A ​fiúknak, akiket valaha szerettem (A fiúknak, akiket valaha szerettem 1.) 1169 csillagozás

Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Írás közben egy csöppet sem fogom vissza magam. Úgy fogalmazok, mintha ő soha nem olvasná el. Merthogy nem is olvassa. Minden egyes titkos gondolatomat, gondos megfigyelésemet, mindent, amit eltettem magamban, belesűrítem egy levélbe. Amikor megírtam, lezárom, megcímezem, majd elteszem a pávakék kalapdobozba.

Ezek nem szerelmes levelek a szó legszorosabb értelmében. Akkor íródnak, amikor már nem akarok többé szerelmes lenni. Búcsúlevelek. Mert miután megírtam őket, nem emészt többé a mindent felemésztő szerelem. Onnantól fogva úgy tudom megenni reggel a gabonapelyhet, hogy közben nem azon jár az eszem, vajon ő is banánnal szereti-e a Cheeriost. Úgy éneklem a szerelmes dalokat, hogy már nem neki éneklem. Ha a szerelem olyan, mint a megszállottság, a leveleim olyanok, mint az ördögűzés. Megszabadítanak. Legalábbis azt kéne tenniük.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576259 · Fordította: Tóth István
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576259 · Fordította: Tóth István
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994825 · Fordította: Tóth István

3 további kiadás


Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Peter Kavinsky · Lara Jean Song Covey · Katherine Song Covey (Kitty) · John Ambrose McClaren · Josh Sanderson · Chris · Dr. Dan Covey · Lucas Krapf · Margot Song Covey · Genevieve · Trina Rothschild


Kedvencelte 208

Most olvassa 68

Várólistára tette 455

Kívánságlistára tette 544

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Imádtam. :) Te jó ég. Annyira jó volt. Ide nekem a folytatást, mert nem is tudom, hogy mi lesz velem. Kínzó lett a függővég. :( Áhhhh. Így abbahagyni???
Eddig azt hittem erről a könyvről, hogy olyan kis semmilyen és biztosan fárasztó, meg nem nekem való, de ekkorát nem is tévedhettem volna. Úgy örülök, hogy tévedtem. :)
Könnyed, vicces, egyedi, szórakoztató, romantikus, cuki, élettel teli, megható és áhhhh. Ha ilyenek lesznek a folytatások is, akkor új kedvencet fogok avatni. Nagyon várom a folytatást. NAGYON.
A szereplők szimpatikusak voltak. Lara Jean igazi csajos csajszi, de ( Ezt jól megmondtam!) értitek, ugye?
Peter és Josh is szimpi volt. spoiler
A Song lányok igazi tesók. Szeretnék ilyen erős testvéri szeretetben élni. :)
Miközben olvastam teljesen kikapcsolódtam. Folyton mosolyogtam és pozitív érzésekkel töltődtem fel.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

3 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Első gondolat, ami eszembe jutott, mikor befejeztem a könyvet: „De rég olvastam ilyen tiszta, romlatlan könyvet!” Annyira nagyon tetszett, türelmetlenül várom a következő részt! :)
Addig is igyekszem minél hamarabb sort keríteni az írónő másik sorozatára. ;)

2018.01.25.: Másodszor olvastam és még mindig hatalmas kedvenc. *-*

23 hozzászólás
Naiva P>!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Amire először számítottam: egy aranyos, gyorsan megszerethető, szórakoztató, igazi lányos könyvhöz lesz szerencsém. Mindezt meg is kaptam. Arra viszont nem gondoltam volna, hogy a lehető legpozitívabb értelemben, de fogfájást okozóan édes lesz. A legjobb az egészben, hogy mégsem volt sekélyes olvasmány.
Nagyon megtetszett a könyv címe és már abból gondoltam, hogy egy aranyos romantikus történetet fogok kapni, de a romantikán kívül kapunk még mellé barátságról, családról és a megbocsátásról szóló történetet is.
A főszereplő lány, Lara Jean az életkorának megfelelően viselkedett és cselekedett. Olykor hiszékeny és naiv, máskor pedig bölcs és előrelátó. Annak külön örültem, hogy ez a könyv nem követte a sok young adult könyvre jellemző csorba családmodellt, elhanyagolt gyerekekkel, lehangoló légkörrel, nyomasztó hangulattal. off
A romantika terén először Josh oldalán álltam, de amikor az írónő a történet során megmutatta Peter másik oldalát….
A filmet még nem láttam, de szerintem sort fogok rá keríteni.
Már csak Noah Centineo miatt is, hiszen van benne crush potenciál.

15 hozzászólás
nibooklett>!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Először is, nem tudom hol kezdjem.
Egy szép őszi estén ültem a szobámban és a netflixet böngésztem, amikor megakadt a szemem ezen a filmen. Kicsit félve kezdtem el nézni, mivel nem szeretem annyira a romantikus filmeket…aznap megnéztem mind a két részt:D illetve napokon keresztül megnéztem újra és újra, még a barátommal is.♥
Akkor jöttem rá, hogy ezt könyvben is el kell olvasnom, mivel imádtam a filmnek minden egyes jelenetét. Alig vártam, hogy megjöjjön és neki kezdhessek.
Na, és hát a könyvről. Véleményem szerint nagyon más, mint a film, olyan mintha egy másik változatot olvasnék belőle, viszont így sokkal izgalmasabb volt, illetve sok olyan meglepő dolog is történt, amit a filmben nem láttam.
Összesítve imádtam, az elejétől a végéig, és nagyon várom, hogy a következő részt olvashassam.:))

vikcs>!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

…abban is biztos vagyok, hirtelen teljes bizonyossággal érzem, hogy minden pont úgy van, ahogy lennie kell, hogy nem kell annyira félnem a búcsúzástól, hiszen a búcsúnak nem kell örökre szólnia.

Nem kell nagyon sokat várnunk ettől a könyvtől. Ez egy könnyed kis aranyos történet egy lányról, aki megtanul szeretni, megtanul felnőni és megtanul búcsúzni.
Nagyon tetszett, hogy előtérbe volt helyezve a család fontossága. Fiataloknak szóló könyvben ritkán találkozunk ilyennel, ahol nem a szerelem az elsődleges, hanem a család. Mert valljuk be, a rohanó hétköznapokban és a gyorsan fejlődő világban néha bizony elfelejtjük, hogy mennyire fontos is a család, akik támogatnak, szeretnek és melletted vannak, történjen bármi.
A szerelmi szál nagyon tetszett, nagyon szurkoltam Peternek, számomra, attól, hogy nagymenő volt, szerethető és szimpatikus karakter volt. spoiler
Tényleg nagyon aranyos, és engem teljesen megfogott, megmelengette ezeken a hideg napokon a lelkemet, körbeölelt és magába szívott. A borító pluszban rátesz az imádatomra, ajánlom mindenkinek, aki egy kis kellemes kikapcsolódásra vágyik.:)

Fangirl033>!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

„Lehet még fokozni, hogy mennyire is szerettem ezt a könyvet? :D Nem hiszem. Még mindig csak annyit tudok mondani, hogy az elejétől a végéig elvarázsolt, nem tudtam abbahagyni az olvasást, amíg a könyv végéhez nem értem. Mindenkinek nagyon ajánlom, hiszen minden adott ebben a könyvben: Szerethető testvérek: pipa. Romantika: pipa. Humor: pipa. Megható, komolyabb részek: PIPA. :3”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2017/11/jenny-ha…

Pillecukorkám>!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Valahogy könyv olvasás közben kikapcsolok. Egy olyan világba kerülök ahol nem vétek az ha régi módian beszélsz, ahol nem számít,hogy nézel ki ahol senkit sem érdekel mennyire vagy önmagad. Ez a könyvek birodalma, magukhoz veszik az emberi érzelmeket és egy csodálatos dolgot alakítanak ki belőle amiket mi csak úgy hívünk ˇtörténetekˇ. Csakhogy ezek a történetek mindig változnak,mindig lesz bennük valami változatosság. Semelyik könyv sem egyforma,semelyik szerelmes regény nem egyezik.
Ez a könyv valahogy olyan személyes volt vagy én nem is tudom, igazság szerint az emberek nagy többsége nem ír már levelet,de aki még is az sokkal élethűbbnek tarthatja mint a csetelést. Engem nagyon lekötött ez a könyv és valahogy olyan érzésekkel látott el amik már régen nem fordultak meg bennem. Köszönöm!♥

Málnika>!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Könnyed kikapcsolódást nyújtó ifjúsági regény az első plátói és valódi szerelmek megtapasztalásáról, pörgős párbeszédekkel és nagyszerűen eltalált karakterekkel. Bár nem az én korosztályomnak íródott, mégis könnyen visszarepültem az időbe, és oldalról oldalra egyre jobban beszippantott a történet.

Lara Jean búcsúleveket ír plátói szerelmeinek és az édesanyjától kapott kalapdobozba gyűjti őket, ám az irományok rejtélyes módon feladásra kerülnek, összekuszálva Lara Jean életét. Bár egy szerepjátéknak indul, végül megismeri milyen az, amikor nemcsak távolról vágyakozik valaki után, hanem közelről is megérinti a szerelem. A Song lányok egyszerűen imádnivalók, különösen Lara Jean és Kitty, Margot-ot csak az utolsó oldalakon sikerült picit közelebb éreznem magamhoz. A testvérek mellett az édesapa és Peter is nagyon jól eltalált szereplők. Az első kötet stílusosan levélírással végződik, ám nem a szokásos módon, búcsúlevél helyett ugyanis ezúttal egy régimódi szerelmes levél születik. A történetet pedig nyitva hagyja, így nagyon örülök, hogy már vár a második rész a polcomon.

Csakegyolvasólány P>!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Először nem akartam elolvasni a történetet, de kezembe került egy kihívás miatt. Kicsit féltem, hogy túlságosan nyálas lesz és a cím sem volt számomra olyan meggyőző. De szeretem Jenny Han írásait, ezért belekezdtem. És, nem csalódtam. Aranyos történet volt. Lara Jean nagyszerű szereplő volt, aki bemutatta, hogy milyen is a kamasz szerelem. Tetszett, hogy levelekbe foglalta őket. Igaz, a maga módján eléggé érdekesen kezelte az egyes helyzeteket.
Peter és Josh…Hm, nem tudok választani, nekem mind a kettő bejött. ;)
de komolyra fordítva a szó, tényleg tetszett a könyv. Semmi erőszak, bántalmazás nem volt benne, csupán egy szórakoztató történetet olvashattam.

GytAnett>!
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Azt hiszem, most már 4 könyv után kijelenthetem, hogy Jenny Han művei nem nekem valók.
Soha nem szoktam megnézni a könyvek hátulján, hogy hány éves kortól ajánlott, de itt valahogy kiszúrta a szemem, hogy 12-től. Barátommal ezen szakadtunk a röhögéstől, hogy én aztán tudok választani. :D Már akkor sejtettem, hogy ez nem az én könyvem lesz.
Bugyuta és gyerekes történet. 16 évesen azért szerintem már illene ennél egy kicsit komolyabbnak lenni. Oké, egy-egy csalódás után írjon az ember lánya egy szerelmes levelet, amiben próbálja az egészet lezárni. Mondjuk azt már nem akarom elhinni, hogy egy ilyen iromány után az érzelmek megszűnnek. Nem baj, hogy J.H.-nak elhiszem. spoiler
Egyik szereplőt sem bírtam. De tényleg, még az apukát sem, pedig vele voltam a legjobban kibékülve. Mindenki idióta volt. :D
Lara Jean egy naiv kislány, aki azt sem tudja, hogy mi fán terem az élet. Szobanövény.
Peter K. egy nagyképű s.ggfej, akinek a végén már egész értelmes megmozdulásai voltak, majdnem (!) meg is kedveltem.
Kitty idegesítő kishúg.
Margot idegesítő nővér.
Joshban még láttam potenciált, de ő is elvágta magát.
Pff… :DD
Nagy előny J.H. könyveinek, hogy annak ellenére, hogy a történetük egyáltalán nem tetszik, legalább haladni lehet velük. Nem tudom, hogy el fogom-e olvasni a folytatás(oka)t. Ahogy magamat ismerem, valószínűleg. :DDD

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cheril>!

– Ne ordibálj, te idióta! – sziszegi dühösen.
– Ne nevezz idiótának, te idióta! – súgom vissza.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
Cheril>!

Tudod milyen érzés úgy szeretni valakit, hogy alig bírod elviselni, és közben tudni, hogy ő soha nem fog ugyanígy érezni? Valószínűleg nem. Az olyan embereknek, mint te, soha nem kell ilyesmi miatt szenvedni.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
Deszy P>!

S ekkor hirtelen megszólalt:
– Kókuszillata van a hajadnak.
Nem is ültünk közel egymáshoz.
– Tényleg? Onnan érzed? – kérdeztem.
Közelebb csúszott, és beleszagolt a hajamba.
– Aha, Hawaiira vagy valami olyasmire emlékeztet.
– Köszi! – mondtam, bár nem voltam biztos benne, hogy bóknak szánta. – Felváltva használom ezt a kókuszillatú sampont és a húgom babasamponját, hogy lássam, melyiktől selymesebb a hajam…
Ekkor Peter Kavinsky odahajolt hozzám, és megcsókolt, amitől teljesen ledermedtem.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky
Doreen>!

A szerelem félelmetes – állandóan változik, és bármikor vége lehet. Ez a kockázat vele jár. És mégsem akarok félni többé. Bátor akarok lenni.

357. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · szerelem
vargvani>!

– Tudtad, hogy amikor két ember küzd egymással, az azt jelenti, hogy igazából még mindig fontosak egymásnak?

Cheril>!

Az első napot mindig is jobban szerettem az utolsónál. Az elsők a legjobbak, mert valami kezdetét jelentik.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey
NoNameLány>!

Az életet nem kell annyira eltervezni. Csak sodródj az árral, és hagyd, hogy történjen!

Kapcsolódó szócikkek: élet · Peter Kavinsky
dlukacs>!

Abban a pillanatban világossá válik, hogy nem szeretem őt, hogy egy ideje már nem vagyok szerelmes belé. Lehet, hogy soha nem is voltam. Hiszen ott ül mellettem, újra megcsókolhatnám, az enyém lehetne, mégsem akarom. Valaki mást akarok. Különös érzés az, amikor az ember olyan sokáig vágyik valamire, vágyik valakire, majd egy szép napon, hirtelen elillan az egész.

Kapcsolódó szócikkek: Josh Sanderson · Lara Jean Song Covey

A sorozat következő kötete

A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Nicola Yoon: Minden, minden
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Joss Stirling: Misty
Kasie West: Szívességből szerelem
John Green: Alaska nyomában
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Richelle Mead: Vámpírakadémia