Az ​örökség ára (Örökösök viadala 2.) 505 csillagozás

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Az Örökösök viadala című kötet folytatása

Alig egy hét telt el a villában tett sokkoló felfedezés óta, és Avery semmivel sem jutott közelebb a megfejtéshez, hogy miért hagyta rá az öreg milliárdos, Tobias Hawthorne a vagyonát. A DNS-teszt bebizonyította, hogy a lány nem vérrokon, a jelek mégis arra utalnak, hogy sokkal szorosabb szálak fűzik a rejtélyes családhoz, mint hitte.
Avery próbál kizárólag a rejtély megoldására összpontosítani, de nem könnyű tiszta fejjel gondolkodni, amikor a két szívdöglesztő Hawthorne testvér, Grayson és Jameson egyre jobban beférkőzik a bizalmába, és ez talán kockázatosabb, mint a folyamatosan rá leselkedő veszélyek.

Hónapok ót a New York Times bestsellerlistájának élén!

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Lampion Könyvek, Budapest, 2023
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636141905 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás
>!
Lampion Könyvek, Budapest, 2022
392 oldal · ISBN: 9789636140380 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás
>!
Lampion Könyvek, Budapest, 2022
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633248096 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Jameson Winchester Hawthorne · Avery Koizi Ginks · Grayson Davenport Hawthorne · Alexander Hawthorne · Maxine Liu (Max) · Rebecca Laughlin · Thea Calligaris


Kedvencelte 60

Most olvassa 30

Várólistára tette 176

Kívánságlistára tette 256

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Nem vagyok túlságosan elragadtatva. Az első rész hatalmas kedvencem volt, így elég nagy elvárásokkal kezdtem bele.
A történet vitt magával, repültek az oldalak. Szerettem volna végre megkedvelni pár szereplőt, ez azonban még mindig nem sikerült.
A legnagyobb baj mégis az, hogy az írónő túlságosan nagyot akart villantani.. ugyebár sokat akar a szarka, de nem bírja el a farka. 5-10 oldalanként jönnek az eget rengető fordulatok, ami egy idő után unalmas. Igazán figyeltem olvasás közben, de a végére már komolyan el kellett gondolkodnom, hogy akkor most egészen pontosan ki kinek a kicsodája… Olyan volt, mint egy sz*r szappanopera.
Csalódtam, hiába olvastatta magát annyira.

5 hozzászólás
Réka0128 P>!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

„Mindannyian döntéseket hozunk nap mint nap, és ezek a döntések befolyásolják a többi ember életét. A hatásuk olyan, mint egy hullám, ami végigfut az egész világon. Minél nagyobb az ember hatalma, annál nagyobb hullámot vetnek a tettei.”

Tavaly az első kötet nagy kedvencem volt, ezért izgatottan vártam, vajon hogyan folytatódik Avery Ginks és a Hawthorne fivérek története. A sztori közvetlenül ott folytatódik, ahol az előző részben véget ért. Természeten a szereplőink folytatják a nyomozást, hiszen még mindig nem derült ki, miért pont Avery lett a Hawthorne vagyon örököse. Rejtélyekből és titkokból ebben a kötetben sem volt hiány, sőt egy bizonyos ponton túl nekem már sok is volt. Eleinte kifejezetten élveztem a folyamatos csavarokat, de aztán egyre kevésbé kötött már le ez a sok erőltetett fordulat, és csak azt vártam, hogy a könyv végére érjek. Nekem olyan érzésem volt, mintha az írónő egy brazil szappanoperát szeretett volna felülmúlni. :D
Amennyire bírtam Avery karakterét az előző részben, sajnos most annyira idegesített… A Hawthorne fiúk közül még mindig Jameson a kedvencem. ♥ Azt viszont sajnáltam, hogy Grayson és Nash alig szerepelt, mert azt hittem végre jobban megismerhetjük őket. Xander és Max szerintem a két legszórakoztatóbb karakter, olyan jókat nevettem a szövegeiken. :D
Attól függetlenül, hogy idén eddig ez a kötet volt a legnagyobb csalódásom, el fogom olvasni a következő részt is, mert kíváncsi vagyok, hogy hova tudja ezt még fokozni az írónő.

Klodette >!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Óriási elvárásokkal álltam neki ennek a kötetnek és szerencsére nem csalódtam, egy újabb fantasztikusan pazar élményt kaptam, habár nem volt annyira jó, mint a kezdés, hiszen beleesett a folytatások tipikus csapdájába.
A sorozat rajongóinak kötelező darab, noha érdekes módon egyszerre érződik rajta az, hogy átvezető rész valami többhöz, mégis vannak benne olyan dolgok, amik visszautalnak a fentebb is említett, eredeti lezárásnak szánt szálakhoz.
Az Avery-Jameson-Grayson között feszülő érzelmi/szerelmi háromszög most még inkább elmélyült és kellemesen hatott az a tudat, amikor ráeszméltem: számomra nem egyértelmű, hogy a lány végül kit választ majd vagy egyáltalán választani fog-e?!
Annyit elárulok, hogy a regény végére egyértelmű választ kapunk. Szerencsére.
A romantika háttérbe szorult, most sem ez volt a középpontban. Az írónő lassan és szépen adagolta az érzelmeket, amik jól kiegészítették az izgalmas cselekményt.
Titkokból, rejtélyekből, kódokból, fejtörőkből és rejtvényekből természetesen most sem volt hiány.
Kapkodtam a fejem, mert szinte minden fejezetben kiderült valami sokkoló újdonság erről a kőgazdag Hawthorne családról.
Az öreg Tobias Tattersall Hawthorne még most, a halála után is kihatással van a családja életére, a szereplők többsége úgy játszik, ahogy azt ő előre eltervezte. Ez egyszerre ijesztő és lenyűgöző.
A fenyegetésekből, gyilkossági kísérletekből bőven kijutott, akárcsak a családi drámákból és persze a múlt sötét titkaiból.
Az írónő hagyott nekünk nyomokat, nekem is akadtak megérzéseim, sejtéseim, gyanúim amiknek többsége végül nem vált valóra, így megint csak sikerült meglepnie a végén lévő dupla csavarral.
Talán leginkább a dél-amerikai szappanoperákra oly jellemző beütések és fordulatok ülték meg picit a gyomromat, az, amikor már nehezen lehetett követni, hogy ki-kinek a rokona, fia-lánya, unokája valamint dédunokája stb…stb…
Úgy gondolom simán lehetett volna ez a lezárás, mert egy ilyen történetnél nem lenne olyan meglepő ha nyitott kérdésekkel és megválaszolatlan csavarokkal érne véget, de persze tudjuk, hogy lesz folytatás.

Ennél is bővebben: https://klodettevilaga.blogspot.com/2022/05/konyvkritik…

Kollár_Betti I>!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Csak szólok, hogy nincs fegyverem. A szarkazmusomon kívül. De azzal ölni tudok.

Ahogy az első kötetet, úgy a folytatását is nagyon izgalmasnak találtam. Ami azt illeti, a nagy részét egyetlen este ledaráltam, még a szemem is kiszáradt, úgy faltam a sorokat.

Rejtélyekből, nyomozásból és izgalmakból akadt bőven ebben a részben is. Meg több érzelemből is!

Jaj, és én annyira boldog voltam, hogy ez a szerelmi háromszög dolog is elkezdett kicsit csendesedni. Végre magától értetődő volt, kinek szurkolok off (az első rész alatt magam sem tudtam eldönteni, ami nagyon zavart) és éreztem azt is, hogy ezzel Avery maga is így van. És pont emiatt ő maga is szimpatikusabbá vált a szememben!

Szóval tűkön ülve várom a folytatást, és vele egyúttal a végjátékot is.

Köszönöm szépen a @Lampion_Könyvek-nek a recenziós példányt, nagyon élveztem az olvasását!

Jagika P>!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Nem kegyelmez az írónő a regénye hősnőjének. Nem elég, hogy Avery egy mesés vagyon birtokosává vált – ezáltal alapvetően megváltozott az életmódja –, továbbra is megoldandó rejtélyek állnak előtte. A legkegyetlenebb lelki megrázkódtatás az, hogy még a valódi apjának személye is kétséges. spoiler

bemese05 P>!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Igen, a második részben már engem is átjárt a keresés, kutatás, rejtélyek, rejtvények izgalma! Mostmár nem zavart, h Averynek nincs egy nyugodt perce se, h az összes Hawthorne fiú folyamatos pörgésben van, vagy épp ellenkezőleg!
Avery előtt le a kalappal, h még mindig tud józanul gondolkodni és nem őrült meg :D De igazából tényleg nagyon jól beleillik ebbe a családba! Az öreg nem is találhatott volna nála megfelelőbb örököst!
A tesókat még mindig nagyon szeretem! Főleg Xandert! Imádom a srácot! Ő a legkisebb és mindenféle kistesós komplexusban szenved! Úgy érzi, h mindig kihagyják mindenből, ő tudja meg legutoljára a dolgokat, emellett nagyon okos, sőt szerintem ő a legokosabb!
Sokszor érzem, h Jameson egy külön világban él! Mindig olyan körmönfontan és rejtélyesen beszél, de őt is szerettem! Fóleg, h ebben a részben mást is észrevett a feladványokon kívül!
Graysont is a szívembe zártam a hűvös viselkedésével, spoiler,ahogyan védelmezi a családot és Averyt! Sokszor sajnáltam szegényt, ahogy inkább felszívódott, minthogy tartsa a gyertyát!
Nash pedig nagytesóhoz híven mindig igyekszik kézben tartani a dolgokat! Nem szerepel sokat, de nagyon szeretem amikor megszólal! Védelmező, bűbájos és azért ő is mindig készen van, h megoldjon egy rejtvényt!
Imádtam, h ebben a részben Max is többet szerepelt! Nagyon jókat nevettem a „káromkodásain” :D
Izgalmas, fordulatos volt ez a rész is, és már alig várom a folytatást!

16 hozzászólás
Naiva P>!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Az első részhez képest ez szerintem lényegesen visszafogottabb volt. (Főleg rejtélyek terén.)
Szinte azonnal visszacsöppenünk az akcióba Averyvel és a Hawthorne fivérekkel. Avery barátnőjével és természetesen a kihagyhatatlan ellenségekkel. Továbbra is Toby Hawthorne eltűnésével kapcsolatos nyomokat keresnek. Ebben a kötetben több a csapatmunka, az utazás, a nyomozás és a halálos fenyegetés, mint az elsőben, de mint már említettem, kevesebb a rejtvény és a találós kérdés.
A romantikus szál… Így visszaolvasva, azért egyértelmű volt, hogy végül kivel fog összejönni Avery, de amikor először olvastam ezt a részt, arra gondoltam, hogy az írónőnek muszáj lesz meglépnie azt, hogy ebből a fordított hárem legyen! Az mekkora lett volna! Akkor talán már nem is lett volna YA kategória.
Avery egyébként szerintem a műfajhoz képest is egy szerethető karakter. Nem nyafogós, független, és életrevaló. off

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Az első rész jobban tetszett, nagyon sok potenciál volt benne, most viszont közel kerültünk a titokhoz. Avery és a srácok tovább nyomoznak, újabb és újabb meglepő dolgok kerülnek elő, és mikor már összerakná az ember a képet, egy újabb fordulat következik. Az biztos, hogy nem könnyű szegény milliárdosok élete.

Nixii P>!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

”A Hawthorne fiúk mindegyikéből delejező erő áradt, mintha nem e világból valók lennének.”

Azt gondoltam az első rész überelhetetlen lesz. Úgy éreztem úgysem történhet olyan nagy dolog itt, hiszen az előző kötetben már kaptunk minden földi jót… Viszont a könyv becsukása után jöttem rá, hogy mekkorát tévedtem, hiszen ez a rész mérföldekkel körözi le az elsőt. A titkok súlyosbodnak, minden lap, minden fejezet egy újabb csavart és rejtélyt fed fel. Itt már hiába kutatod árgus szemekkel a megoldásokat, a vége garantáltan padlóra küld, mert rájössz, hogy amit eddig sejtettél az tulajdonképpen nem is valós. Csavar hátán csavar? Talán még ez is enyhe kifejezés. Az egész kötetnek van egy baljós hangulata, egy sötét színvilága. Avery élete minden egyes percben veszélyben forog, mindenki az ő lépését figyeli, miközben a lány csak igyekszik túlélni a Hawthorne házban és rájönni a titokra, ami az előző részben kiderült. Ebben a hatalmas kastélyban tényleg igaz, hogy semmi sem az, aminek látszik.

Avery továbbra is különleges helyet foglal el a szívemben, nagyon erős és értelmes karakternek gondolom, aki sosem teregeti ki a lapjait és mindig ésszel játszik. Itt sem volt ez másképp. Ami viszont különösen elnyerte a tetszésem és emiatt fog bekerülni a kedvenceim közé, az nem más mint Avery és a Hawthorne fiúk között kialakuló kapcsolat. Bár az előző kötetben is kezdtek összeszokni, de ott még volt egy éles határ, itt viszont ez a vonal eltűnt. A fiúk megszerették a lányt és elkezdték védelmezni őt. Mindegy milyen áron. Közülük való lett. Már nem voltak titkok közöttük, együtt haladtak az újabb és újabb rejtvények megoldásával. Ahogy telt az idő, kezdett kirajzolódni, hogy Avery továbbra is gyötrődik Grayson és Jameson között, ami szerintem nagyon jó húzás volt, mert az aprócska szerelmi háromszög egy picit ki tudta billenteni az olvasót a rengeteg csapda és rejtély közötti barangolásból. A történet elején bennem volt egy elképzelés, hogy kit választanék, viszont az utolsó oldalakra már változott bennem nagyon sok minden és örömmel könyveltem el magamban Avery döntését. Ugyanazt a személyt választottam volna én is…

Összefoglalva: ez egy nagyon jól megírt, kellő feszültséggel teli történet, amelynek minden oldalán rejtvény lapul. Izgalmas, érdekfeszítő és nagyon szerethető könyv, engem totálisan lenyűgözött. Megérte rá ennyit várni, akkorát szólt, mint egy atombomba. Kíváncsian várom a folytatást, tudni akarok mindenről, ami a Hawthorne villában zajlik, ismerni akarom a család minden kis mocskos titkát és további fejtőröket szeretnék. Kedvencem lett, szívből ajánlom! Ezt a sorozatot igazán kár lenne kihagyni, nálam mindenképpen többszörösen újraolvasós kategória.

13 hozzászólás
Morpheus>!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Véget ért a második rész, az elején úgy éreztem, hogy az előző rész varázsa megkopott, de aztán megbarátkoztam ezzel is, még akkor is, ha kissé hatásvadász ámokfutás lett belőle a végére, és kurtán-furcsán maradt abba. No de majd a harmadik rész! :D


Népszerű idézetek

Nixii P>!

– Semmi sem számít – mondta Grayson fojtott hangon –, csak ha hagyod.

128. oldal; 28. fejezet

Nixii P>!

Már megtanultam a trükköt: akit elhagynak, nem engedheti meg magának, hogy vágyakozzon azután, aki elment.

23. oldal; 3. fejezet

Nixii P>!

– Mindannyian döntéseket hozunk nap mint nap, és ezek a döntések befolyásolják a többi ember életét. A hatásuk olyan, mint egy hullám, ami végigfut az egész világon. Minél nagyobb az ember hatalma, annál nagyobb hullámot vetnek a tettei.

258. oldal; 61. fejezet

Zzsófi>!

Csak szólok, hogy nincs fegyverem. A szarkazmusomon kívül. De azzal ölni tudok.

Kapcsolódó szócikkek: Maxine Liu (Max)
Nixii P>!

– Ez nem a valóság – nyögtem, amikor a szája kalandozni indult a nyakamon, a víz tükre felé.
– Nekem elég valóságosnak tűnik. – Jameson mosolygott, de nem hagytam, hogy ez megtévesszen.
– Te nem is a valóságban élsz – suttogtam, de az volt a legjobb, hogy ez már egyáltalán nem érdekelt. Ennek az egésznek nem kellett igazinak lennie ahhoz, hogy jó legyen. – Ez…te meg én… – Az ajkam megállt az ajka felett. – Ez ne legyen más, mint ami most van. Nem kellenek zűrös érzelmek. Nem kellenek elvárások és ígéretek. Nem kell elköteleződés.
– Csak ez, ami most van – suttogta, és magához szorított.
– Csak ez, ami most van.

206. oldal; 47. fejezet

Nixii P>!

– És az nem érdekel, hogy mások mit érdemelnek? – fakadtam ki. – Az anyám megérdemelte, hogy nélküled haljon meg? Megérdemelte, hogy egész életében egy szellemet szeressen?
– Hannah az egész világot megérdemelte volna.
– Akkor miért nem adtad meg neki? Miért volt fontosabb a vezeklésed az ő vágyainál?

368. oldal; 85. fejezet

Nixii P>!

A nyaka köré fontam a karom, és az ajkára tapasztottam az enyémet. Ezúttal én szívtam meg: a játék számomra is megszűnt játék lenni.
Ez igazi volt.
És csak a kezdet.

386. oldal; 90. fejezet

Szandi_Réka>!

Jameson óvatosan leereszkedett egy fotelbe.
– Össze ne vérezd! – figyelmeztette Grayson, miközben ő is leült.
– Eszembe sem jutna – válaszolt az öccse. – Ellenben hogyan vélekednél arról, ha belehánynék abba a vázába?

196. oldal, 45. fejezet

2 hozzászólás
Nixii P>!

Ha korábban találkozunk, vajon az érintésed akkor is elért volna a lelkemig? Vajon gyűlöltél volna, amíg meg nem szeretsz? Ha más időben és más körülmények között ismerlek meg, akkor is rólad álmodnék minden éjjel, és azon gondolkodnék, te vajon rólam álmodsz-e?

304. oldal; 69. fejezet

Zyta88>!

– Ezek hosszúkardok – magyarázta. – A tizenötödik századból, Itáliából. Valószínűleg múzeumban lenne a helyük, de… – Megvonta a vállát.
Ilyen volt hát Hawthorne-nak lenni. Ezeknek múzeumban lenne a helyük, de a tesóimmal szeretünk csapkodni velük, szóval inkább megtartjuk.

262-263. oldal, 62. fejezet (Lampion Könyvek, 2022)


A sorozat következő kötete

Örökösök viadala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Holly Jackson: Jó kislányok, rossz viszonyok
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Nancy Springer: Az eltűnt márki esete
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő
Irene Adler: Utolsó felvonás az Operában
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Csóti Lili: Hetedvérig