A nagysikerű Érdekházasság után megérkezett a Milliárdosfeleségek sorozat második kötete!
Alexa és Nick szerencsésen egymásra találtak, ám ez egyáltalán nem könnyíti meg két barátjuk, az Amerikába elszármazott olasz Michael Conte és Alexa gyermekkori barátnője, Maggie Ryan helyzetét, akiknek igencsak hasonló nehézségekkel kell megküzdeniük.
Michael egyik húga csak akkor mehet férjhez, ha előbb ő, a báty is megnősül. Ősi hagyomány írja ezt elő az Alpok lábánál elterülő Bergamóban, de Michaelt apjának tett fogadalma is köti. Rég megszokta, hogy számára a család az első, és ezért minden áldozatra hajlandó… vagy legalábbis majdnem mindenre. Úgy dönt, keres valakit, aki hajlandó egy hétre eljátszani a felesége szerepét.
Maggie a legalkalmasabb jelölt a feladatra. A lány sikeres divatfotós, aki férfialsókat és a hozzájuk tartozó szexis férfiidomok fényképezésére szakosodott, és épp Milánóba készül egy fotózásra. Az önfejű, amerikai lány egy feltétellel hajlandó… (tovább)
Trükkös házasság (Milliárdosfeleségek 2.) 491 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2012
Maximus Gray · Michael Conte · Margherita 'Maggie' Ryan · Carina Conte · Julietta Conte · Venezia Conte

Egy sorozat második köteténél az olvasó azért vár valami újat. Én sem voltam ezzel másképp. Sajnos az olasz vakáción kívül, semmi újat nem tud felmutatni. Ugyanaz a séma, szinte ugyanazok a történések csak más szereplőkkel.
Így ez sajna unalmas lett. Hiába kedveltem Maggie-t és Michaelt, nem tudták menteni a kötetet. Talán a gróf testvéreinek, illetve az anyjának sikerült valamelyest.
Ez a 2 szereplő még nevetségesebb indokkal házasodott össze, mint Alexa és Nick.
Az a durva, hogy még így is elég jól olvastatta magát. Kár a sorozatért, azonban később lehet folytatni fogom. (Már csak a chick lit címke miatt is.)

Imádtam minden percét az olvasásnak. Itt is, mint az első részben elszomorított az, ahogy Maggie vélekedett magáról. Az, amit 16évesen átélt, nem az ő hibája volt. Mégis mindenki, akinek támogatnia kellett volna, ezt mondta neki. Csoda hát, hogy úgy élt, ahogy, és félt a normálistól? Michael viszont teljesen az ellentéte. Neki ott volt a szerető család, a testvérek. Mégis az ő életében is ott volt a törés. Szerencsére egymásra találtak és teljesen kiegéstítették egymást.

Ennek a könyvnek az olvasása picit hosszúra nyúlt. Sajnos nem volt időm olvasni. Ez a könyv egyszerűen fantasztikus. Nem tudok dönteni, hogy ezt a részt vagy az elsőt szerettem jobban.
Maggie-t már az előző részben megkedveltem, és ebben sem csalódtam benne, nagyon szerethető karakter. Michael-t imádtam, szerintem nagyon összeillenek Maggie-vel. Nagyon megszerettem Michael családját is. Igazi olasz család. Imádtam a helyszínt is, szerintem gyönyörű lehet.
Ebben a részben megismerhettük Carina-t aki nagyon szimpatikus, így alig várom, hogy elkezdhessem az ő történetét.

Nagyon jó volt. Bár mondjuk szerintem a végét hamar lezárta az írónő. Az új szereplőket is hamar megkedveltem. Sokat nevettem a marakodásaikon :) Már várom Carina és Max történetét.

Nagyon tetszik, hogy végre hús vér emberekről olvashatok, a fellengős sorozat-címmel ellentétben,itt szó sincs Christian Grey vagy a múltkor emlegetett Donald Trump szintről, a sorozat gazdag dolgos halandók meséje, könyvelők, építészek, fotósok, családi pékség tulajok, nálam nagyon bejön. Ahogyan az egész koncepció, a szerelmi varázslástól, a fejekben lévő zűrzavarig. Conte család úgy ahogyan van jöhet, főleg a furfangos mama. Imádtam.

Az előző rész jobban tetszett. Maggie néha az őrületbe kergetett. A happy end itt is megvan. Kíváncsi vagyok mi lesz a következő részben Carinával és Maxszel.

Kellemes és könnyed a hangulata, elképesztően olvasmányos volt. Egy fokkal jobbnak éreztem, mint az elsőt, és van egy olyan érzésem (Nos, inkább Merci spoilerezése az, ami biztosított ebben), hogy a következő két kötet az előző kettőt is felülmúlja.
A cím remekül illik a történetre, a két szereplő kapcsolata tényleg trükkös és kiszámíthatatlan volt. Michael kissé túlzásba vitte a basáskodást, mindezt mindegyik női szereplő érzékelte, leginkább a testvérei és az anyja. Ugyanakkor jól is állt neki. Maggie karaktere sokáig homály volt a számomra, nehezen tudtam kiigazodni rajta és az érzésein, de, gondolom, az írónőnek ez is volt a célja. :)
Tetszett-e? Nagyon! Mint mindig. Ez volt a második Probst könyvem, és egy szikrát sem csalódtam. :)

Nagyon kellemes kis olvasmány volt ez a könyv. Michael és Maggie külön-külön és együtt is szerethető karakterek. Erről a történetről egyébként a Nászajánlat c. film jutott sokszor eszembe,amit nagyon szeretek :D Michael családja is nagyon szimpi, megkedveltem Michael anyját és testvéreit is,főképp Carinát. Nagyon ügyesen el van hintve a könyvben, hogy az ő története lesz a következő, jót mosolyogtam rajta :)

Igazából ez is egyszer olvasós történet.
A sorozat egysíkú, szerintem, mert hasonlóak a történetek. Csak a szereplők vannak kicserélve. A történetek lényege ugyanaz. Gazdag férfi vagy nő, valami miatt házasságba kényszerülnek. Először nem szeretik egymást, de később mégis igen, és vége.
Haladósnak, viszont haladós.

Ismerd meg magadat! Ha tudod, ki vagy, a külvilággal is könnyebb lesz elfogadtatnod.
106. oldal, 5. fejezet

Gyönyörű vagy,[…]! Kívül-belül! Csak hinned kell magadban!
108. oldal, 5. fejezet

– Hazudtam. – Conte mama kérdőn felvonta a szemöldökét, Maggie pedig tovább mondta, sebesen, mint a vízfolyás. – Fogalmam sincs a főzésről. Szárított tésztát használok, és vízben kifőzöm. A szószt a mikróban melegítem meg. Szinte minden este készételt eszem.
Tessék. Kimondta. Felkészült a várható gúnyra és vádakra. Ehelyett a mama elvigyorodott.
– Tudom.
– Hogyhogy? – képedt el Maggie.
– Kíváncsi voltam, meddig bírod. Imponálóan sokáig, Margherita. Nem mutatod ki a félelmedet. Ha egyszer nekifogsz valaminek, végigcsinálod – akkor is, ha tudod, hogy biztos kudarc vár rád. A fiamnak pontosan erre van szüksége.
90. oldal, 4. fejezet

Ez a mély, meghitt hang felborzolta Maggie idegeit, és vágyakat ébresztett benne. Bűnös vágyakat. Például hogy Michael dugja be mélyen a nyelvét a szájába, és a keze járja be minden porcikáját. Jaj, jó pasi ez! Sárm, humor és érzékiség tökéletes keveréke, halálos koktél szingli nőknek. Csábos tekintete szinte kikényszerítette a vallomást a szépnem ajkáról.
55. oldal, 3. fejezet
![]() | Milliárdosfeleségek sorozat · Összehasonlítás |