Tiéd ​leszek! 330 csillagozás

Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harper pontosan tudja, hogy Ridley ötlete agyrém. Még hogy egymást tutorálni? Harper általában pontosan tudja a dolgokat: a trombitaszólót, az esszéírás szabályait és a saját helyét a világban. Ő az a kocka lány, aki örülhet, hogy nehéz gyerekkora után végre szerető családra lelt, és legmerészebb reménye az, hogy talán sikerül meghódítania a másodtrombitás Andrew szívét. Andrew-ét, aki nyugodt, kiszámítható, és Harperrel egy súlycsoport. Nem úgy, mint Ridley, a gimis focicsapat nőügyeiről hírhedt sztárja. De mit lehet tenni, ha épp Ridley kér segítséget Harpertől? Főleg, ha a korrepetálásért cserébe szerelmi leckéket ígér. Tanulni pedig kizárólag a profiktól érdemes, nem igaz?

Eredeti megjelenés éve: 2016

Kiadói ajánlás: 15 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634159018 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Ridley Estes · Harper O'Malley · Faith Estes · Emmie Estes · Andrew James Wesley Levin · Dominic Vago · Marcus Ross · Molly


Kedvencelte 45

Most olvassa 10

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

Szeretem a LOL könyveket, de ez a könyv egyáltalán nem az volt, amire először számítottam. Valódi meglepetés volt, mivel „hamburgert” vártam, és ahhoz képest „steaket” kaptam.
A LOL könyvekből elvárható, nagyon aranyos, olykor humoros és szerethető YA olvasmány volt, amely sokkal tartalmasabb és mélyebb üzeneteket hordozott, mint amit a ránézésre felszínes borítója, vagy a direkt klisékre épült fülszövege takart. Szerettem a szereplőket és a problémájukat is valódinak éreztem.
A történet hősnője, Harper az első pillanattól fogva szimpatikus volt. Szarkasztikus, elkötelezett állatbarát és inkább kockának tartja magát.
Van egy elmélete, miszerint egy gimnáziumban megvannak a kasztok, ligák és közöttük nem lehetséges az átmenet. Tehát képtelenség, hogy a suli ügyeletes szépfiúja, sportolóreménysége egyáltalán észrevegye őt, ezért is inkább „az ő ligájában” a „kockák között" keresgél lehetséges szerelmet. Emellett jó volt olvasni a szerető családjával való kapcsolatáról.
Ridley-t kár részletezni. Benne megvolt az a plusz, ami sok YA szívtipróból hiányzik. Ő a suli latin származású ügyeletes szépfiúja, futball reménysége, aki alkut köt Harperrel, hogy segítenek egymáson és persze a sztori előre megjósolható, mégis az út a legérdekesebb, amit ezután bejárnak egyénenként és közösen. Úgy olvastam volna tovább és tovább…

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

Teljesen el vagyok varázsolódva.
Nem is tudom, mikor nevettem és pityeregtem ennyit egy könyvön. Határozottan az év egyik legnagyobb kedvence lesz és lett már most ez a könyv. Már ott is csücsül a „legleg” listámon.
Nagyon örülnék, ha még több Jenny B. Jones könyvet olvashatnék magyarul.

2 hozzászólás
ZitussKa>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

Ennek a történetnek egy bődületesen nagy hibája van: a hossza. Annyira de annyira akartam, hogy még tovább és tovább olvashassam. Hogy meddig az mindegy, csak még egy kis időt velük tölthessek. Ridleyról olyan szívesen mondanék valami frappánsat de ez a srác.. egyszerűen nincsenek szavak.
Harper pedig vagány, talpraesett, humoros lány akinek igazán helyén van a szíve.
Az egyik legjobb LOL könyv, amit eddig olvastam. Az igazat megvallva nekem ő is túlmutat a LOL kategórián, mint ahogy még jó pár kötet a sorozatban. Már el is foglalta kiérdemelt helyét a kedvenc polcomon. Egy élmény volt.

3 hozzászólás
Magdi1017>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

Igaz, nem az én korosztályom a célközönség, ennek ellenére szívesen veszem kezembe az ifjúsági könyveket, talán nem is véletlenül.
Ez a kis történet egyszerre volt vicces és szívszorító is egyben.
Harper egy igazán jószívű, talpraesett, de sebzett fiatal lány, aki nem sokra tartja magát, visszahúzódó és szemérmes.
Ridley pedig a szemtelen macsó, legalábbis annak szeretne tűnni, de mint kiderül, sokkal több lapul a felszín alatt.
Sokszor mondják, hogy milyen jó a fiataloknak, semmi gondjuk, de ez nem így van sajnos. Rengetegen válnak a körülmények áldozataivá,mint két főhősünk is.
Az életük darabokra hullott, kinek így-kinek úgy.
Bepillantást nyernek egymás hányattatott sorsába, segítik egymást amennyire csak lehet, végül ez alatt az idő alatt kerülnek közel egymáshoz.
Kedves sztori, tetszett! :)

Finn_Hudson P>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

Nagyon meglepett ez a könyv, szerencsére pozitív értelemben. Az utóbbi időben megjelent LOL-könyvek egytől egyig nagy csalódások voltak, így ettől a történettől sem vártam sokat, márcsak a borítót nézve sem. Mégis a picit erőltetett kezdés után rájöttem, hogy ez most másról is szól, nemcsak az „olyan béna egy csaj vagyok, hogy nekem sosem lesz pasim, de persze a végén enyém a suli szívtiprója” nagyon eredeti ötletről. Ebben már megjelentek nagyon is komoly témák, mint a bántalmazás, családon belüli erőszak, félrelépések. Ami külön tetszett, hogy az írónő az állatvédelemre is felhívta a hangsúlyt, amivel azért könyvekben ritkábban találkozni. A karakterek is szerethetőek voltak és aminek külön örültem, hogy itt nem kaptam agybajt a főszereplő lánytól. Persze megvoltak a maga hibái és távolról sem volt klisémentes, mégis nagyon élvezhető olvasmány volt.

WindStorm>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

– Lehet, hogy összetöri a szívem.
– Lehet – felelte Marcus. – De mi van, ha nem?

Nagyon meglepődtem, hiszen ez a regény teljesen eltér a többi LOL-könyvtől.
Az ember azt gondolná, hogy ez egy tipikus love story, sok bonyodalommal és klisével, viszont azt kell írnom, hogy nem. Nagyon nem.
Maga a történet vicces és szórakoztató, sok helyen nevettem, s mosolyogtam, de mindenek felett igazán mélységes témákkal bír. A kettő stílus pedig igenis kiválóan követik egymást.
A szereplőket is sikerült már az elején megkedvelnem, hála Harper nem egy hisztigép, mint a megszokott tinilány szereplők. Ridley, hát igen, Ridley… na ő aztán igazán feltette arra a bizonyos i-re a pontot.

Őszíntén szólva engem azonnal levett a lábamról, és reménykedem még sok Jenny B. regényben, mert varázslatos az amit csinál.

>!
Móra, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634159018 · Fordította: Neset Adrienn
ap358 P>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

Rég kinőttem a LOL könyvekből, a fülszöveg alapján ez a történet sem ígérkezett egy kiugró, vagy éppen nem kiszámítható sztorinak.
Szerelem, lúzer lány, menő focista srác. Na bumm… ezer meg egy ilyen van, mégis ami érdekes, mi az, amitől egyik regény különb a másiknál. Mi a mondandó?
Ez a könyv teljes meglepetés volt. A szokásos alap itt nem a fő szál volt, hanem inkább a mellék, és a családot, a felelősségvállalást helyezte előtérbe. Már az első pár fejezet után kiderül, hogy itt nem a gimis szerelmen lesz a hangsúly. Kíváncsian olvastam tovább, miként alakul az O’Malley család élete.
Ridley nem okozott meglepetést, sejthető volt, hogy az ő élete sem tökéletes, de tetszett, hogy a hírneve ellenére nem lett domináns figura.
Ezen felül nagy szerepet kapott az állatvédelem is.
A karakterek szerethetőek voltak, nem hisztiztek feleslegesen, szépen építkezett a kapcsolatok. Az eddig olvasott LOL könyvek közül eddig ez vezeti a toplistát.

gabiica P>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

Engem megnyert magának. Nagyon ki tudnak kapcsolni a LOL-könyvek, kevésszer csalódtam bennük. Könnyed, élethű történet, vicces, jól kitalált szereplők. A történet tökéletes ütemben halad, humoros és mégis sok dologra felhívja a figyelmet.
Imádtam!

Violet_Finch_PMónika P>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

Nem egy szokványos LOL könyv ez. Nem is tudom,hogy került ide. Komoly témákat feszeget. Ha elolvasod,ne számíts csöpögős sztorira,mert ez nem az.
Szívembe zártam a szereplőket és a dumájukat. Irtóra tetszett Harper szövege. Ridley pedig….ahh <3
Ajánlom mindenkinek,nem csak tiniknek. :)

ari159>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!

Elsőre sokkal de sokkal több van ebben a könyvben, mint azt az ember elsőre gondolná.
Hála istennek, most nem a borító alapján ítéltem meg a könyvet, hanem a fülszöveg fogott meg. És milyen jól tettem. A magyar borító nem igazán nyerte el a tetszésem, az eredeti sokkal szebb, és sokkal inkább illik a történethez.
Nem gondoltam volna, hogy 27 éves fejjel én majd epekedni fogok a könyv után.
A szereplők annyira a szívemhez nőttek hogy hihetetlen.
Harper hatalmas fejlődésen ment keresztül.
Ridley pedig egy olyan testvér, hogy mindenki ilyen gondoskodó bátyust kívánna magának.

Egy könyv a hibákról, a megbocsátásról és a szeretetről.


Népszerű idézetek

Vivi_>!

Tizenkét évesen a barátnőim már a fiúikkal büszkélkedtek. Én meg a könyvtári VIP-olvasójegyemmel.

1 hozzászólás
Cheril>!

– Lehet, hogy összetöri a szívem.
– Lehet – felelte Marcus. – De mi van, ha nem?

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley · Marcus Ross
Cheril>!

– Egy úriember sohasem hagyja, hogy egy hölgy az éjszaka sötétjében egyedül hatoljon be egy idegen házába.
– A Maxim magazinban olvastad?
– Nem, egy videojátékban hallottam.

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley · Ridley Estes
Cheril>!

– Szóval én leszek a sofőr, ha menekülni kell.
A mozifilmekben mindig a csapat legostobább tagja vezet.
– Ridley, szerintem nálad alkalmasabb nincs erre a feladatra.

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley · Ridley Estes
Cheril>!

– És ha azt akarja, hogy békén hagyjam?
– Akkor addig próbálkozol, amíg meg nem bizonyosodsz arról, hogy tényleg ezt akarja.
– Honnan fogom tudni?
– Esetemben általában onnan, hogy felmerül a távoltartási végzés lehetősége.

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley · Molly
Csakegyolvasólány P>!

– Add meg a címét!
– Felrúgom, hogy Georgiáig repül!

139. oldal

Lívia12>!

Indulás! Megyünk a kutyáért! Én vezetek.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley · kutya · Ridley Estes
sissi_ha>!

Néha kibámulok a szobám ablakán, megkeresem az égen a Sarkcsillagot, és azon gondolkodom, vajon máshol is olyan fényesen ragyog-e – mondjuk, abban az életben, amit élnem kellene.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley
bbedyy>!

Mindenki farkasszemet próbált nézni vele. Mindig ez történt, ha új fiú ült az asztalhoz, pláne, ha az új fiú leendő Eagles volt. A focisták óvták a csalàdunkat. Meg aztán anya csokis pitéjén sem szerettek osztozkodni.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley · Ridley Estes

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác
Erin Watt: Megtört herceg
Leiner Laura: Emlékezz rám
Leiner Laura: Valahol
Joss Stirling: Misty
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület