Stone ​Cold Touch – Dermesztő érintés (Komor elemek 2.) 468 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minden ​érintésnek ára van.

Layla Shaw megpróbálja újjáépíteni darabokra hullott életét – ez nem könnyű feladat egy tizenhét éves lánynak, aki szinte teljesen biztos abban, hogy ennél rosszabbra már nem fordulhatnak a dolgok. Lehetetlenül vonzó legjobb barátja, Zayne reménytelenül elérhetetlen a számára, hiszen Layla csókjának titokzatos ereje kiszívná a lelkét. Az őrzők klánja mindig is megvédte a lányt, ám egyszeriben kiderült róluk, hogy veszélyes titkokat rejtegetnek. És Layla szinte gondolni sem bír Rothra, a pokolian dögös démonhercegre, aki úgy megértette őt, ahogy senki más tudná.

Ám a mélypont néha csupán a kezdet. Layla ereje ugyanis váratlanul változásnak indul, és kínzón csábító ízelítőt kap abból, ami mindig is tiltott volt a számára. Azután, amikor a lány a legkevésbé számít rá, Roth visszatér, és olyan híreket hoz, amik örökre megváltoztathatják Layla világát. A lány végre megkaphatja azt, amire mindig is vágyott, de mivel közben szó szerint… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
562 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573760 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Roth (Astaroth) · Bambi · Layla Shaw · Zayne · Cayman · Stacey Boyd · Sam · Denika · Gerald Young · Maddox


Kedvencelte 114

Most olvassa 30

Várólistára tette 129

Kívánságlistára tette 196

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Nagy szerelmem ez a sorozat, így nem tudom mással kezdeni, mint hogy imádom!♥
Második olvasásra úgy érzem, még inkább beleszerettem a történetbe és karakterekbe. Na jó, nem hülyítek senkit, Roth az aki a legtöbb érzelmet kihozza belőlem. Szomjaztam minden egyes részletre, amit belőle kaptunk. El se akarom hinni, hogy Layla két tűz között őrlődik. Oké, oké, azért egy kicsit mégis megértem a csajt. Elvégre Zayne is egy igazán szívdöglesztő pasas, de tudva, amit tudok, egyáltalán nem érződött helyesnek olvasnom a közte és Layla között kibontakozó kapcsolatról.
Így másodjára olvasva én egyáltalán nem éreztem, hogy lassabban bontakozott volna ki a történet. Sőt, meg is lepett, hogy Roth milyen hamar felbukkant. Igaz, itt most főleg Zayne volt a középpontben, de Roth még így is simán ezerrel lekörözi♥♥♥
Bambi, Cayman és Nikolai továbbra is nagy kedvencek. Egyikükben sem csalódtam:)
A bizonyos incidens utáni durva részt már félve vártam, és esküszöm most is ugyanolyan mélyen ütött, mint elsőre. A szívem szakad meg annál a résznél. A vége dettó. Totális arculcsapás. A legjobb ha az embernél más is kéznél van a folytatás.

2 hozzászólás
Naiva P>!
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Sorolhatnám az okokat, hogy miért is szeretem annyira Jennifer könyveit, de nagyon nehezen érnék a végére. Szerettem Laylát, imádtam, Roth-t, de bakker' teljesen oda voltam Zayne-ért. Oda + vissza. Nem hittem volna az első rész után. Meg tudom érteni Laylát. Nem lesz egy egyszerű választás annyi szent. Lényegében kiakadt nálam a „jópasi” mérő, ehhez elég lett volna egyiküknek is szerepelni. Ketten viszont mindent letaroltak. Alig győzte a szívem. Persze kétség kívül megvan a személyes kedvencem, de akkor is fájni fog valakiért a szívem. Tudom is kiért. Nem győztem volna kivárni. Meglestem.
Ezen kívül nagyon szeretem az írónő írásmódját, és ahogy a szívfájdító helyzetekben is képes humorral oldani a feszültséget. Mégsem válik paródiává.
A vége valamiért nem lepett meg, de hazudnék, ha azt állítanám, hogy előre sejtettem, mert nem. Ügyes húzás volt. Nagyon kíváncsi vagyok a következő részre.

12 hozzászólás
Törpillaa P>!
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

❤❤ Imádom, imádom, imádom, imádom. ❤❤ Egyszerűen csodálatos, zseniális folytatása a sorozat első részének, amit nagyon imádok szintén. :-) Ez a rész szerintem mindent vitt, és a vége… Az engem annyira lesokkolt, még most sem vagyok teljesen magamnál, már ott elvesztem, ahol úgy bánt Laylával a klánja, ahogy és engem az teljesen kiütött. Layla még mindig nagyon erős, bátor, kemény csajszi, aki mindent kibír az égadta világon, és most is bizonyította, ahogy a feje tetejére állt minden. Kicsit meg sajnáltam őt, amiken át kellett mennie… Az sokkoló volt. De ott volt neki a két legcsodálatosabb pasi, a két szexisten. ❤❤ Akiket mindennél jobban szeretlek, és imádok, Zayne és Roth egyformán, bár mindkettőt más és más miatt imádok. ❤❤ És Bambi eszméletlen cuki, nagyon, nagyon megszerettem, annyira édes, mint a kiscicák. :-) Ez a rész, egyszerre, romantikus, érzelmes, humoros, izgalmas, szenvedélyes, lenyűgöző, csodálatos, pörgős, akciódús feszültséggel teli, tele csavarral, és megannyi meglepő fordulatokkal, amitől az olvasót teljesen magával sodorja az események láncolata, és mindemellett nagyon is élvezhető. :-) Végig kuncogtam néhány szórakoztató párbeszéden, és együtt izgultam Zaynenel, Rothal, és Laylaval. :-) Jennifer L. Armentrout megint megcsinálta ismét, egy lenyűgöző történetet alkotott, és engem az írónő már a Luxen sorozatával megvett magának, és most ezzel a sorozattal is teljesen levett a lábamról. :-) ❤ Nagyon nagy rajongója lettem Jennifer L. Armentroutnak, már az első számú kedvenc íróim közé tartozik, annyira imádom, ahogy létrehoz jobbnál jobb könyveket. :-) Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert megéri elolvasni, újra és újra. Én ezt fogom tenni. :-) ❤

13 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Az előző rész sokkal jobb volt. Itt nagyon azt éreztem, hogy az írónő mindenképp trilógiát akart, és ez a második rész csak úgy van. Ebben a részben nagyon kihangsúlyozta a szerelmi háromszöget, ami szerintem fölösleges volt. Mármint szerintem mindenki Rothnak szurkol Zayne-nel szemben, így a srácnak semmi jelentős szerepe spoiler.
A történetben nem történt semmi előreugrás, csupán annyi, hogy az írónő még egy rakás mágikus lényt belekavart. Egy idő után meg sem próbáltam itt megérteni a logikát.
Nem nagyon rajongok azokért a fantasykért, amik a Bibliára helyezik a hangsúlyt, de őszintén ennél sokkal jobbakat is olvastam már. Amiért még adok egy esélyt a befejező kötetnek, az a függővég. Abban az egyben legalább nem lőtt mellé az írónő.

4 hozzászólás
Milli88 P>!
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

„Barátok vagyunk, nem? Mint a démonborsó meg a démonhéja.”

Nagy bajban vagyok. Az első részt szinte felfaltam, de ez a második rész úgy gondolom, hogy kicsit magában hordozza a második könyvek tipikus gyermekbetegségét. Itt vagyunk, itt vannak a szereplők, de sok minden nem nagyon történik. Legalábbis számomra nem volt annyira érdekes és letehetetlen.
Továbbra is szeretem Roth karakterét, de néha most jól meg tudtam volna rázni. Laylat nemkülönben. Zayne pedig sokszor annyira vak spoiler, hogy teljesen nyilvánvaló dolgokat nem lát.
Az őrzők most kifejezetten az idegeimre mentek. Bár Denikaban most kellemesen csalódtam, kezd szimpi lenni a csaj, pedig nem csinál semmi különöset.
Mint az előző résznél is, most is az utolsó oldalon kaptam meg a pofont, amire most várhatok ki tudja mennyit. spoiler Nagyon kíváncsian várom, hogy mi lesz még ebből.
Ja és a legfontosabb: Bambi továbbra is a legcukibb. ㋡

8 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Ha nagyon kritikus akarnék lenni, akkor sem tudnék belekötni. Ahogy az első rész, úgy ez is hozta az elvárt szintet. Be kell vallanom, Zayne kitette az irányjelzőt és ha lett volna olyan verseny, hogy „ki nyerje el Layla szívét", akkor egy ponton fej fej mellett haladt volna Rothtal. Természetesen továbbra is Roth a kedvencem, de voltak olyan pillanatok, amikor haragudtam a démonra, és meginogtam.
„Szegény" Layla! Csak egy szavába kerülne és rögtön helyet cserélnék vele! Még Bambi tekergését is elviselném magamon. Szerencsére a romantikus tépelődés mellett, akcióból és izgalomból sem volt hiány. Undorító szörnyek, halálesetek, ördögűzés stb. Az én szememben, pont ilyen egy tökéletes, ifjúsági, urban fantasy! Jennifer L. Armentrout ismét remekelt!

ViRead>!
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Kellemes zavarodottság övezte a történet nagy részét. Layla és a többiek nem voltak előrébb a szálak kibogozásában nálam, szóval a kuszaságok nem váltak idegesítővé és jólesően rejtélyes volt. Bár volt egy-két negatív apróság, amik halmozódtak a könyv alatt és végeredményben azt kell mondjam, nekem az első része jobban tetszett a Komor elemek sorozatnak.
Mielőtt rátérnék a szereplőkre, muszáj megemlítenem, hogy nekem a fordítás valahogy nem igazán tesztet. Több helyen is értelmetlenségekbe ütköztem és kicsit olyan volt, mintha nem is ugyanaz az ember fordította volna.
De lássuk a medvét! Zayneből egyre jobban elegem lett. Egy másik könyvben tökéletes párja lehetett volna egy másik lánynak, de ebben a sztoriban, Rothtal szemben csak egy olcsó Ken-baba utánzat jutott róla eszembe. És igaza volt Laylának valamiben: az a fiú soha nem lehet az övé… Ugyanis Rothot kell választania, vagy kinyírom. :D Ahhoz képest, hogy elvileg Roth a gonosz, Zayne sokkal többször volt erőszakos. Mindig akkor játszotta a macsót, amikor nem kellett volna, tehát amikor Layla biztonságban volt Rothtal, viszont sem az apjától, sem a valódi veszélytől nem védte meg a lányt és a szájhősködése kezdett kissé irritálóvá válni. Mintha pórázon tartotta volna a lányt és nem hagyta, hogy kibontakozzon. Valamint ott van az is, hogy ezekkel szemben Layla istenként imádja. Egy aranyos bátynak inkább elment volna ebben a történetben, mert azon kívül, hogy kedves, nem sok mindent tudott felmutatni.
Ezzel a béna szerelmi háromszöggel Layla pedig veszített a varázsából. Kicsit mintha kevesebb vadság és belevalóság jutott volna neki erre a könyvre, amit nagyon sajnálok, mert egy ponton már tényleg nem sok kellett neki ahhoz, hogy őt is az 'idegesítő, magatehetetlen főhősnő' kategóriába soroljam, aki csak ül és hagyja, hogy mindenki csináljon amit akar. Abbot is addig kritizálhatta és vádolhatta hülyeségekkel, ameddig szerette volna. Abbot. Már az első kötetben sem kedveltem a pasit, sajnálom is, hogy nem mutatott Armentrout egy kicsit a gondoskodó apai oldalából a Perzselő csók elején, mert így semmi pozitív érzelmet nem tudtam társítani a karakterhez és kevésbé tudtam Layla helyébe képzelni magam. Akárhányszor megjelent, sohasem az elhidegülő apafigurát, mint inkább a kegyetlen, zsarnokoskodó és önfejű börtönőrt láttam benne, aki tesz arra, hogy mi van Laylával, hajtja a maga igazát és nem is érdekli a lány. :/
Rothot viszont még mindig imádom, bár ő sem ugyanaz az harcias de közben gyengéd, imádnivaló démon, akit megismertem. Lehet, hogy csak azért van így, mert most kevesebbet voltak együtt Laylával, de ő is olyan volt, mintha az ikertestvérét tették volna a helyébe. Nem volt 100%-ig önmaga, és így nem volt olyan jó…
Sajnálom, hogy ilyen vegyes érzésekkel kellett elbúcsúznom a karakterektől. Így most félve fogok majd belekezdeni az utolsó részbe, de a remény hal meg utoljára és bízom benne, hogy a befejező rész ugyanolyan fenomenális lesz, mint az első rész volt. :)

2 hozzászólás
deen>!
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Kevésbé tetszett, mint az első rész és ez Layla-nak köszönhető. Nagyon nem szeretem a szerelmi háromszögeket, de ha lehet ezt mondani Zayne-Layla-Roth trió még inkább rátett egy lapáttal. Layla állandó tépelődése, hogy mindig az a fiú kéne neki, aki éppen nincs vele, a rengeteg belső monológ a kusza érzéseiről egy idő után unalmassá vált. Hiányzott Roth és ezt az érzést még Zayne sem tudta feledtetni. Hiába képes arra az írónő, hogy az eddig kedvelt karaktert negatívan tüntesse fel és a másik fele terelgessen, az egész nyögvenyelős volt, még akkor is, ha Zayne amúgy sokat nőtt a szememben. Miközben Layla folyton magával van elfoglalva, az igazi probléma megoldása ki is siklik a kezéből, hiába kap rengeted jelet, hogy mit is kéne keresni. Éppen ezért a nagy csattanó a végén, annyira nem is ütött akkorát, hiszen, aki egy kicsit is figyelt olvasás közben és nem csak nyáladzott a szereplők szerelmi életén, az viszonylag hamar rájött, hogy ki is a hunyó. Azt el kell ismerni, hogy a történet olvastatja magát. A szereplők szikráznak, és az őrzőket egyre jobban utálom, de mégis kíváncsi vagyok hogy ezt a faramuci helyzetet hogyan oldják meg.

SurrealFlash P>!
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Bővebben: https://bookdemonkonyvesvilaga.blogspot.com/2018/12/jen…

Ez a könyv lett december legjobb megjelenése, az biztos! Folyamatosan izgalmas események sorozatát élhettem át és egy percig sem unatkoztam. Amikor kaptunk egy pici lassítást, kiélveztem azokat a pillanatokat, majd ismét jött a pörgés.
A könyv elején hamar feltűnt Roth és Zayne is ismét nagy szerepet kapott a könyvben. Most picit Roth ellen voltam, pedig ő a kedvencem, de okkal történt. Zayne az előző könyvben kevésbé volt szimpatikus, de most ő is közelebb került a szívemhez. Abbot volt a legnagyobb csalódás, mivel a könyv elején már sunyin fúrta Laylat. Oké, hogy Layla félig démon, de ha felnevelünk valakit, akkor minimálisan legyünk már vele rendesek. Szegény Layla egyedül evett és sosem ült le a többiekkel a közös asztalhoz. Magányosnak és picit kirekesztettnek érezte magát a házban. Bambi nagyon aranyos volt, és örültem, hogy most róla is többet megtudhattunk. Layla mindenért magát hibáztatta, és mindenki más is őt. Rengeteg esemény történt és sokszor kiborító volt. Majd a vége előtt még sírtam is, amikor a sok vízköpő támadásba lendült. Zayne a történet közepén nagyon cuki volt, bár én végig Rothnak szurkoltam. Roth is egyébként, és mindketten nagyon védelmezők voltak.
Stacey és Sam sem maradhatott ki a történetből. Végül náluk is zajlottak az események. Stacey bebizonyította, hogy ő a legjobb barátnő az egész világon. Sam pedig, te jó ég! Igazán szívdöglesztő lett a kezdeti nyomi énjéhez képest. Később kiderül, hogy miért is történt ez a változás és lefog esni az állatok, az biztos.
A vége most annyira nem volt függővéges, de azért így is várom már a folytatást! Kíváncsi vagyok!

gabiica P>!
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Bár nem tudok elmenni amellett, hogy kicsit laposabb volt, mint az első kötet, de reméltem, már-már tudtam, hogy majd visszatér a katarzis a lezáró kötetben, így ezt is hasonló élvezettel olvastam, mint az elsőt. Bár idegesített Layla döntésképtelensége és egyre gyakoribb nyafogása, a történetvezetés és az események haladása minden ellenérzésemet elnyomta. Engem magukkal ragadtak az események, annyira akartam tudni, mi történik, hogy újra eljutottam oda, hogy végre van egy könyv, amit nem tudok letenni. Nagyon megszerettem Jennifer L. Armentrout stílusát, bár sokszor fedezhetőek fel hasonlóságok a könyveiben, mégis mindig tud újat mutatni.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

SurrealFlash P>!

– Mi törtènt az őrzővel?
Lassan csóváltam a fejemet, nem akartam kimondani. Felkavarodott a gyomrom.
– Bambi… megette.
Zayne rám meredt.
Megette?
– Bekapta ès kèsz. Egèszben lenyelte.

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bambi · Layla Shaw · Zayne
7 hozzászólás
Beusom24>!

– Hol a harmadik cicus? – kérdeztem gondolkodás nélkül. Roth rám sandított sűrű szempillái közül.
– Le kéne venném a gatyámat ahhoz, hogy megmutassam.

miaow P>!

A szerelem furcsa dolog: amikor az ember már azt hiszi, hogy sikerült valamennyire felfognia és megértenie, akkor rádöbben, milyen gyenge ízelítőt kapott csupán annak igaz valójából.

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · szerelem
Törpillaa P>!

– Annyira akarlak téged, hogy olyan érzés, mintha állandóan mardosna a pokoli éhség. Sosem múlik el.

358. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Roth (Astaroth)
DarknessAngel >!

– Ketyeg az óra – mondta Roth. – És ami még fontosabb, minél tovább álldogálsz itt előttem egy szál melltartóban, annál nehezebben állok ellen a kísértésnek, hogy nagyon-nagyon rossz kisfiú legyek.

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Roth (Astaroth)
Clara_Wolf>!

R kérdezte, hogy hol vagy. Mondtam neki, h beléptél egy szektába.
Röhögtem. Ő nem.

112. oldal

3 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!

– Fogalmam sincs, ki az a Thomas – felelte Roth, és az ajka, ami örökre belégett az emlékezetembe, gúnyos vigyorra húzódott. – Bár az is igaz, hogy ti, őrzők mind tök ugyanúgy néztek ki.
Maddox rámordult:
– Azt hiszed, jópofa vagy?
– Mi az, hogy! – Roth vigyora most már fülig ért, a tekintete azonban hűvös maradt. – És persze jóképű is.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maddox · Roth (Astaroth)
DarknessAngel >!

– Hogy te micsoda segg vagy – morogtam, és felkaptam a pólót a földről.
Roth kuncogott.
– Általában inkább azt szokták mondani, hogy micsoda seggem van.

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Roth (Astaroth)

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Misty
Anna Banks: Poszeidón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület