Utóirat: ​Még mindig szeretlek! (A fiúknak, akiket valaha szerettem 2.) 264 csillagozás

Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A New York Times bestseller, A fiúknak, akiket valaha szerettem elbűvölő és őszinte folytatásában a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.

Eredeti mű: Jenny Han: P.S. I Still Love You

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571407 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571407 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634571414 · Fordította: Benedek Dorottya

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Peter Kavinsky · Lara Jean Song Covey · Katherine Song Covey (Kitty) · Margot Song Covey · John Ambrose McClaren · Lucas Krapf · Stormy Sinclair


Kedvencelte 42

Most olvassa 43

Várólistára tette 152

Kívánságlistára tette 193

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Nagyon vártam már A fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia második részét, holott az első kötetet csak a nyáron fedeztem fel magamnak, ami talán nem is volt akkora baj, hiszen legalább nem kellett 2 évet várnom a folytatásra.
Nekem az első részt is nagyon tetszett, de ez a második miden várakozásomat felülmúlta, pedig a Molyon – számomra igencsak meglepő módon – nem kapott olyan jó kritikákat. :(
A második kötet központi témája pontosan az, hogy vajon Peter kihez is hűséges valójában? Az exéhez vagy Lara Jean-hez?
Persze voltak megosztó pillanatok, rengeteg gyanús kérdés felmerült, de nekem nem igazán volt kérdéses, hogy mi is történt valójában?! Volt amikor nagyon haragudtam Peterre, de mindig csinált valamit, amivel végül elnyerte a megbocsátásomat. Egyszerűen nem tudtam rá hosszú ideig haragudni.
Aztán persze ott volt még a „szerelmi háromszög" legújabb tagja John, aki Josh-t váltotta az előző részből. Meg is lepődtem, hogy Josh milyen keveset szerepelt, mert amúgy őt is kedveltem, de aztán végül nem hiányzott, mert John is igazi úriember volt.
Lara Jean helyében – ismerve magamat – én biztosan nem tudtam volna dönteni és választani a két fiú között.
Miközben olvastam, a lelkem szárnyalt, teljesen kikapcsolt, megmosolyogtatott, jó érzésekkel töltött el és rájöttem, hogy ha csak fele annyira tudnék szeretni, mint Lara Jean, akkor már sokkal jobb és boldogabb ember lehetnék.
Izgatottan várom a filmet, mert kíváncsi leszek rá, ráadásul most már a szereplők helyére is a színészeket képzeltem.

Bővebbem pedig:
https://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/11/konyvkritika…

10 hozzászólás
>!
Málnika
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

A sorozat második része sem okozott csalódást, Lara Jean története a maga egyszerűségében hihetetlenül bájos. A karakterek az első kötethez képest sokkal árnyaltabbá váltak, olyannyira, hogy ezúttal még Margot-ot is sikerült megkedvelnem. Az olvasmányos stílus szerencsére semmit sem változott. Ami pedig a legjobb, hogy a szerelmi történet egyáltalán nem kiszámítható, engem igazán meglepett az utolsó fejezetek fordulata. Spoilermentesen csak annyit mondhatok, Lara Jean helyében valószínűleg másként döntöttem volna.

5 hozzászólás
>!
Deziréé
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Szeretném azzal kezdeni, hogy ebben a részben is olyan guszta és hangzatos ételek vannak, hogy folyamatosan éhesnek éreztem magam, amikor azt olvastam Lara Jean micsoda finomságokat készít vagy eszik.
Most pedig szeretnék áradozni a történetről, hogy engem teljesen félrevezetett az írónő. Amikor már azt hittem tudom mi lesz a következő lépés, akkor egészen mást olvastam, mint amit elképzeltem.
Peterről nem is akarok egy szót sem ejteni, mert teljes mértékben átpároltok Johnnyhoz. Hogy lehet Lara Jean ilyen??? ÁÁ! Ki térek hitemből.
Ez a befejezés is. Teljesen másra számítottam itt is, erre megkaptam ezt. Mi lesz a folytatásban? El sem tudom már képzelni, nem is akarom, mert az írónő úgyis becsap én már előre tudom.
Nagyon várom a folytatást.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

„Enyém a szíve, csak az enyém. Most már elhiszem. Az enyém, hogy megvédjem és törődjek vele…”

Hatalmas szerelem lett ez a sorozat.
Végig úgy éreztem miközben olvastam, mintha egy meleg, bolyhos, pihe-puha takaró ölelne körbe.

>!
alice_kingsley
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Istenem, annyira édes volt! Imádtam, annyira cuki volt! Meg aranyos! És cuki! Túl rózsaszínen látok most, ahhoz, hogy ennél értelmesebb mondatokat tudjak fogalmazni… :D
Kiegészítés (2018. 01. 25.) az egész trilógiáról: http://addictedtobooks112.blogspot.hu/2018/01/minden-5-…

1 hozzászólás
>!
Kikiriki
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

A cím egy kicsit megtévesztett, mert ez a mondat az első részben a Joshnak szánt levélben szerepel. És Josh bizony ebben a könyvben nem volt sehol. Szomorú vagyok miatta, mert én tényleg szerettem őt, ahogy ebben a könyvben mindenki mást is. Nem tudom, lehetséges-e nem így tenni, mert a szereplők tényleg nagyon szerethetőek. Jenny Han életszerű dolgokról írt, valós helyzetekről. Mert megtörténik, hogy nem tudunk dönteni. Megtörténik, hogy a számunkra legfontosabbak hirtelen kisétálnak az életből. Megtörténik, hogy az élet elveszi tőlünk a családtagjainkat, akár örökre vagy akár csak részben. Legszívesebben csak egész nap ölelgetném a két könyvet (mikor jön a harmadik?), annyira szerettem. Potyogtatnám könnyeimet, mert hiányoznak a szereplők. Vagy csak újrakezdenem az egészet, mert tudom, hogy nehéz lesz a történettől elbúcsúznom.
A Song lányok kapcsolata lenyűgöző, ilyenkor sajnálom, hogy nincs testvérem. Margot az igazi példakép, akinek szintén vannak hibái, mint mindenki másnak, de minden tettét kárpótolja, hogy számára a legfontosabb a család. Kézben tart mindent, megoldja a dolgokat, merész és bátor.
„– Ne hagyd, hogy ez veled is megtörténjen, Lara Jean. Ne vegyél túl komolyan valamit annyira, hogy az visszafordíthatatlan legyen. Legyél szerelmes Peterbe, ha szeretnél, de vigyázz a szívedre! Úgy tűnhet, örökké fog tartani, de nem így van. A szerelem elmúlhat, vagy az emberek eltűnhetnek, anélkül hogy terveznék. Semmi sem biztos.
Kitty a ravasz, de aranyos kishúg, aki mindenbe beleüti az orrát, és kora ellenére néha sokkal okosabban átlátja a dolgokat, mint a nála idősebbek.
" Kitty nagyot sóhajt, és így szól:
Hát, ha ez a szerelem, akkor kösz, nem kérek belőle. Egy cseppet sem. Amikor idősebb leszek, csak a saját dolgaimmal fogok foglalkozni. "
Az apuka maga a tökéletes apuka. Törődik a lányaival, mindennél jobban szereti őket. Egyedül neveli őket, velük nevet, tanácsokat ad nekik, és nem hagyja, hogy homályba vesszen emlékük édesanyjukról.
"– Csak nem akarom, hogy még egyszer ennyire fájjon.
A szívfájdalmat sehogy sem lehet kivédeni, Lara Jean. Ez is az élet része."
A fiúkat imádtam, én sem tudtam volna dönteni. A végére egyik szemet sírt, másik nevetett. Örültem ennek a befejezésnek, de ha másképp alakult volna, azt is elfogadtam volna. Milyen szerencsés is Lara Jean, hogy ennyi aranyos srác fut utána.. :D
Peter néha picit felidegesített, de aztán mindig újra helyrehozta. Méghozzá aranyosan! A végére már világossá vált, miért volt szüksége rá Gennek, és szerintem teljesen jogos volt. Lara Jean néha túlreagálta.
Összetörheted a szívem. Azt csinálsz vele, amit csak szeretnél.
"– Majd' megőrültem nélküled.A halántékát dörzsöli.Nem lehetne…
Azt mondod, én is megőrjítelek?vágok közbe.
Felnyög.
Azt mondom, jobban megőrjítesz, mint bármelyik lány, akivel eddig találkoztam.."
John egy kicsit bekavart, de én őt is szerettem. Nagyon meglepődtem, amikor kiderült a „csavar” Stromyval. Mármint egyáltalán nem számítottam semmi ilyesmire. :D
Stormy a bölcs és tapasztalt öreget játszotta. Nagyon bírtam, tudta ám, hogy kell élni.
„(…) ne feledd, mindig a lánynak kell irányítania, hogy meddig mehetnek el a dolgok. A fiúk a micsodájukkal gondolkodnak. Rajtad áll, hogy józan maradj és megvedd, ami a tiéd.
És végül főszereplőnk, Lara Jean. Szerintem aranyos volt, és a rengeteg ételtől, amit csinált folyton megéhesztem. Néha döntésképtelen volt, és túl féltékeny Gen miatt, de aztán mindig tanult a hibáiból.
Az emberek ki-be sétálnak az életünkben. Egy ideig ők jelentik számunkra a világot, ők a mindeneink. Aztán egy nap már nem azok. Nem lehet előre megmondani, meddig lesznek a közelünkben.
.
Nagyon rég írtam ilyen hosszú értékelést, de ez a könyv megérdemli. Ennyi idézetet se szoktam megemlíteni, viszont ezt csakis az emlékezés miatt tettem. Nem akarom elfelejteni a szereplőket, a történetet. Meg akarom őrizni. :)

>!
Nyam
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Imádom, imádom, imáádom. ^^
Igazából nem szeretem az olyan könyveket, mint ez nincs benne fantasy, nem krimi de ez, ez mégis egy nagy kedvenc.
Ebben a részben is nagyon szerettem Peter. De amikor bejött a képbe John, még mindig azt akartam, hogy Lara Jean és Peter együtt legyenek. Helyes volt az a rész, amikor Johnnal az idősek otthonában voltak a partin spoiler
Kellemes volt hallgatni Stormy töténeteit, szeretek régi töténeteket hallgatni így, érdekesek voltak.

>!
Little_Sunshine P
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Az első könyv után rögtön neki kezdtem. Megvallom őszintén itt már kicsit idegesített, Lara Jean… Viszont a finomságoktól, amiket ettek csorgott a nyálam *_* és az aranyos kis családi jeleneteket jókat mosolyogtam. Megkedveltem Jenny Han stílusát. Olyan hétköznapi és kedves ez a történet, hogy nem akartam, hogy hamar vége legyen. Én nagyon ritkán sírok könyvön, de itt kicsit megkönnyeztem a végét.♥ Nagyon kíváncsi leszek a filmre, és a befejező kötetre, hogy hogyan alakul új kedvenc szereplőim sorsa!

>!
vgabi SP
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Olyan idegesítő, mikor nem tudok tisztán nem kedvelni egy könyvet, hanem vegyes érzelmek és benyomások kötnek hozzá (amikbe jó is keveredik).
Mert nekem ez a sorozat ilyen: vannak olyan pillanatok, amikor megráznám a szereplőket, vagy egyszerűen unalmas, nem történik semmi. De közben meg van egy hangulata, és vannak aranyos jelenetek is – szóval teljesen idegesítő. :D
spoiler

>!
Beatrice8
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!

Imádtam! Az első részt még időszámításunk, vagyis a molyos regisztrációm előtt olvastam, ezért nem emlékszem rá teljesen, de így is bátran kijelenthetem, hogy bár az is tetszett, ez felülmúlta. Sokáig abban a hitben éltem, hogy az stand-alone könyv, haragudtam is rá a vége miatt, de aztán jött ez.
Imádnivaló, aranyos és szívet melengető. A kapcsolatuk nagyon cuki.
Van benne több dolog, ami miatt nem kéne szeretnem, mint a kicsi szenvedés, egy szerelmi háromszög stb… De ezek miatt se haragudok rá különösebben, elnézem neki. Azért azt a fél csillagot levontam az összes apró-cseprő hibájáért.
A testvérek kapcsolatán nagy hangsúly van, ami nagyon tetszett. Ez nem egy általános dolog a romantikus YA regényeknél. Kitty irtó aranyos és jól bemutatja az egyes gyerekekre annyira jellemző kettősséget. Bizonyos mondataikon csak ámulunk, hogy egy felnőtt se mondhatta volna bölcsebben, ugyanakkor meg egy kislány, aki sír, ha nem engedik későig tévézni. Egyik kedvenc szereplőm volt.
Petert imádtam. Olyan srác, akit mindenki elfogadna, de nem túl tökéletes. Néha rosszat mondd, rosszul reagál, mint egy normális srác, aki azért jobb az átlagnál.
Lara Jean néha csinál hülyeségeket, és ahogy ő mondta, túlgondolja a dolgokat. Volt is, hogy idegesített de neki is elnézem, mert egyébként meg jószívű, aranyosan fura és vannak saját gondolatai.
Imádtam, cukormázas, de könnyed kikapcsolódásnak tökéletes, még talán annál egy kicsit több is. Érint egy-egy komolyabb témát felszínesen. Bátran ajánlom mindnekinek. Alig várom, hogy az utolsó részét is olvashassam, ha hamaraosan nem hallok valamit a magyar megjelenésről, akkor megrendelem angolul :D.
A műfajában kiemelkedő véleméynem szerint. És aranyos, ezt ne feledjük. :D


Népszerű idézetek

>!
zsofiolvas

Az emberek ki-be sétálnak az életünkben. Egy ideig ők jelentik számunkra a világot, ők a mindeneink. Aztán egy nap már nem azok. Nem lehet előre megmondani, meddig lesznek a közelünkben.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey
>!
Chibi

– Nekem nem te vagy az első – feleli Peter. – De te vagy számomra a legkülönlegesebb, mert te vagy az a lány, akit szeretek, Lara Jean.

331. oldal

>!
Málnika

De nem őrizgetem sokáig a rideg kedvemet, az túl sok energiába kerülne.

113. oldal

>!
Fangirl033

A szerelem elmúlhat, vagy az emberek eltűnhetnek, anélkül, hogy terveznék. Semmi sem biztos.

37. oldal

>!
Chibi

Most már tudom, hogy nem akarok csak félig szeretni, és nem akarom, hogy csak félig szeressenek. Az egészet akarom, és ahhoz, hogy az egész az enyém legyen, mindent kockára kell tennem.

332. oldal

>!
Destinee

Van egy koreai szó, amit a nagyi tanított. Jung. Két ember közti kapcsolatot jelent, aminek nem lehet véget vetni, még akkor sem, ha a szeretet gyűlöletbe fordul. Akkor is élnek benned a régi érzelmek, sosem tudod a másikat teljesen lerázni magadról, a szívedben megmarad a másik iránt érzett gyengédség.

>!
getler

A homlokomat ráncolom. Nem randizós típus? Az meg mégis milyen? Valamilyen gombaszerű teremtmény, aki csak ül otthon a félhomályban, mohásodva.

16. oldal

>!
Chibi

– Nekünk – javít ki Peter. – Kettőnkért tettem. – Összekulcsolja az ujjainkat. – Most már te meg én vagyunk, kölyök.

65. oldal

>!
Fire_bird 

Azt mondják, a távolsággal csak nő a szeretet, de szerintem épp fordítva van: a közelség erősíti meg az érzéseket.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey
>!
getler

– Lara Jean, szerintem te minden egyes emberbe beleszeretsz valamennyire, akivel csak találkozol. Ez is a bájod része. Te a szerelembe vagy szerelmes.

306. oldal


A sorozat következő kötete

A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Sötét elmék
Nicola Yoon: Minden, minden
Nicola Yoon: A Nap is csillag
John Green: Teknősök végtelen sora
Sherman Alexie: Junior
Adam Silvera: Inkább boldog
Weisz Fanni: Hallatlan vakáció
Leiner Laura: Ég veled
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
John Green: Alaska nyomában