Érdekházasság (Milliárdosfeleségek 1.) 745 csillagozás

Jennifer Probst: Érdekházasság

Édesapja elnyúló kórházi kezelése miatt Alexa kínos anyagi helyzetbe kerül. Lassan nem marad más választása, mint eladni a régi otthonukat. Végső elkeseredésében úgy dönt, szerelmi mágia segítségével szerez vagyonos férjet magának. Arra azonban nem számít, hogy épp legjobb barátnőjének milliárdos bátyja lesz a megmentője… aki egyszer már összetörte a szívét.
Nicholas nem hisz a szerelemben, de hogy megörökölhesse nagybátyja vállalatát, meg kell nősülnie, mégpedig gyorsan. Ezért merész ajánlattal áll elő: érdekházasság. Szigorú szabályokkal. Mind közül a legfontosabb: érzelmekről szó sem lehet. Színtiszta üzlet, amit a felek pontosan egy évre kötnek. Csakhogy a sors képes fenekestül felforgatni még a leggondosabban kidolgozott tervet is…

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Libri, Budapest, 2013
ISBN: 9789633102763
>!
Libri, Budapest, 2013
312 oldal · ISBN: 9789633101650 · Fordította: Németh Anikó Annamária

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Nicholas Ryan (Nick) · Alexandria Maria McKenzie (Alexa) · Michael Conte · Margherita 'Maggie' Ryan


Kedvencelte 99

Most olvassa 33

Várólistára tette 275

Kívánságlistára tette 172

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
MVivien
Jennifer Probst: Érdekházasság

Ez az első könyvem az írónőtől, de nagyon tetszett. A történet végig szórakoztató volt. Nagyon tetszett az is, hogy mindkét szemszöfből olvashattuk a történetet. Alexa nagyon szerethető karakter. Nick-et néha kedveltem, néha nem, a végére viszont őt is megszerettem. A kutyust is nagyon megszerettem benne. Taylor nagyon édes kislány.
Maggie és Michael történetére is kíváncsi vagyok mert ebben a részben ők is szimpatikusak voltak.
Nagyon megszerettem ezt a könyvet és később biztosan újra fogom olvasni.

>!
Nikyy18
Jennifer Probst: Érdekházasság

Második olvasásra is ugyan olyan jó. Alexa és Nick összeillő párost alkottak annak ellenére, hogy mennyi mindenben különböztek. A civakodásaikon sokat lehetett nevetni főleg mikor Alexa a fejére öntötte a fagyit. :) A vége pedig tökéletes lett.

2 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Jennifer Probst: Érdekházasság

Nehezen indult, de kellemes kis kikapcsolódást jelentett ez a könyv. Nagy meglepetés nincs a végén. Voltak vicces jelenetek pl. amikor Alexa a fejére öntötte a fagyit. :D
spoiler

>!
Timcsibaba77
Jennifer Probst: Érdekházasság

Annyira bűbájos, púder poros könnyed kis mű. Nekem itt-ott azért kicsit már túlontúl cukrozott desszertnek hatott, ami csábos külsejével hívogatja az olvasót, hogy bele harapjon. Aztán a végére „dugig” eltelem az édes élvezettől. Tőlem mondjuk távol állnak az ennyire kiszámítható szappanopera művek, mégis összességében tetszett.
Hogy miért?
Roppant egyszerű a válaszom. Ugyan ki ne ábrándozna arról, hogy milyen lenne egyszer megfogni az Isten lábát? Kifogni egy gazdag pasit, aki a tetejében még jól is néz ki? No, de néha napján nekünk nőknek is szükségünk van egy kis álmodozásra. Pár óra erejéig én is csapdába hagytam csalni magam. De kicsit árnyaltabb címet adtam volna a kezdő kötetnek a könyv szerzője helyében, mint például: Tiltott gyümölcs. Az érdekházasság cím kicsit talán túl szemellenzős volt, amit az író ráaggatott az olvasóra. Ezt kell látni, mert itt erről van szó, ez egy ÉRDEKHÁZASSÁG. Nem tudom, én hagytam volna kicsit kibontakozni a szereplőket, és nem egyből az olvasó szájába adni a megoldást. Árnyaltabban céloztam volna meg a kedélyeket. De talán ezért is volt szórakoztató irodalom, mert szinte semmit se kell rajta töprengeni, minden ott van az orrunk előtt. Igazi női olvasmány, nincs más dolga az olvasónak, egyszerűen csak leülni, és bele veszni a lapokba.
Összességében egész jól elszórakoztatott.

>!
csillagka P
Jennifer Probst: Érdekházasság

Ha az erotika az alkohol és a romantika édes ragacsos gyümölcslé, akkor ez a könyv egy nagyon kis alkoholt tartalmazó isteni fincsi „Sex on the Beach” koktél, sok ananásszal, áfonyával, narancslével és egy csepp rummal, nagyon ízlik akkor is ha általában az ízlésemnek nem elég macsó és egy picit túl édes női pia.
Annyira bejött hogy gyorsan rendelek magamnak még egyet.

>!
vmonika_
Jennifer Probst: Érdekházasság

Jaj, hogy ez a könyv milyen aranyos volt! Könnyed, kikapcsolódásra tökéletes, és még jól is szórakoztam rajta. És bár igaz, hogy az írónő ellőtte szinte az összes klisét, amit egy ilyen könyvben lehet, azt mégis olyan könnyedén, olyan kedvesen tette, hogy ez semmit nem von le a könyv értékéből. Nekem nagyon tetszett, és a nehezebb napok után nagyon jól esett elmerülni ebben a könyvben. Minden romantikus lelkű társamnak szívből ajánlom. :-)

>!
PurpleDawn
Jennifer Probst: Érdekházasság

Meglepett nagyon a könyv. Nem ilyen storyt vártam el igazából. A címből sok mindere következtettem, és már alig vártam, hogy megszerezzem a könyvet, és most pedig alig várom, hogy megszerezzem a második részt. :D
A szereplőkröl csak annyi, hogy túl sokat filozófálnak. :P
Bravo, Jennifer Probst, ez az igazi siker, mikor az első kötet után, szünet nélkül, kezdjük a másikat. :)

1 hozzászólás
>!
nat
Jennifer Probst: Érdekházasság

Ez a könyv egyszerű mint a faék. A szokásos adok-kapok szócsaták, egymásra találás, bonyodalom, nagy szerelem a sorrend (nem raktam ki a cselekményleírást tartalmaz szöveget, mert azt hiszem, nincs ember, aki a végét ne tudná előre…). Még a megvalósítás és a konfliktusok is ugyanazok, mint a hasonló könyvekben.
Ennek ellenére mégis egy ültő helyemben kiolvastam. Szerintem van benne valami plusz, ami humorosabbá, kedvelhetőbbé teszi az egész történetet. Nem tudom, hogy mi is az a plusz, de határozottan jelen van.
A maga kategóriájában ötcsillagos.

9 hozzászólás
>!
Pnikolett
Jennifer Probst: Érdekházasság

Nekem tetszett :)
Ma ebben a borongós,esős időben sikerült végre leülnöm hosszabb időre olvasni és kicsit belemerülni ebbe az aranyos történetbe, ami bár borzasztóan kiszámítható, mégis lekötötte a figyelmem. Nagyon szeretem a megmosolyogtató helyzeteket, a civakodásokat a felek között és azt a pillanatot mikor már nem csak az olvasónak egyértelmű, hogy annak a két embernek ott a könyvben muszáj összejönniük, hanem végre a szereplők is ráébrednek ugyanerre. :)
Nem kell sokat várni tőle, nincsenek benne mély okfejtések és baromi nagy életigazságok, ennek ellenére én megkaptam a könyvtől amit vártam. :)

>!
christine
Jennifer Probst: Érdekházasság

Túl hamar elolvastam. Túl hamar telt el az a három-négy óra, és máris hiányzik. Mindössze csak abban reménykedek, Nick és Alexa a következő három részben is szerepet fognak kapni. Elképesztően imádtam a párosukat. A csipkelődős rész volt az, amikor azonnal a szívembe zártam őket (fent, kép), a történet haladtával pedig egyre jobban beléjük szerettem.
Nick testesíti meg számomra a tökéletes férfit. Igeen, Jessevel verseng az első helyért, ilyen pedig nem sokszor fordult elő. Imádtam a karakterét, a stílusát, a modorát, egyszerűen mindenét. Megvolt a maga gondolkodásmódja, és – igazi férfihoz híven – nem tágított az álláspontját illetően. Mindig neki volt igaza, még akkor is, ha nem, és imádott uralkodni az emberein. Ezt leginkább a szerződésben lehetett észrevenni (a focimeccset illetően, a ruhákkal kapcsolatban, a kutya és a hal). Ugyanakkor ez volt benne a szexis. Imádtam, amikor Alexa nemet mondott neki, ő pedig fortyogott a dühtől. Azok voltak a legszórakoztatóbb jelenetek.
Alexa karaktere egy picit zavaros a számomra. Maggie gúnyos megjegyzéseit viszonylag komolyan vettem, így arra a következtetésre jutottam, hogy Alexa az utóbbi időben nem sokszor feküdt le férfiakkal, ennek ellenére esetenként úgy viselkedett Nickkel, mintha minden nap részese lenne ilyesfajta pillanatokban. Szerettem benne a titokzatosságot. Sosem volt őszinte Nickkel, ami máskor rossz lenne, de hála ennek a kegyes hazugságnak, Nick rádöbbent arra, hogy szereti őt.

Számomra egy picit túl gyors volt, hogy egymásra cuppantak. Egy hosszabb, részletesebb, kínzóbb részre számítottam, ahol az elején mindkét szereplő vesződik (hosszabb ideig), aztán végül egymásra cuppannak, és ismét elkerülik egymást. Talán azért érzem így, mert az első fejezetben még a szerződést beszélték, a másodikban pedig már férj és feleség voltak. Onnan egy hét esett ki. Aztán történt egy-két esemény, majd ismét kiesett néhány nap, a végén pedig kiderült, hogy kétszáz-háromszáz oldal csak öt hónapot foglalt magába. Mármint nem az a jó, hogy csak öt hónapról van szó, hanem az, hogy ennyi oldalba hogy a fenébe tudta belesűríteni az eseményeket. Nem mintha hiány… de, egy icuricpicuri hiányérzetem van, de azt nem tudom megmondani, hogy mi az, amiből túl keveset kaptam.

Az első félbeszakításnál még azt mondtam, oké. Kellett, hogy lehűtsék magukat. A másodiknál (Amikor Alexán csak egy fürdőkabát volt, meg egy bugyi, Nick pedig úgy nézett rajta végig, mintha egy istennő lenne) szinte őrjöngtem. A rendes rendőrpasit elküldtem melegebb éghajlatra, s alig vártam, hogy folytassák ott, ahol abbahagyták, de nem, mert hát nem. Miért tették ezt velem?
Utáltam ezeket a részeket. Rendben van, hogy helyénvaló, de épp ez volt a határ is, amit már jócskán átléptek. Nem szabad, mert… Épp ezért estek egymásnak. Mert nem volt szabad. Ha szabad lett volna, akkor nem kellettek volna egymásnak. Ilyen egyszerű az egész.

A végén bepillantást nyerhettem Maggie gondolataiba is, aminek örültem, mert ő volt az a mellékszereplő, akit igazán megkedveltem. Kíváncsi vagyok az ő történetére is, a fülszövegből ítélve, azt is imádni fogom.


Népszerű idézetek

>!
kiruu P

– Ne így idd azt a bort! Nem egy pornófilmben vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas Ryan (Nick)
>!
sziromkiállítás

– Mindig is te voltál az. (…)
– És mindig is te leszel az.

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas Ryan (Nick)
>!
ncsn87

– Ha a pasik izgalomba jönnek, egy időre megszűnik az agyukban a vérellátás. Nem tehetnek róla.

306. oldal

25 hozzászólás
>!
SzAngelika 

Ha egy férfi bajt akar, nyugodtan bízza rá magát egy nőre.

247. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas Ryan (Nick)
>!
Marietta_Tóth_Pércsi

– Maggie-től azt hallottam, van egy halad.
Nick közömbös pillantással válaszolt erre a megjegyzésre.
– Igen.
– Hogy hívják?
– Halnak.

45-46. oldal, 3. fejezet

>!
kiruu P

– Látom, még mindig ugyanaz az önfejű, makacs kölyök vagy, mint aki régen a mellemen poénkodott. Néhány dolog nem változik.
Nick a lány hullámzó domborulataira szegezte tekintetét.
– Azt hiszem, igazad van. Vannak dolgok, amelyek ugyanazok maradnak. Más dolgok viszont kiterebélyesednek.
Alexának egy pillanatra elakadt a lélegzete ettől a megjegyzéstől, de aztán bájos mosollyal az arcán gyorsan visszavágott.
– Igaz. Más dolgok meg ugyanolyan pirinyók maradnak.
Tekintetét egyenesen Nick nadrágjának a domborulatára szegezte.
Nick kis híján beleköpött a kávéjába, de végül sikerült higgadtan letennie a csészéjét az asztalra. Elöntötte a forróság, mert az eszébe jutott gyerekkorukból az a nap, amelyet mindhárman az uszodában töltöttek. Egész végig heccelte Alexát a teste miatt, míg végül Maggie észrevétlenül odalopakodott mögé, és lerántotta róla a fürdőnadrágját. Nick egy pillanatig ott állt pucéran a fél világ szeme előtt, majd méltóságteljesen elsétált, mintha mi sem történt volna. Ez az eset azonban mindmáig élete egyik legkellemetlenebb emléke volt.

>!
kiruu P

– Remélem tudod, hogy én szeretnék a keresztanyja lenni ennek a babának.
Alexa nevetett.
– Isten bizony, ha kislányunk születik, bőr baba-holmikat fogsz neki venni, és bugyi-divatbemutatókra viszed.
– Ha pedig fiú lesz, akkor majd megtanítom rá, hogyan kell boldoggá tenni egy nőt.
Erre Nick megcsókolta a feleségét.
– Ó, meglesz mindkettő, Maggs. Arra gondoltam, hogy most hazaviszem a feleségemet és máris gyakorolni kezdünk a második gyerekhez.

>!
Cyby

Kivágódott az ajtó. Berontott rajta Nick és Michael. Olyan kétségbeesetten néztek körül, mintha elveszítettek volna valami fontosat. Például egy vajúdó asszonyt.

Kapcsolódó szócikkek: Michael Conte · Nicholas Ryan (Nick)
>!
kiruu P

Egy falkányi kutya rontott ki a szobából és kettő, négy, hat, nyolc bundás szaladgált a lábai körül. Foltosak, kicsik és nagyok. És valamennyi ugatott, csóválta a farkát és lógatta a nyelvét. A baseballütőt ott lebegtette a feje fölött, de az ebek nem érzékelték a veszélyt. Kitörő örömmel fogadták, hogy láthatnak egy emberi lényt az éjszaka kellős közepén. Mindannyian felvillanyozódtak és készen álltak a játékra.
Nick néhány másodpercig győzködte magát, hogy csak álmodik, és hamarosan felébred az ágyában.
Aztán rádöbbent, hogy ez maga a valóság.
Itt vér fog folyni!
És a felesége lesz az áldozat.

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas Ryan (Nick)
>!
ncsn87

– (…) Nyolcadik pont: jó az ágyban – Maggie felhúzta a szemöldökét. – Az én listámon ez minimum a második pont lenne. De örülök, hogy egyáltalán felírtad. Talán mégsem vagy annyira reménytelen, mint gondoltam!

20-21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Margherita 'Maggie' Ryan
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Milliárdosfeleségek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meghan March: Vágy és kétség
Emma Chase: Felséged szolgálatában
Colleen Hoover: November 9.
Vi Keeland: Csak szex
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Carly Phillips: Forró szerelem
Meggin Cabot: A fiú a házból
J. R. Ward: Éjsötét szerető