Utóirat: ​Még mindig szeretlek! (A fiúknak, akiket valaha szerettem 2.) 740 csillagozás

Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek! Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A New York Times bestseller, A fiúknak, akiket valaha szerettem elbűvölő és őszinte folytatásában a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613434 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789635612420 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789635612437 · Fordította: Benedek Dorottya

6 további kiadás


Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Peter Kavinsky · Lara Jean Song Covey · Katherine Song Covey (Kitty) · John Ambrose McClaren · Margot Song Covey · Stormy Sinclair · Lucas Krapf


Kedvencelte 97

Most olvassa 45

Várólistára tette 187

Kívánságlistára tette 218

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Klodette >!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Nagyon vártam már A fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia második részét, holott az első kötetet csak a nyáron fedeztem fel magamnak, ami talán nem is volt akkora baj, hiszen legalább nem kellett 2 évet várnom a folytatásra.
Nekem az első részt is nagyon tetszett, de ez a második miden várakozásomat felülmúlta, pedig a Molyon – számomra igencsak meglepő módon – nem kapott olyan jó kritikákat. :(
A második kötet központi témája pontosan az, hogy vajon Peter kihez is hűséges valójában? Az exéhez vagy Lara Jean-hez?
Persze voltak megosztó pillanatok, rengeteg gyanús kérdés felmerült, de nekem nem igazán volt kérdéses, hogy mi is történt valójában?! Volt amikor nagyon haragudtam Peterre, de mindig csinált valamit, amivel végül elnyerte a megbocsátásomat. Egyszerűen nem tudtam rá hosszú ideig haragudni.
Aztán persze ott volt még a „szerelmi háromszög" legújabb tagja John, aki Josh-t váltotta az előző részből. Meg is lepődtem, hogy Josh milyen keveset szerepelt, mert amúgy őt is kedveltem, de aztán végül nem hiányzott, mert John is igazi úriember volt.
Lara Jean helyében – ismerve magamat – én biztosan nem tudtam volna dönteni és választani a két fiú között.
Miközben olvastam, a lelkem szárnyalt, teljesen kikapcsolt, megmosolyogtatott, jó érzésekkel töltött el és rájöttem, hogy ha csak fele annyira tudnék szeretni, mint Lara Jean, akkor már sokkal jobb és boldogabb ember lehetnék.
Izgatottan várom a filmet, mert kíváncsi leszek rá, ráadásul most már a szereplők helyére is a színészeket képzeltem.

Bővebbem pedig:
https://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/11/konyvkritika…

10 hozzászólás
Málnika >!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

A sorozat második része sem okozott csalódást, Lara Jean története a maga egyszerűségében hihetetlenül bájos. A karakterek az első kötethez képest sokkal árnyaltabbá váltak, olyannyira, hogy ezúttal még Margot-ot is sikerült megkedvelnem. Az olvasmányos stílus szerencsére semmit sem változott. Ami pedig a legjobb, hogy a szerelmi történet egyáltalán nem kiszámítható, engem igazán meglepett az utolsó fejezetek fordulata. Spoilermentesen csak annyit mondhatok, Lara Jean helyében valószínűleg másként döntöttem volna.

5 hozzászólás
Deziréé>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Szeretném azzal kezdeni, hogy ebben a részben is olyan guszta és hangzatos ételek vannak, hogy folyamatosan éhesnek éreztem magam, amikor azt olvastam Lara Jean micsoda finomságokat készít vagy eszik.
Most pedig szeretnék áradozni a történetről, hogy engem teljesen félrevezetett az írónő. Amikor már azt hittem tudom mi lesz a következő lépés, akkor egészen mást olvastam, mint amit elképzeltem.
Peterről nem is akarok egy szót sem ejteni, mert teljes mértékben átpároltok Johnnyhoz. Hogy lehet Lara Jean ilyen??? ÁÁ! Ki térek hitemből.
Ez a befejezés is. Teljesen másra számítottam itt is, erre megkaptam ezt. Mi lesz a folytatásban? El sem tudom már képzelni, nem is akarom, mert az írónő úgyis becsap én már előre tudom.
Nagyon várom a folytatást.

Vivienna P>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

" Azt sajnos nem mondhatom, hogy ez a rész is annyira megnyert magának, mint anno az első, ennek pedig több oka is volt. Az első résznek meg volt az a habos-babos hangulata, amit egyszerűen nem lehetett nem szeretni, ezt pedig nagyon hiányoltam ebből a kötetből. Lara Jean levelei is nagyon hiányoztak, mert bár itt is kaptunk néhányat, nem éreztem azt, hogy annyira szerves részei lennének a történetnek, mint az előző kötetben.

Nagyon kíváncsi vagyok már a következő részre és szívesen bele is vetném már magamat az olvasásába, azt azonban még nem sikerült eldöntenem, hogy ezzel is megvárjam-e a filmpremier előtti időszakot – amit őszintén szólva még nem is tudok, hogy mikor lesz – vagy pedig már most elolvassam a harmadik részét, hiszen azért az a lezárás… na de ezt majd még megálmodom a közeljövőben, addig is jöhet egy jó kis filmezés – természetesen ennek a könyvnek az adaptációja, – hiszen már nagyon kíváncsi vagyok."

Teljes értékelés: https://konyveskuckom.blog.hu/2020/03/28/jenny_han_utoi…

Naiva P>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Az előző részhez képest ez a rész langyosabb vizekre evezett. Aranyos és bájos olvasmány, aminek továbbra is nagyon jó volt a hangulata, de azért akadtak benne bosszantó jelenetek is. Nekem sokszor az jött le, ahogy az írónő nem igazán szereti a karaktereit. off
Furcsálltam, hogy Josh parkoló pályára lett állítva. Cserébe kaptunk egy szerintem sokkal szimpatikusabb, szerethetőbb szereplőt. Meg tudtam érteni Lara Jean problémáját, hiszen nincs olyan épeszű lány, aki szemet képes hunyni a felett, hogy a barátja, az ex minden kérésére ugrik. De a hősnőt sem kell félteni. Gyakran akad olyan helyzet, amikor a kishúga sokkal bölcsebb, okosabb, mint ő. Peternek pedig ebben a részben alig volt pozitív oldala. Nagyon kár érte.
A filmre is kíváncsi vagyok. Már nem csak Noah Centineo miatt.

6 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

„Enyém a szíve, csak az enyém. Most már elhiszem. Az enyém, hogy megvédjem és törődjek vele…”

Hatalmas szerelem lett ez a sorozat.
Végig úgy éreztem miközben olvastam, mintha egy meleg, bolyhos, pihe-puha takaró ölelne körbe.

Könyvmolylány20 P>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Már ezer éve szerettem volna olvasni A fiúknak, akiket valaha szerettem c. könyv folytatását, szóval amint megkaparintottam végre ezt a kötetet, neki is álltam. Nagyon szerettem az első részét olvasni és a filmtrilógiát is többször láttam már, nekem nagyon tetszik az egész történet. Kicsit bohókás, kicsit esetlen, de mégis bájos. Lara Jean elég fura világképpel rendelkezik, de jó bepillantani ezekbe a „tinis” gondolatokba. Petert nagyon bírom benne, végig attól tartottam, hogy spoiler
Ez a gyilkosos-kiejtős játék, amit játszottak ebben a második részben, nagyon tetszett nekem, bár ezt a részt a filmből egy az egyben kihagyták. Szerintem sokkal meseszerűbbé teszi a történetet, és jobban megmagyarázza, hogy miért akadt ki annyira LJ Peterre Gen miatt. spoiler Gent amúgy nagyon sajnáltam az apukája miatt, megértem egyrészről, hogy miért nem a legjobb barátnők már Lara Jean-nel, de ettől eltekintve is nagyon szemét húzásai voltak Gen-nek, szóval egy szava nem lehet, szerintem kamatostul visszaadta LJ-nek a járandóságát..
Ez az egész McClarenes sztori is teljesen eltérő a filmben és a könyvben. Szerintem ez a könyvbeli reálisabb, hogy pont abban az idősek otthonában van elhelyezve McClaren dédnagymamája, ahol LJ is elkezd dolgozni. A filmben a srác is ugyanott kezd el dolgozni, de ahhoz már tényleg nagyon nagy véletlenek kellettek volna, mivel a suli mellett nem minden diák áll neki dolgozni, nemhogy ugyanazon a helyen.
Nagyon-nagyon várom már, hogy olvashassam a befejező kötetet is, alig várom, hogy megkaparinthassam és nekiállhassak.

MissFortune>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Jobban tetszett, mint az első rész. Felülmúlta a várakozásomat.

Amikor ezt a részt olvastam, már nem éreztem úgy, hogy öreg lennék ehhez a műfajhoz. Lara Jean is egyre szimpatikusabb, imádtam ahogy Peterrel civakodnak. Peter fenomenális, annyira szeretem, ahogy Kittyvel viselkedik, Lara Jeant pedig a tenyerén hordozza.
Gen a legnegatívabb szereplő. Ugyan fény derült arra, hogy mit miért tesz, miértilyentahó de én még így sem tudom elnézni.. Remélem soha nem békülnek ki.
John tényleg egy álomfiú..Ő tényleg olyan, amiről az emberek többsége csak álmodhat. Stormy pedig, a dédmamája igazán belopta magát a szívembe.

Peter és John között én se tudnék választani. Én most ezt elég lezártnak érzem, kíváncsi vagyok,hogy mit hoz a harmadik kötet.

Finn_Hudson>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Általában nem rajongok egy sorozat második részéért, mert a legtöbb esetben ekkor történik a legkevesebb esemény. Itt viszont inkább az első rész betetőzése. Nagyon tetszett a John Ambrose szál, sikerült megkedveltetnie magát annyira, hogy sokszor úgy éreztem, ő a tökéletes srác Lara Jean számára. Ami viszont nem annyira jött be, az a Genevieves ügy spoiler Szerencsére a végére ez az egész lecsendesedett és sikerült megbeszélniük.
Akik viszont rengeteget dobtak a történeten, az Stormy és Kitty. Mindkettő hatalmas egyéniség.

polite_menace>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Istenem, annyira édes volt! Imádtam, annyira cuki volt! Meg aranyos! És cuki! Túl rózsaszínen látok most, ahhoz, hogy ennél értelmesebb mondatokat tudjak fogalmazni… :D
Kiegészítés (2018. 01. 25.) az egész trilógiáról: http://addictedtobooks112.blogspot.hu/2018/01/minden-5-…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

zsofiolvas>!

Az emberek ki-be sétálnak az életünkben. Egy ideig ők jelentik számunkra a világot, ők a mindeneink. Aztán egy nap már nem azok. Nem lehet előre megmondani, meddig lesznek a közelünkben.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey
Destinee>!

Van egy koreai szó, amit a nagyi tanított. Jung. Két ember közti kapcsolatot jelent, aminek nem lehet véget vetni, még akkor sem, ha a szeretet gyűlöletbe fordul. Akkor is élnek benned a régi érzelmek, sosem tudod a másikat teljesen lerázni magadról, a szívedben megmarad a másik iránt érzett gyengédség.

Chibi>!

– Nekem nem te vagy az első – feleli Peter. – De te vagy számomra a legkülönlegesebb, mert te vagy az a lány, akit szeretek, Lara Jean.

331. oldal

Chibi>!

Most már tudom, hogy nem akarok csak félig szeretni, és nem akarom, hogy csak félig szeressenek. Az egészet akarom, és ahhoz, hogy az egész az enyém legyen, mindent kockára kell tennem.

332. oldal

Fire_bird P>!

Azt mondják, a távolsággal csak nő a szeretet, de szerintem épp fordítva van: a közelség erősíti meg az érzéseket.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey
Málnika >!

De nem őrizgetem sokáig a rideg kedvemet, az túl sok energiába kerülne.

113. oldal

Fangirl033>!

A szerelem elmúlhat, vagy az emberek eltűnhetnek, anélkül, hogy terveznék. Semmi sem biztos.

37. oldal

getler>!

A homlokomat ráncolom. Nem randizós típus? Az meg mégis milyen? Valamilyen gombaszerű teremtmény, aki csak ül otthon a félhomályban, mohásodva.

16. oldal

getler>!

– Lara Jean, szerintem te minden egyes emberbe beleszeretsz valamennyire, akivel csak találkozol. Ez is a bájod része. Te a szerelembe vagy szerelmes.

306. oldal

haligali>!

Az ember nem lehet közel a másikhoz, nem egészen, ha titkok húzódnak kettejük között.

34. oldal


A sorozat következő kötete

A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Kasie West: Szívességből szerelem
Leiner Laura: Állj mellém
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Morgan Matson: Páratlan nyár
Kasie West: Szerelembe zárva
Leiner Laura: Valahol