The ​Return – Visszatérés (Titan 1.) 595 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​CSONTOS SEGGŰ VÉN MOIRÁK HALÁLRA RÖHÖGIK MAGUKAT…

Egy éve már, hogy Seth alkut kötött az istenekkel, és nekik adta az életét. Eddig minden tőlük kapott munka durva volt és véres – amivel neki nem is volt semmi gondja. Apollón azonban most valami egészen más feladattal bízza meg. Testőrt kell játszania, és a szabály: mindent a szemnek, semmit a kéznek. Csakhogy olyasvalaki számára, akinek egész életében gondjai voltak a szabályokkal, ezt nem is olyan könnyű betartani.
Josie el sem tudja képzelni, mit akarhat tőle ez az őrült, de nagyon szexi pasi. De nem sok jót ígér, hogy az otthonától távoli, épp csak elkezdett új életét Seth megérkezése a feje tetejére állítja, és egyenesen beledobja őt egy olümposzi méretű turmixgépbe. Josie-nak vagy teljesen elment az esze, vagy tényleg egy egyenesen a görög mitológiából megelevenedett szörnyeteg tör az életére.
Persze könnyen lehet, hogy mindennél nagyobb veszélyeket rejt majd az aranysárga szemű, titokzatos Sethtel… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635616831 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789634579274 · Fordította: Császár László
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789634579281 · Fordította: Császár László

1 további kiadás


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Seth Diodoros · Josephine 'Josie' Bethel · Deacon St. Delphi · Luke · Erin Fore · Marcus Andros · Solos


Kedvencelte 99

Most olvassa 24

Várólistára tette 262

Kívánságlistára tette 248

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

Egy újabb kedvenc Jennifertől!
Hiába, az írónő egyszerűen verhetetlen, ha fantasy témáról van szó. Itt is annyira jó volt, ahogy a görög mitológia keveredett a valós élettel.
Apollón remek karakter, nagyon ott van. :D Örülök, hogy itt az istenek közül, ő kapott nagyobb szerepet. Imádom a csávót. Viszont akit még nála is sokkal jobban sikerült megszeretnem az nem más, mint Seth. *-* Annyira szuper egy pasi! Hogy csinálja ezt Jennifer? Daemon, Roth, és most Seth. Hát, hogy bírja el ezt egy átlagos lány szíve?! :D
Tetszik, hogy Seth egy olyan hős, aki először a gonosz oldalon ált. Lehet, ebből még lesznek később gondok, de ettől csak még érdekesebbé teszi a karakterét. Benne is megvan az a szexi bunkó stílus, viszont ha Josie-ról van szó, akkor mindig meglágyul, és ez annyira édes. ^-^
A főhősnő, Josie, egy kedves, erős és bátor karakter. Annyira tudtam vele azonosulni. :) Jó volt látni, hogy ő beismeri ha hibázott, hülyeséget csinált, vagy épp nem makacskodott és rohant a vesztébe, mint a legtöbben tették volna, inkább hallgatott Sethre. spoiler
Mindenkit annyira megkedveltem, alig várom a folytatást. Remélem minél hamarabb hozza nekünk a KMK.

1 hozzászólás
Naiva P>!
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

„– Még soha nem voltam senkinek az egyetlen.
(…)
– Nekem te vagy az első – suttogtam. – Nekem te… Te vagy az egyetlen.”

Valami ismerős, mégis újdonság. Ilyen volt ez a történet. Legszívesebben egy huzamban elolvastam volna, ahogy az utolsó 100 -150 oldalt. Faltam a lapokat és újraéltem azt az érzést, amit évekkel korábban, az Obszidián adott nekem. Nem is kérdés, mennyire imádtam.
Nem tudom, hogy csinálja, de továbbra is úgy érzem, Jennifer a természetfeletti-romantikában sokkal jobb, mint a szimpla YA romantikában. Ez a kötet, ezt az állításomat csak tovább erősítette. Olyan kiválóan tudja megteremteni a szereplő közötti vonzalmat, hogy azt tanítani kellene. Ha mindez nem lenne elég, szép számban tudja gyarapítani a könyves álompasi listámat. Nem hittem volna, mert úgy gondoltam, Daemon-nél és Roth-nál jobb már úgyse jöhet. Ha jobb nem is, főleg nem egyetlen kötet alapján, de beállt a sorba. Az sem utolsó, hogy Seth sokkal felnőttesebb tartalmakra lett teremtve. Vagyis, amit pl. az Obszidiánban nagyon hiányoltam, azt ebben megkaptam.
Hogy a borítóra is kitérjek egy picit. A borítómodell ugyan nem tehet róla, de nekem se jön be, és semmi esetre sem tudom összeegyeztetni Seth-tel. A hősnővel sem volt gondom. Szerintem, aranyos, jószívű lány.
Sajnos a Covenant sorozatot még nem olvastam Jen-től, de úgy érzem, érdemes lenne. Már csak Seth miatt is, hogy még többet kaphassak belőle, még jobban megismerhessen. Örülök, hogy Jen gondolt a rajongókra és szentelt egy egész sorozatot Seth-nek is. Alig várom a folytatást.

6 hozzászólás
Mulán P>!
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

Nem igazán én vagyok erre a könyvre a célközönség de azért van benne valami mert nehezen bírtam hogy ne olvassam. Ez persze köszönhető a karaktereknek és leginkább Seth re gondolok az első oldaltól fogva nevettem rajta, pimasz és vicces is. Az erotika itt se maradt el de még most erre is azt mondom hogy oké belefért ennyi nem volt annyira túl tolva. A karakterek közül éppen hogy Josie idegesített a legjobban az elején aztán ahogy halad a történet úgy kedveltem meg. Jo kis történet volt.

vikcs>!
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

Ha egy J.L.A könyvet veszek a kezembe, már az első oldalon tudom, hogy jól döntöttem.
Bevallom, az elején voltak kétségeim a könyvvel kapcsolatban, ugyanis ez egy spin-off sorozat, ami egy másikhoz kötődik, amelyet sajnos úgy döntött a kiadó, hogy nem hoz el, mivel anélkül és élvezhető ez az új, Titánok sorozat. És tényleg, lassacskán kibontakozott a történet, néha zavaros volt, hogy most kicsoda, micsoda, de aztán szépen kibomlottak a kérdéseink fonalai, kaptunk magyarázatot és elmesélte az egyik szereplő is a kapcsolódó sorozat főbb momentumait.

Sajnos, azonban mire belelendültünk a sztoriba, addigra pont vége szakadt. Egy újabb érdekes és hátborzongató, mitológiai lények világába kerültünk. Ezúttal a görög mitológia alakjai vannak központban, amiről én magam keveset tudok, de nagyon érdekel a téma.

A könyv fordulatos, izgalmas és a kedvencemben, azaz romantikában rendesen bővelkedik. Seth egy újabb tipikus beképzelt, beszólogatós, nagyképű és pimasz pasas, akit Armentrouttól megszokhattunk. A lapokon keresztül őt is hamar megkedveltem, a történet végére azonban még ennél is jobban, egyenesen a szívembe zártam. Annyi mindenen ment keresztül és annyira megérdemli a szeretetet. Ölelgetnivaló izmos mackó :) Már csak a megjelenésével is képes elpirítani az ember lányát. :D

Josie-val már voltak problémáim, néha, ahogy ő maga is mondta, elég hisztispicsa volt, meg úgy általában olyan semmilyen volt. Úgy éreztem, itt most Seth az erősebb és kiemelkedőbb karakter, rá koncentráltunk, és végülis az ő történetét ismerhettük meg a könyvben.

Én nagyon-nagyon szerettem a könyvet, újfent nem csalódtam az írónőben, bár megjegyezném, hogy Seth még nem előzte meg a szívemben Roth-ot, akit egy picivel jobban szerettem. Jaj, ezek a piszkos, izomkolosszus, mégis szerethető srácok! Jennifer mindig olyan férfi karaktert alkot nekünk, akiknek képtelenség ellenállni.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/03/jennifer-l-ar…

Krisztina_Németh_2>!
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

Azt hiszem az ironö a fantasy kategoriában nem tud rosszat alkotni. (másban sajna igen, a Vetközik a tanu borzalom volt.)
Nem volt tökéletes, de azért rossz sem volt. Imádom a görög mitologiát, és ezzel az alapszállal engem megvett az ironö. A föhösnö már nem annyira tetszett dehát nem lehet mindenki egy Anita Blake.Tetszik, hogy mint az Álomférfiban is, teljesen mások az istenek mint ahogy az ember gondol egy istenre. Az én lelki szemeim elött karotnyelt szenteskedök . El nem tudnám képzelni, hogy káromkodnak, de pont ez a jo a könyvek világában, itt minden lehetséges. A borito nekem nem tetszik, olyan tul jofius a pasi és a poz sem illik a könyvhöz. Legalább egy csaj rajta feküdne vagy valami. Na mindegy, lényeg én várom a folytatást!

Milli88 P>!
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

„– Még soha nem voltam senkinek az egyetlen.”

Nagyon szeretem Jennifer könyveit, nem véletlenül az egyik kedvenc írónőm. Ezzel a könyvével valahogy mégis sokáig húztam az időt. Nem igazán értem, hogy miért, de másfél évig csücsült a polcomon olvasatlanul.

Érdekes volt a Görög mitológiát ilyen megvilágításban beleszőni a történetbe. Az eleje kicsit zavaros volt. A nyitójelenetnél meg voltam győződve róla, hogy Seth személyében kapunk egy lelketlen gyilkológépet, de nagyobbat nem is tévedhettem volna. Jó volt látni, ahogy minden fejezettel egyre jobban kinyílik.
Néhol voltak kicsit zavaros részek, amikor csak kapkodtam a fejem, mert nem tudtam, hogy ki kicsoda és miért is van éppen arról szó, amiről. De aztán minden elem szépen a helyére került, minden szereplőt részletesen bemutattak az elbeszélések alapján.
A vége igazán spoiler sikeredett, nagyon remélem, hogy a @Könyvmolyképző kiadó megjelenteti a sorozat további részéit is. :)

12 hozzászólás
Smurfettereads P>!
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

❤❤ Imádom, imádom. ❤❤
Ha lehetne erre is tíz csillagot adnék.
Jennifer L. Armentrout azok az írónők közé tartozik akiket imádok, és a könyveik mindig lenyűgöznek, teljesen elvarázsolnak. Stílusa egyszerűen zseniális, csodálatos írónő. Mindig sikerül neki elérnie, hogy rajongjak a könyvei iránt. Úgy, mint a Perzselő csók, és a Luxen sorozata iránt is. :-) ❤ Ezzel a könyvvel sem volt másképpen. Imádom. ❤
Romantikus, szenvedélyes, érzelmes, feszültséggel teli, akciódús, nagyon jól kidolgozott fordulatos cselekmények, szórakoztató, izgalmas, lebilincselő, vicces párbeszédek. :-)
Beleszerettem Seth-be, függővé váltam tőle, annyira csodálatos, és szexi. ❤ Tökös pasi, néha kegyetlenül bunkó tud lenni, és nagyképű, arrogáns, de belül ő is érzékeny. Főleg, ha Josie-ról van szó. :-D Josie az elején még egy kissé naiv, de okos is, és nem adta fel küzdeni akart. Együtt cuki párost alkottak, imádom őket. :-)
Még Deacon-t, és Luke-t is megkedveltem. :-)
Alig várom a folytatást, remélem az is ilyen jól sikerül, mint ez. Szívesen olvastam volna még tovább, olyan hirtelen lett vége pont a legjobb résznél. :-) A borító nekem tetszik. :-)

4 hozzászólás
christine I>!
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

Hát ez nekem nagyon bejött. A görög mitológiát mindig is imádtam, így nem volt gond belecsöppenni az új-régi világba, amit JLA alkotott. Könnyed, egyszerű, és mégis roppant bonyolult, úgy kedvenc álompasi, és egy lány, akinek fogalma sincs, mekkora energia lakozik benne.
Bár nem az a kiemelkedően húdeszuper tökéletes könyv, de egy olvasásnak tökéletesen megfelel. Nincs benne több tonna cukor, csak egy kis erőszak, vér, és egy kialakuló szerelem, amiről már most tudni lehet, hogy hosszadalmas közdelem vár a szereplőkre, ha boldogak akarnak lenni.

cicus61 P>!
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

Hú, ez aztán nem semmi volt!! Eddig csak egy könyvet olvastam az írónőtől és az nem igazán jött be. De hát ez a történet teljesen levett a lábamról! Mindig is szerettem a mitológiát és persze a jó fantasy is jöhet bármennyi. Josie és Seth nem semmi páros :) Szegény Josie éli az egyetemisták normális életét, aztán felborul minden. Teljesen más lesz az élete, máshogy kell élnie, mindent el kell felejtenie, hogy milyen volt régen. Apollón és a többi isten fellépése nagyon tetszett, végre egy teljesen más történet, amihez szoktam. Jöhet a következő rész! :) Megpróbálkozom a többi sorozatával is, kedvet kaptam hozzá.

Ferger_Jolcsi P>!
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés

Sokáig halogattam ennek a könyvnek az olvasását, már legalább egy éve kölcsönkaptam húgomtól, de valahogy eddig nem volt kedvem hozzá. Valamilyen oknál fogva azt hittem, hogy ez a kötet csak sima romantikus könyv, de mikor elkezdtem olvasni és láttam, hogy egy jó kis fantasyval van dolgom, már megbántam, hogy nem álltam neki korábban. *-* Nagyon szeretem a titános és görög istenes könyveket, Rick Riordan egyértelműen megszerettette velem az adott témát. Ezúttal ugyan Armentrout vágott bele a témába, de nem kevesebb sikerrel, nekem ez a kötet is nagyon tetszett. Sajnálom, hogy nem jelent még meg a folytatása, mert szívesen olvasnám minél előbb.
Nekem már az első pillanattól sikerült megkedvelnem Seth-et, igazi rosszfiúnak képzeli magát, sokszor bűntudata is van azon dolgok miatt, amiket a múltban elkövetett, de Josie rávilágít, hogy igazából egyáltalán nem olyan rossz „ember”, mint amilyennek képzeli magát. Seth mellett a másik kedvenc karakterem Deacon volt, olyan természetességgel kezdett mindenkivel beszélgetni és ismerkedni, mintha mindenki legjobb barátja lenne, és mindig tudta, mit kell mondania egy-egy nehéz helyzetben is. Kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből az egész történetből még kisülni, remélem, minél előbb olvashatom a folytatást.

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

vikcs>!

– Úgy futsz, mint egy csaj.
Dühösen pillantottam Seth hátára, és fújtattam.
– Mert az vagyok.
– Ettől még nem kell úgy futnod!

375. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Josephine 'Josie' Bethel · Seth Diodoros
Masni>!

– Zavart érzek az erőben – jelentette ki.
Idegesen sóhajtottam, és hunyorítva néztem vissza rá.
– Most komoly, hogy a Csillagok háborúját idézted?

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Csillagok háborúja · Seth Diodoros
Milli88 P>!

– Még soha nem voltam senkinek az egyetlen.

417. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Seth Diodoros
vikcs>!

Soha nem gondoltam volna, hogy egy mosolynak ilyen hatalma lehet.

367. oldal

5 hozzászólás
Milli88 P>!

Több probléma van a fejedben, pszicho-fiú, mint Medúzának, márpedig ami az ő fejében van, ahhoz képest egy bolond macskás nyanyáéban is megnyugtató csönd honol.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Seth Diodoros
Masni>!

– Saját hibáink felismerése a legjobb utat jelenti a gyógyulás felé.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Josephine 'Josie' Bethel
Milli88 P>!

– Még soha nem volt semmi, amit csakis a magaménak mondhatnék – hallottam a számba lehelt szavakat. – Még soha nem volt semmi, amit csak én kaphattam volna meg és senki más. Még soha nem voltam az első senki számára.

416. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Seth Diodoros
vikcs>!

– A halandók pontosan azt látják, amit látni akarnak. Soha nem azt, ami valójában a szemük előtt van.

242. oldal


A sorozat következő kötete

Titan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: A Kiválasztott
Laura Thalassa: Rhapsodic – Az Éjszaka Királya
Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Anna Banks: Poszeidón
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény