The ​Burning Shadow (Origin 2.) 22 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow

When ​Evelyn Dasher crossed paths with Luc, she was thrown headfirst into the world of the Lux―only to discover that she was already far more involved in their world than she ever suspected.

Because the Luxen aren’t the only ones with a hidden past. There’s a gap in Evie’s memory, lost months of her life and a lingering sense that something happened, something she can’t remember and nobody is willing to tell her. She needs to find out the truth about who she is―and who she was. But every answer she finds only brings up more questions.

Her search for the truth brings her ever closer to Luc, the Origin at the center of it all. He’s powerful, arrogant, inhumanly beautiful, extremely dangerous…and possibly in love with her. But even as Evie falls for him, she can’t help but wonder if his attraction is to her, or to the memory of a girl who no longer exists.

And all the while, a new threat looms: reports of a flu-like, fatal virus that the government insists is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tor Teen, New York, United States, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250258069
>!
Tor Teen, 2019
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250175748
>!
Tor Teen, 2019
416 oldal · ASIN: B07LF7JR8K

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Luc · Dawson Black · Evelyn Dasher · Colonel Dasher


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow

Már nagyon vártam ezt a rész, és nem hiába! Sokkal jobban tetszett, mint az első rész, pedig az is szuper volt. Itt viszont főleg Evie és Luc kapcsolata, Daemonék jelenléte, valamint az új titkok Evie körül tették számomra sokkal izgalmasabbá és szerethetőbbé a történetet.
Voltak részek, amik nem nagyon kötöttek le, pl. suliban ücsörgés, Evelyn barátai, akik felőlem mind ki is purcanhatnának, annyira érdektelenek a számomra :D Viszont az anyuka… Istenem, annyira mérges voltam, hogy megint csak mellőzve lett szegény, pedig szerintem szuper lett volna, ha Evie többet beszélget vele, és így többet megtudhattunk volna. Annyira előrelátható volt, hogy mi fog történni.
Néha tisztára Luxen feelingem volt egy-két jelenetnél, ami hol jó volt, hol nem. És ha már Luxen… Deamon, Dawson, Katy – őket lehetetlen lekörözni, pedig Luc aztán igyekszik, az biztos <3
Imádom, hogy Luc milyen édes is tud lenni, ha akar. Evievel pedig nagyon akar, és hát na, a vége felé már annyiszor olvadoztam *-*
Bevallom, engem a vége nem lepett meg annyira, mert lehetett sejteni, hogy ki a hunyó. Engem az lepett meg, hogy Luc nem gondolt erre :D

A borítót imádom, és a címek jelentésére is fény derült! Ah, megint lehet várni a folytatásra.

20 hozzászólás
Naiva P>!
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow

Jennifer az egyik kedvenc szerzőm. Bármit ír, nagyon szeretem, de ha természetfeletti témában ír, azt egyenesen imádom. A Luxen univerzum messze a kedvencem és haragszom magamra, amiért olvasás közben végig, akaratlanul is, de folyton összehasonlítom a Luxenek és az Originek világát.
Annak kifejezetten örültem, hogy most elkerülte azokat a kliséket az írónő, amiket szeret beletenni a második részekbe. spoiler
Nagyon kedvelem Luc-ot. Akkor is, ha időnként úgy érzem, mintha sok esetben felvette volna Daemon személyiségét. Őt a furcsa, szokatlan humorával. különleges feliratú pólóival, nerdy stílusával szoktam meg. Nekem továbbra is Daemon és a Roth a két kedvenc BBF-em Jen-től. (Bocsi!) spoiler
Még valami; spoiler Hol marad a következetesség, ami a Luxen világban még megvolt?

9 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow

*dobpergés* Éées íme, az év második legjobban várt könyve is megjelent, a betegségemnek hála pedig ki is tudtam olvasni, mert az ég világon semmi más dolgom nem volt az alváson kívül.
Jennifer ennyi év után is meg tud lepni és nem kétséges, hogy a Luxenek világa úgy magába tud szippantani, mint szinte semmilyen más olvasmányom. Nem lehet belőlük eleget kapni!
Lucot, nem lehet nem szeretni. Már a Luxen sorozatban is imádnivaló volt a maga kis maffiózó módján, de itt meg szabályosan el lehet tőle olvadni. Nem csoda, hiszen az írónő alkotta és tudjuk, hogy kik állnak már a háta mögött (Daemon, Roth, Cam…). Szerintem nem is szaporítom tovább a szót, biztosan értitek.
Evie továbbra is keresi önmagát, a múltját. Renegeteg kapu tárult ki előtte és legalább ennyi kérdés merült fel a könyv közben. Nem csak benne, bennünk is. Mi is ő, mi ez az erő, mi történik? Hát csoda ha ezek után néha legszívesebben kifutna a világból? Én a helyében már rég idegösszeroppanást kaptam volna. De hála ég mellette van egy Luc, aki támogatja, segíti, meghallgatja, spoiler.
Természetesen az írónő védjegye sem maradhatott el, a nagy függővég, ami után biztos, hogy ez az x hónap ismét tűkön ülve fog telni, amíg megérkezik a befejező rész!

15 hozzászólás
viru>!
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow

Nekem ez még jobban tetszett, mint az első rész. Itt Luc még inkább a szívemhez nőtt, és egy új kedvencem lett.
A történet egy olyan fordulatot vett, amire nem számítottam volna. Nekem bejön ez az ötlet, és remélem jó is lesz a végkifejlete.
Evie és Luc kapcsolata nagyon tetszik, aranyos hogy mindketten még eléggé tapasztalatlanok, főleg Luc :)
Örültem Daemon és a többiek feltűnésének, már hiányoztak :D
Nagyon várom a következő részt.

Beatrice8>!
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow

Imádom Luc-ot. Ezt így ki kellett jelentenem az elején. :D Eviet is szeretem igazából, nem ejtették a fejére a csajt. Együtt jó párt alkotnak és tényleg semmi problémám nem volt a romantikus szállal, nagyon cuki. A párbeszédek még mindig fergetegesek. Vannak benne izgalmas részek. Felbukkannak régről, szeretett szereplők. Az utalásokat mindig imádom a könyvekben, itt kaptam őket dögivel. :D Azt az egy csillagot muszáj volt levonnom, mert sajnos nem találtam semmi újat, ebben a kötetben. Jól van megírva, kétségtelen, de fájdalom, ez sem pótolta az új ötletek hiányát. Őszintén nagyon jól dolgozik a szokásos és igazából tényleg fontos témákkal, de mostanában annyi egyedi könyvet olvastam, hogy nem tudott nem hiányozni ebből nekem az eredetiség. Úgyhogy, ahogy sajnos mostanában sokat mondom, kedvenc lett volna, úgy másfél évvel ezelőtt, de ez most már kevés nekem. Ettől függetlenül tényleg élveztem, csak öt csillagot és kedvencelést nem kaphat.

lafayette P>!
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow

A Darkest Starnál még nem éreztem, hogy elnyújtott lenne a történet, itt viszont sajnos előjött a probléma. Félreértés ne essék, alapvetően tetszett a könyv, minden JLA könyvnél elcsodálkozom, hogy milyen jól ír az írónő és mennyire szeretem a stílusát és hát persze itt van Lucspoiler..
De… kicsit úgy éreztem főleg a történet vége fele, hogy JLA kicsit.. túltolta a szekeret. Furcsa, hogy kb. az összes nemzetbiztonsági kockázatot jelentő esemény egy amerikai kisváros középiskolájában történik meg. Illetve a könyv vége nekem csalódás volt. spoiler. spoiler
Összességében lehet én vagyok túl kritikus, de nekem ez a rész, most sok volt, túl sok dráma, túl sok összeesküvés, túl sok minden.

kikki P>!
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow

Az eleje egy kicsit lassan indult be nekem, de aztán hála istennek felpörgött. Evie és Luc nagyon aranyosak voltak eggyütt spoiler Az legtöbb csavar a sok közül nagyon jól meg volt írva, az egyik viszont egy ici-picit kikövetkeztethető volt, de az nem baj. spoiler Szerintem semmi sem hiányzott a könyvből, volt benne mindenből, ami az írőnőnél megszokott, és nagyon örültem, hogy egy kicsit beleláthattunk Daemonék életébe is :D

Xaveri >!
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow

“I don’t know what to say to that.”
Eskü, ha még egyszer el kell olvasnom ezt a mondatot, a saját könyvével fogom agyonverni a csajt.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

bookaholic_angel>!

I don't care what you call me as long as you call me yours.

Kapcsolódó szócikkek: Luc
1 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!

“Are you ET?”
Luc chuckled. “I’m way hotter than ET.”

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Dasher · Luc
Enikő_Darai_Enii P>!

“I didn’t miss you while I was at school.”
“You shouldn’t tell lies, Peaches.”

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Dasher · Luc
DarknessAngel >!

His costume consisted of a black shirt that read in white lettering I DON’T NEED A COSTUME. PEOPLE WANT TO BE ME.
God, that was such a Luc shirt.

Kapcsolódó szócikkek: Luc
3 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!

“I’m just being a little antisocial right now.”

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Dasher
DarknessAngel >!

"Are you a magician?”
“What?” (…)
“Because whenever I look at you, everything else disappears.”
“Oh my God,” I said, rolling my eyes.
“Someone needs to call the cops.”
I bit down on my lip.
“Because it’s got to be illegal to look as hot as I do—wait. I meant you. Got to be illegal to look as beautiful as you do.”
(…)
“You’re a dork.”
“Got an even better one.” He scooted down so our heads were resting on pillows. “Was your father an alien?”
“I don’t want to see where you’re going with this.”
“Because there’s nothing like you on earth."
„Please stop.”
„Never.” There was a brief pause. “You must be a broom, because you’ve swept me off my feet.”

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Dasher · Luc
Enikő_Darai_Enii P>!

“I haven’t forgotten what you are.”
“And that is?” Luc challenged.
“Nothing more than a killer.”
Holy crap.
Luc smirked. “Then you and I should get along famously.”
Oh my God!

Kapcsolódó szócikkek: Colonel Dasher · Luc
DarknessAngel >!

"…I like to think I’m a badass. My legion of fans would agree.” A quick smile appeared, flashing deep dimples.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
11 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!

“It’s beautiful.” Awed, I took in the stunning sight before me. I wanted to reach out and touch one of the dazzling lights, but I didn’t want to disturb them. “I think it’s the most beautiful thing I’ve ever seen.”
“It’s not the most beautiful thing I’ve seen.” His voice was different now, deeper and thicker. As if I had no control over myself, I turned my head toward him.

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Dasher · Luc
Enikő_Darai_Enii P>!

“Really?” Luc’s tone was as dry as the desert. “Did we slip and fall into an Avengers movie?”


A sorozat következő kötete

Origin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Sophie Jordan: Firelight
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Kresley Cole: Poison Princess
Colleen Houck: Tiger's Quest
Richelle Mead: Frostbite
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood