We'll ​Always Have Summer – Örökké nyár lesz (Nyár-trilógia 3.) 274 csillagozás

Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

Két testvér – Egy igaz szerelem.

A nyár sosem lesz már ugyanolyan.

Belly csak két fiúba volt szerelmes életében, és mindkettőjük vezetékneve: Fisher. Miután az utóbbi két évet Jeremiah-val töltötte, szinte teljesen biztos abban, hogy megtalálta benne a lelki társát.

Szinte.

Conrad még mindig nem tette túl magát a tévedésén, hogy elengedte Bellyt, még ha Jeremiah mindig is tudta, hogy Belly hozzá tartozik. Amikor a lány és Jeremiah elhatározza, hogy összeköti az életét, Conradnak rá kell ébrednie: most vagy soha – vagy elmondja Bellynek, hogy szereti, vagy örökre elveszíti. A lány kénytelen szembenézni az érzéseivel és az igazsággal, amivel valószínűleg mindig is tisztában volt. Nem kerülheti el, hogy összetörje egyikük szívét.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992739 · Fordította: Tóth István
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992746 · Fordította: Tóth István

Enciklopédia 2


Kedvencelte 36

Most olvassa 17

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

Az egész sorozatot értékeltem most itt a 3.résszel. Egészen sokáig úgy gondoltam, hogy négy csillag bőven elég lesz. Aztán elolvasva az utolsó oldalt is, úgy éreztem, hogy az a könyv, sorozat, ami legvégül megríkat és egyben mosolyt is csal az arcomra, az nem érheti be kevesebbel, mint az öt csillag.
Szeretem Jenny Han könyveit. Olyan jó érzéssel tölt el minden egyes története. Olyan szerethetőek a szereplői, olyan tiszták, ártatlanok és romlatlanok. Ismét szeretnék kamasz lenni, és a nyaraimat Cousins Beachen tölteni. ;)

DarknessAngel >!
Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

No, végre! Erre vártam :) Ez a rész már könnyedebb, nincs tele annyi fájdalommal, és aranyos is. Tudtam, hogy Belly ki mellett fog végül dönteni, csak azt nem, hogy milyen utat választ. És örülök, hogy végül ilyen őszintén mindent elmondtak egymásnak, és senki sem menekült el szokás szerint. Örülök, hogy Conrad is elengedte Bellyt, és nem kezdtek el egyik kapcsolatból a másikba ugrálni.
Ige, nos Belly még nem az igazi, de fejlődőképes, és így a végére ez nekem pont elég volt. Jeremiah-ban most azért egy kicsit csalódtam, de attól még továbbra is kedvelem.
Conrad pedig most egy tök új arcát mutatja, ami meglepett. Jó volt őt látni ilyen érzelmesnek, és az ő szemszögéből olvasni is nagyon szupi volt :)

WindStorm>!
Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

A szerelmet nem lehet skálán mérni. Az ember vagy szerelmes, vagy sem.

Kicsit örül a szívem, hogy végre vége ennek a trilógiának.
A történet vontatott. Az összes lapnál vártam, hogy eldőljön ki – kié lesz, és mégis, láss csodát: az utolsó fejezetnél derül ki minden. Szó szerint minden. Olvasod, olvasod és egyszer csak puff: az már a múlt, mert nem úgy történt ám. Akkor minek kellett ezt az egészet leírni? Szívesebben olvastam volna az igaz szerelemről és valódi házasságról… na, de hát idáig is el kellett jutni, nem igaz?!
Belly katasztrófa. Sajnos megmaradt a 15-16 éves szintjén, számomra ő egy menthetetlen karakter. Mi ez a döntésképtelenség? Nehogymárilyenlétezik?!
Jeremiaht az írónő nagyon elrontotta, az első két kötetben abszolút nem ilyennek ismertem meg, hatalmas csalódás volt.
Viszont amikor Conrad kiöntötte a szívét, nos, bevallom megkönnyeztem. Ez az egy pozitívuma ennek a könyvnek. Ennek, amelynek rohadtul nem kellett volna megíródnia.

Egyszerűen csak nem ezt szánta nekünk a sors.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992739 · Fordította: Tóth István
Annie_Cresta>!
Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

Jóformán semmi nem történt ebben a részben, szervezték az esküvőt és… és ennyi. Szokásos hiszti, jajjnemtudomkitválasszakbrühühüdenehéznekem szindróma és persze a hajtépés sem maradhat el az olvasó (vagy csak én) részéről. Unalmas volt, semmi nem történt és a szereplők továbbra is irritálnak. Az alapszituáció egyébként nevetséges: spoiler Dráma dráma hátán, értelem nulla, nyilvánvaló, kiszámítható végkifejlet. Az egyetlen pozitívum az egészben az, hogy Conrad nem volt kibírhatatlan, mint eddig. Ellentétben Jeremiah-val, aki egy papucs és valahol a második és harmadik rész között eltelt két évben elhagyta az eszét. Jenny Han tényleg nem tud normális, jó karaktereket alkotni. A végén nem hiszem, hogy bárki is meglepődött volna, valószínűleg még a szereplőknek is nyilvánvaló volt, hogy miként fogják végezni. Egyébként a lezárással megint nem vagyok kibékülve, szerintem nem életszagú. spoiler Nem tudom, lehet, hogy én vagyok rosszul beprogramozva, de számomra ez hihetetlen.

”Örökké nyár lesz”… Ha a nyár örökké is tart, ez a trilógia szerencsére nem.

13 hozzászólás
Csoszi>!
Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

Valami kis egyszerű, gyorsan olvasható könyvre vágytam, és ezt maximálisan meg is kaptam. Még az év elején találkoztam az első két kötettel. Mit mondjak, nem voltam túlságosan elájulva tőlük. Sőt! Mégis mikor megláttam a könyvtárban a harmadik részt, úgy éreztem, hogy talán időszerű lenne befejezni a sorozatot, meg egy kicsit kíváncsi is voltam, hogyan alakul Belly és a két Fisher-fiú sorsa.
Na, hát akkor pár szó a könyvről. Nem tudom, mi a bánat történt, de ez éppen tetszett. Lehet, hogy jókor vettem kézbe. Most egyáltalán nem idegesített Belly, pedig rinyából ez alkalommal sem volt hiány. spoiler A legjobb az volt, hogy egy-egy fejezetben Conrad gondolatait is elolvashattam. És megtörtént a csoda! A srác, akit eddig utáltam, megváltozott a szememben, és már azért szurkoltam, hogy Belly őt válassza. Közben pedig tudtam, hogy a szívem fog megszakadni Jeremiah-ért. Úgy érzem, a sorozat legjobb része. Elégedett vagyok a befejezésével.

molly_>!
Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

Nem vártam túl sokat tőle, de még azt a keveset se kaptam meg.
Tele van logikátlan baromságokkal, amiket inkább csak a blogon fejtek ki, mert nem akarom itt elvenni mindenki kedvét a könyvtől. :D
Mindent megtudhatunk… arról, hogy milyen étel lesz az esküvőn, milyen ruha lesz Belly-n, milyen vázák lesznek, milyen virágok… őszintén, kit érdekel? Bezzeg amire már 3 kötet óta várok, azt csak a legeslegutolsó oldalon kaptam meg. Aztán hoppá, egyszer csak vége a könyvnek. Megérte? NEM.
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2016/08/jenny-han-or…

1 hozzászólás
Pandalány P>!
Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

Nagyon megszerettem a Nyár-trilógiát és a befejező rész is kedvenc lett. Pontosan úgy történt minden, ahogy vártam, de ettől függetlenül jó olvasmány, gyorsan végeztem vele, mert egyszerűen képtelen voltam letenni a könyvet. Bellyt és a fiukat is kedveltem végig. Örülök, hogy nem okozott csalódást a befejezés sem. Mindhárom kötet elhozta a nyarat ebbe a szomorkás őszi időbe és totál kizökkentett a valóságból. Az ilyen könyveket szeretem legjobban. Szívemcsücske lett ez a könyvsorozat. Kiemelném a könyvek borítóját, mindegyik gyönyörű kívül-belül.
(az értékelésem még nem teljes)

Zsu_001>!
Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

Beleszerettem a borítókba!
Illik a történethez, minden kép tökéletes!
Az első könyv érintett meg leginkább, a masodik is érdekes volt, de a végére vagy az írónő fáradt el, vagy én. Összességében szerethető történet és karakterek. Örülök, hogy elolvastam.

Edina_Varga>!
Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

Egye fene kapott pluszban egy fél csillagot, csak is azért, mert Conrad észhez tért a végére. De minden más változatlan maradt. Sajnos a fordító is. Szörnyű volt, akkora marhaságokkal, hogy az már fizikai fájdalmat okozott, mióta hívja a haver a havert, vagy a testvér a testvért srácnak? Brrr… Belly sem lett jobb. Nem is értem a Fischer fiúkat, mi a fenét szeretnek benne, mert kevés ilyen döntésképtelen nő van. (remélem)

lucus_97>!
Jenny Han: We'll Always Have Summer – Örökké nyár lesz

Hát ilyen nincs!!!
Hogy lehet egy ilyen jó triólógiát írni?! De Jenny Hannak sikerült.
Egyszerűen imádtam!
Direkt húztam egy kicsit az olvasást, hogy ne legyen olyan gyorsan vége. De sajnos ez is bekövetkezet…
Annyira megszerettem a karaktereket, hogy egyszerűen máris hiányoznak.
Röviden: Tökáletes befejező kötet a Nyár-triólógiának.

Remélem a Könyvmolyképző hamarosan megajándékoz bennünket egy újjabb Jenny Han könyvel.


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

– Még mindig szeretlek. Mindig is szerettelek. Szerintem tisztában vagy ezzel. Szerintem mindig is tisztában voltál vele.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
4 hozzászólás
Csoszi>!

– A szerelmet nem lehet skálán mérni. Az ember vagy szerelmes, vagy sem.

159. oldal

Pandalány P>!

Talán így van ez minden első szerelemmel. Örökre kap egy kis helyet a szívünkben.

52. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Aznap késő éjjel történt.
Táncoltunk. A karomat Jeremiah nyaka köré fontam, és lüktetett a zene. A tánctól és az alkoholtól felhevültem. Pezsgett a vérem. Rengetegen voltak a teremben, de amikor Jere rám nézett, senki más nem létezett.
Csak ő és én.

Suzana>!

De csupán attól, hogy eltüntetünk valamit, az még nem szűnik meg létezni.

51. oldal

vikcs>!

– Túl sokat foglalkozol azzal, mit gondolnak rólad mások.

78. oldal

vikcs>!

(…) a szeretetet nem lehet kitörölni a szívünkből, akármennyire is igyekszünk is megszabadulni tőle.

231. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Amikor kicsi voltam, szerda esténként anyámmal mindig régi musicaleket néztünk.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Morgan Matson: Váratlan minden
Leiner Laura: Maradj velem
Lizzy Charles: Zűröstül-bőröstül
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
E. Lockhart: A hazudósok
Leiner Laura: Bábel
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Morgan Matson: Páratlan nyár