The ​War of Two Queens (Blood and Ash 4.) 29 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens

From ​the desperation of golden crowns…
Casteel Da’Neer knows all too well that very few are as cunning or vicious as the Blood Queen, but no one, not even him, could’ve prepared for the staggering revelations. The magnitude of what the Blood Queen has done is almost unthinkable.
And born of mortal flesh…
Nothing will stop Poppy from freeing her King and destroying everything the Blood Crown stands for. With the strength of the Primal of Life’s guards behind her, and the support of the wolven, Poppy must convince the Atlantian generals to make war her way—because there can be no retreat this time. Not if she has any hope of building a future where both kingdoms can reside in peace.
A great primal power rises…
Together, Poppy and Casteel must embrace traditions old and new to safeguard those they hold dear—to protect those who cannot defend themselves. But war is only the beginning. Ancient primal powers have already stirred, revealing the horror of… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Blue Box, 2022
654 oldal · ASIN: B0992Y537S
>!
Blue Box, 2022
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781952457739
>!
628 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781952457746

3 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Penellaphe Balfour (Poppy) · Casteel Da'Neer · Kieran Contou · Malik Da'Neer · Reaver


Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens

Nagyon szeretem Jennifer könyveit, karaktereit, az eddig olvasott sorozatait. Ezt is. Szerintem továbbra is szeretem. Nem volt olyan jó, mint a korábbi részei, de nem volt ez rossz. Sajnáltam Jen-t, amiért annyian támadták. Csak azért, mert népszerű NA/YA író létére megmerte azt tenni, amire három részen keresztül folyamatosan célozgatott, vagy utalt rá jó előre.
Engem sokkal jobban zavart az, hogy a könyv nagy részében alig történt valami izgalmas. Az igazi akciók csak a könyv végére jutottak. Egy Trónok harca szintű cselekményre, összeesküvésekre és csatákra számítottam, de maradtak a hiú remények.
off Ujjak keresztbe és abban reménykedem, hogy off

7 hozzászólás
K_Szilvia03>!
Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens

Te jó ég! Megláttam, elolvastam, mondom, úristen… mi ez a könyv???
Ha minimum hatszor nem kerülgetett szívinfarktus olvasás közben, akkor egyszer sem. A folyamatosan felfokozott feszültség, a csaták, a vélt és valós veszteségek, a túlfűtött jelenetek (mamám, a folyóparti jelenet? K.O.) külön-külön, és egyben is folyamatosan szint fölött tartották a vérnyomásom.
Jennifer L. Armentrout megint csak fantasztikusat alkotott, a rengeteg csavar és nem várt cselekményszál mind-mind letetetlenné tette a könyv letételét. Egyszerűen olvastatja magát, bár ahogy azt A shadow in the Ember-nél is elmondtam, egy-két helyen itt is le lehetett volna faragni a jelenetekből és az oldalszámokból.
Ezen kívül tökéletesen meg vagyok elégedve mind a cselekmény lezárásával, mind a szereplőkkel, és mind a könyv végével. Most már csak türelmesen ki kell várnom a következő rész érkezését.

hiviki P>!
Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens

Tudom, hogy én vagyok kicsit furán bekötve, off de nekem ez tetszett. Jobb volt, mint a 2. kötet, nagyjából ugyan annyira jó, mint a 3.
Szerintem nem volt benne váratlan a spoiler, főleg így egyben olvasva a könyveket, a 2. rész óta fel-feljött.
Számomra egy ideje már nem Poppy-Casteel kapcsolata a legjobb része a könyveknek, így kevésbé zavart az is, hogy a könyv felében külön voltak. Nekem Poppy és a wolven, illetve a drakenek a legjobb rész. Valamint én szeretem a világfelépítését is.
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi fog történni, és hogyan fog egybe olvasni az ASITE sorozattal.
Akinek tetszett az első 3 rész, és az előző kötetekben annyiszor említett elemet is elfogadja, mint lehetséges történés spoiler, annak ez is tetszeni fog.
off

>!
Blue Box Press, United Kingdom, 2022
576 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781952457982
Sonja>!
Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens

Elsőnek is egy jó tanács: nem kell elolvasni előtte újra az összes kötetet, mert anélkül is fel lehet venni a fonalat.
Második: Mindenképpen el kell előtte olvasni a Shadow in the ember kötetet. Elengedhetetlen, hogy érthető legyen a történet.
Vagy hogy belássuk így sem értünk mindent.

Akiket meglepetés ér/t a történet során azoknak üzenném, hogy nem figyeltek eléggé az olvasás során és a történet helyett a saját kívánságaikra figyeltek – semmi meglepő nem történt az események sorozatában, minden tett és döntés teljesen logikus karakterfelépítés eredménye volt.

Armentrout egyedi logikus, tűpontossággal felépített karaktereket ír. A történetei összetettek, lassan bonatkoznak ki és válaszok helyett leginkább kérdéseket kapunk.

Kérlek ne írjátok az ajánlóra, hogy Sarah J. Maas rajongóknak kötelező. Úgy gondolom így a negyedik kötet végére beláthatjuk, hogy Armentrout és Maas teljesen más stílusú könyveket ír. Attól, hogy azonos műfaj ne tegyük egy kalap alá, mert teljesen félrevezető. Ajánlanám mind azoknak akik szerették az Obsidián egyedi világát és erős karaktereit, de rövidellették a Komor elemek történetét, nem találták elég mélynek a Wicked világát. Azoknak, akik szeretnének egy New Adult regényt olvasni kedvenc fantasy írójuktól.
Eredeti, hamisítatlan Armentrout regény.


Népszerű idézetek

Szilvi00 P>!

“Harder to kill doesn’t mean impossible to kill,” Kieran shot over his shoulder.
“Says the one not in armor,” I snapped back.

Kapcsolódó szócikkek: Kieran Contou · Penellaphe Balfour (Poppy)
Szilvi00 P>!

I tried to stop Cas from doing idiotic, incredibly dangerous acts so many times, it was practically a full-time responsibility.

Kapcsolódó szócikkek: Kieran Contou
Szilvi00 P>!

Your kindness is part of who you are. It is one of the things that will make you a great Queen and god. You just need to learn when not to be kind.

Kapcsolódó szócikkek: Kieran Contou
Szilvi00 P>!

“I can just burn them.”
My head swung toward Reaver. “No.”
“But it would be quick.”
“Absolutely, not.”
“Let me take care of this.” He started to dismount.
“Do not go all draken and start burning people, Reaver.”
“Why not? It’s fun.”
“That’s not fun for anyone—”
“It is for me.”

Kapcsolódó szócikkek: Penellaphe Balfour (Poppy) · Reaver
Szilvi00 P>!

Poppy was…gods, she was grounding in a way only she could be. Her mere presence gathered all those fragmented shards that had broken off and floated away, piecing them back together once more.

Kapcsolódó szócikkek: Casteel Da'Neer
Szilvi00 P>!

I would spend an eternity taking these bites if that meant she was safe. That it wasn’t her in this cell. That she wasn’t the one in pain.

Szilvi00 P>!

Gods, I was going to rip that bitch Queen into pieces when I got free.

Kapcsolódó szócikkek: Casteel Da'Neer
Szilvi00 P>!

I’m never not in awe of you. I’m always utterly mesmerized. I’ll never stop being that. Always and forever.

Kapcsolódó szócikkek: Casteel Da'Neer

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Stephanie Garber: Once Upon a Broken Heart
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Leigh Bardugo: Shadow and Bone
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows
Shelby Mahurin: Serpent & Dove
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken