Tiéd ​leszek 105 csillagozás

Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harper pontosan tudja, hogy Ridley ötlete agyrém. Még hogy egymást tutorálni? Harper általában pontosan tudja a dolgokat: a trombitaszólót, az esszéírás szabályait és a saját helyét a világban. Ő az a kocka lány, aki örülhet, hogy nehéz gyerekkora után végre szerető családra lelt, és legmerészebb reménye az, hogy talán sikerül meghódítania a másodtrombitás Andrew szívét. Andrew-ét, aki nyugodt, kiszámítható, és Harperrel egy súlycsoport. Nem úgy, mint Ridley, a gimis focicsapat nőügyeiről hírhedt sztárja. De mit lehet tenni, ha épp Ridley kér segítséget Harpertől? Főleg, ha a korrepetálásért cserébe szerelmi leckéket ígér. Tanulni pedig kizárólag a profiktól érdemes, nem igaz?

Eredeti mű: Jenny B. Jones: I'll Be Yours

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek

>!
Móra, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634159018 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Ridley Estes · Andrew James Wesley Levin · Dominic Vago · Emmie Estes · Faith Estes · Harper O'Malley · Marcus Ross · Molly


Kedvencelte 13

Most olvassa 19

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 99


Kiemelt értékelések

>!
Finn_Hudson
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Nagyon meglepett ez a könyv, szerencsére pozitív értelemben. Az utóbbi időben megjelent LOL-könyvek egytől egyig nagy csalódások voltak, így ettől a történettől sem vártam sokat, márcsak a borítót nézve sem. Mégis a picit erőltetett kezdés után rájöttem, hogy ez most másról is szól, nemcsak az „olyan béna egy csaj vagyok, hogy nekem sosem lesz pasim, de persze a végén enyém a suli szívtiprója” nagyon eredeti ötletről. Ebben már megjelentek nagyon is komoly témák, mint a bántalmazás, családon belüli erőszak, félrelépések. Ami külön tetszett, hogy az írónő az állatvédelemre is felhívta a hangsúlyt, amivel azért könyvekben ritkábban találkozni. A karakterek is szerethetőek voltak és aminek külön örültem, hogy itt nem kaptam agybajt a főszereplő lánytól. Persze megvoltak a maga hibái és távolról sem volt klisémentes, mégis nagyon élvezhető olvasmány volt.

>!
Violet_Finch_PMónika P
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Nem egy szokványos LOL könyv ez. Nem is tudom,hogy került ide. Komoly témákat feszeget. Ha elolvasod,ne számíts csöpögős sztorira,mert ez nem az.
Szívembe zártam a szereplőket és a dumájukat. Irtóra tetszett Harper szövege. Ridley pedig….ahh <3
Ajánlom mindenkinek,nem csak tiniknek. :)

>!
Trice29 P
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Ez a könyv nagyon rendben volt! Ajánlani fogom a lányomnak is. Igazi jellemfejlődés, megbocsátás, szeretet ereje és egyéb finomságok. Örülök, hogy elolvastam ♥

>!
ggizi P
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Nagyon bájos történet volt. Annak ellenére is, hogy sem Harper és sem Ridley családi háttere/múltja nem volt felhőtlen és mindketten komoly problémákkal küzdöttek. Mégis olyan jól felépített karaktereik voltak, hogy a sablonos szerepük mellett (mint szívdöglesztő focista és okostojás szürke egér), komoly jellemet is kaptak és így egyáltalán nem éreztem felszínesnek a történetet. Ráadásul a humoruk is megtalált, így kimondottan élvezettel olvastam az eszmecseréiket, a reagálásaikat és viszonylagos nyíltságukat. És főleg azt, ahogy egymás helyzetét megértve és átérezve képesek voltak erős lelki támaszt adni a másiknak.

>!
vgabi SP
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Ez egy olyan LOL-könyv volt, ami kifejezetten tetszett. Néha lelassult ugyan a cselekmény, és az utolsó fejezet sem volt számomra az igazi mint lezárás, de szerintem jól fel volt építve Harper és Ridley kapcsolata – nem lett elsietve. Kicsit mondjuk hamarabb le lehetett volna zárni az Andrew-szálat, de ez van.

Azért az elején az az este, amikor ténylegesen elindul a kapcsolatuk, kicsit furára sikeredett.

„Felkapcsoltam a lámpát. Véleményem szerint hajnali egy órakor két választási lehetőségem volt: vagy ágyban maradok, és a fiókomban tárolt csokis kekszet majszolva sajnálom magam, vagy kiosonok a házból, és megmentek egy kutyát.
(…)
– Mit keresel itt, Ridley?
(…)
– Próbálkoztam a bejáratnál is, de senki sem nyitott ajtót. (…) – Próbáltam apádat hívni – mondta Ridley. – Egymillió e-mailt írtam neki. De nem válaszol.”

Hajnali egykor azért ez igazán nem meglepő. Kicsit sántított ez a rész, mert bármilyen elkeseredett is Ridley ekkor, azért ki az, aki felkeres egy szinte idegen férfit ilyenkor (úgy, hogy közben máshogy is próbálta elérni)?

>!
kiruu P
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Jaj, hát ez nagyon jó volt! Végre. Már hiányoztak ezek a LOL könyvek. Harper a szívem csücske lett a kis hőstetteivel. Imádtam, hogy kutyákat ment. Persze a segítőjét is elfogadnám. Meglepően komoly témákat dolgozott fel a könyv és ennek nagyon örültem. Tetszett a család, a tesók, a szülők, a focicsapat tagjai, a menhelyi dolgozók és persze kutyák. Na meg Ridley és a húgai is. Borzalmasan erős karakterekben ez a könyv.

>!
agi89
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Végre megint egy igazán cuki LOL-könyv! *-*
Imádtam.
Ridley Eastes… OMG ♥♥♥♥

#érzelmilegtúltelítődtem
.
#dejólesik

>!
Laura_Bakos
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

LOL rajongóknak kötelező :)
Tetszett a történet, bár többet is ki lehetett volna hozni belőle, mert kicsit sok benne a felesleges sírás. A karakterek aranyosak, és az alapja is nagyon jó. Könnyen lehet vele haladni.

>!
sztrapacska1213 P
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Nem egy tipikus könnyed kis LOL könyv ez. A cuki borító és a fülszöveg ellenére a rózsaszín tiniromantika komoly tartalommal párosul. Az önbizalomhiány, a beilleszkedési nehézségek, a kitűnés, elhanyagolt gyerekek, a családi kötelékek fontossága ad mélységet a „Kocka” és a „Nagymenő” között kibontakozó románcnak. Egy szerethető család, egy egész amerikai foci csapat, rengeteg kutya…nekem bejött.

>!
lugeos
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Jenny B. Jones történetével úgy érzem, hogy sikerült egy olyan könyvet találnom, ahogy a bugyuta tiniszerelem találkozik az életszagú, kemény valósággal.
Nagyon élveztem a történetet, elejétől a végéig. Habár eléggé egyértelműre sikerült a könyv, és nem igazán tudott meglepni egy lépése sem a főszereplőknek, mégis azt kell mondanom, hogy alig vártam, hogy megtörténjenek a nyilvánvalók.
Tetszett az alapkoncepció, az, és ahogy a fontos témákat kezelte.
A megbocsátás, a család, és a szeretet könyve.
A főszereplők, de még a mellékszereplők is nagyon szerethetőek voltak a könyvben. Nagyon örülök, hogy még lehet olyan tini könyvet olvasni, amiben nincs túlfűtve minden…


Népszerű idézetek

>!
Vivi_

Tizenkét évesen a barátnőim már a fiúikkal büszkélkedtek. Én meg a könyvtári VIP-olvasójegyemmel.

>!
Cheril

– Lehet, hogy összetöri a szívem.
– Lehet – felelte Marcus. – De mi van, ha nem?

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley · Marcus Ross
>!
Cheril

– Egy úriember sohasem hagyja, hogy egy hölgy az éjszaka sötétjében egyedül hatoljon be egy idegen házába.
– A Maxim magazinban olvastad?
– Nem, egy videojátékban hallottam.

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley · Ridley Estes
>!
Cheril

– Szóval én leszek a sofőr, ha menekülni kell.
A mozifilmekben mindig a csapat legostobább tagja vezet.
– Ridley, szerintem nálad alkalmasabb nincs erre a feladatra.

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley · Ridley Estes
>!
spicytart

Néha kibámulok a szobám ablakán, megkeresem az égen a Sarkcsillagot, és azon gondolkodom, vajon máshol is olyan fényesen ragyog-e – mondjuk, abban az életben, amit élnem kellene.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley
>!
spicytart

– Szerintem minden boldog ember így él – mondta Marcus. – Mindig lesznek olyanok, akik csalódást okoznak, azok között is, akiket szeretünk. A múlt héten Dominic összehozott egy csajjal.
– És ezzel mi a gond?
– Hogy negyvenöt éves. – Marcus lassan csóválta a fejét. – Kiábrándító. Bár a nyugdíj-előtakarékossággal kapcsolatban kiváló ötleteket adott.

334. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dominic Vago · Marcus Ross
>!
Cheril

– És ha azt akarja, hogy békén hagyjam?
– Akkor addig próbálkozol, amíg meg nem bizonyosodsz arról, hogy tényleg ezt akarja.
– Honnan fogom tudni?
– Esetemben általában onnan, hogy felmerül a távoltartási végzés lehetősége.

Kapcsolódó szócikkek: Harper O'Malley · Molly
>!
Csakegyolvasólány

– Add meg a címét!
– Felrúgom, hogy Georgiáig repül!

139. oldal

>!
spicytart

– Ő csak egy báb számodra. Szeretnéd szeretni. Mert olyan tökéletes. Biztonságban érzed magad mellette, igaz, Harper? Kedves, középosztálybeli, fehér fiúcska, aki ott menetel melletted a zenekarban, jó jegyeket szerez, és mindig azt mondja, amit hallani akarsz.

324. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephanie Perkins: Isla és a hepiend
Meg Cabot: Jinx
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
John Green: Alaska nyomában
Meg Cabot: Veszélyes háromszög
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Jenn Bennett: Ragyogó szemek
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány
Nicola Yoon: Minden, minden
Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései