Örökkön ​örökké: Lara Jean (A fiúknak, akiket valaha szerettem 3.) 46 csillagozás

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A legszerethetőbb történet fiatalokról, fiataloknak és lélekben fiataloknak!

Lara Jean a legjobb végzős évét tölti. És még annyi minden áll előtte: egy osztálykirándulás New Yorkba; a végzősbál a barátjával, Peterrel; egy tengerparti hét a ballagás után. Aztán átköltöznek az egyetemre, ami elég közel esik az otthonához ahhoz, hogy hétvégenként hazaugorjon csokidarabos kekszet sütni.

Az élet nem is lehetne ennél tökéletesebb!

Legalábbis Lara Jean így gondolja… egészen addig, amíg váratlan híreket nem kap.

Most a lánynak, aki fél minden változástól, újra kell gondolnia a terveit. De ha a szív és az ész két különböző dolgot súg, melyikre érdemes hallgatni?

A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat nem csak top helyezett a New York Times sikerlistáján, de már tévésorozatban is hódít!
Íme a trilógia meglepetés lezárása!
Lara Jean levélíró napjai folytatódnak ebben a magával ragadó történetben.

Légy részese örömeinek!

Eredeti mű: Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634574040 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574033 · Fordította: Benedek Dorottya

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Peter Kavinsky · Lara Jean Song Covey · Katherine Song Covey (Kitty) · Dr. Dan Covey · Trina Rothschild


Kedvencelte 7

Most olvassa 17

Várólistára tette 144

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Hihetetlen, de lezárult egy újabb korszak.
Szuper volt végigkövetni Lara Jean kalandjait és felnőtté válását. Természetesen örök kedvencem marad ez a trilógia és túlcsordult szívvel ajánlom mindenkinek, hiszen egyszerűen jót tesz a léleknek.
Megmelengeti az ember szívét és reményt ad. Legalábbis én így éreztem, miközben olvastam.
Olyan, mint egy habkönnyű, édes krémes, telis-tele romantikával, humorral, családi szeretettel és igaz barátsággal.
Még mindig azt mondom, hogy ez a könyv elsősorban lányoknak való, fiatal nőknek, meg az olyan lélekben fiataloknak, mint amilyen én is vagyok, de azért mindenképpen bepróbálkozhatnak vele a bátrabb fiúk is, hiszen mindenképpen példaértékű, már csak Lara Jean családja miatt is. Most már hivatalosan is ők a kedvenc könyves családom, pedig nagyon sokáig a Weasley família volt az első helyen, akiket aztán egy időre letaszított a trónról a Cullen klán.
Az Örökkön örökké: Lara Jean egyébként egy minden szempontból lezáró, befejező kötet és olvasás közben szinte végig az volt az érzésem, hogy a szereplők – és ezáltal az írónő is – folyamatosan búcsúzkodnak.
Szerintem az a legnagyobb erénye ennek a kötetnek és az egész sorozatnak is, hogy habár nem fogalmaz meg világmegváltó gondolatokat, mégis végig hiteles marad, megmosolyogtat és jól érzékelteti, hogy milyen fontos a család, a barátok és az igaz szerelem.
Mindig jó szívvel fogok visszaemlékezni erre a trilógiára. Számomra igazi klasszikus. :)

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/11/konyvkritik…

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Kicsit azért másra, talán többre számítottam.
Lara Jean most egy kicsit sok volt nekem. Peter Kavinskybe pedig még jobban beleszerettem. Csakis ő miatta a 4,5 csillag.
A sorozat örökké a kedvenceim közé fog tartozni. És az első két részt biztos, hogy újra fogom olvasni majd.

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Jenny Han még mindig annyira édesen fogalmaz, és ez a története is tele volt szeretettel, édes tanulságokkal, és vicces helyzetkomikumokkal.

