Always ​and Forever, Lara Jean (To All The Boys I've Loved Before 3.) 57 csillagozás

Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Lara ​Jean’s letter-writing days aren’t over in this surprise follow-up to the New York Times bestselling To All the Boys I’ve Loved Before and P.S. I Still Love You.

Lara Jean is having the best senior year a girl could ever hope for. She is head over heels in love with her boyfriend, Peter; her dad’s finally getting remarried to their next door neighbor, Ms. Rothschild; and Margot’s coming home for the summer just in time for the wedding.

But change is looming on the horizon. And while Lara Jean is having fun and keeping busy helping plan her father’s wedding, she can’t ignore the big life decisions she has to make. Most pressingly, where she wants to go to college and what that means for her relationship with Peter. She watched her sister Margot go through these growing pains. Now Lara Jean’s the one who’ll be graduating high school and leaving for college and leaving her family—and possibly the boy she loves—behind.

When your heart and your head are… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Simon & Schuster, New York, 2020
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781534497252
>!
Recorded Books, Prince Frederick, 2020
ASIN: B083G1MXTT · Felolvasta: Ali Ahn
>!
Simon & Schuster, New York, 2018
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481430494

5 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Peter Kavinsky · Lara Jean Song Covey · Katherine Song Covey (Kitty)


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

polite_menace >!
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Ez csodálatos volt. Imádtam. Annyira édes és cuki, de közben komoly, mert egyetemre mennek, spoiler és társai. Minden egyes szereplőt nagyon szeretek, pedig sosincs ilyen. Peter K még mindig az egyik legnagyobb könyves szerelmem.
Tökéletes befejezése volt a trilógiának.
Always and Forever szeretni fogom. <3
Kiegészítés (2018. 01. 25.): az egész trilógiáról: http://addictedtobooks112.blogspot.hu/2018/01/minden-5-…

1 hozzászólás
rafaelo0824>!
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Á, de féltem ettől a könyvtől. Az egész egy nagy búcsúzás, mindenki elválik mindenkitől, mindenki másfelé megy, igazi felnőtté válós, sírok, ha bekövetkezik, amitől féltem és mégis, muszáj neki, ez az élet, elmúlik a gyerekkor, a gimi és persze az első szerelmek vagy mi. Szóval végig úgy olvastam, hogy ennek rossz vége lesz, alig vártam, hogy vége legyen, aztán amikor vége lett, szerettem volna, ha tovább tart. Csodaszép, ötcsillagos, igazi Jenny Han!

2 hozzászólás
Lorelei>!
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

„Lara Jeannel érdekes a kapcsolatunk. Az első részre még nagyon kíváncsi voltam, de annak ellenére, hogy már a második könyv sem nyújtott semmi különösebbet, mégis képtelen voltam ellenállni a befejező kötetnek. Igazából semmiben sem érzem kiemelkedőnek ezeket a regényeket, de lehet, hogy mégis ezért vonzanak annyi embert."

„Az a helyzet ezzel a sorozattal, hogy jókor kell olvasni ahhoz, hogy ne csak ráfogjuk, hogy semmi nem történik benne. Tudjátok miért szeretem ezt a sorozatot? Mert nagyon is valós tini problémákat mutat be egy teljesen értelmes lány szemén keresztül. Gimis kínoskodás, első szerelem drámái és továbbtanulás. Vajon meddig tart az első igazi fellángolás? Tényleg igaz, hogy nem érdemes arra alapozni a jövőnket, mondván úgysem tart sokáig? Olyan nagy gond, ha az ember úgy próbál racionális döntéseket hozni, hogy közben a szívével is kompromisszumot akar kötni? A könyv egyik fő témája azt feszegeti, hogy az egyetemi jelentkezést mennyire kellene befolyásolnia a szívnek."
„A karakterekkel továbbra is könnyű azonosulni, viszont Margot még mindig nem tudtam a szívembe zárni. Valamiért folyton baja van mindennel és mindenkivel az összes részben és emiatt borzasztó mód idegesít. Ám imádtam LJ családjának közös pillanatait, bárcsak mindenkinek ilyen összetartó és szerető támogatás jutna! Külön örültem annak, hogy Ms Rothschild sem egy undok mostohaanyát képvisel, hanem igyekszik a család értékeit megőrizve szépen lassan beépülni a Song lányok közé. LJ és én kicsit hasonlítunk abban, hogy mindketten szentimentálisan ragaszkodunk az utolsó dolgokhoz, így teljes mértékben átéreztem végzős évének pillanatait, amelyekben igyekezett megragadni valami monumentálisat. Valamit, ami epiccé és időtlenné teszi az emlékeket és élményeket. "

Teljes bejegyzés: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2018/03/jenny…

Ngie P>!
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Ahogy haladt előre a sorozat, úgy vesztettem el az érdeklődésem. Ezt a harmadik kötetet a végén már nagyon nyögvenyelősen olvastam.
A film szerintem jobb – legalábbis nekem. Azt simán újranézem majd párszor, mert az alapötlet nagyon aranyos, de nem építenék 3 részt rá.
Fontos tinédzserkori kérdéseket taglal, de nem mindenhol ésszerűen.
És a harmadik részbe már Peter is olyan keveset szerepelt.
A sorozatnak vége, kicsit szomorú vagyok – lehetett volna jobb is.

RVivi P>!
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Ez annyira nagyon brutálisan cuki és aranyos volt, de főleg olyan, ami már kellett. Nem számítottam rá, hogy ez a trilógia nekem ennyire be fog jönni.
Ritkán találkozik az ember olyan nagyrészt romantikus könyvvel, amiben ennyi szimpatikus karakter van. Lara Jean pedig az egyik kedvencem, egyszerűen imádom a személyiségét. Ahogy Peter-ét is, annyira aranyosak. És persze a többiek is. Kitty, Trina, a végére Margot is… Igen, Margot néha felhúzott, de alapjában véve bírom őt is. spoiler
Az események érdekesek és olyanok, hogy az ember néha izgul is, hogy mi fog történni. Mert néha kicsit elbizonytalanodtam, hogy mi lesz a vége. Lara Jean-ből mindkét végkifejletet kinéztem volna egyébként, szóval egyáltalán nem lehet rámondani, hogy unalmas lenne. spoiler
Örülök, hogy elolvastam, így angolul talán még jobb is volt. *-*

abstractelf>!
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Ettől a sorozattól egyre inkább az az érzésem támadt, hogy a Szent Johanna Gimit olvasom újra. Ez a kötet például nagyon jól lekövette a 7-8.rész eseményeit, csak egy picit másképp. Lara Jean teljesen olyan volt, mint Reni – ebben az egyben biztos vagyok.
Alapvetően ez a lezárás okés volt. Kicsit átment az „egynek elmegy” kategóriába, de ennek elsősorban az ütemezése volt az oka. Az írónő nagyon hamar feloldott olyan konfliktusokat, amelynek a felépítésébe rengeteg időt ölt, így azok elvesztették a jelentőségüket. Emiatt a lezárás is elhamarkodottnak, majdhogynem összecsapottnak érződött.
Ugyanakkor ez a rész összetettebb lett az előzőnél, a vázlatos jellegét is elvesztette. A szereplők nekem kissé semlegesek maradtak, már nem igazán tudtak újat mutatni. Lara Jean karakterfejlődése sem tűnt konzisztensnek, a kapcsolata pedig már kezdett átcsapni romantikusból megszállottba (bár kevésbé, mint a második részben szerencsére).
Azért nem hagyott hidegen ez a rész. Az évkönyv szövege például megdobogtatta a szívemet, akárcsak az utolsó fejezet. Végeredményben úgy érzem, hogy megérte elolvasni, már csak kikapcsolódásként is.

Rosie16>!
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Voltak benne kiszámítható részek, de ettől függetlenül imádom az egész sorozatot! Kedvelem a szereplőket, és külön örültem neki, hogy Lara Jean mennyit változott Peternek hála, közben mégis megmaradtak a régi szokásai :)

Brigi21>!
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Minden olyan fiatalnak ajánlom, akik hozzám hasonlóan a nagybetűs ÉLET küszöbén állnak. Nagyon sok mindenre felvonta a figyelmem ez a könyv, Lara Jeannel együtt jöttem rá arra, hogy a döntéseink milyen fontos szerepet játszanak a jövőnkben. Lara Jean, mint a tizenévesek nagy része bizonytalan döntéseiben, nem biztos, hogy az az egyetem amire mindig is álmodott a megfelelő számára meg a párkapcsolatok bonyodalmait is most tapasztalja ki.
Az egy csillag Peter karakterének és a párkapcsolatuknak szól. Nekem Peter olyan semmilyen karakter volt, igazából nem csinált semmit, mindig csak a főhősnőnk döntésétől függött. A másik meg, hogy ezt a se veled se nélküled dolgo már eljátszotta egyszer az írónő, ebben a kötetben szerintem felesleges volt.
Ezentúl mindenkinek ajánlom, hiszen a romantikus címk alatt sokkal mélyebb mondanivaló is lapul, ahogyan a szereplők megtalalálják a saját helyüket.

_janka_>!
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Bár nem vagyok a legnagyobb rajongója a sorozatnak, nagyon szeretem, és a befejező kötetben sem csalódtam. Minden, vagy még több is megvan benne, ami az előző részekben annyira jó volt. Hamarosan megjelenik magyarul is, szóval akinek tetszettek az előző könyvek, az mindenképp olvassa el ezt is!

Vivien_Kucsora>!
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean

Végigbőgtem az utolsó 15-20 oldalt. Méltó befejezése egy nagyszerű könyv trilógiának.

Imádtam az egész trilógiát, mert valóságos volt. Nem volt száraz vagy erőltetett. Igazi volt, egy olyan történet, olyan karakterekkel, amelyekkel azonosulni tudtam/tudtunk. Lara Jean halandó és egy szinten átlagos. Hogy őszinte legyek, sok hasonlóságot találtam közte és köztem, annak ellenére, hogy a személyiségünk alappillérei nagyban különböznek.

A karaktereket imádtam (legtöbbjüket) és csak őszintén nem akartam hogy véget érjen és most hogy befejeztem, kicsit üresnek érzem magam, pedig nem is közvetlenül egymás után olvastam a három könyvet.
Egyszerűen ez csak egy egyértelmű befejezés volt és az én szentimentális, nosztalgikus pici szívem nem volt rá kész, hogy elengedje a Song lányokat. Sőt azt hiszem, még most se vagyok rá teljesen képes.


Népszerű idézetek

bubblejoo>!

I like to watch Peter when he doesn't know I'm looking.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Peter Kavinsky
tataijucc>!

He knows he’s not my dream guy. My dream guy is Gilbert Blythe from Anne of Green Gables. Handsome, loyal, smart in school.

Kapcsolódó szócikkek: Gilbert Blythe
polite_menace >!

„Who will braid my hair when I'm at college?” I muse.
„I will,” Peter says, all confidence.
„You don't know how,” I scoff.
'The kid will teach me. Won't you, kid?"
„For a price,” Kitty says.

42. oldal

Szelén>!

“He’s my dream guy,” Kitty says in a proprietary tone.
“Well, he’s all grown up now,” I say, not taking my eyes off the screen. “He’s practically Daddy’s age.” Still…
“Wait, I thought I was your dream guy,” Peter says. Not to me, to Kitty. He knows he’s not my dream guy. My dream guy is Gilbert Blythe from Anne of Green Gables. Handsome, loyal, smart in school.
“Ew,” Kitty says. “You’re like my brother.”

polite_menace >!

When we say good-bye, I point at him and say, „Hufflepuff.”
He grins. „You got it in one.” Then he points at me. „Hufflepuff.”
I grin back. „You got it in one.”

97. oldal

polite_menace >!

When we're in line for food, Peter reaches for a brownie and I say, „Don't – I brought cookies,” and he gets excited.
„Can I have one now?” he asks. I pull my Tupperware out of my bag and Peter grabs one. „Let's not share with anybody else,” he says.

31. oldal

ariana>!

Sometimes I wish we'd met when we were twenty-seven. Twenty-seven sounds like a good age to meet the person you're going to spend the rest of your life with. At twenty-seven, you are still young, but hopefully you are well on your way to being the you you want to be.

41. fejezet

tataijucc>!

"Guess what song they picked for their first dance.”
“What song?”
“ ‘From This Moment On’ by Shania Twain.”
He frowns. “I never heard of that before.”
“It’s really cheesy, but they love it, apparently. Do you realize that we don’t have a song? Like, a song that’s ours.”
“Okay, then let’s pick one.”
“It doesn’t work like that. You don’t just pick your song. The song picks you. Like the Sorting Hat.”
Peter nods sagely. He finally finished reading all seven Harry Potter books and he’s always eager to prove that he gets my references. “Got it.”

1 hozzászólás
magic_shop>!

„Hey just because you don't remember something doesn't mean i don't. I remember a lot of things.”

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Peter Kavinsky

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Sapphire Blue
Kerstin Gier: A Castle in the Clouds
Sarah Rees Brennan: Daughter of Chaos
Lindsay Faith Rech: It Started with a Dare
Colleen Hoover: Without Merit
Kelly Oram: V is for Virgin
Suzy Cox: The Dead Girls Detective Agency
Marni Bates: Dial Em for Murder
Marni Bates: Decked with Holly
Marni Bates: Notable