Megjelenésének várható időpontja: 2019. november 29.

The ​Darkest Star – A legsötétebb csillag (Originek 1.) 30 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

A New York Times és a USA Today sikerszerzője, Jennifer L. Armentrout vadonatúj sorozatával visszatér a luxenek és arumok világába.

A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik olyan hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luckel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…

Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576563 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett · Megjelenés időpontja: 2019. november 29.

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Luc · Evelyn Dasher


Kedvencelte 6

Most olvassa 13

Várólistára tette 162

Kívánságlistára tette 229

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
pveronika P
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Mindig is úgy gondoltam, hogy Luc volt a Luxen sorozat egyik legkomplexebb és legizgalmasabb karaktere, így hihetetlenül boldog voltam, amikor megtudtam, hogy saját sorozatot kap majd. Szerencsére nem is kellett csalódnom, mert az első oldalaktól magával ragadott a történet, és csakúgy ahogy az eredeti sorozatnál, ez alkalommal is úgy beszippantott ez a világ, hogy csak úgy pörögtek a lapok az ujjaim között.

A történet az invázió után 4 évvel veszi fel a fonalat, amikor Luc 18 éves. Ekkorra már az emberek tudnak a luxenek létezéséről, akiket nyilvántartásban tartanak számon, egyfajta bénítót is kötelesek viselni és emellett mindenféle korlátozások is vonatkoznak rájuk, például emberekkel nem házasodhatnak. Az emberek egy része így is tart tőlük, és sajnos ahol jelen van a félelem, ott könnyű gyűlöletet is szítani, így nem egyszerű az életük.

A 17 éves Evelyn Dasher nem az a típusú lány, aki engedély nélkül kiszökne éjszaka egy buli kedvéért, egy este mégis a Fortoken nevű klubban találja magát, ahová legjobb barátnője ráncigálja el. Ez a hely a szabadság egyfajta szigete, ahol a luxenek és az emberek együtt bulizhatnak minden előítélet nélkül. Itt találkozik Evie Luccal, aki mint kiderül, a klub tulajdonosa, és ezt követően a lány élete hirtelen a feje tetejére áll…

Mindeközben egy gyilkossági szál is borzolja a kedélyeket, ugyanis Evie iskolájából több diák is eltűnik, majd később holtan kerül elő, olyan égési sérülésekkel, amit nagy valószínűséggel egy luxen okozhatott. Erre reagálva zúgolódás tör ki a diákok között, akik már nem érzik magukat biztonságban. De vajon mi az igazság? Ki és mi állhat a gyilkosságok hátterében valójában?

Nagyon szerettem ezt a történetet, ami amellett, hogy fordulatos és izgalmas volt, egy pici humort is tartogatott. Luc imádnivaló és igencsak sokrétű szereplő. Egyelőre őt sokkal erősebbnek érzem Evie karakterénél, de a sorozat haladtával valószínűleg ez fog még változni. A mellékszereplőket is megkedveltem, és jó volt, hogy olykor Daemon és Archer is feltűnt a színen, bár egyelőre nagyon minimális szerepet kaptak a történetben. Tetszett, hogy ismét gimis környezetbe kerültek a főszereplők, és tényleg lebilincselő volt az egész könyv.

Sajnos még a kötet elején elspoilereztem magamnak a történet legfontosabb fordulatát. Mivel több évvel ezelőtt olvastam a Luxen sorozatot, és már nem emlékeztem minden részletre, ezért megpróbáltam a Google segítségével feleleveníteni a dolgokat, ami sajnos nem bizonyult a legjobb ötletnek. :/ (Éppen ezért a bejegyzésemben memóriafrissítésként találtok egy Luxen kisokost, ami hasznos lehet azok számára, akik nem akarnak úgy járni, mint én.)

Összességében tényleg nagyon tetszett, és én úgy gondolom, hogy a Luxen rajongók garantáltan nem fognak csalódni. Bár közben döbbenettel vettem tudomásul, hogy nem is trilógia, hanem 5 (!) részes sorozat lesz ebből a történetből, azért nagyon várom a következő részeket, és csak bízni tudok benne, hogy az írónő nem teszi majd nagyon próbára az olvasók türelmét, és mihamarabb hozza majd szép sorjában a sorozat részeit.

http://veronikasreaderfeeder.com/jennifer-l-armentrout-…

10 hozzászólás
>!
Klodette
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Az év talán leginkább várt könyve volt ez nálam, hiszen imádom a luxenek és az arumok világát, Jennifer L. Armentrout pedig az egyik kedvenc írónőm.
Évekkel ezelőtt azt hittem, hogy biztosan lezárult ez a sorozat és félig-meddig igazam is van, hiszen a Luxen könyvek konkrétan valóban nem folytatódnak, de itt van most egy spin-off kötet, Luc és Evie Dasher kalandjairól.
Megvallom őszintén, hogy nekem anno Luc nem igazán volt a szívem csücske. Persze bírtam, hogy kölyök létére olyan vagánynak és erősnek bizonyult, ráadásul óriási hatalommal és befolyással rendelkezett már akkor is, plusz mindenki félt tőle, ám engem eléggé idegesített.
Ebben a kötetben viszont már eltelt négy év az invázió óta és Luc barátunk bizony felnőtt, ultra dögös, szinte semmit sem változott, de nyugodtan tekinthetjük Daemon Black 2.0-nak. Mindenképpen jó értelemben. ;)
A könyv felénél jártam, amikor természetesen új kedvencet avattam. Egyáltalán nem kellett csalódnom. Végre egy igazán jó történet. Izgalmas, akciódús, pörgős, romantikus és a két főszereplő közötti kémia pontosan olyan izzó, amit már megszokhattunk az előzményekből.
Nem hibátlan sztori, hiszen néha úgy éreztem, főleg az elején, hogy az írónő teljes egészében az Obszidián és társai alapjaira és cselekményszerkezetére épít, de amint igazán belelendültem már nem zavart a dolog és egyre inkább egyedivé vált.
Úgy vélem, hogy önálló kötetként is megállja a helyét, hiszen bőven vannak benne visszautalások, amikkel érthetővé válik minden előzmény, de leginkább mégis az elkötelezett Luxen fanoknak ajánlom.
Felbukkannak benne olyan nagy kedvencek is, mint Archer vagy Daemon, amiért már megérte elolvasni. Igazi, totális fangirl pillanatok. *_*
Mindenképpen új távlatokat nyit a luxenek, originek és arumok univerzumában, szóval izgatottan várom a folytatást.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2019/11/konyvkritik…

>!
Enikő_Darai_Enii P
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Te Szentséges!
Emlékszem, angolul húztam-halasztottam Luc könyvének az elolvasását, mert féltem attól, hogy nem lesz olyan jó, mint a Luxen sorozat volt. Vagy talán attól, hogy közben eltelt jó pár év és esetleg nem fog akkora katarzist kiváltani belőlem, mint anno váltott volna. De hála égnek már akkor is tévedtem és a világon most se boldogabb nálam senki emiatt, ezt merem állítani! Így hát nem is volt kérdés, hogy amint megérkezik hozzám a magyar kiadás, én ismét rávetem magam.

Luc-ra már a kezdetek kezdetén, az Opálban felfigyeltem. Érdekes személyiséggel rendelkező, kis „mutáns” maffiózó volt ő. Mindazonáltal biztos vagyok benne, hogy mint most is, akkor is rajta nevettem a legtöbbet a szórakoztató személyisége miatt.
Mióta utoljára találkoztunk vele kicsit felnőtt, kicsit (még) érettebb lett és kicsit mással foglalkozik. De egy dolog, ami nem változott: nekem még mindig nagy kedvencem, egyszerűen I M Á D O M!

Evie… na ő viszont nagyon új volt. Mivel már a második részt is olvastam eredeti nyelven, így nem tudok elvonatkoztatni tőle: kedves, ám ha akar, tud nagyon erős is lenni, van humora, remekül kiegészíti Luc-ot *shipshipship*. Igazi Jen-es főhősnő.

Nagyon élveztem újra belecsöppenni a luxenek, arumok, originek és emberek világába! Külön köszönet az írónőnek azért, amiért pár morzsát kaptunk abból, hogy mi is történt az alatt a 4 év alatt, amíg nem hallottunk a szereplőinkről!
A függővégnek hála pedig tűkön ülve várom a folytatást, Luc és Evie visszatérését, ezúttal magyarul!♥️

16 hozzászólás
>!
csfannie P
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

„Egy végtelenül humoros, jópofa könyv A legsötétebb csillag. Igaz, az elején tartottam attól, hogy Jennifer L. Armentrout csak meg akarja lovagolni a Luxen sikerét, de szerencsére ezt a félelmet hamar kiűztem magamból, tekintve, hogy egy egyedülálló és nem erőltetett kötetet kaptam egy vicces originnel, egy bajba jutott lánnyal, számos rejtéllyel és egy fokozatosan kialakuló szerelmi szállal.”

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/11/jennifer-l-a…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

A The Darkest Star egy izgalmas kötet, aminek van mondanivalója, ami iszonyúan romantikus időnként, és ahol olyan férfi főhős van, aki bárki szívét elrabolja. De most komolyan, a barackos hasonlatok, a kis évődések, és persze a titok izgalmassá és egyedivé tették a kötetet.

Bővebben a blogturnén:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/10/konyvkritika-jennifer-l-…

>!
Sylvanas_Windrunner
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Én is azoknak a táborát erősítem, akik féltek, hogy vajon mi fog ebből a könyvből kisülni, de annyira kellemesen csalódtam, hogy mikor befejeztem, nagyon jó érzés fogott el. :) Nosztalgikus élmény volt, ez tagadhatatlan, főleg így, hogy több régi szereplőt is viszontláthatunk, számomra sokat tettek hozzá a kötethez, még akkor is, ha nem volt nagy szerepük. Jó volt őket újra „látni”. :) Na és ugye Luc… Már kezdtem elfelejteni, mennyire kedveltem az ő karakterét! Ez továbbra is így van, viszont sokkal jobban kibontakozhatott most, így tényleg nagy örömmel tölt el, hogy ez a könyv róla íródott. Érdekes és kemény dolgokat tudhatunk meg a múltjából, a személyiségének teljesen más oldalait ismerhetjük meg. Luc és Evie nagyon szórakoztató párost alkotnak, a szóváltásaik megmosolyogtattak, és jó érzés, hogy ebben hasonlít az eredeti sorozathoz ez a könyv. Evie karakterével kapcsolatban még lesz minek kiderülnie, spoiler. Egyébként bírtam őt is, tökös, szókimondó, nagyon kedvelhető főhősnő.
Örülök, hogy kaptunk infókat arról is, hogy az utolsó Luxen kötet óta milyen változások mentek végbe a világban, és hogy hőseinkkel mik történtek azóta.
Amúgy meg én is akarok olyan pólókat, amiket Luc visel a sztoriban!!! :DD
Nagyon várom, hogy ez a történet még jobban kibontakozzon, és még több dologra derüljön fény, biztos vagyok benne, hogy így lesz. :) spoiler Nagyon izgi lesz. Eleinte egy kicsit elgondolkodtam azon, hogy vajon érdemes-e megvennem, fog-e úgy hatni rám, mint évekkel ezelőtt az eredeti sorozat, de szerencsére hamar elhessegettem ezt a gondolatmenetet, és annyira jól tettem, mert egy percig sem bánom, hogy elolvastam! :) Annyira feldobott ez az könyv, hogy lehet, hogy amíg várok a folytatásra, előszedem a Luxen sorozatot egy újra olvasásra. De attól még remélem, hamar jön a következő! :DD Ajánlom mindenkinek, aki szerette és szereti a Luxen könyveket. :)

>!
Kaszásné_Sári_Anikó
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

A luxen sorozat után, mikor megtudtam hogy jönni fog ez a kötet nagyon megörültem.
Viszont nem gomdoltam, hogy valami újat fog adni az írónő. Azt gondoltam, hogy hasonlítani fog az előző kötetelre, de tévedtem.
Igazán jól sikerült ez a könyv!
Várom a folytatást!
Ha valaki nem olvasta a luxen sorozatot, magában is olvasható ez a kötet.

>!
Szyszyyy IP
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Oké, oké.
Őszinte leszek: Volt, ami nem tetszett.
De jajj, Luc. Úgy tudtam, hogy szeretni foglak.

Szóval már a Luxen sorozat alatt is nagyon szerettem volna Lucról többet olvasni. Bírtam a szemtelenül laza stílusát.
Úgyhogy nagyon örültem, amikor megjelent ez a kötet. Annyira, hogy meg angolul is beszereztem. XD
Na, mindegy. A lényeg, hogy rettentően vártam.
Kicsit drámaibb volt a megszokottnál. (Persze nem azt mondom, hogy nem voltak vicces és komolytalan pillanatok. Jókat vigyorogtam egy-egy jelenetet olvasva.)
Hisz még a Luxen sorozatban fokozatosan jutottunk el odáig, hogy eldurvult a helyzet, itt már eleve durva. A megszállás után vagyunk, ahol az emberek és Luxenek viszonya kényes.
Tetszett, ahogy az írónő tálalta a kialakult helyzetet. Nem tudom miért, de nem nagyon gondolkodtam azon, hogy az invázió után vajon mi történhetett. El voltam azzal, hogy Katy és Daemon boldog és pont.
Így kissé arconcsapott a tudat, hogy hát igen, nem minden ilyen egyszerű.
Az kicsit zavart, hogy az előző részekből néhány dologra már nem emlékezetem. Konkrétan Archert teljesen elfelejtettem, ami azért elég durva tőlem. Talán nem ártott volna egy újraolvasás.
Az új karakterek közül többen is szimpatikusak voltak. Evie anyukája bár keveset szerepelt, de én nagyon bírtam. A barátait szintén.
Luc barátait meg pláne. :P
Eviet egyelőre kicsit kevésnek éreztem. Nem volt unszimpatikus, de nem is vett le a lábamról. Többet vártam tőle. De reményeim szerinte ez majd még alakul.
A vége miatt sok kérdés kavarog bennem. Habár nem volt egy hatalmas függővég. (Szerencsére.) Kíváncsi leszek ezek után mivel fog folytatódni a sztori.

>!
Mavis
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Jennifer köszönöm. Nagy elvárásokkal indultam neki ennek a sorozatnak. Többet kaptam, mint amit akartam. Szerintem a Luxen óta nem volt olyan könyv, amit szó szerint nem tudtam letenni. Nem hiába örök kedvenc a Luxen. Ez a könyv nem a Luxen sorozat, mégis kaptunk egy kicsit abból a világból, amit annyira imádok. Sajnos az invázió után spoiler, ahogy én a Luxen sorozat után valamiért elképzeltem. De nincs ezzel baj, hiszen ez csak tovább viszi ezt a könyvet.
Evie számomra kedvelhető karakter volt, nem annyira mint Katy, de megszerettem őt is. Luc te sem nyomtad le Daemont, de benne vagy a top 5-ben. Várom a folytatást.

>!
Cintia_ 
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Elképesztően sok dolog kavarog a fejemben és nem is tudom, hogy fogok mindent leírni…
Szóval.
A borítóval kezdeném, ugyanis azok a gyengéim. És ez a borító élőben még gyönyörűbb, mint képeken! Elképesztően szép.
Járatos vagyok már a luxenek világban, olvastam a Luxen sorozatot…vagyis az első négy részét csak. Ebből adódóan volt néhány információ, ami igen csak meglepett és hatalmas „úristenúristen!"-eket váltott ki belőlem.
Függetlenül olvasható az eredeti sorozattól, de azt javaslom, hogy ha elkezdted már azt, de még nem értél a végére, akkor előszöt inkább fejezd be.
Luc, csak így simán Luc. Te jó ég! Az őszintét megvallva kicsit zavarban vagyok, mert a fejemben nekem kisfiúként élt még, most viszont már nem az, és igen csak vonzó személyiség lett belőle. Kívül-belül… És bár idősebb, mint én most, mégis annyira furcsa, és tényleg arcpirongató, hogy olyan váltott ki belőlem ilyen érzelmeket, akit kiskorából, oké, fiatalkorából „ismerek”.
Komolyra fordítva a szót: Luc valóban egy érdekes és összetett karakter. Erős, határozott vezető, lenyűgöző képességekkel, de vicces és figyelmes is egyaránt. Tpikusan olyan, akiért rajonganak a lányok.
Régóta kíváncsi voltam, hogy mi is lehet ő, és azt kell mondanom, hogy erre nem számítottam. Érdekes és kellemes meglepetés volt.
Evie nem nyűgözött le ennyire, mert kicsit semmilyennek tartom, de a végére egészen megkedveltem. Van még hova fejlődnie.
A párosukat viszont szeretem: lesz ez még jobb is, de igazán szerethetőek. A kémia, ami köztük van, hű-ha! Éreztem a szikrákat.
Maga a történet izgalmas és érdekfeszítő volt. Számomra meglepően jó volt, sokkal lagymatagabbra számítottam. A fordulat nem lepett meg, igazából már a hetvenedik oldal körül tudtam, de ez nem von le egy cseppet sem az értékéből.
A tényleges olvasási időm nem haladja meg a hat órát, az is nagyjából együltő helyemben történt.
A könyv olvastatja magát.
Az érzéseim a könyvvel kapcsolatban még az olvasás előtt elég hullámzóak voltak: el akartam olvasni, de annyira azért nem, a legjobb barátnőmet elkapta lelkesedés, ezt átrakta rám is. Elkezdte olvasni, imádta, majd nem annyira, aztán megint. Érzelmihullámvasútba ültetett.
Bár ő szerette volna jobban elolvasni a könyvet, mégis szerintem nekem jobban tetszett.
Ez egy töketes bevezetőkötete volt a sorozatnak, és -most már én is- kíváncsian várom majd a folytatását!


Népszerű idézetek

>!
pveronika P

Lassan felemeltem a fejem, jobbra néztem, és ott állt Luc, bronzbarna haja csupa hullám és csiga. Ezüst pilóta napszemüveget viselt, azt a fajtát, aminek visszatükröződő lencséiben láttam a saját elképedt arcomat. A tekintetem erős, határozott állkapcsára siklott, majd lejjebb, széles vállára, végül a mellkasára.
A pólóján az állt, hogy Mugli az utcán, varázsló az ágyban.
Leesett az állam.
– Tetszik a pólóm? – kérdezte, és lehuppant mellém.

10 hozzászólás
>!
csfannie P

– Vannak napok, amikor fogalmam sincs, miért barátkozom vele.
– Vannak napok, amikor eltöprengek, hogy lehet, hogy még nem löktem a busz elé – vallotta be Zoe.

>!
csfannie P

Nagyon szeretek táncolni… a hálószobám magányában, ahol bizonyára úgy nézek ki, mint egy rongylábú muppet baba.

>!
pveronika

A gondolkodás nem segített.
Egyáltalán.
Mert a teste nagyon is tapinthatónak és valóságosnak tűnt.
– Szeretnéd, ha készítenék egy olyan aggasztó, magamutogató szelfit a hasamról, és elküldeném neked? – érdeklődött Luc. – Azt bármikor nézegetheted, még akkor is, ha nem vagyok ott.
(…)
– Nem nézegettelek.
– Tényleg? Mert olyan merőn bámultál, hogy már-már tapizásnak éreztem. És nem helytelennek. Mármint nem olyannak, amit több éves terápiával és babákkal dolgoznak fel.

>!
pveronika

– Időnként… bölcsnek hangzol.
– Mondtam már neked: mindentudó vagyok.
– És aztán mindent elrontasz.
Felnevetett.

>!
Renoir

Az ibolya szempár résnyire szűkült.
-Daemon, ha nem távozol majd én segítek.
-Fenébe- mondta Daemon elnyújtva.-Valakinek rossz napja van.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Luc
>!
pveronika

– Szerintem hivatalosan még nem találkoztunk. Te Evie vagy. Én Kent. Szeretek nagyokat sétálni sötét temetőkben, és szeretnék egy lámát háziállatként, mielőtt meghalok.
Meglepődtem.
– Egy lámát?
– Kissé odavan a lámákért – kotyogott közbe Luc.
– De még mennyire! De ki ne lenne? Szerintem úgy néznek ki, mintha Isten összezavarodott volna. Miután megteremtette a lovakat és a birkákat, eldöntötte, hogy összekeveri a kettőt, és tádám! Így lett a láma! – magyarázta Kent. – Rohadtul elképesztő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Victoria Schwab: Az Archívum
Kresley Cole: A sötétség démona
J. R. Ward: Halhatatlanság
Laurell K. Hamilton: Ragály
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
Alexandra Adornetto: Lázadó
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz