70. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
84. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
86. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

The ​Darkest Star – A legsötétebb csillag (Originek 1.) 511 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

A New York Times és a USA Today sikerszerzője, Jennifer L. Armentrout vadonatúj sorozatával visszatér a luxenek és arumok világába.

A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik olyan hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luckel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…

Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576563 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
464 oldal · ISBN: 9789634579199 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
464 oldal · ISBN: 9789634579205 · Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Luc · Evelyn Dasher · Emery · Heidi · Connor · Micah


Kedvencelte 121

Most olvassa 6

Várólistára tette 274

Kívánságlistára tette 342

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Mindig is úgy gondoltam, hogy Luc volt a Luxen sorozat egyik legkomplexebb és legizgalmasabb karaktere, így hihetetlenül boldog voltam, amikor megtudtam, hogy saját sorozatot kap majd. Szerencsére nem is kellett csalódnom, mert az első oldalaktól magával ragadott a történet, és csakúgy ahogy az eredeti sorozatnál, ez alkalommal is úgy beszippantott ez a világ, hogy csak úgy pörögtek a lapok az ujjaim között.

A történet az invázió után 4 évvel veszi fel a fonalat, amikor Luc 18 éves. Ekkorra már az emberek tudnak a luxenek létezéséről, akiket nyilvántartásban tartanak számon, egyfajta bénítót is kötelesek viselni és emellett mindenféle korlátozások is vonatkoznak rájuk, például emberekkel nem házasodhatnak. Az emberek egy része így is tart tőlük, és sajnos ahol jelen van a félelem, ott könnyű gyűlöletet is szítani, így nem egyszerű az életük.

A 17 éves Evelyn Dasher nem az a típusú lány, aki engedély nélkül kiszökne éjszaka egy buli kedvéért, egy este mégis a Fortoken nevű klubban találja magát, ahová legjobb barátnője ráncigálja el. Ez a hely a szabadság egyfajta szigete, ahol a luxenek és az emberek együtt bulizhatnak minden előítélet nélkül. Itt találkozik Evie Luccal, aki mint kiderül, a klub tulajdonosa, és ezt követően a lány élete hirtelen a feje tetejére áll…

Mindeközben egy gyilkossági szál is borzolja a kedélyeket, ugyanis Evie iskolájából több diák is eltűnik, majd később holtan kerül elő, olyan égési sérülésekkel, amit nagy valószínűséggel egy luxen okozhatott. Erre reagálva zúgolódás tör ki a diákok között, akik már nem érzik magukat biztonságban. De vajon mi az igazság? Ki és mi állhat a gyilkosságok hátterében valójában?

Nagyon szerettem ezt a történetet, ami amellett, hogy fordulatos és izgalmas volt, egy pici humort is tartogatott. Luc imádnivaló és igencsak sokrétű szereplő. Egyelőre őt sokkal erősebbnek érzem Evie karakterénél, de a sorozat haladtával valószínűleg ez fog még változni. A mellékszereplőket is megkedveltem, és jó volt, hogy olykor Daemon és Archer is feltűnt a színen, bár egyelőre nagyon minimális szerepet kaptak a történetben. Tetszett, hogy ismét gimis környezetbe kerültek a főszereplők, és tényleg lebilincselő volt az egész könyv.

Sajnos még a kötet elején elspoilereztem magamnak a történet legfontosabb fordulatát. Mivel több évvel ezelőtt olvastam a Luxen sorozatot, és már nem emlékeztem minden részletre, ezért megpróbáltam a Google segítségével feleleveníteni a dolgokat, ami sajnos nem bizonyult a legjobb ötletnek. :/ (Éppen ezért a bejegyzésemben memóriafrissítésként találtok egy Luxen kisokost, ami hasznos lehet azok számára, akik nem akarnak úgy járni, mint én.)

Összességében tényleg nagyon tetszett, és én úgy gondolom, hogy a Luxen rajongók garantáltan nem fognak csalódni. Bár közben döbbenettel vettem tudomásul, hogy nem is trilógia, hanem 5 (!) részes sorozat lesz ebből a történetből, azért nagyon várom a következő részeket, és csak bízni tudok benne, hogy az írónő nem teszi majd nagyon próbára az olvasók türelmét, és mihamarabb hozza majd szép sorjában a sorozat részeit.

http://veronikasreaderfeeder.com/jennifer-l-armentrout-…

10 hozzászólás
Ella19>!
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Féltem belekezdeni ebbe a könyvbe, mert én még nem olvastam a Luxen sorozatot, de már egy ideje tervbe van véve. Szerencsére így is teljesen érthető volt. Imádtam ezt a könyvet. A világ ahol Originek és Luxenek élnek elég érdekesnek bizonyult. Még sose olvastam ehhez hasonlót. Már az első oldaltól kezdve teljesen beszippantott ez a világ. Nagyon izgalmas volt. A főszereplőket és a mellékszereplőket is imádtam. Luc egy okos, szexi, szimpatikus srác, aki egy elég para képességgel rendelkezik, belelát mások gondolatába. Evie egy humoros lány, aki meglehetősen bátor is. Összességében minden nagyon tetszett az egész könyvben.
Ajánlom!:)

7 hozzászólás
Naiva P>!
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Ha jól emlékszem, akkor Luc-öt az Opál óta (amikor először feltűnt) bírom. Egy okos, szimpatikus, gyakorlatilag gondolatolvasó srác, aki valahol mégis hátborzongató. Ezért is az év egyik leginkább várt könyve volt számomra a The Darkest Star. Nála majdnem jobban csak az érdekelt, hogy ki lesz az a lány, akibe szó szerint beleesik. Nos, Evie aranyos és jó humorú lány, mégis volt valami hiányérzetem vele kapcsolatban. Talán azért, mert Evie és Luc kapcsolata nem volt olyan humoros, mint Katy és Daemon között. Aki esetleg még nem olvasta a Luxen sorozatot, az is nyugodtat elkezdheti, mert ez egy spin off sorozat. Olyan, minta „hazatérnél”, de mégis adott valami újat. Méghozzá egy kiváló kezdést az originek világába.
Még valami: Jennifernek köszönhetően, ma már Daemon Black fogalom a könyvmolyok körében. Szerintem a sorozat végére Luc is az lesz.

4 hozzászólás
Klodette>!
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Az év talán leginkább várt könyve volt ez nálam, hiszen imádom a luxenek és az arumok világát, Jennifer L. Armentrout pedig az egyik kedvenc írónőm.
Évekkel ezelőtt azt hittem, hogy biztosan lezárult ez a sorozat és félig-meddig igazam is van, hiszen a Luxen könyvek konkrétan valóban nem folytatódnak, de itt van most egy spin-off kötet, Luc és Evie Dasher kalandjairól.
Megvallom őszintén, hogy nekem anno Luc nem igazán volt a szívem csücske. Persze bírtam, hogy kölyök létére olyan vagánynak és erősnek bizonyult, ráadásul óriási hatalommal és befolyással rendelkezett már akkor is, plusz mindenki félt tőle, ám engem eléggé idegesített.
Ebben a kötetben viszont már eltelt négy év az invázió óta és Luc barátunk bizony felnőtt, ultra dögös, szinte semmit sem változott, de nyugodtan tekinthetjük Daemon Black 2.0-nak. Mindenképpen jó értelemben. ;)
A könyv felénél jártam, amikor természetesen új kedvencet avattam. Egyáltalán nem kellett csalódnom. Végre egy igazán jó történet. Izgalmas, akciódús, pörgős, romantikus és a két főszereplő közötti kémia pontosan olyan izzó, amit már megszokhattunk az előzményekből.
Nem hibátlan sztori, hiszen néha úgy éreztem, főleg az elején, hogy az írónő teljes egészében az Obszidián és társai alapjaira és cselekményszerkezetére épít, de amint igazán belelendültem már nem zavart a dolog és egyre inkább egyedivé vált.
Úgy vélem, hogy önálló kötetként is megállja a helyét, hiszen bőven vannak benne visszautalások, amikkel érthetővé válik minden előzmény, de leginkább mégis az elkötelezett Luxen fanoknak ajánlom.
Felbukkannak benne olyan nagy kedvencek is, mint Archer vagy Daemon, amiért már megérte elolvasni. Igazi, totális fangirl pillanatok. *_*
Mindenképpen új távlatokat nyit a luxenek, originek és arumok univerzumában, szóval izgatottan várom a folytatást.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2019/11/konyvkritik…

Törpillaa P>!
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Ez elképesztően csodálatos volt. :-) Már az Opál óta imádom Lucot, mióta először felbukkant a Luxen sorozatban, és már akkor teljesen lenyűgözött. :-) ❤ De ez az Origin résznél is csak egyre erőteljesebbé vált, ahogy haladt előre a cselekmény. :-) Daemon mellett, ő is hatalmas kedvencemmé avanzsált. Egy igazi szexi álompasi. :-) ❤
Már az első oldalnál teljesen elvesztem ismét a Luxenek és az Originek világában, ami teljesen érthető, nagyon szeretem a róluk szóló történeteket, és ez is hihetetlenül jól fel lett építve, az elejétől a végig. Előfordult, hogy engem is nagyon meglepett, ahogy kezdett minden kis titokra fény derülni. spoiler Az elején még zavart Evie viselkedése, és reakciója, néhány dologban, de azért bírom a csajt, bár nem annyira, mint Lucot. :-D Örültem, hogy néha Daemon is felbukkant, és Archer is, mindkettőjüket nagyon imádom, de azért az új szereplőknek is ugyanúgy örülök. :-) Bírtam Heidit, Emeryt, Zoet, Kent-et vicces egy figura. :-)
Imádom az írónő által megálmodott elképesztően zseniálisan felépített fantasy világot. Tele izgalommal, akcióval, feszültséggel, de mégis érezhető benne a jóféle humor, és ráadásul lenyűgöző imádnivaló szexi álompasikkal, akiket csak imádni lehet. :-) ❤ Imádom nagyon a stílusát, és hogy mindig eléri, hogy magával ragadjanak az események a lenyűgöző történeteiben. A borító is csodálatos. :-) Alig várom, hogy még többet olvashassak tőle, egy zseni a nő. :-) Mindenkinek csak ajánlani tudom. :-)

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Azért 4,5 csillag mert nekem nem volt annyira ütős, mint Daemonék első kötete. Luc is lehengerlő egyéniség, de a poénokat keveselltem. Evie furcsa lány, sokszor ő sem tudja, hogy mit akar, persze, ha beleolvastam volna a végébe, más szemmel olvastam volna az oldalakat. Sok a csavar és a meglepetés, ami nem baj, az biztos, hogy egy percig sem unatkoztam. Jöhet a folytatás.

Milli88 P>!
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Fáj a szívem, hogy nem tudom megadni neki a maximális csillagot. Szerettem a történetet, de az eleje számomra kicsit lassú volt. Imádom a Luxen sorozatot, már ott a szívembe lopta magát Luc. Mégis valahogy nem szippantott be a történet csak körülbelül a negyede után.

Annyira jó volt újra találkozni a régi szeretett karakterekkel. Nagyon örültem, hogy Lucöt most egy teljesen új oldaláról ismerhettem meg. Nem az a para tinédzser volt, akit anno az Originben megismertem.
Kövezzetek meg érte, de Evelyn karaktere nem volt a szívem csücske a könyv elejétől fogva. Néha túl félvállról vette a dolgokat, aztán pedig amikor tényleg félhetett volna mintha teljesen megbolondult volna. Persze a történtek fényében nem csodálkozom, hogy nem tudta mindig a helyén kezelni az adott helyzetet. A nagy csavarra spoiler egyáltalán nem számítottam. :O Jennifer még mindig meg tud lepni, pedig már jó sok könyvét olvastam. :D

Nagyon várom a folytatást, egy elvakult Luxen és Origin rajongótól nem is várhatunk mást. :)

2 hozzászólás
christine>!
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Aztamindenit.
A Luxen annak idején nem okozott maradandó élményt, JLA további fantasyai viszont igen, így azt mondtam, üsse kavics, ezt is bevállalom. És nem bántam meg. Szinte egyhuzamban ledaráltam. Tartalmas, kellőképpen hosszú, folyamatosan izgalmas, nem éreztem mélypontokat, minden megvan benne, amit egy romantikus fantasyban keresek. A szereplők izgalmasak, bár én tudtam, hogy valami nagyon nem stimmel közöttük, a végén ki is derült, micsoda az.
Fura volt ismét a Luxenek között lenni, örültem a régi szereplőknek, és tetszettek az újak is, nem éreztem hasonlóságokat a személyiségek között, aminek kiváltképp örültem.
Izgatottan várom a következő részt, és már most biztos vagyok abban, hogy ez bizony egyszer a polcomon fog csücsülni.

Enikő_Darai_Enii>!
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Te Szentséges!
Emlékszem, angolul húztam-halasztottam Luc könyvének az elolvasását, mert féltem attól, hogy nem lesz olyan jó, mint a Luxen sorozat volt. Vagy talán attól, hogy közben eltelt jó pár év és esetleg nem fog akkora katarzist kiváltani belőlem, mint anno váltott volna. De hála égnek már akkor is tévedtem és a világon most se boldogabb nálam senki emiatt, ezt merem állítani! Így hát nem is volt kérdés, hogy amint megérkezik hozzám a magyar kiadás, én ismét rávetem magam.

Luc-ra már a kezdetek kezdetén, az Opálban felfigyeltem. Érdekes személyiséggel rendelkező, kis „mutáns” maffiózó volt ő. Mindazonáltal biztos vagyok benne, hogy mint most is, akkor is rajta nevettem a legtöbbet a szórakoztató személyisége miatt.
Mióta utoljára találkoztunk vele kicsit felnőtt, kicsit (még) érettebb lett és kicsit mással foglalkozik. De egy dolog, ami nem változott: nekem még mindig nagy kedvencem, egyszerűen I M Á D O M!

Evie… na ő viszont nagyon új volt. Mivel már a második részt is olvastam eredeti nyelven, így nem tudok elvonatkoztatni tőle: kedves, ám ha akar, tud nagyon erős is lenni, van humora, remekül kiegészíti Luc-ot *shipshipship*. Igazi Jen-es főhősnő.

Nagyon élveztem újra belecsöppenni a luxenek, arumok, originek és emberek világába! Külön köszönet az írónőnek azért, amiért pár morzsát kaptunk abból, hogy mi is történt az alatt a 4 év alatt, amíg nem hallottunk a szereplőinkről!
A függővégnek hála pedig tűkön ülve várom a folytatást, Luc és Evie visszatérését, ezúttal magyarul!♥️

16 hozzászólás
Könyvmolylány20 P>!
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Már amióta karácsonyra megkaptam ezt a könyvet @kikki-től, azóta vártam, hogy olvashassam. Kíváncsi voltam, hogy miről szól, kik jelennek meg benne a Luxen sorozatból. Örömmel láttam, hogy Daemon is felbukkan, meg Archer is többek között. Azt sajnáltam, hogy Dee csak említés szintjén volt benne a könyvben, de hát remélem, hogy a következő kötetek egyikében (vagy mindegyikében) találkozhatok majd a régebbi szereplők többségével is.
A történet cselekménye elbírt volna több izgalmat/harcot/bonyodalmat is, nem lett a legizgalmasabb, de azért nem is untam, gyorsan lehetett haladni benne.
Már az elejétől kezdve nagyon furának tartottam Evie anyukáját, de közel se gondoltam volna róla azt, ami kiderült róla, spoiler
Valahogy Luc nem lett a kedvenc karakterem, Daemon-nek sokkal jobb beszólásai és viccesebb megnyilvánulásai voltak, mint Luc-nek. Tudom, nem kell feltétlenül összehasonlítani kettejüket, de ettől függetlenül se sikerült maradéktalanul megkedvelnem Luc karakterét. Evie-t annál inkább, nagyon szimpatikus volt az ő karaktere számomra, meg Zoe karaktere is. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz a következő kötetben, sajnálom, hogy még nagy sokára várható csak a magyar fordítás.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

pveronika>!

Lassan felemeltem a fejem, jobbra néztem, és ott állt Luc, bronzbarna haja csupa hullám és csiga. Ezüst pilóta napszemüveget viselt, azt a fajtát, aminek visszatükröződő lencséiben láttam a saját elképedt arcomat. A tekintetem erős, határozott állkapcsára siklott, majd lejjebb, széles vállára, végül a mellkasára.
A pólóján az állt, hogy Mugli az utcán, varázsló az ágyban.
Leesett az állam.
– Tetszik a pólóm? – kérdezte, és lehuppant mellém.

21 hozzászólás
pveronika>!

– Időnként… bölcsnek hangzol.
– Mondtam már neked: mindentudó vagyok.
– És aztán mindent elrontasz.
Felnevetett.

Fruzsiv>!

– […] A születésnapom december 24-én van. Karácsonyi csoda vagyok.

36. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Luc
Renoir>!

Az ibolya szempár résnyire szűkült.
-Daemon, ha nem távozol majd én segítek.
-Fenébe- mondta Daemon elnyújtva.-Valakinek rossz napja van.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Luc
Camilo>!

– A jó emberek is követnek el szörnyű dolgokat, amikor hisznek abban, amit csinálnak – jegyezte meg Luc.

Kapcsolódó szócikkek: Luc
pveronika>!

– Szerintem hivatalosan még nem találkoztunk. Te Evie vagy. Én Kent. Szeretek nagyokat sétálni sötét temetőkben, és szeretnék egy lámát háziállatként, mielőtt meghalok.
Meglepődtem.
– Egy lámát?
– Kissé odavan a lámákért – kotyogott közbe Luc.
– De még mennyire! De ki ne lenne? Szerintem úgy néznek ki, mintha Isten összezavarodott volna. Miután megteremtette a lovakat és a birkákat, eldöntötte, hogy összekeveri a kettőt, és tádám! Így lett a láma! – magyarázta Kent. – Rohadtul elképesztő.

csfannie P>!

– Vannak napok, amikor fogalmam sincs, miért barátkozom vele.
– Vannak napok, amikor eltöprengek, hogy lehet, hogy még nem löktem a busz elé – vallotta be Zoe.

Fruzsiv>!

– Ne! – megérintette az arcomat. – Ne nézz vissza, Barackvirág! Maradj a jelenben!

405. oldal, 29. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Dasher · Luc

A sorozat következő kötete

Originek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az Olimposz vére
Cassandra Clare: Aranylánc
Fróna Zsófia: Démonok közt
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Richelle Mead: Vámpírakadémia