Veled ​teljes a világ 60 csillagozás

Jennifer Niven: Veled teljes a világ Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Libby Strout Amerika legdagibb tinije. Édesanyja hirtelen halála után kezdett el hízni a négy fal között. Most mégis ki kíván merészkedni az emberek közé, suliba járni, hogy kipróbáljon minden, az élet kínálta lehetőséget. Jack Masselinnek van egy titka: nem ismeri fel az arcokat. Igyekszik a menő srác látszatát kelteni, egészen addig, amíg nem találkozik Libby-vel. Ők ketten belekeverednek egy kegyetlen gimnazista játékba, aminek közös büntetés lerovása és lelki tanácsadás a következménye. A két fiatal először haragszik egymásra, majd minél több időt töltenek együtt, annál kevésbé érzik egyedül magukat. Fokozatosan elmélyülő szerelmük egész világukat megváltoztatja.

Eredeti mű: Jennifer Niven: Holding Up the Universe

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Maxim, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618661 · Fordította: Béresi Csilla

Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 189

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Jennifer Niven most is bátran nyúlt nehéz témákhoz, elsősorban a kövérséget és az iskolai bántalmazást tartottam húzós témának, akkor is, ha ezekkel jó pár ismert szerző foglalkozik manapság, mint ahogy a szeretett családtag elvesztésével is. Utóbbinál érezhetően a saját érzéseit vitte a regénybe, csodás gondolatokkal és végtelen beleéléssel. A történetet váltott szemszöggel olvashatjuk, aminek én mindig örülök, és Jack fejében lenni igazán érdekes volt, mert az ő betegsége nagyon ritka, nehezen éltem volna bele magam, ha nem ő beszél róla. Amúgy fel nem foghatom, hogyan tudott ezzel együtt élni több mint 10 éven át. Hogy nem vették észre a saját szülei, hogy valami baj van vele? Miért nem mondta el? Ezért nem zárták volna diliházba.
Elég ránézni a szerzőre, egy gyönyörű, csinos nő. Joggal gondolja az olvasó, mit tud ő a kövérségről? Nem éppen az érzésekre, a frusztráltságra gondolok, bár az is nagyon fura volt, hogy a lila bikinis jelenetet mennyire a központba helyezte, mintha egy hőstett lett volna Libby-nek kitörni a komfortzónájából. (Mondjuk az is volt.) Inkább azt nem értettem, hogy gondolja, hogy Libby belefér ugyanabba a bőrbe, amibe 296 kilósan? A bőr nem húzódik vissza, akármilyen fiatal, itt műtétre is sort kellene keríteni a valóságban. Most 160 kiló, fut, átugrik a kerítésen, hát eléggé hihetetlen. Szerintem Jennifer túl nagy számokkal játszott, engem ez zavart, bár a lényegen nem változtat.
Mindenesetre örülök, hogy ebben a regényben a szerző a fenti témákat még megspékelte a bőrszín változatosságával, a társadalmi elvárások problémájával, sőt mellékszereplő szinten még a szexuális identitás szabadságát is megjelenítette.
Nagyon ajánlom a regényt, én egy ültő helyemben olvastam ki pár óra alatt, nem tudtam letenni, míg meg nem tudtam a végét. Jennifernél ugyanis nem árt az óvatosság!
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2017/12/jennifer-niven-ve…

3 hozzászólás
>!
Camelia
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

„Ami pedig a többieket illeti: IGENIS VALAMENNYIEN KELLETEK VALAKINEK! Akármekkorák vagytok: kicsik vagy nagyok, magasak agy alacsonyak, szépek vagy csúnyák, barátkozók vagy zárkózottak. Ne hagyjátok, hogy bárki az ellenkezőjét bizonygassa nektek! Akár még magatoknak se higgyétek ezt el! Főleg magatoknak ne!”

Nagyon nehéz egy olyan könyvről értékelést írni ami nem hatott meg különösebben. Se nem tetszett, se nem szerettem.
Elment, jó volt, de ott volt az a kis hiányérzet is.
Jennifer Niven, mint ahogy azt megszokhattuk megint egy nagyon komoly témát dolgoz fel.
Most a dagiságról van szó.
Nem egy olyan téma, amiről egyesek azt gondolják, hogy beszélni kell. De szerintem meg pont, hogy az. A gyerekkori túlsúly elég gyakori, és emiatt a gyerekkori cikizések is elég gyakran ott vannak egy-egy gyerek életében.
Szóval ez egy nagyon fontos téma, amit az író szerintem nagyon jól átad.

Nagyon tetszett az a folyamat, amíg Libby újra meg mert nyílni. Újra elérte, hogy képes legyen iskolába menni, bátorságot szerzett ehhez.
Csodáltam azt a bátorságot, ami benne van. Nagyon jó volt látni hogy áll ellent az osztálytársai piszkálásának, a csúfolódásoknak.
És Jack szemszögén keresztül hogyan ismerjük meg az egész lényét.
És hogyan ismerjük meg Jacket. Az ő esete sem könnyű. Én már az első pillanatba le akartam volna újra ugrani a háztetőről, hogy vissza"csináljam" az agyam normálissá. Tuti nem bírnám.
Ebben a könyvben a jellemfejlődés volt a kedvencem. És, hogy az élet lényege, hogy igazán megismerjük a másikat. Mert akkor meg is tudjuk szeretni. Tökmindegy, hogy éppen falatnyi lila bikiniben parádézik, sovány, vagy akár vékony. Nem azért szeretjük, hanem a lelkéért.

>!
angelmanna P
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Azt hiszem mindenki találni fog egy kis darabot magából ebben a könyvben. Én is megtaláltam magam benne, de én soha nem bíztam annyira önmagamban, és nem voltam annyira erős, és elszánt mint Libby.
Szívesen a kezébe nyomnám a kamaszok kezébe ezt a könyvet elolvasásra, és borzaszó kíváncsi lennék lenne-e számukra valami tanulság, leszűrnének-e valamit a történt kapcsán. Érdekelne, szerintük volt-e mondanivalója Libby történetének.
Nekem mindig sokkoló az ilyen mértékű kiközösítésről, megbélyegzésről olvasni. Sokkoló, hogy ezek a fiatalok képesek ilyen mértékű gonoszságra, csak azért mert például valaki kövér. Sokkoló, hogy egy normális, szimpatikus srác, csak azért viselkedik fölényeskedő seggfej módjára, mert fél hogy mit szólnak iskolatársai a betegségéhez. Hogy kikerül a menő, laza csávó szerepkörből, és átkerül a beteg lúzerek csoportjába.
Persze, ez egy nagyon leegyszerűsített értelmezés a részemről, ettől sokkal komplexebb a könyv aminek a vége igazi HEA.
Igazán jó volt olvasni ezt a könyvet, bár voltak valóban fájdalmas részek benne. Az is igaz, hogy szerző előző könyve nagyobb hatással volt rám, ám ez sem hagyott hidegen, sőt! Jennifer jó témákat talál meg, és remekül megírja őket. Ez sem volt kivétel.

>!
Kókuszka
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Két kamasz vívódása, hogy lehet úgy túlélni a világot, ha más vagy mint az átlag. Az írónő eléggé sarkítva mutatja be a másságot. Libby édesanyja hirtelen elvesztése miatt olyan túlsúlyt szed magára, hogy csak házuk kibontásával, daruval tudják kiemelni. Jack 6 éves korában leugrik a tetőről, olyan súlyosan sérül az arcfelismerésért felelős idegközpont, hogy prozopagnózia alakul ki nála. Mindezt tetézi, hogy senkinek sem szól róla, önmaga igyekszik megbirkózni betegségével. Elképzelhetetlen, hogy egy szülő 10 év alatt ne jöjjön rá, hogy valami baj van. Libby és Jack igyekszik elfogadni és felvállalni önmagukat és tovább lépni. „Nem felejtjük el, ami elmúlt, csupán új világot teremtünk mellé.”

>!
SzAngelika
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

„Legyünk együtt okésak, te meg én!”

Az írónő ismét az átlagostól való eltérésről, valamint az önelfogadásról mesél nagyszerű, olvasmányos stílusban, két újabb szerethető karaktert életre hívva. S bár úgy gondolom, hogy különleges alapötletből érdekes sztori született, összesenjében a téma kidolgozottságát lehetett volna mélyebb.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2017/12/jennifer-ni…

>!
Szil78
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Nagyon felkavaro volt ez a konyv. Kendozetlenul megmutatja, hogy mennyire felszinesek, ostobak, gonoszak es kicsinyesek is lehetnek az emberek. Azt, hogy sokszor az ember viselkedese mogott teljesen mas rejlik mint amit gondolunk. Ettol persze meg nem lesz helyes vagy elfogadhato, de lehet jobban megertjuk a miertet. Igaz ehhez az is kell, hogy masik engedje, hogy meglassuk azt ami a tettei mogott rejlik.
Maga tortenet egyebkent nekem eleg nehezkesen indult be. Az elso 50 oldal annyira unalmas volt, hogy inkabb bele is kezdtem masba, aztan megsem hagyott nyugodni (szerencsere…). Jack szemelyisege minden hibajaval es gyengesegevel egyutt nagyon szimpatikus volt. Iszonyat lehet atelni a hetkoznapokat, minden pillanatot ugy ahogy neki kell. Libby szamomra egy nagyon eros ember, aki kepes volt legyozni onmagat, a kornyezetet, azt a sok szemetet amivel nap mint nap szembesul. Mindenkeppen megeri elolvasni ezt a konyvet, rengeteget lehet tanulni a ket foszereplotol, telejesen mindegy milyen problemaval kuzd az ember.

>!
Henrietta_Dalma_
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Szép történet. A történet és a szereplők helyzete is más, mint a többi ifjúsági regénynek, amelynek én nagyon örülök.
Bár mindkét főszereplőt kedveltem, még is inkább Jack nőtt a szívemhez. A könyv elején még ment a többiek után, vagy ahogy ő hívta magukat „hiénák” voltak. Az embereket a külső alapján ítélte meg, de aztá belátta, hogy vannak ennél sokkal fontosabb dolgok. Mert bár nem hangzik ez túl egyedien és talán sokan már elcsépelt dolognak is találják, de valóban fontosabb a belső és lélek, mint az, hogy ki hogy néz ki.
Egy kicsit féltem, hogy majd a könyv végén lesz valami nagy csattanó, de szerencsére pont olyan lett a vége, amilyennek szerettem volna. :)

>!
Zoe27
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Nagyon tetszett, mivel az iskolai zaklatás, a súlyproblémák azok a tényezők, melyek korunk fiataljait is érinti.
Nagyon jó példa továbbá ez a történet arra, hogy ki kell állni magunkért, még ha sokszor nehéz is, mert ezzel esetleg másoknak is segíthetünk.
Utat választani mindig nehéz, viszont változtatni sosem késő. Sokszor elegendő egy apró lépés az úton, hogy minden a megfelelő mederbe kerüljön.
Mindezek a súlyos kérdések feszegetése mellett egy nagyon aranyos történet fiatalos hangvétellel elmesélve.
Mindenkinek meleg szívvel ajánlom korhatár nélkül. Fokozottan ajánlott önbizalomhiánnyal küzdőknek, félénkeknek, érzékeny természetűeknek.

>!
bozs
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Ez a nő úgy ír, hogy nem lehet letenni a könyvet. Jól megformált alakok, kiváló mondanivaló!

>!
Kyupirappa 
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

B betűs szó.
Nem szívem szokása káromkodni, de ez most egy b betűs szó.
Nem sírtam rajta, de nagyon a szívembe zártam Niven másik magyarul megjelent művét is, szerintem közelebb is állt hozzám, mint a Minden hely ragyogó, igaz, volt pár hasonló vonásuk.
De miért is éreztem magaménak ennyire a történetet?
Ha a két főszereplőről olyannyira levesszük a rétegegeket, hogy csak a legeslegfőbb tulajdonságaik maradnak meg (ugyanis nem vagyunk mindenben egyenlőek), akkor azt látom, hogy ők olyanok, mint mi. Ha mi lennénk a főszereplők, én lennék Jack, ő pedig Libby… Ezért is éreztem Jacket közelebb magamhoz, mint Libbyt. Igaz, kicsit meseszerűnek éreztem a történetet, de segített elfogadni magam. Nagyon hálás vagyok az írónőnek ezért a könyvéért, esélyes, hogy egy nap a kedvenc íróm lesz.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Henrietta_Dalma_

Ami pedig a többieket illeti: IGENIS VALAMENNYIEN KELLETEK VALAKINEK!
Akármekkorák vagytok: kicsik vagy nagyok, magasak agy alacsonyak, szépek vagy csúnyák, barátkozók vagy zárkózottak. Ne hagyjátok, hogy bárki az ellenkezőjét bizonygassa nektek! Akár még magatoknak se higgyétek ezt el!
Főleg magatoknak ne!

309. oldal

>!
Kókuszka

Könnyű azt adni mindenkinek, amit kér tőled. Amit elvár. A gond csak az ezzel, hogy egyhamar elfelejted közben, hol kezdődik az igazi éned, és hol folytatódik a hamis. Azaz lényednek az a része, amelyik mindenkinek, mindenkor meg kíván felelni.

312. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

– Fura, nem? Dacára annak, hogy alapjávan véve egyedül vagyunk itt belül – ver a mellkasára –, könnyen elveszíthetjük önmagunkat.

311. oldal

>!
lalazs

Semmi nem köti jobban össze az embereket, mint amikor megítélnek másokat.

140. oldal

>!
beatrix_0823 P

Magam úgy vélem, ugyanúgy tévúton jár, aki minden szép csajt egy kalap alá vesz, mint aki egy füst alatt intézi el a dagikat.

36. oldal

>!
AllyD

Talán nem is olyan nagy baj, hogy Mary el van zárva a világ elől. Talán nem való arra, hogy együtt éljen a többiekkel. Talán mindörökre ahhoz a házhoz tartozik.

142. oldal

>!
Hajnalka_Ferencsák 

– Miért érdekel bárkit, mekkora vagyok? – mondom már onnan. Bailey ezt válasz nélkül hagyja, csak némán megfogja a kezem. Nem is kell, hogy válaszoljon, mivel erre a kérdésre nem létezik válasz. Azon túl, hogy aki kicsi lélekben, nehezen tűri a nagy méreteket.

>!
psych P

– El tudod mondani, mi történt, Libbs? Mitől ijedtél meg annyira?
Mindentől – feleltem, noha tudtam, hogy apu konkrétabb válaszra vár. „Mindentől. Tőled. Magamtól. Az értágulatoktól. A haláltól. A ráktól. A gyilkosságoktól. A bűntől. Az emberi aljasságtól. A görény emberektől. A kétszínűektől. A szadizóktól. A természeti katasztrófáktól. Az egész világ rettegéssel töltött el. A világ művelte ezt velem. Kivált az, hogy emberekkel ajándékoz meg, akiket szerethetsz, aztán elveszi őket tőled.” Felelhettem volna ezt, de a válasz ennél sokkal egyszerűbb volt. Azért féltem, mert eldöntöttem, hogy mostantól félni fogok.

356. oldal

>!
psych P

    Ha befagyaszthatnám az időt, hát azt a pillanatot választanám, amikor nyolcévesen elalszom apu vállán, ölemben George kandúrral.

365. oldal

>!
psych P

    A következőket tudom a veszteségről:

     – Nem lesz könnyebb idővel, mindössze annyi történik, hogy az ember (valamennyire) beletörődik.
     – Soha nem szűnünk meg hiányolni elvesztett szerettünket.
     – Valaminek a hiánya tonnában mérhető.

365. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Tavi Kata: Szívkeringő
Federica Bosco: Maradj velem, angyal
Jenny McLachlan: Szerelem a parketten
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
Leiner Laura: Valahol
Cassandra Clare: A hercegnő
J. L. Armentrout: Origin