Lángra ​lobbant nyár 593 csillagozás

Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

Hűtlen pasi, véletlenül felgyújtott kocsi, ideiglenes távoltartási határozat… elég sűrűn indul Rosie nyara. A szülei szeretnék, ha a lányuk legalább a bírósági meghallgatásig nem keveredne semmi zűrbe, ezért egyhetes autóútra küldik − az ország túlsó felébe − felelősségteljes barátok kíséretében. Rosie-nak persze semmi kedve az egészhez, egyrészt, mert rendbe akarja hozni a dolgokat az exével, másrészt kizárt, hogy ennyi időt kibír összezárva három totál kocka sráccal (akkor sem, ha egyiküknek piszkosul szexi a csomagolása). Vagy mégis? Talán csak a béna countryzene és az Ufómúzeum ment az agyára, de valahol félúton Elvis otthona és a Grand Canyon között Rosie kezdi egész más színben látni a történteket. Meg a kockacsapatot. Egy kocsi sokféleképpen lángra lobbanhat…

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2018
272 oldal · ISBN: 9789634159711 · Fordította: Horváth Eszter
>!
Móra, Budapest, 2017
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634156116 · Fordította: Horváth Eszter
>!
Móra, Budapest, 2016
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634153344 · Fordította: Horváth Eszter

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

246 tag · 55 karc · Utolsó karc: 2022. november 2., 15:15 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Logan Davidson · Rosalita Ariana Catalano (Rosie) · Spencer Davidson · Matthew Ryan Connelly (Matty) · Joey Marconi · Óz

Helyszínek népszerűség szerint

Grand Canyon


Kedvencelte 38

Most olvassa 21

Várólistára tette 165

Kívánságlistára tette 145

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

Azta mindenit! Őrült kis kaland volt ez, amin rèszt vehettem. Imádtam az utazás minden megállóját. De legfőkèppen a nyári hangulat fogott meg, ami áradt belőle ès körüllengte az egèsz törtènetet. A tájak rèszletessègèèrt is roppant hálás voltam mert így minden annyira vizualizálható volt. Èlmèny volt olvasni ès szinte èreztem magamon a nap tűző erejèt ès a lehúzott kocsiablakon beáradó levegőt.
Egy mondat nagyon elgondolkodtatott: Annyi minden tud változni kilenc nap alatt :) Bennünk ès körülöttünk is. Rosie szerencsère jó irányba változott de alapvetően èn a kezdetektől szimpinek találtam minden cinizmusával együtt:D A srácok pedig! Kèrlek Logan, Spencer ès Matty! Vigyetek engem is el egy kiruccanásra.
Amit viszont sajnálok, hogy ennyire hamar vèget èrt. Pont amikor minden a helyère rázódott. Èn mèg azèrt 1-2 fejezetnek örültem volna:(

4 hozzászólás
zuna19>!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

Kellemesen csalódtam. Sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam.
Pár hónapja olvastam az utolsó ifjúsági könyvemet és az eléggé lehangolt. Tehát félve kezdetem bele ebbe. Mivel láttam, hogy elég vegyes értékelések születtek róla, el is bizonytalanodtam kicsit. Fog ez vajon tetszeni nekem?
De, hogy őszinte legyek baromira bejött.
Az elején át kellett vergődnöm magam, mert azért idegtépő részek is voltak benne (nem is kevés), de összességében aranyos és cuki volt.
Nekem furi volt most 1 szemszögből olvasni a könyvet. Lehet jó lett volna egy kicsivel több Logan is. Sőt tuti jobb lett volna. :DDD Egyértelmű, hogy ő lett a nagy kedvencem. Már miatta is megérte elolvasni.

Fangirl033>!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

Nem hittem volna, hogy ez a LOL könyv ennyire tetszeni fog, és hogy kedvenc lesz. Pedig pontosan ez történt. Rosie egy nagyon szimpatikus karakter, nem tudtam őt nem szeretni a lobbanékony természete ellenére sem. A többi karakterrel sem volt gond, nagy kedvenceim még Logan, Matty, Spencer, és Eddie is. :) Egyedül Joey-val nem voltam kibékülve, olyan szinten idegesített a srác, már magával a jellemével…örülök, hogy Rosie spoiler
Magával a cselekménnyel sem volt gondom, az utazás során megismertem egy csomó új helyet, ahova én is szívesen elmennék. :D spoiler.
5/5***

Lillsz>!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

Wáááá, de jó volt! :3
Olyan nehéz értelmesen írni egy könyvről, amikor rád jön a fangörcs. *-*
Elég sok negatív és pozitív véleményt olvastam, de szerencsére nem csalódtam ebben a LOL könyvben sem, mert azt kaptam amire vágytam, kicsit talán többet is.
Az összes karaktert a szívembe zártam, kivéve Joey-t, de ez érthető. Logan az egyik nagy kedvencem lett. :3 A Spencer név kicsit bezavart, de hamar rájöttem, hogy fiúról van szó. :'D Rosie egy értelmes, depis és szerelmes lány. Nagyon indulatos főleg, ha a szeretteiről, vagy magáról van szó. Könnyű volt azonosulni vele. :'D
Tökéletes nyári olvasmány, mindenkinek ajánlom aki egy könnyű, izgalmas, aranyos és romantikus történetre vágyik. ❤ 5/5

udvardi_gabriella>!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

Nagyszerű nyári olvasmány. Hozta a megszokott LOL-os humort, felszabadultságot.
A szereplők szerethetőek. Ahogy a könyv is.
5*

Kikiriki>!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

Imádtam. Aranyos, nyári, lendületes és LOL. :)
Ne harapjátok le a fejemet, de én egy fokkal jobban szerettem Spencert, mint Logant.
Viszont mindhárom srácért odavoltam, szívesen elmennék én is velük valamerre.
Rosie nagyon hasonlít rám. Oké, én nem gyújtottam fel senkinek se a kocsiját, deeee… ki tudja, mit hoz még a jövő ;)

2 hozzászólás
Orsi999>!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

Azt kell, hogy mondjam, hogy nem volt olyan rossz, mint amire számítottam, de azért olvastam már jobbat. Egyszeri olvasásra tökéletes.
Az elején nagyon idegesített Rosie nyafogása, hogy semmi se tetszett neki, pedig csak segíteni szerettek volna neki. Elég sokszor önző is volt, de szerencsére a vége felé már lenyugodott és eléggé elviselhető lett. Azért annak örülök, hogy a végére nagyjából felnőtt, és vállalta a következményeket a teteiért.
A Matty, Spencer és Logan társaságot imádtam. Néha nagyon kockák voltak, de azért ők is tudtak viccelődni, meg azért még is csak eltűrték Rosie viselkedését.
Avery világ szemlélete nagyon tetszett, szerintem jó ha egy ember tudja, hogy mit szeret/szeretne csinálni és meg is valósítsa azt.

Pandalány P>!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

Egy igazi nyárillatú történet

Vágytam egy igazán nyárias hangulatú történetre és szerencsére nem kellett csalódnom. Ha csak ránézünk a kötetre, máris sugárzik belőle a szabadság, a nyár érzése és ez a történetre is abszolút igaz.

Általában amikor nekiállok LOL-könyvet olvasni, sajnos van egy olyan első reakcióm, hogy nem nőttem még ki ebből?, és eddig még nem sikerült ezt az ellenállásomat levetkőzni. Viszont ez azzal jár, hogy amikor tetszik a történet, akkor kellemesen csalódom. :D Az eddig elolvasott LOL-könyvek közül ez a harmadik, ami igazán tetszett. (A másik kettő a Vakrandi a végzettel, valamint a Cinder és Ella volt.)

Olvasás közben jöttem rá, hogy mennyire szeretem az utazós könyveket, pláne ha nyáron játszódnak. Ezen túl keresni fogom a hasonló regényeket, imádok (legalább lélekben) utazni. Nagyon élveztem, ahogy a szereplők készülődtek, tervet készítettek az utazáshoz, a három srác lelkes volt és precíz (nem hiába kockák), semmilyen látnivalót nem akartak kihagyni útközben. Velük én is szívesen kocsikáztam volna egészen a nyugati parti óceánig. ❤ Logan, Spencer és Matty
A LOL-könyvek között ezt egy kicsit másnak éreztem, mint a többit, mert nem volt teli LOL-pillanatokkal, azaz nem szakadtam a nevetéstől, nem volt teli ciki jelenetekkel (aminek kimondottan örültem), sőt, sokkal szebb és jobb pillanatokat élnek át benne a főszereplők. Ez az első olyan LOL-könyv, amire azt mondom, hogy lehet, hogy újraolvasom valamikor majd.
Lazán veri a lécet a többi kötethez képest és kétségem sincs afelől, hogy mennyi csillagot érdemel. :) ❤
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/03/ujabb-lol-kon…

Niitaa P>!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

„(…)
Mindent egybevéve egy kellemes kikapcsolódás volt egy rövidebb vonatút alatt. Nem vágytam világmegváltásra, sem nagyobb horderejű eseményre, de még csak elgondolkodtató történetre sem. A Lángra lobbant nyár pont erre való: italt szürcsölgetve relaxálni és jó hangulatban pihenni. Lehet, hogy nem történik benne túl sok minden – és még azt a keveset is lelövi a fülszöveg –, de ettől független rengeteget lehet belőle tanulni, hiszen a gyerekek olyan helyeken fordulnak meg, ahova bármelyikünk szeretne legalább egyszer eljutni az élete során. S hát Póni karaktere már önmagában mosolyogtató, ha másért nem, érte megéri elolvasni ezt a kis szöszt.”

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/06/jennifer-salvato-…

Deziréé>!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

A véleményem a könyvről eleinte nagyon ingadozó volt, de így összességében nem tudok kevesebb csillagot adni. Egyszerűen annyira tipikus LOL könyv. Könnyed, gyorsan olvasható.
Én is akarok ilyen 3 legénnyel utazni. Olyan jó lenne. Azok a csodálatos tájak pedig… nagyon kedvet kaptam az utazásra.
Avery, Matty és Spencer, nekem ti lettetek a kedvenc karaktereim.

A borítója nagyon szép, élőben sokkal szebb, mint itt a képen. Bárki bármit mond szerintem tetszetős és illik a könyvhöz.


Népszerű idézetek

Cheril>!

Szerelmi bánatra nincs orvosság, de ha mégis, akkor az a bacon.

30. oldal

Tori0925 P>!

– Spencer, szerinted mi lennék?
– Narancs.
Na, erre kíváncsi leszek.
– Azért, mert… szeretem a narancsot?
– Nem. Mert kívül kemény vagy, de belül édes.

160. oldal

Virág_Blogger>!

– Logan! Egy hölgyet sosem szabad a SAT-pontjairól faggatni.
– Nem is egy hölgyet kérdeztem. Hanem Rosie-t.
– Hát ez nagyon eredeti volt, Logan, gratulálok – vágok vissza epésen. – Az alsó tagozatos vicceknél nincs is humorosabb.

Deziréé>!

[…] – Szóval mi lennék, ha gyümölcs lennék? Vagy zöldség?
– Marharépa – vágja rá azonnal Logan.
– És miért? Nem is értem miért fárasztom magam.
– Lássuk csak… Mert marhaságokat csinálsz?

159. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya
Leiner Laura: Bábel
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Emlékezz rám
Axie Oh: XoXo
Leiner Laura: Random
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Valahol