Bővebben a blogomon :)
▶️ http://sorok-kozott.hu/2018/11/konyvkritika-jenny-han-o…

>!
konnyufanni
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Nagyon furcsa volt magyarul elolvasni angol nyelv után. Mivel angolul olvastam ki ezt a könyvet anno. Így az angol nyelvűnél írt értékelésem azóta se változott meg. Még mindig IMÁDOM! És már sírok, hogy lezárult ez a Lara Jean és Peter Kawinsky korszak. Örökké szívemben lesznek.

angol nyelvűhöz írt értékelésem:
https://moly.hu/ertekelesek/2798871

>!
beatrix_0823 P
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

A Fiúknak, akiket valaha szerettem könyv hatalmas kedvenc volt annak idején, Lara Jean egy elképesztően szerethető karakter, könnyen belopta magát a szívembe. A folytatás, az Utóirat: Még mindig szeretlek, már kisebbet ütött, habár olyan különösen nagy problémáim nem voltak vele. Mindenesetre nem tettem le a sorozatról, és alig vártam, hogy elolvashassam a befejező részt, kíváncsi voltam, hogy Jenny Han mit tud még kihozni a történetből.
Lara Jean és Peter kapcsolata fordulóponthoz ér ebben az utolsó könyvben, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy spoiler, és nem tudhatják, hogy mit hoz a jövő. Az egyetemen ugyebár egy új világ nyílik meg mindenki számára, új helyzetek, kihívások, új barátok, sok tanulás, amik mellett valószínűleg csak kevés idejük marad arra, hogy találkozzanak.
Ami a mellékszereplőket illeti, természetesen Lara Jean családja is fontos helyet kap a történetben, de ebben az aspektusban is a változáson, a új élethelyzeteken van a hangsúly.
Minden hibájával együtt a szívemhez nőtt ez a sorozat, Jenny Han stílusa elképesztően bájos, a szereplőkkel könnyű azonosulni, és habár egy könnyed, habos ifjúsági történetről van szó, olykor az élet nehezebb oldalát is megmutatja, és bizony az ember ráébred, hogy nem is olyan könnyű és felelőtlen érzés fiatalnak lenni. Legalább is nem mindig.
Bővebben: https://tejszinhabzsolo.blogspot.com/2018/11/jenny-han-…

>!
zia
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Ez a könyv is nagyon jó volt, akárcsak az első két rész. De ez már másként volt jó. Sokkal komolyabb volt. A szereplők lassan felnőnek/felnőttek és a problémáik is egészen mások lettek. Az egész könyvet végig körüllengte a búcsúzás, a változás.
Egyrészt sajnálom, hogy nincs tovább és nem olvashatok már Lara Jeanről, másrészt viszont jó, hogy itt van vége, hogy így van vége.

>!
Fire_bird
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

„– Fogadd meg a tanácsom, Lara Jean: soha ne mondj nemet, amikor valójában igent mondanál!”

Érezhető volt végig a könyv olvasása alatt, hogy valaminek a végéhez értünk. A gimis évek végéhez, a gyermekévek végéhez és egy történet végéhez. spoiler Lezárul egy fejezet Lara Jean életében, és lezárul egy sorozat az én életemben is. Lara Jean elindult a felnőtté válás útján, és komoly döntéseket kellett meghoznia a jövőjével kapcsolatban.
Bár nehezen viseli a változásokat, mert ragaszkodik a régi, megszokott dolgokhoz, dolgaihoz, mégis tudja, hogy az életét nem tékozolhatja el. Tudja, hogy ki kell használnia minden lehetőséget, amit az élettől kapott, és meg kell élnie minden pillanatot. Mert így érdemes élni. Ezt tanulta Stormy-tól, és a Song lányoktól is. Lara Jean hiányozni fog, ő is és a sütijei is.
Kavinsky ♡. Te is nagyon fogsz hiányozni ♡.
Bár ebben a részben úgy éreztem kicsit keveset kaptam Peterből, amikor azonban jelen volt Peter, az olyan tipikus pítörös volt. A Kitty-vel való kapcsolata pedig mindig megmosolyogtatott. Nem csodálkoztam rajta, hogy Lara Jean úgy érezte, még jobban beleszeretett Peterbe, amikor látta, hogy a fiú milyen szeretetteljesen bánik a húgával. Teljesen megértettem Lara Jean-t.

Szívesen olvasnék még arról, hogy hogyan alakul Lara Jean és Peter élete az egyetemi évek alatt és után, de igazából a lényeget már tudom:
„Peter örökké, teljes szívéből szereti Lara Jeant.”

>!
pattie23 
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean

Bővebben itt olvashatsz róla: http://avalosagontul.blogspot.com/2018/11/ertekeles-jen…

„Annyira vártam már, hogy kijöjjön. Egyszerűen tudni akartam, hogy mi lesz Kavinkyvel és Lara Jeannel. Egy hónapja rendeltem elő még egy másik könyvel, amiről szintén szeretnék minél hamarabb írni csak valahogy mostanában az olvasáshoz nagyobb kedvem van, mint az íráshoz, de megpróbálok mindent hozni maximum kicsit később, mint ahogy olvastam. Viszont ez a könyv volt a kivétel. Egyszerűen annyira vártam, hogyha elolvastam írhassak róla. Igazából nincs húsz perce, hogy befejeztem és lezártam ezt a fejezetet. Mikor megrendeltem és megérkezett úgy gondoltam, hogy majd ezt a könyvet olvasom el a legkésőbb, hisz csak amikor a kezemben volt akkor tudatosult bennem, hogy vége és nincs tovább. Nincs több Péter, nincs több Lara Jean, Kitty, Margot és nincsen több levél, történet amit még megélhetnék velük. Hisz minden egy levéllel kezdődött.. Emlékeztek még? Mikor Kitty úgy gondolta ez jó büntetés lesz Lara Jeannek és ezzel felborított mindent. Kiküldte a nővére összes levelét, de talán ez kellett ahhoz, hogy kibújjon a csigaházból. Végre igazán elkezdett élni. Egy levél mely rengeteg mindent megváltoztatott. Voltak veszekedések, elvállások, kínos videók, állkapcsolatok, szerelmek, féltékenységek, de ennek ellenére megismertük milyen az igazi összetartozás. Köszönöm Jenny Hannak, hogy megírta ezt a könyvet. Azt hiszem nagyon sok mindent megélhettünk benne és közben eszünkbe juthatott a saját gimis életünk, hisz ezek valamilyen szinten velünk is megtörténhetett. Igaz a kínos videó rész velem nem, de kitudja lehet mással igen. Mindenki volt fiatal, így ez a könyv minden fiatalnak szólt. Mindenkiből van benne egy kicsi és szerintem ettől lett olyan varázslatos. Szóval én csak annyit mondok, hogy Örökkön Örökké. Ennél több szerintem nem is kell.”


Népszerű idézetek

>!
konnyufanni

– MIt tennél, ha most teherbe esnék?
– Lara Jean, hiszen még csak nem is sexelünk. Az lenne aztán a szeplőtelen fogantatás.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
>!
KittyKaty

Szeretem nézni Petert, amikor nem tudja, hogy figyelem.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
>!
pattie23

Peter örökké, teljes szívéből szereti Lara Jeant.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
>!
molnar_niki1

– A tiéd drágám! – kacsint rám Stormy. – Fogadd meg a tanácsom, Lara Jean: soha ne mondj nemet, amikor valójában igent mondanál!

27. oldal, 3. fejezet

>!
KittyKaty

Van a megbékélés, a kellemes élet, bármiféle komoly viszontagság nélkül, és van a sok súrlódás és a tűz, ami együtt jár azzal, ha az ember szerelmes.

155. oldal

>!
KittyKaty

Van ott két fa, az út két oldalán, de az ágaik középen találkoznak…

219. oldal

>!
p_petra14

Így működne? Az ember szerelmes lesz, és onnantól kezdve semmi sem tűnik igazán ijesztőnek, az élet pedig egyetlen nagy lehetőség lesz?

69. oldal

>!
Fire_bird 

A családok megfogyatkoznak és kibővülnek. Csak annyit tehetünk, hogy hálásak vagyunk neki, és örülünk egymásnak, amíg még együtt vagyunk.

318. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey
>!
Fire_bird 

Mióta világ a világ, a Song lányok most először élnek majd külön. Mi hárman valószínűleg soha többé nem fogunk egy tető alatt lakni. Hazajövünk majd a szünidőkre, de az már nem lesz ugyanaz. De gondolom, egy ideje már nem ugyanaz, mióta Margot elment egyetemre. Az a helyzet, hogy az ember egy idő után hozzászokik.

81. oldal

>!
Fruzsiv

– (…) Mi mi vagyunk: te és én. És ja, nehéz lesz. De, Lara Jean, soha nem fogom azt érezni egy másik lány iránt, amit irántad érzek.

327. oldal, 40. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Peter Kavinsky

Hasonló könyvek címkék alapján

Nicola Yoon: A Nap is csillag
Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Teknősök végtelen sora
Sherman Alexie: Junior
Adam Silvera: Inkább boldog
Weisz Fanni: Hallatlan vakáció
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Leiner Laura: Maradj velem
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő