Utóirat: ​Még mindig szeretlek! (A fiúknak, akiket valaha szerettem 2.) 689 csillagozás

Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek! Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A New York Times bestseller, A fiúknak, akiket valaha szerettem elbűvölő és őszinte folytatásában a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571407 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789635612420 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789635612437 · Fordította: Benedek Dorottya

6 további kiadás


Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Peter Kavinsky · Lara Jean Song Covey · Katherine Song Covey (Kitty) · John Ambrose McClaren · Margot Song Covey · Stormy Sinclair · Lucas Krapf


Kedvencelte 91

Most olvassa 40

Várólistára tette 182

Kívánságlistára tette 234

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Nagyon vártam már A fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia második részét, holott az első kötetet csak a nyáron fedeztem fel magamnak, ami talán nem is volt akkora baj, hiszen legalább nem kellett 2 évet várnom a folytatásra.
Nekem az első részt is nagyon tetszett, de ez a második miden várakozásomat felülmúlta, pedig a Molyon – számomra igencsak meglepő módon – nem kapott olyan jó kritikákat. :(
A második kötet központi témája pontosan az, hogy vajon Peter kihez is hűséges valójában? Az exéhez vagy Lara Jean-hez?
Persze voltak megosztó pillanatok, rengeteg gyanús kérdés felmerült, de nekem nem igazán volt kérdéses, hogy mi is történt valójában?! Volt amikor nagyon haragudtam Peterre, de mindig csinált valamit, amivel végül elnyerte a megbocsátásomat. Egyszerűen nem tudtam rá hosszú ideig haragudni.
Aztán persze ott volt még a „szerelmi háromszög" legújabb tagja John, aki Josh-t váltotta az előző részből. Meg is lepődtem, hogy Josh milyen keveset szerepelt, mert amúgy őt is kedveltem, de aztán végül nem hiányzott, mert John is igazi úriember volt.
Lara Jean helyében – ismerve magamat – én biztosan nem tudtam volna dönteni és választani a két fiú között.
Miközben olvastam, a lelkem szárnyalt, teljesen kikapcsolt, megmosolyogtatott, jó érzésekkel töltött el és rájöttem, hogy ha csak fele annyira tudnék szeretni, mint Lara Jean, akkor már sokkal jobb és boldogabb ember lehetnék.
Izgatottan várom a filmet, mert kíváncsi leszek rá, ráadásul most már a szereplők helyére is a színészeket képzeltem.

Bővebbem pedig:
https://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/11/konyvkritika…

10 hozzászólás
Málnika >!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

A sorozat második része sem okozott csalódást, Lara Jean története a maga egyszerűségében hihetetlenül bájos. A karakterek az első kötethez képest sokkal árnyaltabbá váltak, olyannyira, hogy ezúttal még Margot-ot is sikerült megkedvelnem. Az olvasmányos stílus szerencsére semmit sem változott. Ami pedig a legjobb, hogy a szerelmi történet egyáltalán nem kiszámítható, engem igazán meglepett az utolsó fejezetek fordulata. Spoilermentesen csak annyit mondhatok, Lara Jean helyében valószínűleg másként döntöttem volna.

5 hozzászólás
Vivienna>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

" Azt sajnos nem mondhatom, hogy ez a rész is annyira megnyert magának, mint anno az első, ennek pedig több oka is volt. Az első résznek meg volt az a habos-babos hangulata, amit egyszerűen nem lehetett nem szeretni, ezt pedig nagyon hiányoltam ebből a kötetből. Lara Jean levelei is nagyon hiányoztak, mert bár itt is kaptunk néhányat, nem éreztem azt, hogy annyira szerves részei lennének a történetnek, mint az előző kötetben.

Nagyon kíváncsi vagyok már a következő részre és szívesen bele is vetném már magamat az olvasásába, azt azonban még nem sikerült eldöntenem, hogy ezzel is megvárjam-e a filmpremier előtti időszakot – amit őszintén szólva még nem is tudok, hogy mikor lesz – vagy pedig már most elolvassam a harmadik részét, hiszen azért az a lezárás… na de ezt majd még megálmodom a közeljövőben, addig is jöhet egy jó kis filmezés – természetesen ennek a könyvnek az adaptációja, – hiszen már nagyon kíváncsi vagyok."

