Örökkön ​örökké: Lara Jean (A fiúknak, akiket valaha szerettem 3.) 493 csillagozás

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A legszerethetőbb történet fiatalokról, fiataloknak és lélekben fiataloknak!

Lara Jean a legjobb végzős évét tölti. És még annyi minden áll előtte: egy osztálykirándulás New Yorkba; a végzősbál a barátjával, Peterrel; egy tengerparti hét a ballagás után. Aztán átköltöznek az egyetemre, ami elég közel esik az otthonához ahhoz, hogy hétvégenként hazaugorjon csokidarabos kekszet sütni.

Az élet nem is lehetne ennél tökéletesebb!

Legalábbis Lara Jean így gondolja… egészen addig, amíg váratlan híreket nem kap.

Most a lánynak, aki fél minden változástól, újra kell gondolnia a terveit. De ha a szív és az ész két különböző dolgot súg, melyikre érdemes hallgatni?

A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat nem csak top helyezett a New York Times sikerlistáján, de már tévésorozatban is hódít!
Íme a trilógia meglepetés lezárása!
Lara Jean levélíró napjai folytatódnak ebben a magával ragadó történetben.

Légy részese örömeinek!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574033 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613427 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789634574057 · Fordította: Benedek Dorottya

6 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Peter Kavinsky · Lara Jean Song Covey · Katherine Song Covey (Kitty) · Margot Song Covey · Dr. Dan Covey · Stormy Sinclair · Trina Rothschild


Kedvencelte 54

Most olvassa 30

Várólistára tette 165

Kívánságlistára tette 209

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

„Gondolom, ez is része a felnőtté válásnak: hogy búcsút intünk azoknak a dolgoknak, amiket szerettünk.”
Ilyen volt most nekem ez a trilógia. Már nem az én korosztályomnak íródott, de tudtam élvezni minden hibájával együtt. Nagyon hamar magával ragadott Lara Jean világa. Legfőképpen azért, mert reálisnak éreztem.
Valamiért folyton azt éreztem, miközben ezt a könyvet olvastam, hogy ez már a búcsú. Ezek után valami más fog történni, de én azt már olvasóként nem fogom tudni követni. A korábbi részeknél nem említettem, de a könyv borítói nagyon szépek. Aranyos, befejező kötet volt, amit kissé befejezetlennek éreztem.
Talán majd Kitty könyvében olvashatom azt, ami a legjobban érdekelt volna velük kapcsolatban.

5 hozzászólás
Klodette>!
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Hihetetlen, de lezárult egy újabb korszak.
Szuper volt végigkövetni Lara Jean kalandjait és felnőtté válását. Természetesen örök kedvencem marad ez a trilógia és túlcsordult szívvel ajánlom mindenkinek, hiszen egyszerűen jót tesz a léleknek.
Megmelengeti az ember szívét és reményt ad. Legalábbis én így éreztem, miközben olvastam.
Olyan, mint egy habkönnyű, édes krémes, telis-tele romantikával, humorral, családi szeretettel és igaz barátsággal.
Még mindig azt mondom, hogy ez a könyv elsősorban lányoknak való, fiatal nőknek, meg az olyan lélekben fiataloknak, mint amilyen én is vagyok, de azért mindenképpen bepróbálkozhatnak vele a bátrabb fiúk is, hiszen mindenképpen példaértékű, már csak Lara Jean családja miatt is. Most már hivatalosan is ők a kedvenc könyves családom, pedig nagyon sokáig a Weasley família volt az első helyen, akiket aztán egy időre letaszított a trónról a Cullen klán.
Az Örökkön örökké: Lara Jean egyébként egy minden szempontból lezáró, befejező kötet és olvasás közben szinte végig az volt az érzésem, hogy a szereplők – és ezáltal az írónő is – folyamatosan búcsúzkodnak.
Szerintem az a legnagyobb erénye ennek a kötetnek és az egész sorozatnak is, hogy habár nem fogalmaz meg világmegváltó gondolatokat, mégis végig hiteles marad, megmosolyogtat és jól érzékelteti, hogy milyen fontos a család, a barátok és az igaz szerelem.
Mindig jó szívvel fogok visszaemlékezni erre a trilógiára. Számomra igazi klasszikus. :)

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/11/konyvkritik…

Málnika >!
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

„Soha ne mondj nemet, amikor valójában igent mondanál!”

Jenny Han YA trilógiájának befejező része talán még az előzőeket is sikeresen túlszárnyalta. A szereplők és a stílus ugyanis semmit sem vesztett bájából, azonban ezúttal sokkal több történést sikerült belesűríteni, és ez a mozgalmasság igen jót tett a regénynek. Lara Jean, aki szereti a megszokottat, az állandóságot, egy kihívással teli időszaknak néz elébe, ugyanis búcsút mond a középiskolás éveknek. A sok sütemény készítése közben, amely természetesen nem maradhat el, együtt izgulhatunk vele, vajon melyik egyetemre sikerül végül bejutnia. A küszöbön álló továbbtanulással, felnőtté válással Peterrel való párkapcsolatának és a Song család működésének dinamikája is megváltozik. Merjen-e igent mondani a váratlanul felkínálkozó lehetőségre? Hogyan képes megváltoztatni csupán egyetlen éjszaka az életét? Milyen bátor döntéseket kell meghoznia a szeretet nevében? Hogyan tud külön utakon járni úgy, hogy közben szeretteit ne veszítse el? Mennyire vegye figyelembe mások elvárásait? Ennek a kritikus időszaknak a pillanatait és bizonytalanságait élhetjük át Lara Jean-nel, amelyben egyszerre bujkál az új vonzó lehetősége és a régi keserédes lezárása, a búcsúzás. A köszönetnyilvánításban sajnos egyértelművé tette az írónő, hogy egyúttal ő is búcsúzik hősnőjétől, amit kifejezetten sajnálok, ugyanis szívesen olvastam volna az egyetemi kalandokról.

4 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Egy kicsit feleslegesnek érzem ezt a részt. Inkább a második könyvhöz írhatott volna még 1-2 fejezetet, amivel mindent szépen lezár egy önálló rész helyett. Az egész történet lényegében a fősulis téma köré szerveződött, aminek már nem annyira sikerült lekötnie. A többihez képest unalmasabbra és vontatottabbra sikeredett.

MissFortune>!
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Lehet szőrösszívűnek tűnök, de ez nem volt jó. A sorozatok zárókötetei számomra mindig a legkülönlegesebbek, a legjobbak. Nagy elvárásokkal kezdtem bele, lehet ez volt a probléma. A második részben már kezdtem megszeretni a szereplőket. Ebben, már egyedül Trina és Peter nem idegesített. Meg persze elég silány volt a sztori, mert azért a továbbtanulás annyira nem izgalmas… Pont 1 napig izgalmas, míg kiderül hogy felvettek-e vagy nem. Legalábbis én így éltem meg. xD Nyilván, húzni kellett minimum 250 oldalon keresztül, ami elég unalmas volt.
Lara Jean BORZASZTÓ. Nem képes logikus gondolkodásra, furcsa döntéseket hoz, amiket gyerekesebbnél gyerekesebb indokokkal támaszt alá. Majdnem 20 éves szerencsétlen, de még mindig úgy kezelik, mint egy 6 éves gyereket. Alkoholt egyszer ivott, annak is nagyon jó vége lett, Covey bácsi is megszidta.Ami szerintem butaság, mert a gyerek legalább úgy menjen el egyetemre, hogy tudja mennyi az a mérték amit tartania kell.. Abból van a baj, ha ott jön rá..
Ne értsetek félre, soha nem voltam túl nagy bulizós, nem az én stílusom, de Lara Jeanhez képest még én is bulikirálynő vagyok.. Apuka halálra aggódása pedig az őrületbe kergetett, főleg a pasik terén.

Kissé elrontotta az összképet ez a rész, azonban nem bántam meg, hogy elolvastam a sorozatot.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Kicsit azért másra, talán többre számítottam.
Lara Jean most egy kicsit sok volt nekem. Peter Kavinskybe pedig még jobban beleszerettem. Csakis ő miatta a 4,5 csillag.
A sorozat örökké a kedvenceim közé fog tartozni. És az első két részt biztos, hogy újra fogom olvasni majd.

