Veled ​teljes a világ 13 csillagozás

Jennifer Niven: Veled teljes a világ Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Libby Strout Amerika legdagibb tinije. Édesanyja hirtelen halála után kezdett el hízni a négy fal között. Most mégis ki kíván merészkedni az emberek közé, suliba járni, hogy kipróbáljon minden, az élet kínálta lehetőséget. Jack Masselinnek van egy titka: nem ismeri fel az arcokat. Igyekszik a menő srác látszatát kelteni, egészen addig, amíg nem találkozik Libby-vel. Ők ketten belekeverednek egy kegyetlen gimnazista játékba, aminek közös büntetés lerovása és lelki tanácsadás a következménye. A két fiatal először haragszik egymásra, majd minél több időt töltenek együtt, annál kevésbé érzik egyedül magukat. Fokozatosan elmélyülő szerelmük egész világukat megváltoztatja.

Eredeti mű: Jennifer Niven: Holding Up the Universe

>!
Maxim, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618661 · Fordította: Béresi Csilla

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 195

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Jennifer Niven most is bátran nyúlt nehéz témákhoz, elsősorban a kövérséget és az iskolai bántalmazást tartottam húzós témának, akkor is, ha ezekkel jó pár ismert szerző foglalkozik manapság, mint ahogy a szeretett családtag elvesztésével is. Utóbbinál érezhetően a saját érzéseit vitte a regénybe, csodás gondolatokkal és végtelen beleéléssel. A történetet váltott szemszöggel olvashatjuk, aminek én mindig örülök, és Jack fejében lenni igazán érdekes volt, mert az ő betegsége nagyon ritka, nehezen éltem volna bele magam, ha nem ő beszél róla. Amúgy fel nem foghatom, hogyan tudott ezzel együtt élni több mint 10 éven át. Hogy nem vették észre a saját szülei, hogy valami baj van vele? Miért nem mondta el? Ezért nem zárták volna diliházba.
Elég ránézni a szerzőre, egy gyönyörű, csinos nő. Joggal gondolja az olvasó, mit tud ő a kövérségről? Nem éppen az érzésekre, a frusztráltságra gondolok, bár az is nagyon fura volt, hogy a lila bikinis jelenetet mennyire a központba helyezte, mintha egy hőstett lett volna Libby-nek kitörni a komfortzónájából. (Mondjuk az is volt.) Inkább azt nem értettem, hogy gondolja, hogy Libby belefér ugyanabba a bőrbe, amibe 296 kilósan? A bőr nem húzódik vissza, akármilyen fiatal, itt műtétre is sort kellene keríteni a valóságban. Most 160 kiló, fut, átugrik a kerítésen, hát eléggé hihetetlen. Szerintem Jennifer túl nagy számokkal játszott, engem ez zavart, bár a lényegen nem változtat.
Mindenesetre örülök, hogy ebben a regényben a szerző a fenti témákat még megspékelte a bőrszín változatosságával, a társadalmi elvárások problémájával, sőt mellékszereplő szinten még a szexuális identitás szabadságát is megjelenítette.
Nagyon ajánlom a regényt, én egy ültő helyemben olvastam ki pár óra alatt, nem tudtam letenni, míg meg nem tudtam a végét. Jennifernél ugyanis nem árt az óvatosság!
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2017/12/jennifer-niven-ve…

3 hozzászólás
>!
SzAngelika
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

„Legyünk együtt okésak, te meg én!”

Az írónő ismét az átlagostól való eltérésről, valamint az önelfogadásról mesél nagyszerű, olvasmányos stílusban, két újabb szerethető karaktert életre hívva. S bár úgy gondolom, hogy különleges alapötletből érdekes sztori született, összesenjében a téma kidolgozottságát lehetett volna mélyebb.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2017/12/jennifer-ni…

>!
Henrietta_Dalma_
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Szép történet. A történet és a szereplők helyzete is más, mint a többi ifjúsági regénynek, amelynek én nagyon örülök.
Bár mindkét főszereplőt kedveltem, még is inkább Jack nőtt a szívemhez. A könyv elején még ment a többiek után, vagy ahogy ő hívta magukat „hiénák” voltak. Az embereket a külső alapján ítélte meg, de aztá belátta, hogy vannak ennél sokkal fontosabb dolgok. Mert bár nem hangzik ez túl egyedien és talán sokan már elcsépelt dolognak is találják, de valóban fontosabb a belső és lélek, mint az, hogy ki hogy néz ki.
Egy kicsit féltem, hogy majd a könyv végén lesz valami nagy csattanó, de szerencsére pont olyan lett a vége, amilyennek szerettem volna. :)

>!
Mpattus P
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Annak ellenére, hogy a kíváncsiság hajtott a könyvhöz, nem volt elvárásom vele szemben, picit pipa vagyok a szerzőre, hogy felhalmozott egy csomó klassz elemet, aztán nem nagyon tudott velük mit kezdeni. A kevesebb több jegyében érdemes lett volna újragondolni a sztorit. Mindezekkel együtt a Veled teljes a világ fontos és nehéz témákat feszeget. S attól, hogy rám nem igazán gyakorolt hatást ez a könyv, talán a célközönség nem ilyen szigorú a történettel szemben, mint én.

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.hu/2017/12/jennifer-niven-ve…

>!
Orsolya_Jemerik
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Ez a könyv egyszerűen csodálatos volt :)
Csak ajánlani tudom mindenkinek.

>!
Sántha_Orsolya
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Nagyon tetszett. Bárcsak mindannyian annyira magabiztosak lehetnénk, mint Libby. Sok megszívlelendő gondolat szerepel ebben a könyvben. Emellett nagyon szórakoztató történet.


Népszerű idézetek

>!
Henrietta_Dalma_

Ami pedig a többieket illeti: IGENIS VALAMENNYIEN KELLETEK VALAKINEK!
Akármekkorák vagytok: kicsik vagy nagyok, magasak agy alacsonyak, szépek vagy csúnyák, barátkozók vagy zárkózottak. Ne hagyjátok, hogy bárki az ellenkezőjét bizonygassa nektek! Akár még magatoknak se higgyétek ezt el!
Főleg magatoknak ne!

309. oldal

>!
beatrix_0823 P

Magam úgy vélem, ugyanúgy tévúton jár, aki minden szép csajt egy kalap alá vesz, mint aki egy füst alatt intézi el a dagikat.

36. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

– Fura, nem? Dacára annak, hogy alapjávan véve egyedül vagyunk itt belül – ver a mellkasára –, könnyen elveszíthetjük önmagunkat.

311. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

Csak ülünk a szakadó esőben. Halk zene szól, és az ablakok tök párásak. Ha Caroline-nal lennék, most smárolnánk.
Ekkor eszembe jut, hogy éppen Libby Strouttal is smárolhatnék.
Mi a manó?

193. oldal

>!
lalazs 

Semmi nem köti jobban össze az embereket, mint amikor megítélnek másokat.

140. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

– Hát… éppenséggel jogos – nézek a szemébe. – Oké vettem a lapot – mondom.
– Nem bízol bennem, a sült parasztban. Nem ismersz eléggé, nem tudhatod, mekkora tahóság telik tőlem.

253. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

A mellkasom felé bök a kezével.
– Tetszem neked!
– Mi van?
– Jack Masselinnek bejön a dagi csaj, csak egyelőre még nem emésztette meg a dolgot.

229. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

– Eddig semmiről sem határoztunk, de ha tudni akarod, szívesen lógok vele. Bizony! Hogy jó fejnek tartom-e? De még mennyire! Szépnek is? Igen, határozottan. Nem akarok ártani neki. Kedvelem. Van még további kérdésed?

260. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. K. Rowling: Harry Potter
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
Leiner Laura: Valahol
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! 2.