Amanda esküvője 43 csillagozás

Mel és Fran nem akarja elhinni, hogy egykori barátnőjük, Amanda eljegyezte magát a skót nemesi család sarjával, Fraser McConnalddal.
A gyógyíthatatlan rangkórságban szenvedő Amandát a legkevésbé sem zavarja, hogy Fraser már három éve ugyanabban a sportcipőben jár, és kastélya egy romhalmaz.
Nem, Amanda nemesi címre áhítozik, semmi más nem érdekli. Mel és Fran mindazonáltal elhatározzák, megfúrják az évszázad legrosszabb házasságát.
Eközben Mel egy rámenős, ám nem különösebben vonzó könyvelő udvarlását próbálja visszaverni, és a férfifaló Fran különböző manővereit is igyekszik kézben tartani.
Csöppet sem mellékesen saját szerelmi háborúját is megvívja Alexszel, aki egyszerre vadító és link, leginkább ez utóbbi.
Mindeközben vészesen közeledik az esküvő időpontja – valamit tenni kell!
És a két ádáz barátnő tesz is.
Eredeti megjelenés éve: 2000

Nem kiemelkedően jó könyv – de nem is kell annak lennie. Anno valami Bridget Jones-pótlékot kerestem, hogy ne olvassam ronggyá a könyveimet; kértem és adatott nékem.
Szeretem a humorát, szeretem, hogy mer egy kicsit gonosz lenni, így nem érzem annyira kényelmetlenül magam, amikor én gonoszkodok. A sztoriban nincs semmi eget rengető, kellemes, szórakoztató, jópofák a karakterei, és bár a főszereplő egyes húzásai nagyon agyalágyultnak tűnnek, valahol tudom, hogy a 20-as éveinkben néha ilyeneket csináltunk.
Kellemes limonádénak megéri az Amanda esküvője, de többet várni vétek tőle.

Számomra ez egy tipikusan angol könyv volt.
Igazából Sophie Kinsella és Bridget Jones keverékének mondanám.
Mel tipikus irodában dolgozó a munkáját és a kollegáit utáló,élősködő pasijával a jövőről álmodozó,albérletben tengődő fiatal,akit kb csak a bulik éltetnek.
Természetesen Amanda a „legjobb” barátnő is képben van, akinek minden sikerül az életben és ezt persze nem feleti el soha az orra alá dörgölni.
Szerencsére ezt ellensúlyozandó a igazi legjjobb baránő is van Fran személyében,aki minden gonoszságban partner.
Amikor pedig Amanda,akit mindenki utál,bejelenti az esküvőjét a gazdag, jóképű egykori jó baráttal,beindul a láncreakció….

Végig lendületben tartott a történet, ami humoros és remek karaktereket tartalmaz. A címe alapján cukormázas kis történetnek gondoltam volna, de nagyon kellemes csalódás volt. Lehet, hogy a cím miatt sokan nem veszik kézbe, pedig kiemelkedő darab. Jó szívvel ajánlom a vicces lányoknak. :)