Storm ​and Fury (The Dark Elements 4.) 5 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

Eighteen-year-old Trinity Marrow may be going blind, but she can see and communicate with ghosts and spirits. Her unique gift is part of a secret so dangerous that she’s been in hiding for years in an isolated compound fiercely guarded by Wardens—gargoyle shape-shifters who protect humankind from demons. If the demons discover the truth about Trinity, they’ll devour her, flesh and bone, to enhance their own powers.

When Wardens from another clan arrive with disturbing reports that something out there is killing both demons and Wardens, Trinity’s safe world implodes. Not the least because one of the outsiders is the most annoying and fascinating person she’s ever met. Zayne has secrets of his own that will upend her world yet again—but working together becomes imperative once demons breach the compound and Trinity’s secret comes to light. To save her family and maybe the world, she’ll have to put her trust in Zayne. But all bets are off as a supernatural war is unleashed…

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 1335218793
>!
384 oldal · ASIN: B07D8VJNKH

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Roth (Astaroth) · Layla Shaw · Zayne · Peanut · Trinity Marrow


Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

Még nem olvastam a The Dark Elements 3. részét (szokás szerint szándékosan elspoilereztem magamnak, amit lényegesnek tartottam), de ami késik, nem múlik. Sort fogok rá keríteni.
Soha nem tagadtam, hogy Roth-nak drukkoltam. Viszont az első rész óta érdekelt Zayne története is. Ez a rész egyébként már egy Spin off, vagy ha úgy vesszük, egy újabb sorozata (The Harbinger) az írónőnek és nem a TDE sorozat része.
Eddig voltak a démonok és a vízköpők. Most bővült a történet angyalokkal és boszorkányokkal.
Őszintén nagyon jó könyv volt, de az írónő által írt könyvtől nem is várna mást az olvasó. Izgalmas, olvasmányos, olykor vicces. /Különösen a könyv második felétől. Igen, Roth felbukkanásától kezdve./ Trinity aranyos hősnő, akinek most kezdenek kialakulni a különleges képességei. Aranyosnak találtam még Peanut-ot, aki a lány védőszelleme, vagy Mishát, aki egy warden.
Magam is meglepődtem rajta, de a legnagyobb gondom Zayne-nel volt. Illetve azzal, ahogy utólag Laylát látja. Aki olvasta a sorozat előzményét, mindent tud, hogy nagyjából mi történt Layla és Zayne között. spoiler Most meg mindenért Layla volt hibáztatva. Ezt a keserű pirulát leszámítva tetszett a történet. Kár azért a fránya függővégért.

8 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

Uram. Atyám. Ez valami eszméletlen jó! *-*
Alig vártam Zayne sztoriját, de valahogy nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni! Egyszerűen imádtam. Már mindjárt az elejétől kezdve teljesen magával ragadott, lekötött a történet, később pedig csak egyre jobb és jobb lett.
Trinity egyáltalán nem átlagos lány. Annyi minden derült ki róla, az egyik érdekesebb volt, mint a másik. A látásával kapcsolatos dolog nagyon elszomorított, hát még mikor elolvastam Jennifer köszönetnyilvánítását a végén. Nem semmi! Viszont ettől csak még inkább imádom a karakter és az írónőt is.
Nagyon tetszett, hogy most Zayn-ből kaptunk jócskán, mivel a kémia közte és Trinity között csak úgy tapintható volt. Az eredeti 3 részben inkább Rothra koncentráltam, mert hát… helló♥ Most viszont Zayn is megcsillogtathatta magát, és be kell valljam, már érte is totálisan oda vagyok.
Vártam, hogy fel-e bukkan Roth és Layla, és igen, igen, igen! ^-^
Trinity és Layla között elég sok a párhuzam, meg itt-ott pár részlet is hasonlított a Roth-Layla részekhez, de ezt egyáltalán nem bántam. Így csak számomra még aranyosabb lett az egész, mert többször is nosztalgiázhattam.
A könyv vége meg is lepett, meg nem is. Erre a Protector dologra számítottam, de az, ahogy odáig eljutottunk meglepetésként ért.
Szerencsére nem lett függővéges, de attól még kérném szépen a folytatást minél hamarabb.

UI: A borító annyira gyönyörű♥

>!
Ashriver
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

Nem is tudom, hogy hogy értékeljem. Nagyon tetszett, de mégis csalódás volt.
Trinity karaktere bejött, igazán bájos a karaktere, még csak most ismerkedik az erejével, most alakulnak, formálódnak, de Zayne… hát benne csalódtam. Annyira vártam az ő történetét, az ő szemszögét és minden jó is volt, amíg arra a részhez nem értem, ahol mindenért Layla lett hibáztatva. Ez nagyon nem jött be, de azon kívül szuper volt a történet. Imádom az angyalokat és a boszorkányokat szóval már ezzel megvett magénak.

>!
bellablack
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

Oh boy. I did not see that coming.

Zayne iránt – sajnos – hamar elvesztettem az érdeklődésem, valahol a Stone cold touch környékén. A sorozat befejező köteténél pedig képes lettem volna száműzni őt a Pokolba, néhány oldallal több Roth-ért.

Igazából azért vágtam neki ennek a könyvnek, mert új volt és fényes és nekem kellett. Az írónő pedig nem hagyott cserben minket. Már az első oldalaktól besszippantott a könyv, nagyszerű karaktereivel és izgalmas történetével. Mesterien tekeri az irónő a szálakat. Valami nagy titok és rejtély lapul a lapok között, ami valahogy mindig kicsusszan az ujjunk közül. Lehetetlen letenni a könyvet.

Zayne egy rendkívül érdekes karakterré nőtte ki magát, Laylaval és Roth-tal történt kalandja után már nem csak feketének és fehérnek látja a világot. Nem minden démon gonosz. Ez pedig egy igen újkeletű nézet a wardenek között.

Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, aki szerette az előző részeket. Feltűnnek ismerős arcok is, amikor Bambi feltűnt szabályosan könnyekbe törtem ki. Alog várom a folytatást, kár hogy egyenlőre még egy tervezett dátum sincs.


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

A slow, heart-wrenching smile pulled at his lips. A real one, and it was the kind of smile that could break hearts and rebuild them.

>!
Naiva P

You’re hard to talk to,” Zayne said after a moment.
Offended, I glared at him. “No, I’m not.”
“Okay, let me rephrase that. You’re argumentative.”
“No, I’m not.”
Zayne stared at me, as if me arguing with him just then was proof enough of what he claimed.
It was sort of proof of what he claimed, and that irritated me.

>!
DarknessAngel 

"They shouldn’t know what I am,” I continued. “But those two are staring at me in a way that makes me very uncomfortable.”
“They shouldn’t be able to, but Roth is…just so special,” Zayne said. “Apparently.”
“Are you flirting with me, Stony?” Roth asked.

Kapcsolódó szócikkek: Roth (Astaroth) · Trinity Marrow · Zayne
>!
DarknessAngel 

“You want to see the stars?” Zayne asked, and I nodded emphatically, knowing what he meant, and when he took my hand, I folded my fingers over his like I had the day I’d left the community. I felt him begin to shift, his skin hardening under mine. “Then hold on tight, Trin. I’m going to get us as close as we can go."

Kapcsolódó szócikkek: Trinity Marrow · Zayne
>!
DarknessAngel 

“A Warden attacked you?” Layla blinked rapidly.
I nodded.
“And what happened to this Warden?”
“He’s dead,” I said, suppressing the shudder. “I killed him.”
“Good girl.” Roth smiled his approval

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Roth (Astaroth) · Trinity Marrow
>!
DarknessAngel 

“You just have to promise me that you’re not going to try to…eat me or something.”
That devilish smile of Roth’s returned. “Now, that might be asking too much."

Kapcsolódó szócikkek: Roth (Astaroth) · Trinity Marrow
>!
DarknessAngel 

„I met one of them last night. The blond. Zayne.”
„Do tell?” He popped his chin on his fist. „I have all the time in the world, but it better involve what kind of workout that guy does to get those abs, because I just saw him in all his glory -”
„Wait. How did you see him in all his glory?” (…) „Please tell me you were not peeping on him.”
„It was an accident!” He threw his hands up. „I was going into my room -”
„It's not your room.”
„And he was coming out of the shower, in just a towel, and I was shocked. Shocked, I tell you.” (…)
„So, he started getting dressed, and I was like hold me closer, tiny dancer, this is not the America I was promised, but it is the afterlife I'm here for.”

Kapcsolódó szócikkek: Peanut · Trinity Marrow · Zayne
>!
DarknessAngel 

"We’ll find out where your Protector is,” Roth said. “I’m like the A-Team.”
“Yeah, if A stood for asshole,” Zayne commented, and my eyes popped open wide.
“That was actually pretty funny.” Roth laughed as he rose and walked over to where the cookie dough was sitting.

Kapcsolódó szócikkek: Roth (Astaroth) · Zayne
>!
DarknessAngel 

…"And on top of all that, I was raised to believe that demons were evil, no gray area, and here I am with the Crown Prince of Hell who builds pillow forts like that’s normal—”
“It’s normal for me,” Roth murmured. “I like pillow forts."

Kapcsolódó szócikkek: Roth (Astaroth) · Trinity Marrow

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: Sinner
Kiersten White: Endlessly
Sophie Jordan: Firelight
Colleen Houck: Tiger's Destiny
Kami Garcia: Unmarked
Rachel Vincent: My Soul To Steal
Wendy Higgins: Sweet Evil
Kendra Leigh Castle: Shadow Rising
Richelle Mead: Succubus Blues
J. M. Wolf: The Black Feather