Laura ​Palmer titkos naplója 9 csillagozás

Jennifer Lynch: Laura Palmer titkos naplója

Egy olyan városban, mint Twin Peaks, senki sem lehet ártatlan…
A bájos Laura Palmert a Twin Peaks című kultikus sorozat nyitójelenetében – műanyag lepelbe csavart hullaként – ismerhették meg a nézők.
Laura legsötétebb titkait, torz álmait és vágyait naplójában őrzi. Ez a napló az angyali szépségű lány életét mutatja be 12 éves korától egészen 17 évesen bekövetkezett haláláig. A fordulatokkal teli könyv felfedi Laura igazi arcát, és számos olyan bűnjelet is, amelyből olyan részletekre is fény derül, amikre a filmsorozat nem ad választ.
Laura naplója lenyűgöző olvasmány, amelyből megtudjuk, hogy hogyan jutott el az egykoron naiv elsős kislány az első csóktól a drogozó, szexéhes és az okkult világ rejtelmeit felfedező „rosszlány” létig.
A Laura Palmer titkos naplója – amely az alkotó, David Lynch lányának, Jennifer Lynchnek a műve – eredeti és hátborzongató, egyben tökéletes olvasmány azoknak, akik rajonganak a bizonytalansággal teli természetfeletti történetekért.

Megjelent Ki ölte meg Laura Palmert? címmel is.

Eredeti mű: Jennifer Lynch: The Secret Diary of Laura Palmer

>!
Bluemoon Könyvek, Budapest, 2017
208 oldal · ISBN: 9789635297474 · Fordította: Szántó Péter
>!
Bluemoon Könyvek, Budapest, 2017
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635297467 · Fordította: Szántó Péter

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
KillerCat
Jennifer Lynch: Laura Palmer titkos naplója

Szerintem mindenképp kell hozzá a sorozat alapos ismerete,anélkül zagyva. Viszont azzal együtt nagyon érdekes,rajongóknak mindenképpen ajánlom.

>!
Fearzone
Jennifer Lynch: Laura Palmer titkos naplója

Ha Laura Palmert egy kifejezessel kellene jellemeznem, annyit mondanek hogy: Sex & Violence
Egy antiszocialis es talan kisse skizofren lany naploja, aki alapvetoen csak onmagat keresi. (18-as karika indokolt lenne a konyvre)

>!
Lione
Jennifer Lynch: Laura Palmer titkos naplója

Számomra nem tett hozzá semmit a sorozathoz, pedig nagyon kíváncsi voltam, mit tudunk meg. De nyilván a lényeg a „kitépett lapokon” van, ami meg mivel „ki van tépve”, nem olvashatjuk el. Szóval eléggé untam.

>!
Monii
Jennifer Lynch: Laura Palmer titkos naplója

3 csillagot adtam, mert imádom a Twin Peaks sorozatot, de ez a könyv sajnos nem az igazi. Annyira megörültem, amikor láttam, hogy megírták és kiadják Laura Palmer naplóját, és annyira nagyon kíváncsi voltam miket írhatott…egyáltalán nem azt kaptam amit vártam. Rengeteg benne az ellentmondás, az ismétlés, ami nem baj, mégis csak egy kislány naplójáról van szó, de nekem az volt az érzésem, hogy nagyon felszínesen vannak ezek mind leírva. De minden. A mélyebb, komolyabb gondolatok is. Valahogy nem hittem el. Ez szerencsére itt-ott megtörik, vannak benne kimondottan jó és izgalmas részek, de összességében sajnos nem az igazi.
Ezenkívül volt még egy apróság, amiről ugyan nem az író tehet, de szintén nem járul hozzá az olvasói élményhez: a rengeteg elválasztási hiba, és az a hatalmas elütés a címoldalon: amint kinyitottam a könyvet, és belenéztem, hatalmas LAURA PLAMER volt az első amit megláttam…nem éppen bizalomgerjesztő :)

>!
Muki75
Jennifer Lynch: Laura Palmer titkos naplója

A Twin Peaks sorozatot nagyon szerettem. És talán pont ezért vártam többet ettől a könyvtől. Kicsit csalódás volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Scott Frost: Dale Cooper naplója
Stephen King: A halálsoron
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel
J. D. Robb: Halálos híresség
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Nalini Singh: Vonzódás
Janet Evanovich: A négy fejvadász