Olivia ​Moretti titkos szerelmes levelei 46 csillagozás

Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Olaszország varázslata, a nővéri szeretet ereje

Priscilla, Devon és Bailey nővérek, de már évek óta elhidegültek egymástól. Édesanyjuk hagyatéka miatt kell találkozniuk, amikor évtizedes titokra bukkannak. Egy ódon ládából előkerül egy dokumentum, amely az Amalfi-parton található ház tulajdonjogát igazolja, mellőle pedig egy szerelmes levél, amelyet az édesanyjuk kapott egy férfitól, nem tudni, pontosan kitől. A levélben az áll, a férfi édesanyjuk hatvanötödik születésnapján találkozni szeretne vele Olaszországban.

Ez az epizód a három nővérben kétségeket ébreszt mindennel kapcsolatban, amit anyjuk múltjáról tudtak. Ahhoz, hogy kiderítsék, mi a valóság, el kell menniük oda, ahol a történet kezdetét vette. Positanóba utaznak, ebbe a hegyoldalba vágott, lélegzetelállító falucskába, és nyomozni kezdenek a rejtélyes volt szerető után, mert meg akarják tudni, voltaképp ki is volt az édesanyjuk.

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Next21, Budapest, 2023
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156414601 · Fordította: Ács Eleonóra
>!
Next21, Budapest, 2023
382 oldal · ISBN: 9786156414618

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

”De ha soha nem nyitjuk meg szívünket, félünk kockáztatni, mert tartunk attól, hogy tönkremegy a kapcsolat, vagy óriási hibákat követünk el, akkor fél életet élünk. És ebből ered a megbánás.”

Jennifer Probst újdonsága egy hamisíthatatlan nyári olvasmány, tele olasz életérzéssel, egy elsöprő szerelemmel és magukat kereső testvérekkel. A hangulatos, érzelemdús könyv olvasása közben szinte érezni a tenger zúgását, a nap melengető sugarait, a finomabbnál finomabb ételek kirobbanó ízeit.

Az egymástól elhidegült három lánytestvér édesanyjuk halála után szembesül annak titkos szerelmi életével és rejtegetett olaszországi házával. Pris, Devon és Bailey azért utazik Positanóba, hogy eladják örökségüket, és kiderítsék, ki is az a titokzatos R., akibe anyjuk egykor őrülten szerelmes volt. Azonban nemcsak egy régi, lángoló szerelemre derül fény, hanem a nővérek is egyre közelebb kerülhetnek önmagukhoz, sőt egymáshoz is. Bár az alapötlet nem túl egyedi, a chick lit és a romantika kedvelői biztonságos vizeken evezve szerezhetnek egy igazán kellemes olvasmányélményt.

Titina>!
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Olivia Moretti számomra inkább egy én keresős, út keresős, egymáshoz újra közel kerülős regény, mint romantikus. Tény, hogy a regény magját a szerelmes levelek indítják el, de nekem talán kevésbé volt romantikus. Nem a megszokott, mint általában a múlt és jelen szálon futó családregények, vagy romantikus kötetek. Szerintem olyan eget rengető nagy titkok sem derültek ki olvasás során. Ez egyébként nem volt baj, viszont nekem végig olyan egysíkú volt, és nem kerültem közel a főszereplőkhöz sem. A két kedvencem Rafe és Hawke volt.
A kötet négy szemszögön keresztül mutatja be a történetet, amiből az egyik Olivia szemszöge a múltban a másik három pedig a lányaié a jelenben. Oliviából sokkal többet szerettem volna kapni, nagyon rövid kis fejezetek jutottak neki, a lányai pedig hiába különböző karakterek valahogy úgy éreztem felesleges ez a sok szemszög, ezért az elején nagyon nehezen lendültem át.
Ami pozitívum volt számomra, hogy a regény az Amalfi-parton játszódik, nagyon szeretnék egyszer oda elmenni! Emellett imádom az Olaszországban játszódó könyveket.
Illetve, az is szimpatikus volt, hogy a karakterek kommunikálnak egymással, megbeszélik a dolgaikat. Mert hiába testvérek, mégis tele vannak sérelemmel, konfliktussal, az élet nehézségeivel. Szóval ez a történet inkább a lányok kapcsolatára koncentrál, ezért teljesen más érzésekkel tettem le a könyvet, mint ahogy neki kezdtem.
Inkább azoknak ajánlom a kötetet, akik szívesebben olvasnak testvéri viszonyokról, ugyanakkor ez a könyv egy könnyedebb lélegzetvételű kötet, így nyáron a strandon is kellemes olvasmány lehet.

Paulinusz_Tünde P>!
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

„ Talán őrültek vagyunk, ha azt hisszük, hogy a dolgok ugyanolyanok maradhatnak.”

Ez egy igazi fejlődés regény.
Nagyon élveztem a három lánytestvér történetét, a feszültséget, a bennük dúló haragot, dühöt, és elgondolkoztam, hogy az emberek tényleg szeretnek elrejteni mindent mindenki elől. Nem akarnak gyengének, sebezhetőnek mutatkozni, és néha tényleg nem látják, hogy a fájdalomban ott van a gyógyító erő is. Csak érte kell nyúlni.
Második könyvem volt, ami Positanóról szólt, kellemes volt „visszalátogatni”. Szerintem jó volt az alap sztori, jól volt összerakva az egész. Nagyon kellemes kikapcsolódás volt.
Dev volt a kedvenc szereplőm.

Dorku I>!
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Jennifer Probst stílusát továbbra is nagyon szeretem, csodás, érzékletes leírásai vannak, szinte érzem az olasz ételek ízeit a számban, a tenger illatát az orromban, a nspsütést a bőrömön. Sokat sírtam Olivia és Rafe történetén, az ő múltbeli részeiket szívesebben olvastam, mint a jelent. A három nővér kezdetben nagyon idegesített, de a végére megkedveltem őket. Szép volt a fejlődésük íve. Positano pedig egy újabb bakancslistás pont lett :))

1 hozzászólás
turanett P>!
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Nem egy szokványos szerelmi történet. Inkább a három lánytestvér egymásra találásáról szól, miközben édesanyjuk titkát próbálják meg felgöngyölíteni.
Devon, Pres és Bailey édesanyjuk halála után megdöbbenve fogadták a hírt, hogy van egy titokzatos ház Olaszországban, Positanoban. Erről a házról senki sem tudott, ezért elhatározták, hogy elmennek, és kiderítik, hogy édesanyjuk miért nem beszélt róla.
Maga a történet két síkon játszik, az egyiken Olivia történetét követhetjük nyomon, a másikon pedig a lányaiét. Miközben a lányok próbálják kideríteni, hogy milyen titkok lapulnak Positanoban, eközben egymást is újra megismerik, illetve régi sérelmek, harag előbukkan. Egy könnyed nyári olvasmány, amit tényleg nem neveznék igazán romantikusnak, de egy keserédes történetnek igen.

Manawydan>!
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Nagyon kedves, kis pozitîv történet. Olyan, amilyen a borítója, szerelmes-nyaralós és nagyon olasz. A történet 3 testvér önmagára és egymásra találásáról szól, akik anyjuk lábnyomán járva keresik az élet nagy kérdéseire a választ. Az eleje nagyon gördülékenyen ment, mivel ez egy könnyed és nem egy giccses stílusban megîrt regény. Azonban szerény véleményem szerint lehetett volna száz oldallal is kevesebb. Kissé el lett nyújtva, nekem a 'chicklit' irodalomból bőven elég 300 oldal is egyszerre. Nem kell ezt agyon ragozni, emiatt a vége felé belassult az olvasási tempóm. De persze ez legyen a legnagyobb hibája. Összességében rendben volt, irány Amalfi. Lélekben mindenképpen, és erre ez a könyv maximalisan alkalmas is, hogy útitársunk legyen.

Prücsök>!
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Romantikus, chick lit, fejlődésregény kedvelőinek ajánlom a figyelmükbe ezt a tündérmese hangulatú történetet. Az édesanyjukat gyászoló lánytestvérek Olaszország egyik legszebb helyére, Positanoba utaznak anyjuk titkait kutatni. A nyomozásuk alatt nem csak az Amalfi part csodáit tárják elénk, de önmagukkal, egymással, párjukkal, munkájukkal való viszonyát is megpróbálják rendezni. Bár a témák életszerűek: szerelem, karrier, életközépi válság, párkapcsolati problémák, testvéri kapcsolatok; a regény mégis meseszerű, könnyed, szenvedélyes. Az írónő rendkívül jól, szépen ír, még a számomra kevésbé kedvelt műfajban is szívesen olvastam a sorait. Olaszország szépségeit, a turizmust, gasztronómiát szépen elfésülte a sorok között. A fél csillagot azért tartottam meg magamnak, mert nekem kicsit sok volt a vekengés, a romantikus őgyelgés és néha sok volt az egy kisvárosba jutó bölcsek száma. Ha nincsenek nagy elvárásaid a cselekményre, akkor garantált a kikapcsolódás.

Lba0517>!
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Igazi nyári romantikus olvasmány.Tetszett a párhuzamos bemutatás a négy különböző női karakter akikért lehetett izgulni.

Babi73>!
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Jennifer Probst- Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Őszintén mondva ez az első olvasmányom a szerzőtől, de biztos, hogy nem az utolsó. A fülszöveg rendkívül felkeltette az érdeklődésemet a könyv iránt és mondhatom ezt telitalálat volt. Annyira kellett a lelkemnek ez a csodálatos történet. Szerelem, ételek, tájak, napsütés, Positano. A szerző írásmódja lehengerlő. A leírásoknak köszönhetően szinte a számban éreztem az ízeket, a bőrömön a napsütést, a bámulatos tájak látványát. Olaszország pedig ismét elvarázsolt.

Az évek óta egymástól elhidegült nővérek édesanyjuk hagyatéka okán találkozik. Egy évtizedes titokra lelnek egy láda mélyén. Az Amalfi – parton lévő ház tulajdonjogát igazoló irat mellett egy édesanyjuknak szóló szerelmes levelet. A feladó kiléte titkos, de a levél szerint a férfi édesanyjuk hatvanötödik születésnapján találkozni szeretne vele Olaszországban.

A nővérek ebben a pillanatban jönnek rá, hogy semmit sem tudnak elhunyt anyjuk múltjáról. Kétségeik támadnak, melyeknek a végére akarnak járni. Ehhez azonban oda kell utazniuk ahol a történet kezdődött, Positanoba. Ezen a lélegzetelállító helyen, az apró falucskában kezdenek nyomozni, mert szeretnék megtudni, hogy ki is volt valójában az édesanyjuk. A nyomozás során fény derül anyjuk titkos szerelmi életére, a nővérek pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Eltemetett, de fel nem dolgozott sérelmeik felszínre kerülnek. Fájdalmas volt olvasni, a ki nem mondott sérelmeikről, a bennük dúló haragról. A történet elején haragudtam rájuk, a végére azonban nagyon megkedveltem őket. Mert megértettem őket és mert nem ítélkezhetem. Én,mint romantika rajongó megkaptam mindent amire vágytam. Imádtam a titkos szerelmi viszonyt, a romantika helyszínéül szolgáló káprázatos Olaszországot, az Amalfi- partot.( Bakancslistás)
Olivia és Rafe történetén rengeteget sírtam.

Ebben a történetben a romantikus szálon kívül nagy hangsúlyt helyez a szerző a testvéri kapcsolatra, a nővérek viszonyának alakulására. Arra, hogy hogyan találnak újra egymásra.

Hálásan köszönöm a lehetőséget a @21szazadkiado – nak és @finypetra – nak.

melissa2>!
Jennifer Probst: Olivia Moretti titkos szerelmes levelei

Kedvencem Rafe és Hawke volt, még talán Olivia is.De a három lánya nagyon idegesítő volt számomra ez a szenvedés amit csináltak elég unalmas volt. Sajnáltam, hogy nem teljesedhetett be Olivia és Rafe szerelme, elég szomorú volt ez az egész. Annak örültem, hogy már nem tudtak találkozni mert nem lett volna jó megint megbolygatni szegény Rafe és családja életét. Jártam már az Amalfi parton és nagyon tetszett emiatt választottam a könyvet, hát nem teljesen azt kaptam amit vártam.


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Mindenkinek mások az álmai. Nem szabad ítélkeznünk.

131. oldal (Next21, 2023)

Málnika P>!

Az életet nem valamilyen menetrend szerint kellene élni. Miért olyan nehéz meggyőzni mindenkit arról, hogy az élményekre nem kipipálandó feladatként kellene tekintenünk?

140. oldal (Next21, 2023)

Málnika P>!

Nem a világ mondja meg, ki vagy és kinek kellene lenned.

230. oldal (Next21, 2023)

Málnika P>!

Az élet nem fekete-fehér, szigorú vonalakkal körülhatárolt térkép. Hanem szürke területek kusza összevisszasága, amelyek nem alkotnak egyértelmű mintázatot.

365. oldal (Next21, 2023)

Málnika P>!

Vicces, hogy egyetlen döntés milyen tűzvihart indít el, amely örökre megváltoztathatja az élet menetét. Ha nem akartuk volna levágni az utat. Ha nem vettük volna fel azt a telefont. Ha nem mentünk volna el arra a partira.

275. oldal (Next21, 2023)

Málnika P>!

Talán, ha nem azt néznéd, hogy mije van másnak, tisztább képet kapnál. Addig is, tartsd meg magadnak a véleményedet!

110. oldal (Next21, 2023)

Málnika P>!

… egy részem azon tűnődik, vajon tényleg számít-e mindez, vajon nem egy mátrix-szerű hógömbben élünk-e, ahol olyan gyorsan futunk, ahogy csak bírunk, de soha nem jutunk el sehová, ahol igazán boldogok lehetnénk?

350. oldal (Next21, 2023)

Dóri_Dóra P>!

Hiszek a történetek gyógyító erejében, még akkor is, ha ez csupán néhány órányi menekülést jelent a kemény valóság elől.

382. oldal

3 hozzászólás
_Horváth_Bernadett_ >!

Rengeteg szépség van a fájdalomban.
Korábban nem láttam ezt, de most már igen.
Mosolygok, és nézem az imádott arcukat.
És tudom, hogy minden pontosan olyan, amilyennek lennie kell.

Dóri_Dóra P>!

Az otthonnak energiája van, és gondoskodni kell róla, még a lakók távollétében is. A történetek tovább élnek, és ápolni kell őket. Ez több, mint a vízvezetékek ellenőrzése és némi portörlés. Ez… a tér megtartása.

118. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: A beosztott
Colleen Hoover: November 9.
Heather Webber: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban
Emily Henry: A könyvek szerelmesei
Vi Keeland: Szerelmi háromszög
Sarah Addison Allen: A varázslat tava
Lisa Kleypas: Apja lánya
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Sarah Adams: Gyakorlat teszi a mestert