66. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
82. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
83. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

White ​Hot Kiss – Perzselő csók (Komor elemek 1.) 998 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

Az ​első csók az utolsó lehet.

A tizenhét éves Layla nem vágyik másra, csak normális életre. Szeretne beilleszkedni az iskolában, és rendes randira menni a dögös Zayne-nel, akibe egy örökkévalóság óta bele van zúgva. Az a gond, hogy Zayne úgy bánik Laylával, akár a kishúgával – ráadásul a lány élete csöppet sem normális. Layla félig démon, félig gorgó, és olyan képességekkel rendelkezik, mint senki más. És bár Zayne őrző, azaz a gorgók közé tartozik, akiknek feladata a démonok levadászása és az emberek védelme, Layla csókja megölne bárkit, akinek lelke van – beleértve Zayne-t is.

Aztán a lány megismerkedik Rothtal: a tetovált, pokolian szexi démonnal, aki azt állítja, hogy minden titkát ismeri. Layla tudja, hogy távol kéne tartania magát tőle, de nehéz ellenállni a kísértésnek, amikor ezzel a fiúval végre nem akadály a csókolózás. Ha megbízik Rothban, azzal végleg tönkreteheti az esélyeit Zayne-nél, miközben árulónak bélyegezheti az őrzők családja, akik felnevelték.… (tovább)

Bónusz novellával Roth szemszögéből: Az ördög ügyvédje

Eredeti megjelenés éve: 2014

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789634570233 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789634570240 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570226 · Fordította: Komáromy Zsófia

1 további kiadás


Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Roth (Astaroth) · Bambi · Layla Shaw · Zayne · Cayman · Nicolai · Stacey Boyd · Sam


Kedvencelte 289

Most olvassa 36

Várólistára tette 346

Kívánságlistára tette 365

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

"Megfordultam, és megláttam őt.
A srác simán megvolt száznyolcvan centi, ha nem több, magassága vetekedett bármelyik őrzőjével. Haja sötét volt, akár az obszidián, a tompa fényben szinte kéknek tűnt. Pajkos tincsek hullottak a homlokába, és göndörödtek a füle alatt. Az aranyszínű szempár fölött szép ívű szemöldök húzódott, magasan ülő arccsontja széles volt. Vonzó pasi. Nagyon vonzó. Igazság szerint észveszejtően helyesnek találtam, ám telt ajkának keserűen gúnyos mosolya kissé rontotta az összképet. Fekete pólója megfeszült izmos mellkasán és lapos hasán. Az alkarját egy óriási kígyótetoválás borította, az állat farka eltűnt a póló ujja alatt, rombusz alakú feje pedig a srác kézfején díszelgett."

Nagyon megvagyok zavarodva, jó rég olvastam ennyire jó könyvet és legnagyobb sajnálatomra megfűszerezve, egy elképesztően idegesítő személyiségű főszereplővel.
A lényeg persze a világképen van, de mivel ezt Layla szemszögéből „élvezhettem” végig nem volt felhőtlen.
Nagyon tetszett ez a felépítés, nem teljesen elrugaszkodva az eddig agyon ajnározott angyal/démon harcon, ősi ellenségek stb. Mégis tudott újat mutatni az írónő.
Már az első oldalakból tudtam pörgős lesz a cselekmény szál, nem is tévedtem. Alig vettem levegőt, már cseppentem is bele a következő izgalomba.
A szereplők szépen kidolgozottak, mind a rossz és mind a jó oldaláról.
Rendkívül tetszett, hogy fel – fel lebben az a bizonyos fátyol, megmutatva, hogy a gonosz is árnyalt, mint ahogy a jó sem teljesen tiszta.
Maga a szereplők fejlődése és egyben az utolsó 50 oldal érte el nálam azt, hogy a kedvencek közé kerüljön. És ezen oldalakon mutatkozott meg az is, hogy Layla nem is olyan buta liba, mint azt eddig mutatta.
A két srác torzsalkodása nem csak elemi természetüktől adott, mégis nagyon szerettem róluk olvasni. Olvadozhatnék, hogy éppen, melyik jön be jobban, de a gond az, ebben az esetben nem akarok dönteni, tehát megfogom mindkettő kezét és húzom magammal…..(ébresztő!♥) tehát imádtam őket.
Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből a káoszból és arra is, hogy bár az egyik legény esélyesebb, mégis mindkettő megérdemelné a „boldog” véget.
Meglátjuk.
Az biztos, hogy @vikcs és @reddemon kérlelésére elolvastam, pipa. Lányok nélkületek még mindig a polcomon csücsülne és ezért igazán kár lenne, szóval egy nagy KÖSZÖNÖM és ÖLELÉS jár azért, mert felhívtátok rá a figyelmemet. ♥♥
Kedvenc és nagyon várom a következő részét. ♥

4 hozzászólás
DarknessAngel>!
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

Édes Jézus Jennifer! Már megint mit műveltél velem? Kit érdekel, hogy már egyszer olvastam, így tudtam, mire számítsak a végén, ha egyszer még most is nagyot üt! Nagyot és fájdalmasat. Persze közben imádtam minden sorát.
Már maga a borító annyira perzselő ;) ,és ami bévül van, szintén csodálatos. Imádom, hogy az írónő ilyen szuper fantasy-kat tud kreálni. Plusz szívdöglesztő pasikat, róluk se feledkezzünk meg.
Ebben a könyvben konkrétan Roth az, akit a női szívek elrablójának nevezhetünk. Ha ez a szexi démon egyszer felbukkan, már le sem akarod többet tenni a könyvet. Imádom a humorát, a piszkálódását, kígyóját és cicuskáit nem kódolt pervezség, tényleg állatok xD , és hogy milyen óvón és szeretőn bánik Laylával. Nagyon remélem, hogy a folytatásban is sokat fog szerepelni.
Layla is egy nagyon menő főhős, habár itt-ott szerintem lehetne keményebb. Reméljük később már ki mer állni magáért, és nem fog mindenért bocsánatot kérni. Ez a sok mentegetőzés Zayne és Abbot miatt van, ezért sem bírom őket. Tudom, hogy Zayne jó srác, de akkor sem Laylához való.
Jó lenne Stacey-Sam párosról is többet olvasni, mert én őket is nagyon megszeretten.
Amúgy a történetet még mindig nagyon imádom. Vízköpők és démonok. Kíváncsi vagyok mit lehet még ebből kihozni. :)

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

J.L. nem tud nekem csalódást okozni. Roth alakjában megalkotott egy szívdöglesztő rosszfiút, aki kb. annyira emberi, mint Daemon. A történet is hasonlóan érdekes, izgalmas és fordulatos. A szerelmi háromszög nekem nem tűnik igazinak, hiszen Zayne és Layla számára spoiler. A függővég megint gyilkosra sikerült, azonnal is késő lenne a folytatás. A romantikus fantasy kedvelőinek feltétlen ajánlom.

7 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

Azt hittem már kinőttem a tinikről/tiniknek szóló történetekből, de most rádöbbentem: nagyon is szeretem őket, csak ritkán akad a kezembe ilyen könnyed, mégis érett történet, mint a Perzselő csók.
Mindhárom fő karakter kezdettől fogva szimpatikus volt nekem: a kételyekkel teli mégis erős Layla, a gyengéd és őszinte Zayne és az ördögien angyali Roth. Egyikőjük karaktere sem fekete vagy fehér, ahogy maga a történet és a lények sem. A démonok bajkeverése nem jelent mindig gonoszságot, ahogy az őrzők sem csupán tiszta lelkű vigyázói az embereknek. Ezért több ez a regény, mint sok hasonló. Ja, és a körömlerágósan izgalmas spoiler miatt. :)

2 hozzászólás
Naiva P>!
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

Jennifer az egyik olyan szerző, aki a paranormális történeteivel folyton felül tudja múlni az elvárásaimat. Ő az egyik kedvenc írónőm, akitől még egy bevásárló listát is izgatottan olvasnék. Elképesztően jó volt. Egyszerűen magával ragadó könyv. Nem könnyű csak úgy félretenni. Izgalmas, kalandos, vicces, szexi és minden sora szórakoztató. És azok a párbeszédek, jópofa riposztok. Dőltem a nevetéstől.
Az összes karakter nagyon jól ki van dolgozva, akár csak a mitológiai háttér. Mindez ez nagyon szerethető, mindenre elszánt hősnő nézőpontjában. Én ugyan már nem vagyok tinilány, de egy ilyen erős *Fangirl Factort* utoljára szintén Jennifer egyik karaktere, /Daemon Black/ indított be nálam, mint most Roth. Izgatottan várom a folytatást.

9 hozzászólás
MissFortune>!
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

„– A legtisztább lelkű emberek képesek a legnagyobb gonoszságra. Senki sem tökéletes, legyen akárki vagy akármi, bármiért harcol is.”

Nagyon vonakodtam ettől a könyvtől, elég régóta „várólistás” már. Mint ahogy általában ilyenkor, most is legszívesebben lecsapnám magam.
Mert hát miért vonakodok én Jennifer L. Armentrout műveitől? Szinte mindet imádtam eddig, a Visszatérés volt az, amire a legkevesebb csillagot adtam mind közül. Arra is 4 csillagot, szóval végképp nem értem a vonakodást.. :D
Ez a történet hiába indul ki hatalmas sablonból, (jó és rossz küzdelme, bár a könyv felénél őszintén elgondolkodtam, hogy ebben a kontextusban egész pontosan ki is a jó és a rossz.) mégis egyedi színfoltnak érzem. A karakterek jól kidolgozottak, a történet érdekes, illetve telis-tele van izgalommal. Roth a személyes kedvencem, na meg persze a kígyója. Bambi megacuki, bár nekem halálfélelmem van a kígyóktól.
Régen szimpatizáltam ennyire könyvvel, főleg fantasy-romantikus kategóriában.. azt hiszem, hogy kedvencet avattam. Bárcsak pár évvel ezelőtt került volna a kezembe.. tuti még nagyobb lenne a rajongásom. :D Alig várom, hogy a kezemben tarthassam a következő részt.❤❤

"– Elmozdult a tetkód.
– Bambi unatkozna, ha egy helyben maradna."

9 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jennifer a Luxen-sorozattal is nagyot alkotott, de ez wow, merem azt mondani, hogy ez még annál is jobb. :) Sorry Daemon, de ezek a démonok és gorgók rohadt szexik ;)
Layla szimpatikus, és nehéz helyzetben van mert két oltári jó pasi van körülötte.
Abbot azt hittem jófej…persze nem utáltam meg, de spoiler
Zayne *-* Az egyik felem totálisan belezúgott ebbe a srácba, mégha néha hozott is buta döntéseket, de mégis óvta Laylát és szereti is őt. Annyira cuki volt, amikor becsempészett a lánynak narancslevet, meg a laptopját stb. Nagyon kíváncsi leszek rá a következő részben. Remélem nem fog csalódást okozni.
Roth awwww a szexi démon, aki rettentően pimasz is. Ha ő a közelben tartózkodik akkor fülledt lesz a levegő. A kis dög mindig szivatta Laylát, aki rengetegszer jött zavarba a sráctól, de szinte izzodt közöttük a levegő. Alig vártam már az spoiler
De mi volt ez a vég Roth??? :O És hol a folytatás???? Tudom ez is most jelent csak meg, de már alig várom, hogy a kezemben legyen a következő kötet.
AJÁNLOM MINDENKINEK AKI ÚJ BOOK BOYFRIEND-ET SZERETNE :D NE HAGYJA KI EZT A KÖNYVET, MERT ESZMÉLETLENÜL JÓ, PÖRGŐS ÉS FÜGGŐSÉGET OKOZ!!
ui.: I love Bambi too :D ♥

Smurfettereads P>!
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

❤❤ Imádom, imádom, imádom, imádom. ❤❤ Újabb kedvencre leltem rá. Jennifer L. Armentrout egyedi stílusa egyszerűen zseniális, csodálatos írónő, és megint sikerült elérnie, hogy úgy rajongjak egy sorozat iránt, mint a Luxen iránt. :-)
Annyira elvarázsolt ez a sötét világ, imádtam benne mindent. Romantikus, szenvedélyes, érzelmes, feszültséggel teli, szórakoztató, izgalmas, lebilincselő, vicces párbeszédek nagyon jól kidolgozott csavaros, fordulatos cselekmények, a szerelmi háromszög cseppet sem volt zseniális. Hiszen én is úgy odavagyok Zayne, és Roth-ért. Annyira szexis álompasik. ❤❤ Bambi irtó cuki, és a cicák is. :-D
Layla azonnal az egyik kedvencem lett. Nagyon kedvelhető csajszi, bátor, erős, és okos is.
Én csak ajánlani tudom ezt a könyvet mindenkinek aki szereti Jennifer L. Armentrout hihetetlenül különleges egyedi stílusát. Engem kilóra megvett magának a Perzselő csók-kal. Alig várom, hogy folytatódjon a sorozat. :-)

2 hozzászólás
vikcs>!
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

"Már a Luxen óta azon agyalok, hogy Jennifernek honnan a fenéből van ilyen hatalmas és lehengerlő képzelőereje?? És most arra jutottam, a Perzselő csók elolvasása után, hogy valószínűleg ő is egy ufo, vagy természetfeletti lény.. máshogy nem csinálhatja ennyire jól. Arról nem is beszélve, hogy szinte ontja magából a jobbnál jobb regényeket, nem csekély példányszámban.

Jennifer nagyon jól írja le nekünk a karaktereket, teljesen hús-vér személynek érezzük őket, a történeteit kellően tűzdeli információval, hogy ne legyünk homályban, valamint apránként adagolja nekünk a tudnivalókat, hogy ne temessen be minket a rengeteg új dolog. Kiegyensúlyozott marad a romantika, a dráma és a cselekmény egyvelege, így sose érezzük azt, hogy valami túl sok lenne a regényben. Az akció és a humor sem maradhat el, ami magasabb szintre emeli a könyv színvonalát.
Szellemes párbeszédek, vicces szurkálódások és a bűnösen szexi pasik színesítik az élményt.

Bevallom, nagyon szerettem Daemon-t, a Luxenből… de Roth közelebb került a szívemhez. Ő is ugyanolyan jóképű, kicsit pimasz, kicsit perverz, mégis imádnivaló pasas. Ezzel az állandó közelséggel engem is levett a lábamról, valamint a humora és magabiztossága is hozzátett a vonzerejéhez, na és persze ő volt a hős karakter is.
Layla pedig egy kicsit gyerekes volt néha, de igyekezett mindig a helyes döntést meghozni, emellett nagyon szerethető volt a karaktere, okos volt és kitartó. Nagyon szeretem az ilyen erős, önálló női karaktereket, nem pedig az esetlen, nyafogó kislányokat.

A romantikus részek kimondottan perzselőek voltak, Roth teljesen fel tudja tüzelni és levenni a lábáról az embert a piszkos beszólásaival és szimplán csak azzal, amilyen ő maga. Nagyon vártam már, mikor kerülnek közelebb egymáshoz Laylával, hiszen az elejétől fogva szikrázott közöttük a levegő. "

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/01/jennifer-l-ar…

vighagika P>!
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

Oké, kezdem érteni, miért vannak ezért oda ennyien… :)
Nehéz erről a könyvről spoilermentesen beszélni, mert a sok oldalon keresztül csak úgy repültek felénk az infók.
Olvastam valahol, hogy ez a könyv már valaminek a folytatása, amit nálunk nem adtak ki. Nos, ha ezt nem tudom, szerintem nem veszem észre, így viszont kissé érezhető volt. Ettől függetlenül a leírások elég részletesek, és a történet teljesen élvezhető.
Én nem éreztem különösképpen idegesítőnek a főszereplőt, pedig J. L. A. igazán vonzódik hozzájuk. :D
Zayne aranyos volt, de Roth… remélem, hamarosan visszatér hozzánk. <3

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

– Neked van macskád?
– Igen. Még kölykök.
[…]
– Kettő?
A fejét csóválta, és az ágy másik végébe mutatott.
– Három.
[…]
– Hát, én… Én el sem hiszem, hogy macskáid vannak. – Megmozgattam az ujjaimat a levegőben, és a cicuska megpróbálta elérni őket. – Mi a nevük?
Roth felhorkant.
– Az ott Fúria. A fehér Turbó, a feketét pedig Thornak hívják.
– Micsoda? Ezeket a cukiságokat így nevezted el, bezzeg az óriás kígyódat Bambinak hívod?
Előrehajolt, és puszit nyomott a vállamra. Olyan gyorsan történt, hogy elbizonytalanodtam, nem csak a képzeletem játszott-e velem.
– A gonosznak is van édes oldala – mondta Roth. – És ne feledd, hogy a látszat csal!

218-219. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Roth (Astaroth)
2 hozzászólás
anikho>!

Az igaz szerelem azt jelenti, hogy az ember hajlandó megosztozni az édességen.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw
Naiva P>!

– Majdnem elkaszált egy taxi. Ha arra vágysz, hogy ledöntsenek a lábadról, én örömmel jelentkezem önként a feladatra. Ígérhetem, hogy jól gerincre…
– Be se fejezd ezt a mondatot!
– Csak egy ajánlat volt.
– Hagyjuk!

144-145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Roth (Astaroth)
Naiva P>!

– Piercing van a nyelvedben – mondtam bárgyún.
Huncut fény csillant a szemében.
– Máshol is van rajtam piercing.
Fel sem fogtam igazán a szavait. Egyszeriben olyan dühös lettem, hogy azt hittem, menten szétrobban a fejem. Ez a démon merészelt megcsókolni. Én én még élveztem is?! Azt sem tudtam, kire haragudjak jobban: Rothra vagy saját magamra az áruló testem miatt.
De várjunk… vajon hol lehetett még rajta piercing? Az utóbbi kérdés nyomán az elmémet elborították a mocskosabbnál mocskosabb gondolatok, és ettől még haragosabb lettem.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · piercing · Roth (Astaroth)
Sheila_7 I>!

Egy démon ólálkodott a McDonalds’ban.
És halálosan ki volt éhezve Big Macre.

Kapcsolódó szócikkek: McDonald's
1 hozzászólás
Hajni_Korponai>!

– Na, tessék, mégis csak van szabad akarat! – szólt. – Bakker, tök szívás. – Aztán elmosolyodott… Rám mosolygott… teljesen őszintén, kivillantva mély gödröcskéit. – Abban a pillanatban elvesztem, hogy rád találtam.

450. oldal

10 hozzászólás
Sheila_7 I>!

–Mi a franc, Layla? –ragadta meg Stacey a karomat. –Mégis hol csípted fel a srácot tegnap este? Talán őt adták a Mekiben a Big Mac meg a sült krumpli mellé? Ha ezt tudom, én is ilyen menüt kérek!

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Stacey Boyd
Naiva P>!

Megfordultam, és megláttam őt.
A srác simán megvolt száznyolcvan centi, ha nem több, magassága vetekedett bármelyik őrzőjével. Haja sötét volt, akár az obszidián, a tompa fényben szinte kéknek tűnt. Pajkos tincsek hullottak a homlokába, és göndörödtek a füle alatt. Az aranyszínű szempár fölött szép ívű szemöldök húzódott, magasan ülő arccsontja széles volt. Vonzó pasi. Nagyon vonzó. Igazság szerint észveszejtően helyesnek találtam, ám telt ajkának keserűen gúnyos mosolya kissé rontotta az összképet. Fekete pólója megfeszült izmos mellkasán és lapos hasán. Az alkarját egy óriási kígyótetoválás borította, az állat farka eltűnt a póló ujja alatt, rombusz alakú feje pedig a srác kézfején díszelgett.

18-19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Roth (Astaroth)
Naiva P>!

Roth elkapta a karomat, magával húzott, ahogy megkerültünk egy csoport övtáskás turistát.
– Kacérkodom a gondolattal, hogy beszerzek egy ilyen tatyót, csak úgy.
Nem bírtam magamba fojtani a nevetést.
– Nagyon szexis lennél övtáskában- ironizáltam.
Mosolya melegséget varázsolt az arcára… és belém.
– Én szinte bármiben szexis lennék – jelentette ki.
Ismét gúnyosan nevettem.
– Hogy te milyen szerény vagy!
Roth kacsintott.
– A szerénység a lúzereknek való. Márpedig az nem vagyok.

154-155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Roth (Astaroth)
molybarby>!

– Caim vagyok, harminc démonsereg ura, s egyedül a poklot szolgálom.
– Na, baszki. – suttogtam. Mi a francot keres egy újabb démon a lányklotyóban?


A sorozat következő kötete

Komor elemek sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Joss Stirling: Misty
Csóti Lili: Hetedvérig
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Richelle Mead: Vérvonalak
Marah Woolf: Ne gyűlölj!