. Mintha ismerném ezeket a hősöket és gonosztevőket… :D később biztos a helyére kerülnek a fejemben.

Razor P>!
Jeph Loeb: Batman: Hush

Az új kiadás kapcsán végre sort kerítettem erre a híres-hirhedt sztorira. Szegény kissé hátrányból indult nálam, mivel a sztori nagy fordulatát – ki is a titokzatos Hush – későbbi kiadványok már sikeresen ellőtték, de hát a klasszikussal élve, nem a cél a fontos, hanem az odáig vezető út, így is bőven tartogatott ez a sztori kérdéses részeket és izgalmakat. A szereplő felhozatal talán egy kicsit túl bőre is sikerült, így nem igazán kapott mindenki elég oldalszámot, ráadásul a Jason-os szál teljesen nyitva maradt.
Rajzolás terén nem érheti szó ezt a történetet, végig tetszett a képi világ, Jim Lee szerintem rendesen odatette magát.

5 hozzászólás
ancsee P>!
Jeph Loeb: Batman: Hush

Hmm, ez volt az első igazi képregényem (kevésbé érzem a már korábban olvasott Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító -t valódi képregénynek) és szerintem egy hosszú időre az utolsó is. Sajnos nem lettem meggyőzve arról, hogy ez nekem kell, sőt, alig vártam, hogy vége legyen, de ez lehet, hogy inkább csak annak köszönhető, hogy ez a műfaj távol áll tőlem, csak ki akartam szakadni a komfortzónámból. A képek részletessége tetszett, különösebben a történettel sem volt gond, de nem kötött le. Volt benne pár jó szöveg, de nevetni azért nem tudtam rajta. Eddig se értettem és szerintem ezután sem fogom, hogy ezek a „BLAM” meg „WHAK” meg „THOOM” meg hasonló „értelmes, kifejező szavak” miért kerülnek fel a képekre és mit adnak hozzá, engem inkább csak bezavartak az értelmezésben (nem a képet néztem, hanem ezeket a hangutánzó (?) szavakat igyekeztem megfejteni). A végén a borítógaléria feldobta, ez mindenképpen plusz pont. A borító és a keménykötés szintén tetszetős.

zamil>!
Jeph Loeb: Batman: Hush

Nem vagyok Batman rajongó, valahogy ez a kimért karakter, akit nem is tudom, talán számomra nem is igazi szuperhős, sose szerettem, de ez a rész igazán tetszett. Volt mögötte mondani való, jól bemutatta a küzdelmeit, amiken az idők alatt végig kellett mennie. Igaz kicsit tömény is lett, ahogy újra felelevenednek az ellenségek, akiken szépen ismételten le kell gyűrnie, hogy a végén összeálljon és kiderüljön mi van az egész mögött. Meg kell mondjam végig sötétben tapogattam én is, mint Batman, és lehet ezért is tetszett ez a rész.

R4ms3s>!
Jeph Loeb: Batman: Hush

Az egész történet nagyon izgalmas volt. Amik eddig unalmasnak véltem akkora fordulatot tettek, hogy csak ámultam. A szereplők érzelmileg nagyon sokat változtak, és ez tetszett. Több háttér sztorit kaptunk Robinnal és elődjeivel kapcsolatban. És olyan fő gonosz lépett színre, akire nem számítottam. Ha összegezzük a Hush 3 részét, akkor méltó befejezést kapott és az egész egy nagyszerű történet volt.
Nagyon tetszett és ajánlani tudom az EGÉSZ sorozatot.

Örök kedvenc *-*
Eddig ez volt a legjobb Batman képregényt amit olvastam. Miért?
Mert volt benne:
– Szerelem
– Poénok
– Harcok
– Drámák
Érzelmeim laponként változtak. Többször is elolvastam. Nem lehetett letenni. :)

Dominik_Blasir>!
Jeph Loeb: Batman: Hush

DC Comics kezdőknek – és mint ilyen, nagyszerűen beteljesíti célját. Sőt, ami azt illeti, sokkal szofisztikáltabban teszi mindezt, mint vártam.
Kezdjük ott, hogy hiába van az egésznek egy tour guide jellege, mégsem lesz túlzsúfolt: ez mégis alapvetően Batman sztorija, így megvan a lehetőség arra, hogy a hatszáz szereplővel „egyenként” találkozzunk (ellenpéldaként ott van mondjuk a Marvel bármely random hősösszecsődítős crossover eseménye, ahol egy oldalon általában el sem férnek az aktuális jelenetben szereplők). Loeb nem túl bonyolultan, de abszolút tisztességesen bemutatja a szereplőket, felvázolja Gotham (és Metropolis) kapcsolatrendszerét, szépen felépíti Batmanhez való viszonyukat. Szimpatikus drámaisággal beszél a bizalom és a hűség kérdésköréről: minden látszat ellenére ez szerintem egy kifejezetten drámai történet, aminek a középpontjában Bruce személyének ellenmondásai állnak. (Bizonyos szempontból ez persze a legtöbb Batman-sztorinak központi eleme, de pont ezért nem is maradhatott ki ebből sem.) Talán a kelleténél kicsit jobban elveszik a latexruhás gonoszok világában, de pár jelenet egészen megkapóan és érzelmekkel telien ábrázolja ezeket a problémákat.
Maga a cselekmény jellegénél fogva nem túl kifinomult, de minimum szórakoztató, ahogy újabb és újabb alakok tűnnek fel, hiába szívódnak utána fel viszonylagos gyorsasággal. A rejtély megoldása szerintem kifejezetten kiszámítható annak, aki olvasott már hasonló történetet, bár én mindvégig reménykedtem abban, hogy más lesz Hush álarca mögött spoiler.
A rajzokkal meg szerintem végképp nincs különösebb gond (a szomszédos Ragadozók cím például sokkalta szexistább), néhány furcsa anatómiai kérdéstől eltekintve Jim Lee rajzai jól megkomponáltak, a „visszaemlékezős” pillanatoknál különösen hatásosak.
Szóval soha rosszabb Batman-képregényt.

Ps. az új, Eaglemoss-kiadással kapcsolatban: nálam a pozitívumok (kegyetlenül jól kinéző keménytáblás, current size kiadás, borítógalériával, retróképregénnyel) simán ellensúlyozzák a negatívumokat (apróbb fordítás/szerkesztésbéli hiányosságok, nem túl változatos betűtípusok).

Drazsi>!
Jeph Loeb: Batman: Hush

Ez a történet pont az olyanoknak való mint én. Valamennyire ismerem a híresebb DC-karaktereket, de pl Savage Hawkmanről csak hallottam (Illetve röhögtem. Sokat). Szóval a történet elég egyszerű. Valaki elkezdi húzni Batmant, régi ellenségeket uszít rá, és régi barátokat próbál ellene hangolni. A vége felé van egy kis nyomozás, egy kis romantika, igazából semmi extra. Ami a legjobban megfogott, azok a rajzok. Egyszerűen öröm volt néha csak a képeket nézni.

Fleur_Rouge_Cerise>!
Jeph Loeb: Batman: Hush

Ez volt a legjobb Batman képregény, amit valaha olvastam. Mondjuk ehez nagyban hozzájárul az is, hogy ez volt az egyetlen.

Már nagyon régóta szerettem volna elkezdeni DC meg Marvel képregényeket olvasni, de sose tudtam hol kezdjem el. Úgyhogy az Eaglemoss kiadasa most nagyon jól jött. A filmeket korabbról ismertem, de nem igazán fogtak meg (mármint a dc), túl egysíkúak benne a karakterek (kivéve az Arrowverse-t, a The Flash mai napig a kedvenc sorozataim közé tartozik), viszont az ismeretük meg jól jött, mert itt a létező összes főgonosz és hős szerepel, így azért volt fogalmam arról, hogy ki kicsoda.

Mit is mondhatnék? Egyszerűen imadtam. A rajzok annyira vérlázítóan szépek, hogy ez nekem már pupillapornó kategória. A történet elment, nem is igazán az fogott meg, hanem a karakterek. Nagyon tetszik, hogy az utolsó mellékkarakterig az összes szépen fel van építve, mindenkinek megvan a saját története, érzései és ahogy olvastam folyamatosan az járt a fejemben, hogy még, még, többet akarok megtudni mindenkiről. A szerelmi szál nagyon tetszett, de a romantikus énemet felboszantja a befejezés. Jó, jó, tudom hogy akcióképregényekben nem ezen van a hangsúly, de hát azé' mégis csakmá' na…

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

csillagka P>!

– Úgy hallom, Thomas Elliot már megint halott.
– Igen, azt mondják.

12. fej.

3 hozzászólás
Csabi>!

Slash… twhap thwap… whack… tcatsch… slish… tchuk… shoom shoom… wkish… shmack

luthienlovemagic IP>!

Barátok nélkül mit sem ér az élet. Még ha minden más meg is adatott.

2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: barát · barátság
EmeseGx>!

– Nem félek tőled!
– Te meg… Mit szívtál?

Kapcsolódó szócikkek: Selina Kyle (Macskanő)
luthienlovemagic IP>!

Minden ember természeténél fogva áhítozik a tudásra.

3. fejezet

TribeBubu P>!

A gyanakvás magvaiból keserű gyümölcs terem.

2. RÉSZ — Tizedik fejezet: A SÍR (Eaglemoss Hungary, 2017)

Brigi007>!

Vajon Clark mit csinálna a helyemben?
Nem pusztán kitörne és menekülne.
Mosolyogna. Mint egy kiscserkész. Aztán mondana valami szívmelengetőt, hogy megnyugtassa a fiút.
De ennek a fiúnak nem Clark jutott. Én vagyok itt.
És ez az én városom. Gotham City.
És ez így van jól.

Kapcsolódó szócikkek: Gotham City
Brigi007>!

– Nyugalom, fiam, nemsokára hazaviszünk.
– …de.. én Batmannel akarok maradni…

Kapcsolódó szócikkek: Batman
porcelánegér>!

I KILLED JASON TODD
AND ALL I GOT WAS
THIS LOUSY T-SHIRT

Címlap, Joker pólója (Képes, 2007)

Dávidmoly >!

Ha a detektívek dolga könnyű lenne… mindenki azt csinálná.

Nyolcadik fejezet: A halott


A sorozat következő kötete

Batman: Hush sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Claremont: Kitty Pryde és Rozsomák
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene 1.
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Hazatérés
Brian Michael Bendis: Miles Morales: Újvilági Pókember
J. Michael Straczynski: Az Ezüst Utazó: Rekviem
Jonathan Hickman: X-Men – Xavier világa / X hatványai
Chris Claremont – Jim Lee – John Byrne – Scott Lobdell: X-Men: Mutánsok genezise
Gerry Conway – Archie Goodwin – Bill Mantlo – Len Wein: Peter Parker: Pókember 7.