To ​All The Boys I've Loved Before (To All The Boys I've Loved Before 1.) 110 csillagozás

Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

To All the Boys I’ve Loved Before is the story of Lara Jean, who has never openly admitted her crushes, but instead wrote each boy a letter about how she felt, sealed it, and hid it in a box under her bed. But one day Lara Jean discovers that somehow her secret box of letters has been mailed, causing all her crushes from her past to confront her about the letters: her first kiss, the boy from summer camp, even her sister's ex-boyfriend, Josh. As she learns to deal with her past loves face to face, Lara Jean discovers that something good may come out of these letters after all.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Recorded Books, Prince Frederick, 2020
ASIN: B07XGDH6H5 · Felolvasta: Ali Ahn
>!
Simon & Schuster, New York, 2018
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781534438378
>!
Scholastic, London, 2018
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781407177687

8 további kiadás


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Peter Kavinsky · Lara Jean Song Covey · Katherine Song Covey (Kitty) · John Ambrose McClaren · Josh Sanderson · Margot Song Covey · Chris · Dr. Dan Covey · Lucas Krapf · Trina Rothschild · Genevieve


Kedvencelte 17

Most olvassa 8

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

Én úgy megszerettem ezt a könyvet…
Nagyon féltem, mert Jenny Han másik sorozatával borzasztó a kapcsolatom, de annyian mondtátok, hogy ez jobb, hittem nektek, beadtam a derekam, és hajajaj ne tudjátok meg mennyire jól tettem… új kedvencet avattam!

Az egész sztori annyira ártatlan, és aranyos. Rég simogatta könyv ennyire a kiégett lelkem helyét. Végre megkaptam azt, amire annyi ideje várok, egy ifjúsági könyv amiben nem bitchy a főszereplő, nincs benne orrbaszájba digidugi, nem piálnak, drogoznak.
A főszereplő lány a saját buborékában él, tökéletesen érzi magát a komfortzónáján belül, aztán történik egy kis baki, és muszáj kimozdulnia valamelyest a saját világából, de nem változik meg, ugyanolyan cuki marad, mint előtte volt.
Kitty, a fő karakterünk húga, valami tündéri teremtés, ahányszor képbe jött, mindig mosolyogtam rajta.
Margot a legidősebb nővér pedig a legkomolyabb, legnagyobb felelőséget viselő lány, a három közül. Őt is nagyon kedveltem, igazából az egész családot kikapnám a könyvből és magamhoz ölelném őket.

Nagyon tetszett hogy a könyv leginkább a családi kapcsolatokra fókuszált, a főszereplőnk érzelmi világa mellett. Végre igazi testvéri szeretetről olvashattam, komolyan, annyira jól esett!

A sztori hangvétele az iszonyat cukiságon túl, szerintem kifejezetten vicces, néha hangoskönyvben hallgattam, és a narrátor remek munkát végzett, hihetetlen jól átadta az érzelmeket.

A könyv vége függővég, nem lep meg, sőt. Tovább fogom olvasni a sorozatot! Ha belevágsz az olvasásba, kapcsold ki az agyadat, és éld át a történetet. Nem kell komoly elvárásokat felállítani, (ez egy bájos, szívmelengető olvasmány, nem egy lélektani regény) és akkor nagyon fogod szeretni.

Ngie P>!
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

A film után kezdtem el olvasni, bár már korábban is hallottam róla. Mégis kellett ahhoz a film, hogy el akarjam olvasni, mert annyira aranyosan kedves volt a története. Tetszett a könyv is, de a film nélkül lehet, hogy nem akarnám tovább olvasni. Talán kicsit túl nagy a hangsúly a főzés / sütésen, és azon kívül szinte semmi sem történik a könyvben. A karakterek aranyosak és szerethetőek. Aki szereti az ilyen könnyed tini könyveket, azok mindenképp szeretni fogják.

polite_menace>!
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

Mi mást adhatnék rá, mint 5 csillag? Akárhányszor el tudnám olvasni, és mindig ugyanúgy felvidítana.

audreey>!
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

Három évvel ezelőtt olvastam magyarul ezt a könyvet és az akkori értékelésem ezzel a mondattal indul: „Igazából nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e vagy sem.” Hát most el tudom dönteni, nagyon is tetszett!
Annak ellenére, hogy tudtam mire számítsak és nagy vonalakban a történetre is emlékeztem, teljes mértékben lekötött a cselekmény és jót szórakoztam rajta. A régi értékelésemben azt írtam, hogy számomra a szereplők gyerekesek és személyiségtelenek, de valahogy most ez fel sem merült bennem. Ezúttal senkit nem találtam zavarónak vagy idegesítőnek, Lara Jean és Peter párosa pedig nagyon is szimpatikus lett számomra.
Igazából nem tudom minek tudható be ez a váltás, talán három évvel ezelőtt rossz volt az időzítés az olvasással vagy az javított a helyzeten, hogy ezúttal eredeti nyelvén olvastam vagy hogy ez alkalommal semmilyen elvárásom nem volt a történetet illetően. Mindenesetre, ez most egy kellemes olvasási élmény volt számomra.

zsebibaba007>!
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

Egy nagyon cuki könyvet olvashattam Jenny Hannak köszönhetően. Érdekes volt végigkövetni Lara Jean karakterfejlődését, azt, hogy oldalról-oldalra haladva hogyan nő fel, hogy kezeli az élet által elé dobott helyzeteket.

Már alig várom a folytatást, és remélem Josh hanyagolva lesz :D

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2015/08/jenny-han-t…

6 hozzászólás
Kyupirappa>!
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

Alacsonyra tettem a lécet a könyvnél, hiszen egy egyszerű romantikus történetre számítottam, de úgy éreztem, többet kaptam.
Nem gondoltam volna, hogy a szerelmi szál ennyire bonyolult lesz, a végkifejletet egyszerűen nem tudnám megjósolni ebből, nem tudnék a főszereplő helyében a két fiú között választani, hozhat még meglepetéseket a sztori :)
Amit a könyv erősségének éreztem, az a három testvér és szüleik kapcsolatának részletes bemutatása a koreai vonatkoztatásokkal együtt, a romantikus szál mellett ez egy jelentős ékköve volt a könyvnek. Erősen gyanítom, hogy az írónő ezt a darabot a saját családjából szerzett tapasztalataiból építette fel.
A nyelvezete nem akadályozott meg a szöveg megértésében, így kezdőbb angolosoknak bátran ajánlom, talán az egyik legkönnyebb volt, amit angolul olvastam.
Most már értem, miért ilyen népszerű ez a könyv.

>!
Scholastic, London, 2014
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781407149073
Bess>!
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

Ez kellett most a lelkemnek.
Attól a perctől kezdve, hogy megláttam ezt a kellemes, hangulatos borítót (természetesen a hozzá illő szokatlanul hosszú címmel), tudtam, hogy kell nekem ez a könyv. Csajos? YA? Limonádé? Lehet, de a sztori akkor is egy igazán cuki és különleges alapötleten alapul, melyben Lara Jean, a főhősnő, a korábbi plátói szerelmeinek írt leveleit egy kalapdobozban tartja, és amelyek egy rejtélyes feladónak köszönhetően, postára is lesznek adva… minden egyes srácnak, akiknek valaha szerelmes levél íródott.
Lara Jean egy teljesen átlagos tizenhat éves, sajátos családdal, hiszen félig koreaiak, és apja egyedül neveli őt nővérével és húgával együtt. Tetszett az, hogy nem csak a fiúkon volt a hangsúly, hanem a család is nagy szerepet kapott, ahol például Kittyt, Lara Jean tíz éves húgát nagyon megszerettem, mert korához képest igazán érett gondolkodású és intelligens volt. Margot már kevésbé kedveltem meg, de jó volt látni a lánytestvérek közötti kivételesen erős köteléket. A srácok közül egész könyv alatt nem sikerült választanom, mert egyszer Josh, egyszer Peter vált kedvencemmé. Bár gyanítom, a folytatásban már könnyebb lesz döntenem. :D
Összességében nagyon aranyos könyv volt, Trónok harcás és Harry Potteres utalásokkal, amely tökéletes egy hétvégi kikapcsolódásra, vagy ha egy ligthos, de érdekes felütésű love storyra vágyik az ember. :)
Bővebben itt http://hiddenworldsinourworld.blogspot.hu/2014/11/jenny…

5 hozzászólás
heysunny>!
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

Kedves Jenny Han,

amiket tudok értékelni a könyvedben: könnyed, nagyon gyorsan olvasható, tetszettek a félig koreai karakterek és a koreai kultúra apró megnyilvánulásai, a legtöbb karakter kedvelhető volt, kikapcsolódásnak tökéletes.

Amiket nem tudtam értékelni: ha egy részét nem hangoskönyvben hallgattam volna, akkor szerintem nagyon untam volna a felét. Mert hiába volt aranyos a sztori, amikor olvastam és nem hallgattam, nem igazán tudott lekötni. De itt meg kell említenem, hogy plusz pont a felolvasónak, Laura Knight Kneatingnek, mert nagyon szuperül csinálta.

Egy idő után már nem bírtam számon tartani azt a rengeteg mennyiségű klisét, amit felhalmoztál ebben a történetben. Felelősségteljes, okos nővér, a főszereplő a tipikus jellegtelen középső gyerek, nagyszájú legkisebb, egyedülálló apa, aki mindenki szemében a megtestesült Hős, hiperszuper helyes nőcsábász csávó, akiről sose tudjuk meg, hogyan szerethetett bele egy ilyen hiperszuper átlagos csajba, mint Lara Jean, és a sráchoz tartozó elengedhetetlen bitchy ex-barátnő, aki pokollá akarja tenni a főszereplőnk életét… még sorolhatnám. Igazából lehet, hogy ha máskor olvasom, jobban esett volna, de most csak a szemeimet tudtam forgatni a klisérengetegen.

Amikor az elején megtudtam, hogy Lara Jean a nővére pasijába volt szerelmes, majdnem letettem a könyvet. Megijedtem, hogy ez is egy olyan „romantikus” regény lesz, amiben a testvér undorító módon ellopja a másiktól a csávóját irigységből, presztízsből, csakazértis, blah blah. Végül nem bántam meg, hogy nem dobtam el azonnal, spoiler

Az alapötlet, a levelek, amik kiemelhették volna a regényt a többi közül, mert szerintem kreatív, végül olyan kevés hangsúlyt kaptak, hogy tipikus „minekvan” érzésem volt a végére.

Egyébként Lara Jean miért gondolkozott úgy, mint egy 10 éves? Na jó, 12. De semmiképpen sem jött le róla, hogy 16. Mivel erősen függővéges a könyv és nem igazán lett lezárva úgy, hogy kellemesnek maradjon meg a vége, ezért biztos folytatni fogom, de annyira nem rohanok kezembe venni a következőt.

ui.: Margot a legrosszabb testvér a világon. utáltam.

2 hozzászólás
Aaron_Rgd>!
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before

Általánosságban véve nem igazán szeretem az első látásra teljesen értelmetlennek tűnő, tinidrámákat is tartalmazó könyveket, de Jenny Han sorozata már többször bebizonyította számomra, hogy bizony akadnak néha kivételek.
Azt hiszem pont azért szeretem annyira ezt a könyvet, mert semmi extra sincs benne, nem egy agysebészet, és bizonyos időközönként jól esik kiszakadni a tömény fantasy világból, hogy valami realisztikusabbat is olvasson az ember.
Annak ellenére, hogy ezeknél a történeteknél általában borítékolható a pozitív végkifejlet, és a tömény nyáladzás, itt valahogy ezek egyike sem tűnik zavarónak. Annak ellenére, hogy a könyvben megjelenő problémák néha nem túl magasfokúak, és általában félreértésekből adódnak, jól esik átélni, hogy bizony voltak olyan idők, amikor én magas is hasonló fokú bajokkal „küzdöttem”, és hogy mennyivel egyszerűbb is volt az életem akkoriban.
Maga a történet aranyos és elragadó, rövid fejezetek miatt könnyű olvasni, és szinte odaszegez a lapok elé; visz előre. Egyszer csak azon kapja magát az ember, hogy vége is van a könyvnek, pedig még szinte alig kezdett bele. De hát ezt teszi Lara Jean és Peter az emberrel: elvarázsolják az olvasókat, és nem eresztik őket a történet végéig, és még azután sem.
Nagyon örülök neki, hogy a három film után eredeti nyelven is elolvashatom a sorozatot, mert teljesen más élményt ad ez az olvasás, mint az eddigiek. Még mindig az egyik kedvencem ebben a műfajban, akármennyire is meglepő. ;)

>!
Simon & Schuster, New York, 2018
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781534438378

Népszerű idézetek

Cheril>!

It’s not like in the movies. It’s better, because it’s real.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
Cheril>!

“Can you do me a favor, Kitty?” he says.
“What?”
“Can you stay this age forever?”
Automatically Kitty replies, “I can if you give me a puppy.”

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Dan Covey · Katherine Song Covey (Kitty)
Cheril>!

Love is scary: it changes; it can go away. That’s part of the risk. I don’t want to be scared anymore. I want to be brave, like Margot.

420. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey
mani12 P>!

I think I see the difference now, between loving someone from afar and loving someone up close. When you see them up close, you see the real them, but they also get to see the real you.

Cheril>!

“Is everything a joke to you?”
“Not everything, but most things, sure.”

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
Cheril>!

“Hey, Daddy,” I say, like it’s perfectly normal that Peter Kavinsky is cooking in our kitchen.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Dan Covey · Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
Cheril>!

“If you make Josh’s dumb white-chocolate cranberry cookies and not my fruitcake ones, it’s over.”

Kapcsolódó szócikkek: Josh Sanderson · Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
magic_shop>!

I keep studying, but it's hard to concentrate when your feelings are hurt.

258. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey

A sorozat következő kötete

To All The Boys I've Loved Before sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Awkward
Kasie West: The Fill-In Boyfriend
Jenny B. Jones: I'll Be Yours
Colleen Hoover: Without Merit
Stephanie Perkins: Lola and the Boy Next Door
Meg Cabot: Princess in Love
Joss Stirling: Seeking Crystal
Morgan Matson: Since You've Been Gone
Kerstin Gier: Emerald Green
Sarah Dessen: Along for the Ride