The ​Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem (Nyár-trilógia 1.) 565 csillagozás

Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

„Ebben a könyvben mindaz benne van, amire minden lánynak szüksége van nyáron.”

Ahogy beköszönt a nyár, Belly maga mögött hagyja az iskolai életét, és Cousins Beachre menekül, oda, ahol élete minden eddigi nyarát töltötte. A nyaralóban nemcsak otthon érzi magát, távol az otthontól, de a számára legkedvesebb emberek veszik körül: Susannah, édesanyja legjobb barátnője a fiaival, Conraddal és Jeremiah-val. Belly azóta üldözi a szerelmével Conradot, amióta az eszét tudja, de mindennél jobban reménykedik abban, hogy ez a nyár más lesz, mint a többi. Bár megjelenik egy új srác, Cam, aki egy kicsit elvonja a figyelmét, és Conrad testvére, Jeremiah is sóvárgó pillantásokat vet rá, Belly szíve már Conradé. Vajon a fiú is neki szánja az övét? Tényleg olyan nyár áll előttük, amely mindent megváltoztat?

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
256 oldal · ISBN: 9789633736470 · Fordította: Tóth István
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
256 oldal · ISBN: 9789633736487 · Fordította: Tóth István
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736456 · Fordította: Tóth István

2 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Conrad Fisher · Jeremiah Fisher · Isabel Conklin (Belly) · Susannah Fisher (Beck) · Cam Cameron · Laurel Conklin


Kedvencelte 55

Most olvassa 35

Várólistára tette 230

Kívánságlistára tette 224

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Pontosan azt vártam a könyvtől, amit a százalék is mutat. Nagyon tini, tipikus kislányos vivódással átitatva… „jajjj vajon melyik fiú lesz az életem szerelme?” egyik se drágám, ébredj már fel!!!! tipusú könyv. Aki gondolkodó elme, és nem szereti a limonádé, butus könyveket, annak hatalmas szenvedést és fájdalmat okozhat. Szeretem az ifjúsági könyveket, de ez a primitivebb megközelitést választotta. Egy biztos, a sorozat örökre a süllyesztőbe kerül.

22 hozzászólás
>!
Roni_olvas
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Ha drámai akarok lenni, azt mondom: ez a könyv a gyermekkor utolsó fejezete. Amikor még ott vagy, benne vagy, de érzed, hogy jövő nyárra már egészen más ember leszel. Amikor már nosztalgikusan gondolsz vissza a mögötted lévő, számos szünidőre, pedig még igazából ki sem léptél belőle. Az emlékek még boldogok, mert átélted, de már fájnak, mert tudod, hogy elmúltak.
Ilyen könyv ez: boldog és napfényes, de a szemedbe már gyűlnek a könnyek. Édes, fiatalos, könnyed, szikrázó, és néha bizony fájó….Imádtam!

3 hozzászólás
>!
Szami81
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Erotlenre sikerult szerelmi-marszamolnisemtudomhany-szog kiskamaszokkal, amibe bedobtak meg egy spoiler hogy azert legyen benne valami melyseg is. (Nem jott ossze.)
Azt hiszem 20 evvel tulkoros vagyok hozza.

Stilus-izelito:
„Conradnak az is feltűnt, ha a szomszéd kutyának nagyobb csipa volt a jobb szemében, mint a balban”

„Nem volt rejtelmesebb egy pohár víznél. ”

„Annyi mélység volt benne, mint egy felfújható gyerekmedencében.” – Ez a velemenye a legjobb baratnojerol

„Olyan szép arca volt, hogy le tudtam volna rajzolni, de sajnos nem tudok rajzolni.” – ??

„Felálltam, és a zsíros hajamat lófarokba kötöttem” – errr? Tmi?

(A sakk)"Azoknak való, akik az orrukat piszkálják"

6 hozzászólás
>!
vikcs
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Hááát…nem vagyok teljesen odáig meg vissza ettől a könyvtől. Tulajdonképpen semmi nem történt. Végig azt éreztem, és kérdeztem magamtól, hogy „Most akkor mi van? Miről szól az egész? Mi az értelme az egésznek?”
Nem nagyon tudtam megkedvelni a szereplőket… Belly (már ez a név is eleve kiakasztó… angolul a has becézése..), Conrad egy bunkó, Cam egy stréber kisfiú, Jeremiah.. hát ebből a részből annyi jött le, hogy nőcsábász. Talán Susannah volt az egyetlen kedvelhető karakter számomra, és annyira nem volt nagy titok, hogy mi van/volt vele, elég egyértelmű volt.. Meg sem lepődtem a végén.
Persze élvezetes volt olvasni, tényleg kis könnyed nyári olvasmány, semmi komolyat, vagy mélyet nem kell belelátni. Előttem már írták, hogy Belly nagyon gyerekes, mégis elvárja, hogy felnőttként kezeljék (az állandó nyelvnyújtogatásnál a hajam téptem). Taylor barátnőt sem értem, miért kellett belerakni.. Ha így bánnak egy mással, és azokat gondolják egymásról, akkor az nem barátság.
A vége felé persze drukkoltam, hogy végre kiteljesedjen a nagy szerelem a szerelmi háromszögből (vagy négyszög?!). A befejezést viszont eléggé összedobáltnak tartom.
Jenny Hannek van egy fura stílusa, amit meg kell szokni. Sokszor elő veszi a múltat, és apránként adagolja nekünk, hogy megértsünk egy-egy történést ami a jelenben zajlik. Ez szép és jó, de szerintem többet is ki lehetett volna hozni belőle.

>!
gabiica P
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Hű. Ez is egy olyan könyv, amit csak azért nem hagytam félbe, mert egyszerűen utálok félbehagyni valamit, amit elkezdtem, főleg, ha olvasásról van szó.
Egyáltalán nem tetszett. Semmi izgalom, sőt, szinte semmi történés nem volt benne, ami lekötött volna. Cselekménytelennek, eseménytelennek tűnt az egész. Alig vártam, hogy vége legyen.
A szereplők idegesítettek, főleg Belly. Ez tényleg az a tipikus tinitörténet, ami már nem hiszem, hogy nekem való. Mivel a félbehagyás érvényes arra is, hogy sorozatot sem akarok olvasatlanul hagyni, szerintem be fogom fejezni a trilógiát, minél hamarabb túl akarok esni rajta, de az biztos, hogy többé nem akarom a kezembe venni.

>!
Lillsz P
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Vegyes érzelmeim vannak a regénnyel kapcsolatban. Főleg negatív értékeléseket olvastam a könyvről, és magam is meglepődtem, mert nem értettem, hogy mi baj van vele. Aha, akkor még nagyon az elején jártam.
Annyira felháborított Belly viselkedése! Ezzel a Cam gyerekkel nem is lenne nagy baj, de persze, mint mindig nekem is azonnal Conrad lett a kedvencem. Az egész könyvben őt tartozzam a legnormálisabb karakternek. De tényleg.
Belly vak, hogy nem veszi észre amit szerintem az olvasók 99,9%-a mind észrevett! spoiler Legalábbis remélem, hogy a következő kötetekben is ez lesz, mert az rohadtul bosszantana, hogy az írónő ilyen szépen elhiteti velünk, aztán kopp.
Az elejét élveztem, a közepe csalódást okozott, a vége pedig elszomorított. Nem azért, mert rossz volt, csak… mert… hát… aki olvasta az tudja.. :(
Khmm, visszatérnék kicsit Bellyhez. Egy mondat igen megragadt: „Az volt az igazság, hogy Cammel nem jutottunk tovább a csókolózásnál.” Drága Bellym, 15 évesen hova szeretnél jutni? A sarokra? Na jó ez túlzás, de na… A meztelen fürdőzésről ne is beszéljünk, még csak az kellett volna és akkor dobtam volna le a könyvet, egy „Kösz, de ennyi elég!!!” felkiáltással. Most komolyan ez a csaj kinek képzeli magát? Vagy én vagyok ennyire gyerek még?
Egy szereplőre akarok még kitérni. Ő Taylor. Egy ri***c. Egy hatalmas barátnak nem nevezhető lotyó, mert már nem azért, de ha tudom, hogy a barátnőmnek tetszik aki tetszik, arra nem hajtok rá. Nem? NEM?!!
*SÓHAJ* Mint már írtam Conrad az akit igazán megkedveltem, illetve az édesanyját. Az öccse se rossz, de nem. XD Ő valahogy nem. Belly bátyjáról nem is beszélve. Annál a bizonyos jelenetnél dobtam volna be A CSAJT és őt a cápák közé.
Összességében nem lett a kedvencem, de nem is okozott olyan hatalmas nagy csalódást. Lehet elolvasom majd egyszer a többi részét is, de az nem most lesz. 5/2

4 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Érdekes volt olvasni ezt a történetet.
Picit csalódtam ugyan, nem egészen erre számítottam, ugyanakkor nem untam egyáltalán.
Ez a kötet a tinédzser kor utolsó fázisa tulajdonképpen, amikor még nem vagyunk felnőttek, de a küszöbön állunk és bár várjuk a „nagy betűs” életet, mégis szomorúak vagyunk, mert egy korszakot lezárunk.

Belly tipikus tinédzser, egy nagy adag hisztivel, bizonytalansággal és határtalan kíváncsisággal megáldva.
Persze nem hiányozhat a szerelem a történetből, megspékelve egy szerelmi háromszöggel, vagyis kilátásba van helyezve.
Hogy ez mennyire kell a kötetbe nem igazán tudom megítélni, elég bonyolult a testvérek viszonya, mind érzelmileg, mind viselkedésileg.
Most először nincs kialakítva bennem, hogy kinek is szurkolok.
Valahogy egyik sem mutatta még meg ki is valójában, éretlen „kölykökkel”, meg nem tudok mit kezdeni.
Valahol megértem a százalékot, mégis talán ennyire nem lenne rossz.
Mindenesetre én várom a következő kötetet, meglátjuk mit hozott ki belőle az írónő.
Egy olvasásnak tökéletesen megfelelt.

>!
Orsi999
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Most pont egy ilyen könnyed nyári regényre volt szükségem. Gyorsan haladtam az olvasásával, és teljesen lekötött. Az zavart, hogy szinte egyik szereplőről se tudtunk meg valami sokat, csak annyit hogy mit csinálnak a nyár folyamán, és ennyi. Belly pedig sokat nyafogott, ami egy idő után már zavaró volt. A szereplők közül Jeremiah és Steven karaktere tetszett, bár lehetet volna jobb is. Belly egy kicsit gyerekes volt, főleg amikor Conradról volt szó. Az eleje nagyon a Hazudósok c. könyvre emlékeztetett. Főleg a folyamatos ugrálás az idősíkok között, ami az elején zavart.

>!
WindStorm
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

A dolgok nem maradnak örökké ugyanazok.

Kevesebbre számítottam, főleg a százalék miatt, de örülök, hogy elnyerte a tetszésem!
Könnyedebb, laza olvasmány, vasárnapi limonádé. És ami szükséges: nyárias. A könyv olvasása közben nem kell fejünket törni különböző bonyodalmakon, csak helyezzük magunkat kényelembe és élvezzük a történéseket.
A sztori kellemesen volt leírva, mindent a szemem elé tudtam képzelni, a helyszíneket; a nyaralót; a szereplőket, és egyikben sem csalódtam.
Főhőseink nagyon szerethetőek. Belly néha gyerekes, sőt, majdnem végig az, de pont ilyennek kell lennie egy 15-16évesnek. Érzelmi kavalkád, döntésképtelenség, apró dolgok amelyek életbevágóan fontosak a számára. (Aki ezt nem szereti, az ne is kezdjen bele.)
A fiúk mindannyian nagyon helyesek és viccesek is. Remélem Conradot a második részben jobban megismerhetem.
Ami még nagyon tetszett, hogy betekinthettünk az elmúlt nyarak fontos pillanataiba is.

Tinis, egyszerű történet, mégis van benne egy szomorú, csattanós rész, amitől biztos, hogy könnybelábad a szemed, és elszorul a szíved.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736456 · Fordította: Tóth István
>!
GytAnett P
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Egy laza kis limonádé. Néha jól esik, amikor az embernek még csak gondolkodnia sem kell egy könyvön, ez nagyjából ilyen.
Végig könnyed hangulatú, spoiler. Nem szólt nagy dolgokról, kb. csak arról, hogy most akkor Belly melyik srácba is szerelmes, meg hogy milyen fürdőruhát vegyen fel: bikinit vagy egyrészest. Egy 15-16 éves lánynak igazából normális esetben nem is kell, hogy ennél sokkal nagyobb gondjai legyenek.
Időnként bepillantást nyerhettünk a fiatalabb korába, hogy mégis mit át a korábbi nyarakon, hogy milyen kétségek gyötörték. Tetszett, mert ha jobban belegondolok, hasonló gondjaim voltak nekem is.
Nyilván már nem én vagyok a célközönség, de ettől függetlenül jól elvoltam a könyvvel, egy kis nosztalgiának tökéletes volt.
Egyik karakterrel sem kerültem igazán nagy barátságba. Cam számomra nagyon furcsa volt, de igazából Conrad is. Bár az ő viselkedését a végére megértettem. Talán a legszimpatikusabb Jeremiah volt, aranyos srác. Igazi legjobb barát típus. :)
Mindenképpen folytatni fogom a trilógiát, nem igazán értettem a végét, eléggé villámcsapásként fejeződött be, érdekel, hogy mi fog a későbbiekben történni velük. :)


Népszerű idézetek

>!
Roni_olvas

– Belly! A következő dal neked szól! – Camre mutatva azt kérdezte: – Téged hogy hívnak?
Cam megköszörülte a torkát.
– Cam. Cameron.
Jeremiah a mikrofonba mondta:
– Szóval a neved Cam Cameron. Hát ez szívás, öcsém!

Kapcsolódó szócikkek: Cam Cameron · Isabel Conklin (Belly) · Jeremiah Fisher
>!
Melia

Az elveszett pillanatok nem térnek vissza. Elvesznek.

145. oldal, 18. fejezet

>!
Stella13

A tökéletlenségek teszik a dolgokat gyönyörűvé.

202. oldal, Harmincötödik fejezet

>!
Vivi_

Azon a nyáron kezdődött el minden. Azon a nyáron lettem szép. Azért, mert akkor éreztem először szépnek magam.

>!
vikcs

A nyár, szerintem, sokkal gyorsabban telik, ha van valaki, akivel eltölti az ember.

156. oldal

3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Nyár-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Morgan Matson: Váratlan minden
Leiner Laura: Maradj velem
Lizzy Charles: Zűröstül-bőröstül
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
E. Lockhart: A hazudósok
Leiner Laura: Bábel
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Morgan Matson: Páratlan nyár