Deziréé>!
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Fáj a szívem, hogy vége ennek sorozatnak, de annyira boldog is vagyok egyben, hogy elolvastam a befejező kötetet. Fantasztikus mind a három rész.
Emiatt a kötet miatt is sokat mosolyogtam. Imádom az írónő stílusát és Lara Jeant, ó Petert is nagyon kedvel. Ki nem?
Nem erre a befejezésre számítottam, de elégedett vagyok a könyvvel. Sok mindenen elgondolkoztam mikor vége lett a történetnek. Hiányozni fognak ezek a szereplők, egész biztos újraolvasom a sorozatot.

vgabi P>!
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

2017: 5/? Most vettem észre, hogy elfelejtettem anno csillagozni, de egyébként 5/3-ként élt az emlékezetemben, szóval legyen 5/3. (Update: Ó, Goodreadsen csillagoztam, tényleg 5/3 volt.)

Újraolvasás oka: Láttam a filmet, és kedvet kaptam hozzájuk.

Megérte? Neeeem.
Kérlek, ha bármikor újra elkezdeném ezt a sorozatot, nyugodtan verjétek ki a kezemből, és juttassátok eszembe, hogy a film rövidebb, nézzem inkább azt.

Lényegében az a bajom ezzel (is, mint sok más, számomra problémás könyvvel), hogy vannak apró részei, mondattöredékek, párbeszédek, gesztusok, jelenetek, amik tetszenek (plusz itt a koreai szál, ami mondjuk nem annyira jelentős, de akkor is), és szívesen emlékszem vissza rájuk – sokszor még el is fedik azt, hogy amúgy nem szerettem az adott művet. Vagyis ez így nem pontos – tudom én, mi bajom van/volt velük, de közben vannak pozitív kötelékek is.
És itt ez a helyzet.
Lara Jean eszméletlenül idegesítő, és nem bírom elhinni, hogy 18 éves. A fogalmazásmódja (főleg a kötetek elején – hozzá kell szokni) nagyon gyerekes, olyan, mintha nem Kitty, hanem ő lenne 11 éves.

Emellett lehet csak én érzem úgy, de lényegében mindhárom kötet egy elég azonos sémát követ. spoiler

spoiler -> Ez mindhárom kötetben közös.

Lara Jeannek pedig kitaláltam egy sokkal frappánsabb nevet: Ahn Oh Ying. Lehet borzalmas a humorérzékem, de nekem tetszik.

9 hozzászólás
Marianngabriella P>!
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Kicsit szomorú vagyok. Ez a mű bár ténylegesen befejezés, már az első oldaltól búcsúzkodás, így felesleges érzést ad a regénynek. Pedig szükség van, a történetet jól lezárja, csak túl komor. Már nem az a kedves bájos tini regény hangulatú. A szereplők már fiatal felnőttek, akik életük első igazán komoly felelősségével találkoznak: az egyetem. Lara Jean és Peter kapcsolata bár szilárd, még is inog, mert nem szeretnének elszakadni egymástól, de nem is szeretnék feladni az álmaikat. spoiler Emellett, ami picit szívfájdalmam, és ezért nem szeretem ezeket az amerikai tini regényeket, – felnőtt tartalom!! – spoiler
A regény egyébként önállóan nézve is szépen bemutatja az egyetemre való készülést, hogy az USA-ban a nagy távolságok miatt tényleg egy új élet kezdete – még én is így éreztem itthon, pedig még anyuéktól sem kellett azonnal elköltöznöm, mert egyetemre kerültem – az ember már érzi, hogy itt minden döntésnek súlya van, minden meghozott döntés egy-egy lerakott kő az élet ösvényén.
És legvégén is spoiler

3 hozzászólás
tonks>!
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Kevesebb, mint egy hét alatt ledaráltam ezt a trilógiát, és köszönöm szépen, jól esett! Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy betegen döglök itthon, amikor is kötelezően ajánlott ilyen könnyedet olvasni, de mégsem érzem azt, hogy csak egy felejthető limonádét olvastam, mert Jenny Han több fontos témát is feszeget Lara Jean és Peter történetében, a kedvencem talán az önmegvalósítás középpontba helyezése ebben a részben. Jó volt végre egy olyan női főhőssel találkozni, aki tényleg egy átlagos lány, nem csak annak kikiáltott, nem szürke egér szindrómás, nem THAHÉ (túlhülyeahhozhogyéljen). Hanem egy kamaszlány, akinek vannak hobbijai, álmai és bizony sokszor komplexusai, problémái, amivel idővel szembe néz és igyekszik megoldani őket. Mellette Peter sem az a tipikus romantikus hősszerelmes típus, mert a népszerű szépfiú szerep nem csak egy üres héj, az ő karakterének is van mélysége. Kicsit sajnálom is, hogy végig Lara Jean szemén át éljük át a történetet, mert szívesen láttam volna egy-két dolgot Peter szemszögéből. Mellettük a többi szereplő is rendben volt, bár Margot-ból megint túl sok volt nekem ebben a kötetben. Egy dolog tűnt még fel korábban is, amiben túl naivnak érzem a könyveket: a pénz kérdése. Persze, Lara Jean apja menő orvos, jó fizetéssel, amivel fenn tud tartani egy öt hálószobás házat a kertvárosban, több kocsit, családi nyaralásokat, egyik lányának se kell aggódnia az egyetemi tandíj, a ruhák, a megélhetés miatt, Lara Jean bármennyi receptet megsüthet hajnalok hajnalán a 30 dolláros csokicseppekből, ha épp ahhoz van kedve. Egy alkalommal tér ki egy beszélgetés erejéig Jenny Han arra, hogy nem mindenki felső középosztálybeliként éli az életét, és pl. egy korrekt egyetemi ösztöndíj fontosabb szempont lehet annál, hogy melyik egyetemnek vannak szebb juharfái. De nem akarok igazságtalan lenni, mert a könyv nem is akar erről szólni, csak ebből a szempontból tényleg csak egy elvarázsolt lányregény.
A befejezés egyébként Peter soraival egyszerűen tökéletes, remélem tényleg nem lesz folytatás, maradjon meg ez egy ilyen jó trilógiának, ami nyugodtan válhat klasszikussá, imádom a hangulatát, az életigenlését. Boldogan éltek…
Nem tudom, megcsinálja-e a Netflix a harmadik filmet is, de remélem jobban nyúlnak majd a sztorihoz, mint a második könyv esetén. És ha nem öltöztetik Lana Condor-t és Noah Centineo-t Mulánnak és Mushunak egy halloweeni snitt erejéig, akkor beperlem őket. :D


Népszerű idézetek

pandáslány>!

– A tiéd drágám! – kacsint rám Stormy. – Fogadd meg a tanácsom, Lara Jean: soha ne mondj nemet, amikor valójában igent mondanál!

27. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Stormy Sinclair
4 hozzászólás
Charry>!

– (…) soha ne mondj nemet, amikor valójában igent mondanál!

27. oldal

konnyufanni>!

– Mit tennél, ha most teherbe esnék?
– Lara Jean, hiszen még csak nem is szexelünk. Az lenne aztán a szeplőtelen fogantatás.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
Málnika >!

Miért ne kockáztassak és fogadjak a boldogságra?

213. oldal (Könyvmolyképző, 2018)

pattie23>!

Peter örökké, teljes szívéből szereti Lara Jeant.

328. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
Charry>!

– Sebezhetőnek lenni, közel engedni az embereket, sérülni… ez mind része a szerelemnek.

321. oldal

KittyKaty>!

Szeretem nézni Petert, amikor nem tudja, hogy figyelem.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
p_petra14>!

Így működne? Az ember szerelmes lesz, és onnantól kezdve semmi sem tűnik igazán ijesztőnek, az élet pedig egyetlen nagy lehetőség lesz?

69. oldal

Charry>!

Gondolom, ez is része a felnőtté válásnak: hogy búcsút intünk azoknak a dolgoknak, amiket szerettünk.

193. oldal

Charry>!

– Sosem tudhatod, mennyi időd van még másokkal.

179. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Catherine Clark: Hozzámenjek? Vagy mégse?
Morgan Matson: Páratlan nyár
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó
Joss Stirling: Misty
Erin Watt: Papír hercegnő
Anna Banks: Poszeidón
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője