Storm ​and Fury (The Harbinger 1.) 17 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

Eighteen-year-old Trinity Marrow may be going blind, but she can see and communicate with ghosts and spirits. Her unique gift is part of a secret so dangerous that she’s been in hiding for years in an isolated compound fiercely guarded by Wardens—gargoyle shape-shifters who protect humankind from demons. If the demons discover the truth about Trinity, they’ll devour her, flesh and bone, to enhance their own powers.

When Wardens from another clan arrive with disturbing reports that something out there is killing both demons and Wardens, Trinity’s safe world implodes. Not the least because one of the outsiders is the most annoying and fascinating person she’s ever met. Zayne has secrets of his own that will upend her world yet again—but working together becomes imperative once demons breach the compound and Trinity’s secret comes to light. To save her family and maybe the world, she’ll have to put her trust in Zayne. But all bets are off as a supernatural war is unleashed…

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
384 oldal · ISBN: 148809523X
>!
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 1335218793
>!
384 oldal · ASIN: B07D8VJNKH

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Roth (Astaroth) · Layla Shaw · Zayne · Trinity Marrow · Peanut


Kedvencelte 2

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

Uram. Atyám. Ez valami eszméletlen jó! *-*
Alig vártam Zayne sztoriját, de valahogy nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni! Egyszerűen imádtam. Már mindjárt az elejétől kezdve teljesen magával ragadott, lekötött a történet, később pedig csak egyre jobb és jobb lett.
Trinity egyáltalán nem átlagos lány. Annyi minden derült ki róla, az egyik érdekesebb volt, mint a másik. A látásával kapcsolatos dolog nagyon elszomorított, hát még mikor elolvastam Jennifer köszönetnyilvánítását a végén. Nem semmi! Viszont ettől csak még inkább imádom a karakter és az írónőt is.
Nagyon tetszett, hogy most Zayn-ből kaptunk jócskán, mivel a kémia közte és Trinity között csak úgy tapintható volt. Az eredeti 3 részben inkább Rothra koncentráltam, mert hát… helló♥ Most viszont Zayn is megcsillogtathatta magát, és be kell valljam, már érte is totálisan oda vagyok.
Vártam, hogy fel-e bukkan Roth és Layla, és igen, igen, igen! ^-^
Trinity és Layla között elég sok a párhuzam, meg itt-ott pár részlet is hasonlított a Roth-Layla részekhez, de ezt egyáltalán nem bántam. Így csak számomra még aranyosabb lett az egész, mert többször is nosztalgiázhattam.
A könyv vége meg is lepett, meg nem is. Erre a Protector dologra számítottam, de az, ahogy odáig eljutottunk meglepetésként ért.
Szerencsére nem lett függővéges, de attól még kérném szépen a folytatást minél hamarabb.

UI: A borító annyira gyönyörű♥

11 hozzászólás
Naiva P>!
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

Még nem olvastam a The Dark Elements 3. részét (szokás szerint szándékosan elspoilereztem magamnak, amit lényegesnek tartottam), de ami késik, nem múlik. Sort fogok rá keríteni.
Soha nem tagadtam, hogy Roth-nak drukkoltam. Viszont az első rész óta érdekelt Zayne története is. Ez a rész egyébként már egy Spin off, vagy ha úgy vesszük, egy újabb sorozata (The Harbinger) az írónőnek és nem a TDE sorozat része.
Eddig voltak a démonok és a vízköpők. Most bővült a történet angyalokkal és boszorkányokkal.
Őszintén nagyon jó könyv volt, de az írónő által írt könyvtől nem is várna mást az olvasó. Izgalmas, olvasmányos, olykor vicces. /Különösen a könyv második felétől. Igen, Roth felbukkanásától kezdve./ Trinity aranyos hősnő, akinek most kezdenek kialakulni a különleges képességei. Aranyosnak találtam még Peanut-ot, aki a lány védőszelleme, vagy Mishát, aki egy warden.
Magam is meglepődtem rajta, de a legnagyobb gondom Zayne-nel volt. Illetve azzal, ahogy utólag Laylát látja. Aki olvasta a sorozat előzményét, mindent tud, hogy nagyjából mi történt Layla és Zayne között. spoiler Most meg mindenért Layla volt hibáztatva. Ezt a keserű pirulát leszámítva tetszett a történet. Kár azért a fránya függővégért.

8 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

„My eye doctor asked if I could still see the stars at night.”

Eleinte úgy voltam vele, hogy el sem olvasom ezt a kötetet, mert egyszerűen csak nem kedveltem Zayne-t. Ám ez most teljesen megváltozott!

Zayne személyében egy rendkívül megértő, gondoskodó embert ismertem meg, akinek bár nem látszik, de megvan a maga keresztje. Sokkal jobban meg tudtam érteni az ő nézőpontját, így pedig Roth mellett kicsit ő is a szívem csücskévé vált.
Trinityt is nagyon megkedveltem. Ilyen ereje nem mindenkinek van mint neki. Elfogadni azt, hogy egyszer már nem lesz valami, ami most még megvan, nagyon nehéz. Ő mégis tovább lépett a tényen és addig is minden pillanatot próbál kiélvezni. Ahogy leírta a betegségét és ahogy belegondoltam, hogy Jennifernek ezzel kell megküzdenie elejtettem pár könnycseppet, nem tagadom. Rettentő megérintő volt.

Egyetlen apró negatívumként azt emelhetném ki, hogy itt Layla olyan gonosz és önző embernek volt beállítva, hogy szóhoz sem jutottam. Azért ezt jó lett volna letisztáznia Zayne-nek, hogy csak ő élte meg így a történteket. Esetleg ha Trinity meghallgatta volna Laylat, másként gondolná, kevésbé sarkosítva.

Összességében tehát amennyire nem terveztem elolvasni, akkora nagy kedvencemmé vált a kötet. Nem hiába, Jennifer aztán tud! Alig várom, hogy júniusban olvashassam a második részt és megtudhassam hogy alakul Trinity és Zayne kapcsolata, illetve, hogy fény derüljön az itt homályba vesző titkokra!

15 hozzászólás
Ashriver>!
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

Nem is tudom, hogy hogy értékeljem. Nagyon tetszett, de mégis csalódás volt.
Trinity karaktere bejött, igazán bájos a karaktere, még csak most ismerkedik az erejével, most alakulnak, formálódnak, de Zayne… hát benne csalódtam. Annyira vártam az ő történetét, az ő szemszögét és minden jó is volt, amíg arra a részhez nem értem, ahol mindenért Layla lett hibáztatva. Ez nagyon nem jött be, de azon kívül szuper volt a történet. Imádom az angyalokat és a boszorkányokat szóval már ezzel megvett magénak.

rekice>!
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

A fülszöveg alapján kezdtem el olvasni a könyvet, mert elég érdekesnek találtam a történetet, a szellemekkel, vízköpőkkel, démonokkal és angyalokkal. Elég zavarosnak tűnt, de érdekesnek.
(Utólag megtudtam, hogy ez egy spin-off sorozat és valószínűleg a The Dark Elements-el kellett volna kezdenem, de már mindegy. Attól még szerintem azt is el fogom olvasni. :))
Számomra az eleje kicsit lassan indult, de azt szimplán az új történet kezdés számlájára írtam. Ezen kívül pedig Zayne kezdetekben elég ellenszenves volt, de ez szerencsére változott. Trinityt kedveltem, érdekes és egyben szomorú volt a látással kapcsolatos problémája.
A történet (az elejét kivéve) fordulatos és többé-kevésbé izgalmas is volt, a vége nagyon tetszett, annak ellenére, hogy különösebben nem lepődtem meg.
Nem lesz a kedvenc könyvem, de tetszett és a második részt is el fogom olvasni.

bellablack>!
Jennifer L. Armentrout: Storm and Fury

Oh boy. I did not see that coming.

Zayne iránt – sajnos – hamar elvesztettem az érdeklődésem, valahol a Stone cold touch környékén. A sorozat befejező köteténél pedig képes lettem volna száműzni őt a Pokolba, néhány oldallal több Roth-ért.

Igazából azért vágtam neki ennek a könyvnek, mert új volt és fényes és nekem kellett. Az írónő pedig nem hagyott cserben minket. Már az első oldalaktól besszippantott a könyv, nagyszerű karaktereivel és izgalmas történetével. Mesterien tekeri az irónő a szálakat. Valami nagy titok és rejtély lapul a lapok között, ami valahogy mindig kicsusszan az ujjunk közül. Lehetetlen letenni a könyvet.

Zayne egy rendkívül érdekes karakterré nőtte ki magát, Laylaval és Roth-tal történt kalandja után már nem csak feketének és fehérnek látja a világot. Nem minden démon gonosz. Ez pedig egy igen újkeletű nézet a wardenek között.

Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, aki szerette az előző részeket. Feltűnnek ismerős arcok is, amikor Bambi feltűnt szabályosan könnyekbe törtem ki. Alog várom a folytatást, kár hogy egyenlőre még egy tervezett dátum sincs.


Népszerű idézetek

Enikő_Darai_Enii>!

“You’re doing really good.”
“At what? Eating bacon? I’m extremely skilled at that.”

DarknessAngel>!

"They shouldn’t know what I am,” I continued. “But those two are staring at me in a way that makes me very uncomfortable.”
“They shouldn’t be able to, but Roth is…just so special,” Zayne said. “Apparently.”
“Are you flirting with me, Stony?” Roth asked.

Kapcsolódó szócikkek: Roth (Astaroth) · Trinity Marrow · Zayne
Naiva P>!

You’re hard to talk to,” Zayne said after a moment.
Offended, I glared at him. “No, I’m not.”
“Okay, let me rephrase that. You’re argumentative.”
“No, I’m not.”
Zayne stared at me, as if me arguing with him just then was proof enough of what he claimed.
It was sort of proof of what he claimed, and that irritated me.

Naiva P>!

A slow, heart-wrenching smile pulled at his lips. A real one, and it was the kind of smile that could break hearts and rebuild them.

Enikő_Darai_Enii>!

“I know a person, and I can’t believe I’m even considering this, but if anyone knows where Bael could be, it’ll be him. He should be around by this evening. He doesn’t exactly keep a normal schedule.”
“Who is he? Another Warden?”
Zayne laughed again, the sound without much humor. “No. He’s not a Warden. He’s probably the biggest pain in my ass that has ever existed.” Zayne paused. “Which means you’ll probably get along with him.”

6 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!

Holy canola oil, Zayne brought her to see the Crown Prince of Hell?
What in the holy Hell?

Kapcsolódó szócikkek: Roth (Astaroth) · Trinity Marrow · Zayne
DarknessAngel>!

“A Warden attacked you?” Layla blinked rapidly.
I nodded.
“And what happened to this Warden?”
“He’s dead,” I said, suppressing the shudder. “I killed him.”
“Good girl.” Roth smiled his approval

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Roth (Astaroth) · Trinity Marrow
DarknessAngel>!

“You want to see the stars?” Zayne asked, and I nodded emphatically, knowing what he meant, and when he took my hand, I folded my fingers over his like I had the day I’d left the community. I felt him begin to shift, his skin hardening under mine. “Then hold on tight, Trin. I’m going to get us as close as we can go."

Kapcsolódó szócikkek: Trinity Marrow · Zayne
Enikő_Darai_Enii>!

“At my last appointment, about a year ago, my eye doctor asked if I could still see the stars at night. It was weird when he asked, because I had to think about it and I realized I couldn’t answer the question,” I admitted. “I hadn’t looked up at the stars in, like, forever, and it sort of hit me, you know? That one day I would look up and I wouldn’t see a star, and that would be it. I’d never be able to see something so…beautiful and simple again. Up until that moment, I’d taken that for granted. So, every night, I look up to see if I can see the stars.”

Kapcsolódó szócikkek: Trinity Marrow
Enikő_Darai_Enii>!

I dared to glance down and saw that he wasn’t nude, thank baby gargoyles everywhere.

Kapcsolódó szócikkek: Zayne

A sorozat következő kötete

The Harbinger sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Wendy Higgins: Sweet Evil
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Kiersten White: Endlessly
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Becca Fitzpatrick: Silence
Alex Flinn: Beastly
Kresley Cole: Poison Princess
Anna Banks: Of Poseidon