The ​Return (Titan 1.) 25 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: The Return Jennifer L. Armentrout: The Return Jennifer L. Armentrout: The Return

It’s ​been a year since Seth made the deal with the gods that pledged his life to them. And so far, the jobs they’ve given him have been violent and bloody – which is kind of all right with him. But now Apollo has something else in mind for Seth. He’s got to play protector while keeping his hands and fingers off, and for someone who really has a problem with restraint, this new assignment might be the most challenging yet.

Josie has no idea what this crazy hot guy’s deal might be, but it’s a good bet that his arrival means the new life she started after leaving home is about to be thrown into an Olympian-sized blender turned up to “puree”. Either Josie is going insane or a nightmare straight out of an ancient myth is gunning for her.

But it might be the unlikely attraction simmering between her and the golden-eyed, secret-keeping Seth that may prove to be the most dangerous thing of all.

Book 1 in the new adult paranormal TITAN series, spin-off to the best… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
336 oldal · ISBN: 9781939392626 · ASIN: 1939392624
>!
Hodder & Stoughton, London, 2015
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781473611573
>!
344 oldal · ISBN: 9781939392619 · ASIN: B00PQL59WM

1 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Seth Diodoros · Josephine 'Josie' Bethel · Deacon St. Delphi · Luke · Apollo · Solos


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Jennifer L. Armentrout: The Return

Sajnos nekem elég nagy csalódás volt ez a könyv. Eleve az is zavart, hogy spin-off kötet, így eleinte egy csomó mindent nem értettem, pedig mivel Magyarországon csak ez a sorozat jelent meg, így nem gondoltam volna, hogy ez probléma lehet. Aztán nekem az sem volt túl autentikus, hogy egy görög mitológiához kapcsolódó sorozat Amerikában játszódik, bár ez a legkevesebb. :D A fő problémám mégis az volt vele, hogy szerintem elég unalmas volt. A 350 oldal felében csak nézték egymást a szereplők meg tréningeltek. Ettől az írónőnek sokkal-sokkal jobb sorozatai vannak, amikkel elég magasra tette a lécet, és úgy érzem, ez a kötet sajnos nem tudta ezt megugrani. Engem nem győzött meg arról sem, hogy elolvassam a további részeket. Sajnálom. :(

2 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Jennifer L. Armentrout: The Return

Ez a könyv is sokáig volt a várólistámon. Végre eljutottam, hogy elolvassam, igaz, ehhez az is kellett, hogy egy kihíváshoz kiválasszam. Olvasás közben jöttem rá, hogy ez egy spin-off sorozat első része, de az írónő jól megoldotta, hogy aki nem olvasta azt a sorozatot, ezt is megértse. A karaktereket szerettem. A görög mitológiát egyszerűen nem tudom megunni.

3 hozzászólás
Ittimi78>!
Jennifer L. Armentrout: The Return

Ez a * White hot kiss * butított változata.
Ugyan az a sablon, kevésbé meggyőzően előadva.

Könyves_Karolina I>!
Jennifer L. Armentrout: The Return

off
Stílus. Világfölépítés. Karakterviszonyok.
J.L.A. könyveinél sok esetben megvan a jól bevált formula spoiler, a képlet sokszor ismétlődik, és kliséi ellenére általában bevállik off.
A stílus a megszokott, könnyed, humoros, szarkasztikus. Nekem biztosíték egy laza kikapcsolódásra. Úgymond „semmi extra”, de mivel én nagyon sokat adok arra, hogy akkor és ott, milyen hatást gyakorol rám az adott könyv, hogy érzem magam olvasás közben, ezért tökéletes.
A világfölépítés is tetszett, a félvérek meg istenek rendszere, ami később/korábban a Covenant sorozatban is visszaköszön. Engem a Pery Jackson óta vonz a görög mítológia, szóval ezzel megnyert magának.
Szimpatikus volt a két főszereplő is, mégha nem is mozdultak ki annyira a YA-sablon kereteiből. Hasonló párost kaptunk, mint J.L.A. más történeteinél, tetszettek a csipkelődéseik, flörtölésük stb…
A borító engem nem vett meg off, ezért nem lesz a polcomon, de egyszeri olvasásnak tökéletes, és valószínűleg lenne kedvem újraolvasni majd, esetleg magyarul.

Tufuka>!
Jennifer L. Armentrout: The Return

Úgy kezdtem bele a könyvbe, hogy nem olvastam az előzményt, és mivel az írónő is nyilatkozta, hogy nyugodtan olvasható előzetes ismeret nélkül, így nem is nagyon akartam a Covenant-ba előtte belekezdeni, elsősorban mert az a sorozat nem érdekelt.
Szerencsére bebizonyosodott hogy valóban így van, és Jen szépen összefoglalta nekünk a könyv folyamán, amint tudnunk kell az előzményekről.

A könyv görög mitológiai alapon nyugszik, szépen beágyazva egyéb fantasy elemekkel. Érdekes volt a cselekmény alakulása, szép fokozatos volt, nem éreztem azt, hogy valahol elvesznénk a részletekben, vagy éppen üresjárat lenne. Bár az, hogy mire megy majd ki a játék elég hamar kiderült, és hát maga a sorozat címe is sejteti, hogy kik lesznek a rossz fiúk, de ettől függetlenül belefuthatunk meglepetés dolgokba.

Ahogy Seth elbeszéléséből kiderült, több az előzmény-sorozatban feltűnt karakter itt is felbukkan. Közülük a kedvencem Deacon és Apollo lett. Komolyan megkönnyebbülés látni, hogy végre egy sorozat, ahol nem rossz fiú.

Mindkét főszereplőt kedvelhető karakternek tartom. Nem véletlen, hogy Seth saját sorozatot kapott, mert sok benne a lehetőség. Így a könyv végére érve azt mondhatom, hogy örülök, hogy nem voltak előzetes infóim róla, mert akkor lehet előítéletesebb lettem volna vele szembe, de így hogy fokozatosan ismertem meg és beleláttam az ő nézőpontjába is sokkal könnyebben megkedveltem. Egyedül azt nehezményezném, ha átcsapnánk az önsajnáltatásba, vagy abba, hogy ő nem érdemli meg a boldogságot. A fél csillagot emiatt kellett levonnom, mert sokszor ez volt a fő indoka bizonyos dolgoknál.
Josie a női főszereplő, aki eddig normál emberi életet élt, de most néhány társával együtt ő lett az adu a fenyegető veszély elhárításában. Azáltal, hogy eddig nem volt tagja ennek a természetfeletti világnak sok mindent az olvasóval együtt fedez fel. Ez szintén azoknak kedvez, akiknek nincs előzetes ismerete. Nem rossz karakter, de még nem igazán mutatkozott meg, hogy mire is képes. Nyilván a további kötetben jobban megismerhetjük, és remélhetőleg nem megy át idegőrlő karakterré.

Ebben a részben nem nagyon volt sok akció, volt néhány kisebb összecsapás, de inkább csak ismerkedtünk és meg lett alapozva a folytatás. Érdekesnek tartom a leendő szálakat, kíváncsi vagyok, hogy hova is jutunk el a végére. Szóval összességében azt mondhatom, hogy ígéretes sorozatkezdés, remélem a folytatás legalább ilyen jó lesz.

me_the_traveller>!
Jennifer L. Armentrout: The Return

Bevallom, irtóra féltem belekezdeni ebbe a könyvbe, főleg úgy, hogy egy másik sorozat spin-off-ja, amit nem olvastam. de rendesen utánanéztem az előzményeknek, jó sok spoilerrel De most annyira örülök, hogy elkezdtem és be is fejeztem. Azt hiszem, kedvenc lett, ahogyan Seth is. Elképesztően szeretem a karakterét. *.* Josie-t is megkedveltem. Olvastam néhány kritikát róla, mielőtt elkezdtem volna a könyvet és azt láttam, hogy jó néhányan nem kedvelik, amit nem értek. Kedves, vicces, jószívű, kitartó. Mi ebben a rossz? Szerintem még azt sem kéne a szemére vetni, ahogy reagált, amikor megtudta, hogy mi is ő valójában. Természetesen reagált. Kicsit kiakadt és kellett egy kis idő, amíg mindezt felfogja, de utána elég jól kezelte. Szóval, nem érdekel, hogy ki mit mond, mert én kedvelem őt.
Összességében nagyon jó bevezető kötetnek tartom. Olvasás közben nem unatkoztam egy percig sem. Alig várom, hogy olvassam a folytatást! :D Csak azt nem értem, hogy Magyarországon miért vörös pöttyösként jelent meg, mivel a főszereplők huszan felül vannak és a könyvben is van néhány szaftos rész

Monday>!
Jennifer L. Armentrout: The Return

Nem rossz könyv ez, csak éppen semmi új nincs benne. Hú, nem is tudom mit írhatnék erről. Se nem izgultam közben, se nem unatkoztam, annyira neutrális érzéseim vannak ezzel a könyvvel… Ahh, a cselekmény nem nagyon létezik. spoiler Seth egészen jól ki lett dolgozva, gondolom mert a másik sorozatban már megjelent, éppen ezért könnyű dolga lett volna, csak Josie maradt. Az összes többi szereplő nagy ritkán felbukkant, hogy ledarálják egy kiselőadásban, hogy mik ők vagy mi történt a korábbi részekben. És ez annyira nem tetszett, megállt ott a történet, a szöveg hosszú volt, nem tudtam mit kezdeni vele.
A párosunk meg… annak ellenére, hogy mindenki tudja, hogy össze fognak jönni, azért még megerőltethetné magát az írónő.

Amare>!
Jennifer L. Armentrout: The Return

No hát
Nem-bírom-letenni: 3/5
Írói stílus: 4/5
Eredetiség: 4/5
Mondanivaló: 4/5
Hitelesség: 4/5
Érzelmek ábrázolása: 5/5
Izgalom: 4/5
Karakterek: 4/5

Nagyon, NAGYON éreztem azt hogy én itt valmait kihagytam. :D Már akkor gyanús volt mikor az elején azzal kezdett az írónő, hogy az összes Seth rajongónak ajánlja ezt a könyvet. Én meg így…what? EZ nem az első rész? Na mindegy, kihíváshoz sürgős volt az elolvasása a könyvnek, úgy voltam vele, hogy csak beavatnak majd az előzményekbe így apránként. Szerencsére így is lett, kaptam gyorstalpalót.
Igazából ez a könyv nem volt semmi extra. Tipikus YA, „utállak de úgy megdugnálak” természetű kapcsolattal, átlagos (na természetesen nem testileg vagy képességeileg) de azért szerethető karakterekkel. Viszont viszonylag emberin ábrázolta őket az írónő, jól megvoltak szerkesztve az érzelmek, mint a gyász, kétségbeesés meg egyebek. Váltott szemszögért meg nagy plusz pont.

Bres>!
Jennifer L. Armentrout: The Return

Szeretem az írónő stílusát, de most nekem valahogy túl sok volt a tökéletességből. A karaktereket szerettem, és elfogadom, hogy mivel Seth nem ember, a kinézete sem emberi, de valahogy bizonyos helyzetek is annyira klisésen voltak ábrázolva, hogy csak forgattam a szemem egy-egy jelenet során. Azért a folytatásra kíváncsi vagyok, de végig azt éreztem, hogy J. L. Armentrout megírt rutinból még egy szexipasis regényt némi háttérsztorival, mert azt úgyis szeretjük.

nicosia P>!
Jennifer L. Armentrout: The Return

Szeretem. Klassz a görög mitológia vonal, Seth kedvelhető, és van bent izgalom is. Várom a folytatásait.


Népszerű idézetek

Cheril>!

“Your sarcasm and general assholeness are not necessary,” Apollo remarked casually.

I grinned at him. “I don’t think ‘assholeness’ is a word.”

“It is if I say it is.”

Kapcsolódó szócikkek: Apollo · Seth Diodoros
Amren>!

“So a compulsion is kind of like mind control?”
“Yeah.” I brushed my hair back off my face. “Pures can do it. Any of the gods can. Halfs can’t. They are vulnerable to compulsions like a mortal would be.”
She seemed to consider that. “Can you do it?”
I nodded.
Her fingers nervously fluttered over the knot in her belt. “Does compulsion work on me?”
“It shouldn’t. You’re a demigod.” I paused. “But your powers have been bound, so who knows? I can give it a try.” The look on her face said she’d rather I didn’t, but that didn’t stop me. My gaze met hers and held it. “Take off your robe.”
Her lips parted, and then her mouth gaped open. “What the hell?”
Disappointment rippled through me. “Guess it doesn’t work.”
“You’re a pervert.”
I shrugged. “Been called worse.”

Kapcsolódó szócikkek: Josephine 'Josie' Bethel · Seth Diodoros
Tufuka>!

“What are you?” she asked, her nose scrunching as she spoke. “Other than a heart-stopping hot guy with obvious boundary issues and problems with anger management?”
I blinked at her. She thought I was a heart-stopping hot guy? Well, of course she did.

Kapcsolódó szócikkek: Josephine 'Josie' Bethel · Seth Diodoros
Amren>!

A column of shimmery blue light pierced the cathedral ceiling, shooting down to the floor a few feet from the female Sentinel. As the light faded, a god was revealed.
The Sentinels hastily backed off. A few even dropped to their knees, unmindful of the mess on the floor. I, on the other hand, raised my right hand and scratched my brow with my middle finger.
My least favorite person in the whole mortal realm, Olympus, and Tartarus smirked as he crossed his arms over his chest. He tilted his self-important, pretentious, woefully and generally unhelpful head back and eyed me with eyes that were pure white— no pupils, no irises. Freaky shit right there.
“I sensed a disturbance in the force,” he said.
I narrowed my eyes as I blew out an aggravated breath. “Did you seriously just quote Star Wars?”
Apollo, the god of the sun and other annoyingly important things that made killing him virtually impossible unless one wanted to end the world, shrugged a shoulder. “Maybe I did.”

Kapcsolódó szócikkek: Apollo · Seth Diodoros
Amren>!

Holy Hottie-McHotters!
A curved, almost-stubborn chin was paired with a cut, strong jaw. The upper lip was only slightly thinner than his bottom one and those loose strands of hair now caressed broad, high, golden cheekbones.
Then I saw his eyes.
I jerked back, lost my balance, and my ass plopped down on the step behind me. Maybe later I’d be embarrassed, but at that moment, all I could do was stare at him.
He had to be the most beautiful guy I’d ever seen, and that was no joke. I couldn’t even think of anyone on TV, in the magazines, or in movies who looked like him. His male beauty was delicate and yet hard at the same time, rough and smooth, a total conundrum of splendor, but his eyes…
They were the strangest color—a tawny amber.

Kapcsolódó szócikkek: Seth Diodoros
Amren>!

“You have more baggage than United Airlines. Cross that out. You have more issues than Medusa, and that woman makes the inside of a cat lady’s thoughts seem like a calming place.”
“I hate you.”
“You wound me straight to the heart, bud.”
My patience was just about the same as that of Cerberus after someone tried to take a squeaky toy away from him. “What about the girl, Apollo?”
He dropped down into the leather chair, his large form nearly swallowing it. “It’s a long story.”
“Go figure.”
That comment went largely ignored. “It all started with your birth, so there’s something else you can add to your mountain of suck.”
I wondered if there was an anti-god repellent and where I could find it.

Kapcsolódó szócikkek: Apollo · Seth Diodoros
Amren>!

“Two of them were killed off immediately. Zeus got jealous and took out Hera’s child, and in retaliation, she snuffed out his. You know how those two can be.”

Cheril>!

“I hate you.”

“You wound me straight to the heart, bud.”

Kapcsolódó szócikkek: Apollo · Seth Diodoros
Cheril>!

“I like you, Seth.”

He stopped his hand over mine, staying there, as he gave me a lopsided smile. “Guess what?”

“What?” I whispered.

Seth shifted so that his lips brushed mine as he spoke. “I like you too, Josie.”

Kapcsolódó szócikkek: Josephine 'Josie' Bethel · Seth Diodoros
Tufuka>!

Josie shifted her gaze to mine. “Running sucks.”
“I’ll run with you,” I told her.
Luke patted her shoulder. “So will I.”
“Yay. Can we all hold hands while we run?” she asked.
I snorted. “Let’s pass on that.”
“I think that’s a great idea,” Deacon chimed in. “I’d even run with you guys if we all hold hands.”


A sorozat következő kötete

Titan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Sins of the Night
Gena Showalter: Schwarze Nacht
Gena Showalter: The Darkest Night
Rick Riordan: The Blood of Olympus
J. R. Ward: The Savior
Laura Thalassa: Dark Harmony
V. E. Schwab: The Invisible Life of Addie LaRue
Deborah Harkness: A Discovery of Witches
Richelle Mead: Succubus on Top
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood