Rose, a harmincéves sikeres ügyvédnő titokban a romantikus regényekért rajong. A fogyókúrát mindig a jövő héten akarja elkezdeni, és olyan férfiról álmodozik, aki leveszi róla a szemüveget, és azt mondja neki: gyönyörű vagy! Maggie huszonnyolc éves és valóban olyan ellenállhatatlanul vonzó és szexis, amilyen a nővére szeretne lenni. Maggie, aki épphogy csak átverekedte magát a középiskolán, hírnévről és gazdagságról álmodozik pár másodpercre már felvillant a csípője egy zenés videoklipben, ám a sztárság még várat magára. A két nővérben a génjeiken és a közös gyermekkori emlékeken kívül egyvalami hasonló: azonos a cipőméretük. Amikor a mindennapok örömeinek élő, rendetlen, pénz, állás és lakás nélkül csellengő Maggie kényszerűségből a karrierjét céltudatosan építgető, rendszerető Rose-hoz költözik, a két testvérnek szembesülnie kell azzal, hogy jobban hasonlítanak egymásra, mint ahogy azt valaha is képzelték vagy bevallották volna saját maguknak. Feszültségektől terhes… (tovább)
Egy cipőben 88 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2002

Azért nagy ritkán akad olyan olvasmány, aminek jobb a filmadaptációja, mint maga a könyv. A filmet is elsősorban egyik kedvenc színésznőm, Shirley MacLaine miatt néztem meg. A könyv eléggé vontatottan indul, ezért többször egész máshol járt az agyam, hagyott elkalandozni. Fura, de a nyugdíjas otthonban töltött jelenetek tetszettek a legjobban. A történet lényegében két teljesen különböző személyiségű testvérpár keserédes kapcsolatáról szól. A könyv vége felé már képtelen voltam utálni Maggie-t, mert mutatott némi pozitív irányba való jellemfejlődést. Nem volt rossz könyv, de nem is volt nagy eresztés. Tipikus chick lit. Ha egy kicsit pörgősebb lett volna…

Megörültem, mikor felfedeztem, hogy egy általam oly szeretet film könyv formájában is kapható.
A filmről tudni kell, hogy bár én inkább a komolyabb stílusért rajongok, ez azon kevés történetek egyike, amiket bármikor szívesen megnézek és ugyanolyan lelkes vagyok utána.
A könyvre visszatérve az eleje nagyon vontatott volt a számomra.
Maggie karaktere elviselhetetlennek bizonyult, többször ott tartottam, hogy megfojtom egy kanál vízbe.
Rose pedig egy fadarab érzetét keltette bennem.
Persze a közepe felé kezdtem oldódni és már szórakoztatónak találtam.
Ha létezik két különböző testvérpár, akkor Maggie és Rose a tökéletes példa erre.
Mégis összeköti őket a vérvonal és az egymás iránt érzett szeretet.
Érdekes volt tapasztalni, hogyan oldják meg életük érzelmi és egyéb katasztrófáit, és miképpen találja meg mindenki a maga ösvényét.
Most is úgy gondolom, hogy a film sokkal élvezhetőbb, és valahogy jobban kifejezi az érzelmek és cselekedetek összességét.
Ott késztetést éreztem átgondolni az én és testvéreim között lévő harcokat.
Itt viszont semmi ilyesmit nem éreztem sajnos.
Kiolvastam, mert könyvet félbe nem hagyok, de igazából csak az időm ment el.
Kár érte.

Az alapsztori jó és érdekesnek is tűnt. Ám valahogy a filmadaptáció most mintha jobban sikerült volna, mint a mögöttes tartalmakat is feltáró könyv. A sztori bevezetése elég döcögősen indult, voltak számomra érthetetlen részek, amik letisztultak a végére, csak elsőre nem éreztem a jelentőségüket.
Alapvetően nem volt rossz a könyv, de egyhamar nem is fogom elővenni… max. a filmet nézem újra.

Néha kell egy ilyen könyv. Nem bonyolult,nem késztet gondolkodásra,szórakoztató,és teljesen kikapcsol. Rám fért! ( olyan vagyok mint egy gyerek. tanulás helyett mindennel foglalkozom,csak a tanulással nem. jó a felnött oktatás. senki nem szól rám,hogy : Neked nem a tanulással kellene foglalkoznod??? :DD)

Kicsit sokáig tartott, mert közben több könyvet is elolvastam kihívásokra, de ez nem jelenti azt, hogy nem tetszett. Sőt! Leszámítva a sok helyesírási/nyomdahibát, nagyon szórakoztató olvasmány. Nem emlékszem, láttam-e a filmváltozatát, de kíváncsi lettem rá :) még ha az esetek 98%-ban a könyv jobb, mint a film. Már az elején sejthető, hogy mi lesz a végkifejlet, de ez nem is egy olyan könyv, amit annyira végig kellene izgulni. Kellemes, könnyed…szerettem.

Kap egy erős négyest, mert igaziból nem volt rossz, de nem volt olyan eget verően jó se.
Az elején mondjuk majdnem feladtam, mert se előre, se hátra nem mozdult a történet, de a végére elég jól kikerekedett, olyan jó kis 'amcsis', szirupos, happyendes történet lett belőle. Nem voltak túlbonyolítva a szálak. Lehet, hogy a film jobb, vagy rosszabb azt nem láttam :)

Amikor olvastam akkor döbbentem rá, hogy már láttam filmben. A film nagyon tetszett és a könyv is jó volt. Egyszerű kis olvasmány, könnyed ,élvezhető , rossz hangulat ellen tökéletes. Tetszett Maggie kitartása , hogy megváltozzon és Rose jelleme is, hogy képes volt megbocsátani . Számomra ez a könyv az igazi testvéri szeretetről szólt , amely bármilyen megpróbáltatást kibír, még ha mai ponyvaregénybe is van beleszőve.

Bestseller. Évekig óvakodtam ezektől a könyvektől, és ez az olvasmány emlékeztetett rá, hogy miért.
Csapnivaló az időbeli szerkesztése, és kicsit kezdem unni azokat a könyveket, ahol 200 oldal után kezdem élvezni az olvasást, és utána hálásnak kell lennem, hogy legalább utána szórakoztató.
Az egyik kedvencem a film és – szégyen, nem szégyen – maradok is annál.

Imádtam! Annyira könnyed a stílusa, vicces, veszett jó poénokat süt el az írónő. Jó a feléig végig kacagtam a könyvet és megmosolyogtam a testvérek cívódását:) Aztán amikor a nagyi is a képbe került, kissé komolyodott a történet, de az is nagyszerűen volt elmesélve. Minden szereplőt imádtam a történetben:) Annyira előttem volt a film, amit még talán tavaly láttam (Cameron Diaz – Maggie és Toni Colette – Rose főszereplésével), hogy külön élmény volt elolvasni. A végén sírtam, örültem, hogy rátaláltak a nagyira, aki jó egészségnek örvend és a két lány révbeért és „jótestvérek” lettek. Maggie előnyére változott, és Rose is rugalmasabbá vált. Az életben is sok ilyen történetre lenne szükség:)

Úgy vettem észre, némi érdeklődés kelt benne irántam.
– Konkrétan mi érdekelte?
– A szarás.
– Micsoda?!
– Jól hallottad. A szarás aktusa. Teljesen paff lettem. Mondanom se kell, hogy egy falatot se bírtam ezután lenyelni. Ráadásul egész idő alatt azon izgultam, nehogy elfingjam magam, mert még azt hinné, flörtölök vele.

… Magának pedig egy fánkot. Egy lekváros fánkot. Esetleg kettőt. És egy tejszínhabos kávét jó sok cukorral. Hizlal, de mit számít? Ki fogja meztelenül látni? Kit érdekel. Hízhat amennyit akar, akkorára növesztheti a lábán a szőrt, hogy be tudja fonni és elhordhatja valamennyi kinyúlt gumijú, kibolyhosodott bugyiját. Semmi se számít.

Íme az igazi énje, a valóságos élete, amely úgy rohan felé, mint egy elromlott fékű autóbusz. A valóság az, hogy nem az a nő, akibe Jim beleszerethet: nem egy derűs, gondtalan, normális, rendezett életű lány, aki szép cipőket hord, és nincs más problémája, mint az, hogy a Vészhelyzet ismétlése megy-e ezen a héten, vagy új sorozat kezdődik. A valóság az, hogy a kazettát kicsomagolni se volt ideje, nemhogy tornászni rá. A valóság a szőrös lábszára és az igénytelenségig egyszerű fehérneműje.

Azután elővett egy sálat, amelyet egy őrült pillanatában vásárolt, amikor azt képzelte, a nyakába elegánsan sálat vető hölgy lesz belőle, nem pedig olyan, akinek a sálja vagy becsípődik a kocsija ajtajába, vagy belelóg a levesbe.
188. oldal, Huszonöt (Kelly, 2002)

Az asszony elmosolyodott (udvariasan, gondolta Ella) és kiment, szandálja hangosan kopogott a járdán. Ella utánanézett, és arra gondolt, bárcsak betett volna a zacskóba még néhány törülközőt az ágyhuzat mellé. Késő bánat! Olyan volt az egész, mint Caroline-nal: mindig többet akart tenni érte, elintézni a dolgait, pénzzel, telefonokkal, levelekkel üldözni, kicsikarni tőle az ígéretet, hogy velük tölti a vakációt. Ugyanazt mondta neki százféle módon: „Hadd segítsek!” De Caroline nem akarta, hogy segítsenek neki, mert ha elfogadja a segítséget, azzal beismeri, hogy ő nem tudja megcsinálna. És mi lett a vége?