Piciny ​Csodák Péksége (Piciny Csodák Péksége 1.) 265 csillagozás

Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Polly ​és Chris már hét éve együtt élnek, de kapcsolatuk válságba kerül. Chris visszaköltözik az anyjához, Polly pedig kiadó lakást keres. A hirdetések közt akad egy romantikusan csábító; egy apró szigeten álló házikó, ahová csak apálykor lehet eljutni autóval. Barátnője hiába próbálja lebeszélni az őrült tervről, Polly hajthatatlan.
A kikötőfal fölött álló ház igencsak rozoga állapotban várja új gazdáját, és a barátságtalan helyiektől vásárolt ehetetlen péksütemény sem segít Polly hangulatán. Késő este süt néhány cipót, amiből hajnalban visz a halászoknak. A faluban hamar híre megy Polly süteményeinek, így a lány új barátokra, különc hódolókra – no meg esküdt ellenségekre – tesz szert, és ki tudja, talán a szívvel-lélekkel sütött finomságok őt is megváltoztatják, hogy képes legyen újra bízni és szeretni…
A Találkozzunk a Cupcake Kávézóban írónőjének legújabb sikersorozatát Jojo Moyes és Jennifer Weiner olvasói is imádni fogják, hiszen Jenny ismeri az édes élet… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Libri, Budapest, 2016
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633108710 · Fordította: Páll Márta
>!
Libri, Budapest, 2016
438 oldal · ISBN: 9789634331001 · Fordította: Páll Márta

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Polly Waterford · Huckle


Kedvencelte 13

Most olvassa 8

Várólistára tette 238

Kívánságlistára tette 146

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

KönyvParfé>!
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Kedvelem a gasztroregényeket, egyrészt mert lehet belőlük meríteni, hogy mi legyen legközelebb az ebéd, másrészt mert olyan illatosak. Itt most kedvet csinált a kenyérsütéshez, mert az orromban éreztem a kelő tészta, a sülő vekni és a friss, ropogós kenyérhéjak ínycsiklandozó illatát.
Viszont olvasás közben nem csak a sütögetéshez kaptam kedvet, hanem ahhoz is, hogy bebarangoljam Mount Polbearne-t. Bájos vidéki helynek képzelem, ahol friss a levegő, repkednek a sirályok és a lundák, kedvesek, barátságosak a szomszédok és a dolgozó halászok; esténként pedig a világítótorony fényei hosszan bevilágítják a tengert.
A történet lassan halad előre, de ezt egyáltalán nem éreztem zavarónak. Nem mondanám túl kidolgozottnak a karaktereket, és egyik-másik mellékszereplőről olvastam volna bővebben is, ezeket mégsem róhatom fel hibának. Mindig csak egy kicsit kapunk a városkából és az emberekből, mégis annyira jól visszaadja az írónő ennek a kis miliőnek a hangulatát, hogy képes teljesen magával ragadni.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2016/11/20/jenny_colgan_picin…

2 hozzászólás
Illatos_Hópehely>!
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Ez egy nagyon aranyos történet volt.
Az eleje kicsit lassan indult be, de nekem nagyon tetszett.
Tudtátok, hogy milyen a lunda madár? Mert én nem.
https://canada1996.files.wordpress.com/2017/01/lunda4.jpg
Nagyon cuki. Egy ilyen kis lundóka (lunda fióka) volt Polly egyetlen barátja, amikor úgy döntött, hogy új életet kezd.
Senkire nem számíthatott, mégis kitartó munkával,akaraterővel megvalósította az álmait.
Volt itt minden, barátság, gyász, szerelem, félreértés, nagy kibékülés.
Volt, hogy mosolyogtam Polly sajátságos humorán, de volt, amit megsirattam.
Remélem ez a sorozat folytatódik.

7 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Ez a könyv most nagyon kellett a lelkemnek/agyamnak, mint egy frissitő zápor egy tikkasztó nyári napon. Könnyed angol gasztroregény, aminek egyetlen célja a szórakoztatás.
(Az utószóban az írónő kitért a halászokat támogató szervezetekre, és a könyv bevételének egy részét is nekik ajánlotta)
A könyv nem rózsaszínűen indul, mert Polly mindenét elveszíti – a vállalkozását, a lakását, és úgy néz ki, a szerencsétlen barátját is, aki visszahúz sebeket nyalogatni anyucihoz. A jószerencse azonban egy apró cornwalli halászfaluba vezényli, ahol visszanyeri az életkedvét és új barátokra lel. Az első barátja pedig nem más, mint egy lundabébi, aki nagyon cuki, a legnormálisabb pasi az egész könyvben. A legidiótább pedig a milliomos Reuben, akinek a Star Wars esküvőjét végigröhögtem. Bájos kis történet, némi drámával, humorral és romantikával. Na és persze fincsi kenyerekkel.

4 hozzászólás
Sippancs P>!
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Nem is tudom, hogy mit írhatnék azon kívül, hogy amíg olvastam, végig éhes voltam. :) Na jó, ez kissé túlzás, de azért Polly és a kenyércsodái… szinte éreztem az orromban a frissen sült kenyér illatát!
Aztán ott volt Neil. Neil, a lundababa. Hogy én mennyire szerettem! Már a kezdetektől fogva éreztem, hogy ez egy különleges és hosszantartó kapcsolat lesz ember és állat között, éppen ezért mikor Polly spoiler, azt a bizonyos visszautat én is végigsírtam. De szerencsére minden jó, ha a vége jó…
És hát ott volt a könyv humora is. Nagyon-nagyon tetszett ez a csipkelődős, néha odamondogatós, máskor bugyuta humor! Annyiszor felnevettem olvasás közben! Imádtam, ahogy Polly finoman kiosztotta a fiúkat, és mert kötekedni, megmondani a magáét.
Igazából számomra ettől a három dologtól vált a könyv különlegessé és öt csillagossá. Persze egyedi volt a helyszín és valamilyen szinten az alapszituáció is, de ez tipikusan olyan sztori, ahol nem a főszereplők viszik a hátukon a történetet.
Várom a következő részt!

2 hozzászólás
cicus61 P>!
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Imádtam ezt a bűbájos kis történetet. Polly egy tüneményes kis nő, nagy akaraterővel és tündéri lélekkel. Nagyon jó kis könyv volt, szerettem, ahogy helyt tudott állni egy ismeretlen helyen, barátokat szerzett, otthonra talált és persze szerelemre is :) Olvasom a következő részt is.

Wandamaci__könyvkuckója P>!
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Mostanában valami lélekmelengető, cuki kis romantikus történetre vágytam, így esett a választásom a Piciny Csodák Pékségére.
A legeleje nem indult túl vidáman, de ahogy átköltözött a szigetre minden megváltozott. Annyira érzékletesen van leírva a helyszín, az emberek az egész kis miliő, egyből el tudtam képzelni.
Ez a könyv nem egészen fogyókúrához lett kitalálva. Amikor olvastam állandóan késztetést éreztem, hogy kenyeret egyek. Lehetőleg mézzel. A gyengém a friss, ropogós fehér kenyér és amennyiszer elolvastam, hogy a frissen sült kenyér illata szállingózik és megroppan a meleg héja….végem volt :D
Körülbelül a könyv feléig nagyon jól szórakoztam. Megvett magának a hely hangulata, Neil, Polly butaságai és úgy az egész.
Utána viszont történt valami szomorú és én úgy éreztem, hogy elromlott az egész.
Miért kell dráma és kínlódás minden romantikus történetbe? Elrontotta az egészet. A végének már nem is tudtam örülni.
Összességében aranyos kis mű lett volna, de a történetvezetés beleesett abba a hibába, amiben már nagyon sok mű elvérzett.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/04/jenny-colgan-picin…

9 hozzászólás
Niitaa P>!
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/11/jenny-colgan-pi…

„El sem hiszem, mennyire jól esett a lelkemnek ez a történet! Teljes mértékben feltöltött. Kedves, bájos vonásai által magam is elengedtem görcsös gondolataim, ügyes-bajos dolgaim, hogy egy kicsit a pillanatnak éljek és élvezzem a lapokról felszálló ínycsiklandó illatokat. Apró történet egy nőről, aki megtalálja a lelkében rejlő erőt és magabiztosságát azáltal, hogy megvalósítja az álmát. Könnyed, igazi chick lit kategóriás könyv a Piciny Csodák Péksége. A hozzávalói között megtalálható egy kis könnyed érzékletesség, minimális szerelem és a regény fő mozgatórugója: a gasztronómia iránt érzett elhivatottság. Olyan érzés ezt a könyvet olvasni, mint a mézzel csurgatott frissen sült kenyérbe beleharapni. Mennyei ízharmónia jellemzi.
Minden kétséget kizárólag ki merem jelenteni, hogy boldoggá tett a könyv olvasás közben. Nem volt benne annyi romantika, mint amire számítottam, de mivel nem is érzelmektől túlfűtött regényről beszélünk, így ezt egyáltalán nem sérelmeztem. Alig várom, hogy folytathassam!”

Navi P>!
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Nem volt rossz, bár olvastam már ennél sokkal jobbat is ebben a felhozatalban. Jellemgyenge, egysíkú, érdektelen pasik, a csajok sem éppen a mély érzéseikről híresek. spoiler sajnáltam, ott bizony potyogtak a könnyeim. Huckle és Chris siralmas, hisztisek. Túl gyors volt nekem, hiányos, vázlatosnál tűnt. Hiába bő 400, ez így egy kicsit kevés. Neil cuki volt és Jayden is jó karakter.

Sister>!
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Rendkívül bájos történet a Piciny csodák péksége, amit a vidám, türkizkék színű borítója is remekül szemléltet. Valóban kissé lassacskán indul be, de annyira kedves és szívet melengető, ahogy a kis halászfalu megelevenedik, és fokozatosan minden lakója bemutatkozik, hogy ez legyen a legnagyobb hibája. :)

Polly összetört szívvel, csalódottan és szomorúan költözik a szigetre, remélve, hogy itt talán elbújhat a világ elől. Szenvedélyes hobbija, a kenyérsütés, viszont lassan egy új utat jelöl ki számára, egy olyan utat, amire még legvadabb álmaiban sem gondolt. Ahogy Polly kezd belejönni új életébe, úgy válik körülötte minden egyre színesebbé, izgalmasabbá és érdekesebbé. Fontos szerepet kap még egy barátságos lundafióka, egy varázslatos méhészet, ahol virágözön fogadja a látogatókat, és egy rejtélyes, igen magas szőke fiatalember, aki nagymenő, városi munkáját cserélte le a csendes, vidéki élet reményében.

Szívesen olvastam a falu lakóiról, az életükről, és arról, hogyan is virágoztatták fel e szívüknek kedves helyet. Szinte hallottam magam körül a sirályok vijjogását, a hullámok verdesését, éreztem a friss hal és a sülő kenyér illatát… A hangulata, a történet és a szereplők olyan kellemes egyveleget alkottak, hogy bárkinek jó szívvel ajánlom, kellemes és szórakoztató kikapcsolódás! :)

6 hozzászólás
Levandra>!
Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége

Kedves kis történet, nagyon szerettem. Néha kicsit túl banális volt, de mégsem akadt meg a torkomon. Színes, szerethető karakterek, életszerű problémákkal, örömökkel, bánatokkal, sok-sok érzéssel, kidolgozott háttértörténetekkel. A párbeszédek voltak a regény gyenge pontjai, a humor nem igazán jött át nekem, kissé erőltetett volt. Kerensa és Reuben kettőse viszont nagyon jól működött, imádni való mellékszereplők.

A félsziget első pillanattól elvarázsolt. Ki is néztem magamnak a világítótornyot, de mire összeszedtem volna rá a pénzt, már sajnos elkelt. Szerettem volna sokkal több leírást, még több színt, még jobban elmerülni a díszletben, mert éppen az adta a könyv báját, a történet itt másodlagos volt. Na és mi lett volna még jó? Még több kenyér és péksütemény, sok-sok régi és új recepttel!


Népszerű idézetek

Illatos_Hópehely>!

– Hallom, hogy van kenyere.
– Ó, te jóságos ég! Szénhidrátdíler lettem.

121. oldal

zsutta>!

Ha van olyan sarka a világnak, ahol a szíved gyökeret ereszt, az mindig veled marad.

zsutta>!

Aztán eszébe jutott, hogy az anyja azt mondta neki, hogy Isten azért tette olyan elviselhetetlenné a tizenéveseket, hogy a szülő örüljön, ha már elmennek otthonról, és ez sok mindent megmagyaráz.

1 hozzászólás
Judit_56 P>!

– Kávét?
– Igen!
– Szalonnát?
– Igen!
– Palacsintát?
– Nahát! Azt hiszem, beléd szerettem!

Kicsibogár>!

Reuben nem hagyta ki az alkalmat, hogy elmondja, a nyakkendője és a cipője cápabőr, „a legdrágább bőr, ami csak kapható”, mire Kerensa gyorsan közölte vele, hogy egy bioterrorista.

Judit_56 P>!

– Minden rendben lesz, kis kanapém – mondta hátrapillantva.
– Te jó ég! – döbbent rá. – Hiszen egy kanapéhoz beszélek!

Kicsibogár>!

– És van munkád?
– Igen. Szar. De van.
– Azt hittem, hogy valami ilyesmire vágytál.
– Nem ismered a főnököm…
– Ó, pokolfajzat?
– Nem. Olyan fajzat, akit a pokolból is elküldenek, hogy bosszantsa azokat, akik neki dolgoznak.

Málnika>!

– Nos, az a helyzet, hogy mindenki hazudik, tehát ha te nem teszed, akkor szörnyen naiv vagy a dolgok valódi természetét illetően. Az emberek elfogadták és el is várják a hazugságot, tehát, ha nem alkalmazkodsz, esélyed sincs, és az borzalmas. Gondolj csak az orvosodra, aki feltételezi, hogy hazudsz, amikor megkérdezi, hogy mennyit iszol.

115-116. oldal, 9. fejezet

Judit_56 P>!

– Hallottam, hogy van kenyere.
– Ó, te jóságos ég! Szénhidrátdíler lettem.

Kicsibogár>!

– Ez igen! – mondta a fiú, ahogy nézte, amint Polly megrakja a nagy fás kemencét, ellenőrzi a mennyei illatú dagadó kenyereket, megszagolja a kovászt, és egy kis tejet locsol egy új adag tésztára.
– Elég sok dolog van vele. Polly ránézett. – Mit gondoltál, csak hátramegyek a bolt hátuljába egy horgászbottal, és fogok néhány kenyeret?

Kapcsolódó szócikkek: kenyér
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Piciny Csodák Péksége sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Nicolas Barreau: A nő mosolya
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon
B. E. Belle: Szépségek
Tracey Garvis Graves: Kötelék
Julie Caplin: Az Északi Fény Panzió
Baráth Viktória: A lótusz virága
Joss Stirling: Angel
Borsa Brown: A szárd szikla
Tracey Garvis Graves: Péntek a Szigeten