Teljes értékelés: https://konyveskuckom.blog.hu/2020/03/28/jenny_han_utoi…

Naiva P>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Az előző részhez képest ez a rész langyosabb vizekre evezett. Aranyos és bájos olvasmány, aminek továbbra is nagyon jó volt a hangulata, de azért akadtak benne bosszantó jelenetek is. Nekem sokszor az jött le, ahogy az írónő nem igazán szereti a karaktereit. off
Furcsálltam, hogy Josh parkoló pályára lett állítva. Cserébe kaptunk egy szerintem sokkal szimpatikusabb, szerethetőbb szereplőt. Meg tudtam érteni Lara Jean problémáját, hiszen nincs olyan épeszű lány, aki szemet képes hunyni a felett, hogy a barátja, az ex minden kérésére ugrik. De a hősnőt sem kell félteni. Gyakran akad olyan helyzet, amikor a kishúga sokkal bölcsebb, okosabb, mint ő. Peternek pedig ebben a részben alig volt pozitív oldala. Nagyon kár érte.
A filmre is kíváncsi vagyok. Már nem csak Noah Centineo miatt.

6 hozzászólás
Deziréé>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Szeretném azzal kezdeni, hogy ebben a részben is olyan guszta és hangzatos ételek vannak, hogy folyamatosan éhesnek éreztem magam, amikor azt olvastam Lara Jean micsoda finomságokat készít vagy eszik.
Most pedig szeretnék áradozni a történetről, hogy engem teljesen félrevezetett az írónő. Amikor már azt hittem tudom mi lesz a következő lépés, akkor egészen mást olvastam, mint amit elképzeltem.
Peterről nem is akarok egy szót sem ejteni, mert teljes mértékben átpároltok Johnnyhoz. Hogy lehet Lara Jean ilyen??? ÁÁ! Ki térek hitemből.
Ez a befejezés is. Teljesen másra számítottam itt is, erre megkaptam ezt. Mi lesz a folytatásban? El sem tudom már képzelni, nem is akarom, mert az írónő úgyis becsap én már előre tudom.
Nagyon várom a folytatást.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

„Enyém a szíve, csak az enyém. Most már elhiszem. Az enyém, hogy megvédjem és törődjek vele…”

Hatalmas szerelem lett ez a sorozat.
Végig úgy éreztem miközben olvastam, mintha egy meleg, bolyhos, pihe-puha takaró ölelne körbe.

MissFortune>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Jobban tetszett, mint az első rész. Felülmúlta a várakozásomat.

Amikor ezt a részt olvastam, már nem éreztem úgy, hogy öreg lennék ehhez a műfajhoz. Lara Jean is egyre szimpatikusabb, imádtam ahogy Peterrel civakodnak. Peter fenomenális, annyira szeretem, ahogy Kittyvel viselkedik, Lara Jeant pedig a tenyerén hordozza.
Gen a legnegatívabb szereplő. Ugyan fény derült arra, hogy mit miért tesz, miértilyentahó de én még így sem tudom elnézni.. Remélem soha nem békülnek ki.
John tényleg egy álomfiú..Ő tényleg olyan, amiről az emberek többsége csak álmodhat. Stormy pedig, a dédmamája igazán belopta magát a szívembe.

Peter és John között én se tudnék választani. Én most ezt elég lezártnak érzem, kíváncsi vagyok,hogy mit hoz a harmadik kötet.

Finn_Hudson>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Általában nem rajongok egy sorozat második részéért, mert a legtöbb esetben ekkor történik a legkevesebb esemény. Itt viszont inkább az első rész betetőzése. Nagyon tetszett a John Ambrose szál, sikerült megkedveltetnie magát annyira, hogy sokszor úgy éreztem, ő a tökéletes srác Lara Jean számára. Ami viszont nem annyira jött be, az a Genevieves ügy spoiler Szerencsére a végére ez az egész lecsendesedett és sikerült megbeszélniük.
Akik viszont rengeteget dobtak a történeten, az Stormy és Kitty. Mindkettő hatalmas egyéniség.

alice_kingsley>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Istenem, annyira édes volt! Imádtam, annyira cuki volt! Meg aranyos! És cuki! Túl rózsaszínen látok most, ahhoz, hogy ennél értelmesebb mondatokat tudjak fogalmazni… :D
Kiegészítés (2018. 01. 25.) az egész trilógiáról: http://addictedtobooks112.blogspot.hu/2018/01/minden-5-…

1 hozzászólás
Kikiriki>!
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

A cím egy kicsit megtévesztett, mert ez a mondat az első részben a Joshnak szánt levélben szerepel. És Josh bizony ebben a könyvben nem volt sehol. Szomorú vagyok miatta, mert én tényleg szerettem őt, ahogy ebben a könyvben mindenki mást is. Nem tudom, lehetséges-e nem így tenni, mert a szereplők tényleg nagyon szerethetőek. Jenny Han életszerű dolgokról írt, valós helyzetekről. Mert megtörténik, hogy nem tudunk dönteni. Megtörténik, hogy a számunkra legfontosabbak hirtelen kisétálnak az életből. Megtörténik, hogy az élet elveszi tőlünk a családtagjainkat, akár örökre vagy akár csak részben. Legszívesebben csak egész nap ölelgetném a két könyvet (mikor jön a harmadik?), annyira szerettem. Potyogtatnám könnyeimet, mert hiányoznak a szereplők. Vagy csak újrakezdenem az egészet, mert tudom, hogy nehéz lesz a történettől elbúcsúznom.
A Song lányok kapcsolata lenyűgöző, ilyenkor sajnálom, hogy nincs testvérem. Margot az igazi példakép, akinek szintén vannak hibái, mint mindenki másnak, de minden tettét kárpótolja, hogy számára a legfontosabb a család. Kézben tart mindent, megoldja a dolgokat, merész és bátor.
„– Ne hagyd, hogy ez veled is megtörténjen, Lara Jean. Ne vegyél túl komolyan valamit annyira, hogy az visszafordíthatatlan legyen. Legyél szerelmes Peterbe, ha szeretnél, de vigyázz a szívedre! Úgy tűnhet, örökké fog tartani, de nem így van. A szerelem elmúlhat, vagy az emberek eltűnhetnek, anélkül hogy terveznék. Semmi sem biztos.
Kitty a ravasz, de aranyos kishúg, aki mindenbe beleüti az orrát, és kora ellenére néha sokkal okosabban átlátja a dolgokat, mint a nála idősebbek.
" Kitty nagyot sóhajt, és így szól:
Hát, ha ez a szerelem, akkor kösz, nem kérek belőle. Egy cseppet sem. Amikor idősebb leszek, csak a saját dolgaimmal fogok foglalkozni. "
Az apuka maga a tökéletes apuka. Törődik a lányaival, mindennél jobban szereti őket. Egyedül neveli őket, velük nevet, tanácsokat ad nekik, és nem hagyja, hogy homályba vesszen emlékük édesanyjukról.
"– Csak nem akarom, hogy még egyszer ennyire fájjon.
A szívfájdalmat sehogy sem lehet kivédeni, Lara Jean. Ez is az élet része."
A fiúkat imádtam, én sem tudtam volna dönteni. A végére egyik szemet sírt, másik nevetett. Örültem ennek a befejezésnek, de ha másképp alakult volna, azt is elfogadtam volna. Milyen szerencsés is Lara Jean, hogy ennyi aranyos srác fut utána.. :D
Peter néha picit felidegesített, de aztán mindig újra helyrehozta. Méghozzá aranyosan! A végére már világossá vált, miért volt szüksége rá Gennek, és szerintem teljesen jogos volt. Lara Jean néha túlreagálta.
Összetörheted a szívem. Azt csinálsz vele, amit csak szeretnél.
"– Majd' megőrültem nélküled.A halántékát dörzsöli.Nem lehetne…
Azt mondod, én is megőrjítelek?vágok közbe.
Felnyög.
Azt mondom, jobban megőrjítesz, mint bármelyik lány, akivel eddig találkoztam.."
John egy kicsit bekavart, de én őt is szerettem. Nagyon meglepődtem, amikor kiderült a „csavar” Stromyval. Mármint egyáltalán nem számítottam semmi ilyesmire. :D
Stormy a bölcs és tapasztalt öreget játszotta. Nagyon bírtam, tudta ám, hogy kell élni.
„(…) ne feledd, mindig a lánynak kell irányítania, hogy meddig mehetnek el a dolgok. A fiúk a micsodájukkal gondolkodnak. Rajtad áll, hogy józan maradj és megvedd, ami a tiéd.
És végül főszereplőnk, Lara Jean. Szerintem aranyos volt, és a rengeteg ételtől, amit csinált folyton megéhesztem. Néha döntésképtelen volt, és túl féltékeny Gen miatt, de aztán mindig tanult a hibáiból.
Az emberek ki-be sétálnak az életünkben. Egy ideig ők jelentik számunkra a világot, ők a mindeneink. Aztán egy nap már nem azok. Nem lehet előre megmondani, meddig lesznek a közelünkben.
.
Nagyon rég írtam ilyen hosszú értékelést, de ez a könyv megérdemli. Ennyi idézetet se szoktam megemlíteni, viszont ezt csakis az emlékezés miatt tettem. Nem akarom elfelejteni a szereplőket, a történetet. Meg akarom őrizni. :)


Népszerű idézetek

zsofiolvas>!

Az emberek ki-be sétálnak az életünkben. Egy ideig ők jelentik számunkra a világot, ők a mindeneink. Aztán egy nap már nem azok. Nem lehet előre megmondani, meddig lesznek a közelünkben.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey
Destinee>!

Van egy koreai szó, amit a nagyi tanított. Jung. Két ember közti kapcsolatot jelent, aminek nem lehet véget vetni, még akkor sem, ha a szeretet gyűlöletbe fordul. Akkor is élnek benned a régi érzelmek, sosem tudod a másikat teljesen lerázni magadról, a szívedben megmarad a másik iránt érzett gyengédség.

Chibi>!

– Nekem nem te vagy az első – feleli Peter. – De te vagy számomra a legkülönlegesebb, mert te vagy az a lány, akit szeretek, Lara Jean.

331. oldal

Chibi>!

Most már tudom, hogy nem akarok csak félig szeretni, és nem akarom, hogy csak félig szeressenek. Az egészet akarom, és ahhoz, hogy az egész az enyém legyen, mindent kockára kell tennem.

332. oldal

Fire_bird>!

Azt mondják, a távolsággal csak nő a szeretet, de szerintem épp fordítva van: a közelség erősíti meg az érzéseket.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey
Málnika >!

De nem őrizgetem sokáig a rideg kedvemet, az túl sok energiába kerülne.

113. oldal

Fangirl033>!

A szerelem elmúlhat, vagy az emberek eltűnhetnek, anélkül, hogy terveznék. Semmi sem biztos.

37. oldal

getler>!

A homlokomat ráncolom. Nem randizós típus? Az meg mégis milyen? Valamilyen gombaszerű teremtmény, aki csak ül otthon a félhomályban, mohásodva.

16. oldal

getler>!

– Lara Jean, szerintem te minden egyes emberbe beleszeretsz valamennyire, akivel csak találkozol. Ez is a bájod része. Te a szerelembe vagy szerelmes.

306. oldal

Destinee>!

Miért kaptam szájat Istentől, ha csak ostobaságokat tudok vele fecsegni?

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey

A sorozat következő kötete

A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Morgan Matson: Páratlan nyár
Kasie West: Szerelembe zárva
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Mindig karácsony
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó