A ​borokról könnyedén 4 csillagozás

Minden, amit a szőlőről és a borról tudni kell
Jens Priewe: A borokról könnyedén

A borokról könnyedén mindazokhoz szól, akiknek örömet szerez a bor.

Minden tájékoztatást megad, ami a bor élvezetéhez kell, és amit a borok iránt érdeklődők tudni szeretnének, illetve amire a már haladó borfogyasztók kíváncsiak lehetnek. Tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat a bor helyes tárolásáról, a különféle szőlőfajták tulajdonságairól, a szőlészet és borászat biológiájáról, valamint a bortermelés trükkjeiről. De megtudhatjuk azt is, mik azok a másodlagos és harmadlagos aromák, és mi az a húsz fogalom, amit okvetlenül ismernünk kell ahhoz, hogy megértsük a borszakértőket.

A szerző, Jens Priewe Németország egyik legjelesebb borászati szakírója. Mestere a lényegre törő, pontos és tömör fogalmazásnak, magyarázatai könnyen érthetőek. A kötetben számtalan fénykép és ábra is segíti a tájékozódást.

Miután elolvastuk ezt a könyvet, nemcsak többet fogunk tudni a borról, hanem beszélni is jobban tudunk róla, és több örömünket leljük majd benne.

>!
M-érték, Budapest, 2014
168 oldal · ISBN: 9786155113673

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

FélszipókásŐsmoly >!
Jens Priewe: A borokról könnyedén

Jens Priewe: A borokról könnyedén Minden, amit a szőlőről és a borról tudni kell

Roppant kellemes csalódás ez a könyv. Azt hittem, sokkal felületesebb lesz, amit szép képekkel egészít majd ki – de a szép képek mellé igen hasznos, lényegretörő, közérthető tájékoztatással szolgált. Külcsiny és belbecs harmonikus elegye.

Borokról átfogó alapelvek mentén és valóban könnyedén ír. Gyakorlatias kézikönyv nemcsak „amatőr” borbírálatokhoz, hanem minőségi boriváshoz is. Megtanít, hogy milyen talajba milyen szőlő, milyen palackba milyen dugó, milyen dugóhoz milyen húzó, milyen italhoz milyen pohár, milyen borhoz milyen fogyasztási hőfok való. Szemlélteti, hogy milyen íz- és illatjegyeket azonosíthatunk, és hogy az egyes jellemzőknek mi az oka. Így kiszűrhetjük a borhibákat, felismerhetjük a minőségi nedűt.


Népszerű idézetek

zergusz>!

A jó bor gyakran arról ismerszik meg, hogy nem mindenkinek ízlik.

19. oldal, A bor minősége - A "jó" bor és "rossz" bor

Jens Priewe: A borokról könnyedén Minden, amit a szőlőről és a borról tudni kell


Hasonló könyvek címkék alapján

Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly
Eddie Ludlow: Whisky mesterkurzus
Aaron Knoll: Gin
Kovács Antal: A sommelier
Európa legszebb borútjai
Tobias Pehle: Aperitifek és digestivumok
Fejérvári Gergely – P. Szathmáry István: Kis magyar borsznobkalauz
Szilágyi Réka – Csutorás Ferenc – Papp Péter István: Az egri bikavér
Anette Moldvaer: Kávészenvedély
Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba