Veled ​teljes a világ 26 csillagozás

Jennifer Niven: Veled teljes a világ Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Libby Strout Amerika legdagibb tinije. Édesanyja hirtelen halála után kezdett el hízni a négy fal között. Most mégis ki kíván merészkedni az emberek közé, suliba járni, hogy kipróbáljon minden, az élet kínálta lehetőséget. Jack Masselinnek van egy titka: nem ismeri fel az arcokat. Igyekszik a menő srác látszatát kelteni, egészen addig, amíg nem találkozik Libby-vel. Ők ketten belekeverednek egy kegyetlen gimnazista játékba, aminek közös büntetés lerovása és lelki tanácsadás a következménye. A két fiatal először haragszik egymásra, majd minél több időt töltenek együtt, annál kevésbé érzik egyedül magukat. Fokozatosan elmélyülő szerelmük egész világukat megváltoztatja.

Eredeti mű: Jennifer Niven: Holding Up the Universe

>!
Maxim, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618661 · Fordította: Béresi Csilla

Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 112

Kívánságlistára tette 195

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Jennifer Niven most is bátran nyúlt nehéz témákhoz, elsősorban a kövérséget és az iskolai bántalmazást tartottam húzós témának, akkor is, ha ezekkel jó pár ismert szerző foglalkozik manapság, mint ahogy a szeretett családtag elvesztésével is. Utóbbinál érezhetően a saját érzéseit vitte a regénybe, csodás gondolatokkal és végtelen beleéléssel. A történetet váltott szemszöggel olvashatjuk, aminek én mindig örülök, és Jack fejében lenni igazán érdekes volt, mert az ő betegsége nagyon ritka, nehezen éltem volna bele magam, ha nem ő beszél róla. Amúgy fel nem foghatom, hogyan tudott ezzel együtt élni több mint 10 éven át. Hogy nem vették észre a saját szülei, hogy valami baj van vele? Miért nem mondta el? Ezért nem zárták volna diliházba.
Elég ránézni a szerzőre, egy gyönyörű, csinos nő. Joggal gondolja az olvasó, mit tud ő a kövérségről? Nem éppen az érzésekre, a frusztráltságra gondolok, bár az is nagyon fura volt, hogy a lila bikinis jelenetet mennyire a központba helyezte, mintha egy hőstett lett volna Libby-nek kitörni a komfortzónájából. (Mondjuk az is volt.) Inkább azt nem értettem, hogy gondolja, hogy Libby belefér ugyanabba a bőrbe, amibe 296 kilósan? A bőr nem húzódik vissza, akármilyen fiatal, itt műtétre is sort kellene keríteni a valóságban. Most 160 kiló, fut, átugrik a kerítésen, hát eléggé hihetetlen. Szerintem Jennifer túl nagy számokkal játszott, engem ez zavart, bár a lényegen nem változtat.
Mindenesetre örülök, hogy ebben a regényben a szerző a fenti témákat még megspékelte a bőrszín változatosságával, a társadalmi elvárások problémájával, sőt mellékszereplő szinten még a szexuális identitás szabadságát is megjelenítette.
Nagyon ajánlom a regényt, én egy ültő helyemben olvastam ki pár óra alatt, nem tudtam letenni, míg meg nem tudtam a végét. Jennifernél ugyanis nem árt az óvatosság!
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2017/12/jennifer-niven-ve…

3 hozzászólás
>!
Kókuszka
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Két kamasz vívódása, hogy lehet úgy túlélni a világot, ha más vagy mint az átlag. Az írónő eléggé sarkítva mutatja be a másságot. Libby édesanyja hirtelen elvesztése miatt olyan túlsúlyt szed magára, hogy csak házuk kibontásával, daruval tudják kiemelni. Jack 6 éves korában leugrik a tetőről, olyan súlyosan sérül az arcfelismerésért felelős idegközpont, hogy prozopagnózia alakul ki nála. Mindezt tetézi, hogy senkinek sem szól róla, önmaga igyekszik megbirkózni betegségével. Elképzelhetetlen, hogy egy szülő 10 év alatt ne jöjjön rá, hogy valami baj van. Libby és Jack igyekszik elfogadni és felvállalni önmagukat és tovább lépni. „Nem felejtjük el, ami elmúlt, csupán új világot teremtünk mellé.”

>!
SzAngelika 
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

„Legyünk együtt okésak, te meg én!”

Az írónő ismét az átlagostól való eltérésről, valamint az önelfogadásról mesél nagyszerű, olvasmányos stílusban, két újabb szerethető karaktert életre hívva. S bár úgy gondolom, hogy különleges alapötletből érdekes sztori született, összesenjében a téma kidolgozottságát lehetett volna mélyebb.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2017/12/jennifer-ni…

>!
Henrietta_Dalma_
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Szép történet. A történet és a szereplők helyzete is más, mint a többi ifjúsági regénynek, amelynek én nagyon örülök.
Bár mindkét főszereplőt kedveltem, még is inkább Jack nőtt a szívemhez. A könyv elején még ment a többiek után, vagy ahogy ő hívta magukat „hiénák” voltak. Az embereket a külső alapján ítélte meg, de aztá belátta, hogy vannak ennél sokkal fontosabb dolgok. Mert bár nem hangzik ez túl egyedien és talán sokan már elcsépelt dolognak is találják, de valóban fontosabb a belső és lélek, mint az, hogy ki hogy néz ki.
Egy kicsit féltem, hogy majd a könyv végén lesz valami nagy csattanó, de szerencsére pont olyan lett a vége, amilyennek szerettem volna. :)

>!
bozs P
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Ez a nő úgy ír, hogy nem lehet letenni a könyvet. Jól megformált alakok, kiváló mondanivaló!

>!
Kyupirappa
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

B betűs szó.
Nem szívem szokása káromkodni, de ez most egy b betűs szó.
Nem sírtam rajta, de nagyon a szívembe zártam Niven másik magyarul megjelent művét is, szerintem közelebb is állt hozzám, mint a Minden hely ragyogó, igaz, volt pár hasonló vonásuk.
De miért is éreztem magaménak ennyire a történetet?
Ha a két főszereplőről olyannyira levesszük a rétegegeket, hogy csak a legeslegfőbb tulajdonságaik maradnak meg (ugyanis nem vagyunk mindenben egyenlőek), akkor azt látom, hogy ők olyanok, mint mi. Ha mi lennénk a főszereplők, én lennék Jack, ő pedig Libby… Ezért is éreztem Jacket közelebb magamhoz, mint Libbyt. Igaz, kicsit meseszerűnek éreztem a történetet, de segített elfogadni magam. Nagyon hálás vagyok az írónőnek ezért a könyvéért, esélyes, hogy egy nap a kedvenc íróm lesz.

3 hozzászólás
>!
Sylvie23 P
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Nem mondhatom rá, hogy tucat könyv, mert nem az, pláne a karakterek egyedi helyzete miatt, de sajnos ez se volt elég ahhoz, hogy valami olyat alkosson a szerző ami rám hatással van. Libby karakterét alapból kedveltem, bár egy cseppet túl pozitívnak találtam a helyzetéhez képest, ami szerintem nem illett a történetéhez. Jacket viszont nem kedveltem, sőt egyenesen irritált, és így az a pár jó pillanata se számított igazán. Elismerem, hogy fontos témát próbál meg feldolgozni a könyv, de ennek ellenére mégse érdekelt igazán, valami miatt nem tudott lekötni. Megismerünk 2 karaktert akik külön-külön is lehetnének 1-1 könyv főszereplői, de igazából végig kiszámítható marad az egész, a végét egyértelműen ki lehet találni már az elején… Olyan, mintha a szerző a 2 különlegesnek szánt karakterrel próbált volna minden mást pótolni, vagyis azt, hogy nem igazán történt semmi a könyvben amire magamtól ne jöttem volna rá. Volt benne ötlet, tetszett a borító, igazából az előző könyve miatt hoztam haza magammal, ezért tényleg sajnálom, hogy ez most nem jött össze a szememben.

>!
Mpattus P
Jennifer Niven: Veled teljes a világ

Annak ellenére, hogy a kíváncsiság hajtott a könyvhöz, nem volt elvárásom vele szemben, picit pipa vagyok a szerzőre, hogy felhalmozott egy csomó klassz elemet, aztán nem nagyon tudott velük mit kezdeni. A kevesebb több jegyében érdemes lett volna újragondolni a sztorit. Mindezekkel együtt a Veled teljes a világ fontos és nehéz témákat feszeget. S attól, hogy rám nem igazán gyakorolt hatást ez a könyv, talán a célközönség nem ilyen szigorú a történettel szemben, mint én.

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.hu/2017/12/jennifer-niven-ve…


Népszerű idézetek

>!
Henrietta_Dalma_

Ami pedig a többieket illeti: IGENIS VALAMENNYIEN KELLETEK VALAKINEK!
Akármekkorák vagytok: kicsik vagy nagyok, magasak agy alacsonyak, szépek vagy csúnyák, barátkozók vagy zárkózottak. Ne hagyjátok, hogy bárki az ellenkezőjét bizonygassa nektek! Akár még magatoknak se higgyétek ezt el!
Főleg magatoknak ne!

309. oldal

>!
Kókuszka 

Könnyű azt adni mindenkinek, amit kér tőled. Amit elvár. A gond csak az ezzel, hogy egyhamar elfelejted közben, hol kezdődik az igazi éned, és hol folytatódik a hamis. Azaz lényednek az a része, amelyik mindenkinek, mindenkor meg kíván felelni.

312. oldal

>!
beatrix_0823 P

Magam úgy vélem, ugyanúgy tévúton jár, aki minden szép csajt egy kalap alá vesz, mint aki egy füst alatt intézi el a dagikat.

36. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

– Fura, nem? Dacára annak, hogy alapjávan véve egyedül vagyunk itt belül – ver a mellkasára –, könnyen elveszíthetjük önmagunkat.

311. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

Csak ülünk a szakadó esőben. Halk zene szól, és az ablakok tök párásak. Ha Caroline-nal lennék, most smárolnánk.
Ekkor eszembe jut, hogy éppen Libby Strouttal is smárolhatnék.
Mi a manó?

193. oldal

>!
lalazs

Semmi nem köti jobban össze az embereket, mint amikor megítélnek másokat.

140. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

– Hát… éppenséggel jogos – nézek a szemébe. – Oké vettem a lapot – mondom.
– Nem bízol bennem, a sült parasztban. Nem ismersz eléggé, nem tudhatod, mekkora tahóság telik tőlem.

253. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

A mellkasom felé bök a kezével.
– Tetszem neked!
– Mi van?
– Jack Masselinnek bejön a dagi csaj, csak egyelőre még nem emésztette meg a dolgot.

229. oldal

>!
Henrietta_Dalma_

– Eddig semmiről sem határoztunk, de ha tudni akarod, szívesen lógok vele. Bizony! Hogy jó fejnek tartom-e? De még mennyire! Szépnek is? Igen, határozottan. Nem akarok ártani neki. Kedvelem. Van még további kérdésed?

260. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. K. Rowling: Harry Potter
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
Leiner Laura: Valahol
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.