Karácsony ​a Cupcake Kávézóban (A Cupcake Kávézóban 2.) 58 csillagozás

Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

Issy Randall, a Cupcake Kávézó büszke tulajdonosa szerelmes, és nem is lehetne boldogabb. Új üzlete virágzik, és jó barátok veszik körül, bár két kolléganője, Pearl és Calorine mintha nem nagyon lenne feldobva a hó és a vidámság közelgő ünnepétől. Ám amikor barátja, Austin eljátszik a gondolattal, hogy New Yorkba költözik, Issy kénytelen egy távkapcsolat kilátásával szembenézni. És amikor legnagyobb a karácsonyi forgalom a kávézóban, s egyre nagyobb a kereslet Issy ínycsiklandó süteményeire, a lánynak el kell döntenie, mit tart a legfontosabbnak az életben.

Ebben a decemberben Issynek minden erő-, jókedv- és fahéjtartalékára szüksége van, hogy így vagy úgy mindenkinek boldog karácsonyt teremtsen…

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
302 oldal · ISBN: 9789632541465 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633831465 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
Ulpius-ház, Budapest
Fordította: Horváth M. Zsanett

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
anesz P
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

Most ismerkedem a chick lit műfajával. Ebben a hónapban már ez a harmadik, amit olvastam. A három közül ez a volt a leggyengébb. Tudom, hogy nem könnyű a távkapcsolat és nehéz döntések a munkaügyi problémák, de nekem túl sok volt itt a nyavalygás. A vége felé azért már javult a helyzet és a receptek kötött volt néhány olyan, amit lehet, hogy kipróbálok.
A mellékszereplők problémái érdekesebbek voltak, nekem ők tették elviselhetővé a könyvet.
A borító is nagyon hangulatos.

>!
Nefi
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

Kellemes történet, de annyira könnyednek már nem mondanám. Könyv már nem csak móka és kacagás, átjönnek azért rajta az un. nagybetűs Élet dolgai. Egy üzlet beindítása, párkapcsolati problémák, a barátok életének fázisai. Összességében van mélysége. A karácsonyt nem éreztem annyira központinak, de érezhetően jelen van.
Néha kicsit sematikus és kiszámítható a történet, de hát nem is egy thrillerről beszélünk :)
Még mindig cupcake és sütemények ami körül forog a történet, amit az ember azért ki is próbálhat :) és hát arról ne is beszéljünk, hogy az igazi vaj mennyire nagyon fontos, asszem ezt egy életre megtanultam :)))))

>!
Mesii
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

Aranyos folytatás, talán picit több drámával, mint az előző részben, de mint tudjuk, nincs az a gond, amin egy kis karácsonyi csoda, baráti összefogás és megfelelő mennyiségű muffin ne segítene :) Issyvel most teljesen együtt tudtam érezni az egész sztori alatt… Pótanyáskodni és távkapcsolatosdit játszani nem egyszerű… De a kávézóban játszódó részek engem is mindig boldogsággal és jó érzésekkel töltöttek el, hiszen ez a hely tényleg olyan, mint a nyugalom szigete… és ilyenkor az ember lánya elkezd sóvárogni egy saját kis kávézó után… :)

>!
tündérrózsa
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

Ez most egy kicsit lassú volt nekem. Nem tudom, mit vártam, hiszen megvolt benne minden, ami az első részében is. Nagyon hiteles, olyan érzésem volt végig, hogy ez bármelyikünkkel megtörténhetne. Talán pont ez volt a baj. Azt hiszem, most kicsit valami rózsaszínesebbre vágytam. Ez is az valamilyen szinten, hiszen romantikus történet, egy kis karácsonnyal, megoldandó problémákkal, nehezen meghozott döntésekkel. Mégis hiányzott valami. Egy kis varázslat. Ami ráhangol az ünnepre, ami nem ennyire hétköznapi.
Semmi pluszt nem kaptam az előző részhez képest. Néha túl hosszúnak éreztem a leírásokat, néha meg nagyon is élveztem. Főleg a téli New York bemutatása tetszett. Szinte ott éreztem magam a karcos hidegben, ahogy a receptek olvasása közben is ott voltak az illatok az orromban.
A vége nem lepett meg, valami ilyesmire számítottam, csak egy kicsit összecsapottnak éreztem. Addig lassan halad, aztán meg hirtelen bumm!… és már vége is a könyvnek. spoiler
Hiába karácsonyi, ez most lehet, rosszkor talált meg.

>!
mokus33
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

Aranyos kis, könnyed olvasmány volt, de úgy emlékszem, az előző rész jobban elvarázsolt. Akkor szívesen olvastam arról, hogy Issy hogyan boldogul új szerepkörében, a mostani kötetben kicsit erőltetettek voltak a szituációk, nem volt olyan gördülékeny, mint az előző rész. A romantikus szál is gyengécske volt, nem éreztem Issy és Austin között a szikrát, akkor sem, amikor együtt voltak. Egyébként nagyon szerettem a szereplőket, majdnemhogy Carolinet a legjobban, aki az életben valószínűleg megőrjítene, de itt kellemesen színesítette a cselekményt :) Egyszer olvasós kategóriában megfelelő könyv ez, lehet, hogy ha karácsonykor olvasom, jobban tetszett volna. :)

>!
Saille P
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

Hőseink élete azért tovább bonyolódik….Issy szívszerelme New Yorkban kap állást, Issy őrlődik közte és a kávézója közt, eleinte ettől kicsit vontatott is a regény,d e aztán elkapja a fonalat :) és egész izgalmas lesz lélektanilag és cselekményileg, hogy végül is most kell-e választania vagy nem, és mi lesz a végeredmény ki hova és kivel költözik???

Borító 4,5 *

>!
ValerinLanz P
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

Nem volt rossz, de sajnos semmi sem úgy történt, ahogy vártam. Persze talán így életszerű, de én nem értem, egyesek miért ragadnak le a réginél, miért nem fogják fel, hogy egy-egy férfit nem lehet megváltoztatni, és miért nem adnak esélyt egy újnak.
Austin most kicsit kiesett a kegyeimből. Még mindig cuki, de én ezt a döntést akkor sem tudom elfogadni. Az öccse valóban felelőtlenül viselkedett, de Austin is foghatta volna keményebben.
Issy-t szinte a legvégéig nagyon kedveltem, és sajnáltam, amiért alig figyelt rá valaki. Tényleg ugrálnia kellett volna örömében, amiért New Yorkba mehet? És ha neki sokkal többet jelent a cukrászda?
Érdekes módon most Caroline volt az, akit megkedveltem, és láttam rajta a fejlődést. A végén nagyon aranyosan viselkedett már a gyerekeivel és a volt férjével is. Így kell ezt!
Helena spoiler nagyon idegesített, szerintem egyáltalán nem volt életszerű a viselkedése. Az első kötetben teljesen más karakternek tűnt.
Pearl miért ilyen hülye? spoiler Csalódtam benne.
A cukrászda hangulata és a sütemények meg az elképzelt illatok miatt megérte elolvasni, de a vége nekem akkor is csalódás.

>!
Rebeka_C
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

Annyira jó! Igazi karácsonyi hangulatot árasztanak a könyv lapjai, a történet itt is kellően romantikus, csajos, imádom! A borító, ha lehet ilyet mondani, még az első köteténél is jobban tetszik! És Darny, hű, hogy imádom azt a srácot! (:
Azt sajnálom, hogy sokkal rövidebb, mint az első rész, mert nem lehet betelni vele!
A fél csillag levonás emiatt, illetve az összecsapott vége miatt jár.

>!
NoeLind
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

A borító nagyon szépre sikerült, csillagos ötös. Bár a történetben drámára, izgalomra nem kell számítani, teljesen kiszámítható már az elejétől fogva, mégis megérdemli az 5 csillagot. Megérdemli, mert ha valaki egy kellemes, könnyed történetre vágyik, akkor azt megkaphatja ettől a könyvtől anélkül, hogy közben unalmas oldalakon kellene átverekednie magát. Nekem olyan volt ez a történet, mint egy szép vasárnap délután kényelmesen megpihenni, és meginni egy finom forró csokoládét tejszínnel a tetején. :)

>!
veronica_mars
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban

Kedves, bájos történet, ugyanúgy belopta magát a szívembe, mint az első könyv. Bár nekem az első valamiért jobban tetszett, talán azért mert izgalamsabb volt megismerni hogyan nyitotta meg Issy a kávézót és a kezdeti akadályok ellenére a semmiből épített fel egy csodás világot magának.
A szereplők továbbra is a legszimpatikusabb karakterek, akikről az utóbbi időben olvastam. Nagyon jól működött köztük a kémia, mindenki megszerettem. Elsősorban Issy, Caroline és Pearl hármasa volt a kedvencem, annyira mások és mégis annyira jók együtt :)


Népszerű idézetek

>!
Beriniki

CAROLINE TARLÓRÉPÁS PITEMEGLEPETÉSE
Aprítsunk fel tarlórépát, gombát, retket, kelbimbót és lila hagymát, tegyük egy serpenyőbe, és locsoljuk meg lenolajjal. Adjunk hozzá egy kevés köményt.
Töltsük bele teljes kiőrlésű tésztába. Süssük meg.
Szellőztessük ki a füstöt a házból. Rendeljünk pizzát.

219. oldal

>!
Beriniki

Issy felsóhajtott. Austin munkájáról még be sem számolt nekik. Nézte, amint Louis vigasztalóan megveregeti az adventi naptárat.
– Kívánom, hogy egy nap visszatérjen beléd a csoki – súgta a fiú.
Senki sem akarhat gondokat cserélni a másikkal, de Issy úgy érezte, hogy most az egyszer szívesen kivételt tenne.

115. oldal

>!
K_Heni P

– Az emberek gyertyát adnak ajándékba?
– Az elegáns emberek igen – mondta Caroline.
– Az elegáns emberek olyan ajándékot adnak, ami azt mondja: „nesze, szerintem rémes szaga van a házadnak, ezért szükséged van egy büdös gyertyára?”

49. oldal

>!
tündérrózsa

Hagyjuk kihűlni a tölteléket, majd tegyük át fertőtlenített üvegekbe (a nedves üveget tegyük be egy percre a mikrohullámú sütőbe). Zárjuk le légmentesen. Egy évig el kell állnia. Ám, ha egy évig eláll, akkor valószínűleg nem a megfelelő embernek adták ajándékba.

90. oldal

>!
Sweety

Néma csönd borult a helyiségre. Aztán Louis az anyja felé fordult tágra nyílt, könnyes szemmel, és száját nyitva felejtette a csodálkozástól.
– TÉLAPU HOZOTT NEKEM SZÖRNYGARAZSAT!

247. oldal

>!
Boritek70 P

– Kevés itt a férfi, tudod. Amint meghallják az akcentusod, te meg egy kicsit rájátszol, és úgy teszel, mintha ismernéd Vilmos herceget, odáig lesznek érted.

>!
Boritek70 P

Caroline felhorkant, és megkérdezte, miért nem inkább minimalista lapokat csináltak, és Issy emlékeztette, hogy amikor hét és fél centi vastag rózsaszín, csillogó mázzal bevont torta trónol a pult tetején, senki sem fogja skandináv bútorboltnak nézni őket…

>!
Boritek70 P

Persze hogy szeretitek egymást. Csak hát emberek vagytok, nem filmszereplők. Nem hagyhatsz itt mindent, hogy ellovagolj a naplementébe. Az élet közbeszól. Van a szerelem, és aztán vannak a gyakorlati dolgok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Milly Johnson: Téli láng
Josie Silver: Egy decemberi nap
Zoe Sugg: Girl online
Carole Matthews: A Csokiimádók karácsonya
Carmel Harrington: Az élet mégis csodaszép
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig
Kerstin Gier: Fellegszálló
Mandy Baggot: Egy karácsony Párizsban
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra