Stone ​Cold Touch – Dermesztő érintés (Komor elemek 2.) 132 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minden ​érintésnek ára van.

Layla Shaw megpróbálja újjáépíteni darabokra hullott életét – ez nem könnyű feladat egy tizenhét éves lánynak, aki szinte teljesen biztos abban, hogy ennél rosszabbra már nem fordulhatnak a dolgok. Lehetetlenül vonzó legjobb barátja, Zayne reménytelenül elérhetetlen a számára, hiszen Layla csókjának titokzatos ereje kiszívná a lelkét. Az őrzők klánja mindig is megvédte a lányt, ám egyszeriben kiderült róluk, hogy veszélyes titkokat rejtegetnek. És Layla szinte gondolni sem bír Rothra, a pokolian dögös démonhercegre, aki úgy megértette őt, ahogy senki más tudná.

Ám a mélypont néha csupán a kezdet. Layla ereje ugyanis váratlanul változásnak indul, és kínzón csábító ízelítőt kap abból, ami mindig is tiltott volt a számára. Azután, amikor a lány a legkevésbé számít rá, Roth visszatér, és olyan híreket hoz, amik örökre megváltoztathatják Layla világát. A lány végre megkaphatja azt, amire mindig is vágyott, de mivel közben szó szerint… (tovább)

Eredeti mű: Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch

Eredeti megjelenés éve: 2014

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
562 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573760 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Roth (Astaroth) · Bambi · Layla Shaw · Zayne · Sam · Cayman · Denika · Gerald Young · Maddox · Stacey Boyd


Kedvencelte 33

Most olvassa 21

Várólistára tette 148

Kívánságlistára tette 202

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Sorolhatnám az okokat, hogy miért is szeretem annyira Jennifer könyveit, de nagyon nehezen érnék a végére. Szerettem Laylát, imádtam, Roth-t, de bakker' teljesen oda voltam Zayne-ért. Oda + vissza. Nem hittem volna az első rész után. Meg tudom érteni Laylát. Nem lesz egy egyszerű választás annyi szent. Lényegében kiakadt nálam a „jópasi” mérő, ehhez elég lett volna egyiküknek is szerepelni. Ketten viszont mindent letaroltak. Alig győzte a szívem. Persze kétség kívül megvan a személyes kedvencem, de akkor is fájni fog valakiért a szívem. Tudom is kiért. Nem győztem volna kivárni. Meglestem.
Ezen kívül nagyon szeretem az írónő írásmódját, és ahogy a szívfájdító helyzetekben is képes humorral oldani a feszültséget. Mégsem válik paródiává.
A vége valamiért nem lepett meg, de hazudnék, ha azt állítanám, hogy előre sejtettem, mert nem. Ügyes húzás volt. Nagyon kíváncsi vagyok a következő részre.

7 hozzászólás
>!
reddemon P
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Bővebben: https://bookdemonkonyvesvilaga.blogspot.com/2018/12/jen…

Ez a könyv lett december legjobb megjelenése, az biztos! Folyamatosan izgalmas események sorozatát élhettem át és egy percig sem unatkoztam. Amikor kaptunk egy pici lassítást, kiélveztem azokat a pillanatokat, majd ismét jött a pörgés.
A könyv elején hamar feltűnt Roth és Zayne is ismét nagy szerepet kapott a könyvben. Most picit Roth ellen voltam, pedig ő a kedvencem, de okkal történt. Zayne az előző könyvben kevésbé volt szimpatikus, de most ő is közelebb került a szívemhez. Abbot volt a legnagyobb csalódás, mivel a könyv elején már sunyin fúrta Laylat. Oké, hogy Layla félig démon, de ha felnevelünk valakit, akkor minimálisan legyünk már vele rendesek. Szegény Layla egyedül evett és sosem ült le a többiekkel a közös asztalhoz. Magányosnak és picit kirekesztettnek érezte magát a házban. Bambi nagyon aranyos volt, és örültem, hogy most róla is többet megtudhattunk. Layla mindenért magát hibáztatta, és mindenki más is őt. Rengeteg esemény történt és sokszor kiborító volt. Majd a vége előtt még sírtam is, amikor a sok vízköpő támadásba lendült. Zayne a történet közepén nagyon cuki volt, bár én végig Rothnak szurkoltam. Roth is egyébként, és mindketten nagyon védelmezők voltak.
Stacey és Sam sem maradhatott ki a történetből. Végül náluk is zajlottak az események. Stacey bebizonyította, hogy ő a legjobb barátnő az egész világon. Sam pedig, te jó ég! Igazán szívdöglesztő lett a kezdeti nyomi énjéhez képest. Később kiderül, hogy miért is történt ez a változás és lefog esni az állatok, az biztos.
A vége most annyira nem volt függővéges, de azért így is várom már a folytatást! Kíváncsi vagyok!

>!
Vicimaci_a_Könyvszörnyecske 
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Jennifer,ezzel a könyvével ráébresztett arra,hogy imádom amikor a fiúk morognak!:3

Teljesítette az elvárásaimat ez a rész. Teljesen megvagyok vele elégedve. A történet még mindig izgalmas, eszméletlen csavarokkal van fűszerezve,na és ez a csattanó a végén…azta!
Én Roth párti vagyok,egyszerűen imádom ezt az idiótát! :3 Éppen ezért,kicsit zavart,hogy ez a rész ennyire Layla+Zayne kapcsolatát mélyítette. Sokkal több Rothot akartam!
De igazából nem panaszkodom túlságosan,mert Zayne is nagyon cuki volt.

Nem tudom miért kínzom magam az olyan sorozatokkal,amiknek a részei még nincsenek mind kiadva…most szenvedhetek amíg ki nem jön a kövi rész :'(

9 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Hu,hát nem is tudom mit mondhatnék. Sok sok hiba és nyavalygás ellenére is megadom az 5csillagot. Hogy miért? Mert ha fiatalabb lennék,imádnám mindegy egyes oldalát. Tiniként belevesznék Roth gyönyörű szeméibe,tiniként megbolondulnék Zayne gorgó testéért és nyálcsorgatva írnám mennyire imádom ezt a könyvet. De így felnőtt fejjel…..idegesített Layla kisebbrendűsége,döntés képtelensége és a buta gondolatai. Idegesített,hogy a világ lassan szétesik körülötte,de Ő Zayne izmos mellkasát bámulja,Roth után sóvárog. Oke ,értem én kell a szerelem,de ha egy lilin szedi az áldozatait,basszus figyeljünk egy kicsit jobban oda. Ha nem a fiúk körül forgott volna az agya állandóan, sokkal hamarabb ki lehetett volna találni mi a fitty fene van itt…..mert én rájöttem, már mikor spoiler . De akkor hamar véget ért volna a sztori, és sok jó rész kimaradt volna belőle.Mert bizony voltak nagyon izgulós részek. :)
Főleg a vége. Ez is dobott az értékelésemen. Nem akarok spoilerezni,se célozgatni. Aki olvasta,az úgyis tudja mi történt, aki nem,annak sürgősen ajánlom az olvasását. :)
Kíváncsi vagyok a folytatásra, mert ez a vég igencsak azért kiált!!!!

>!
Trice29 P
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Nehezen találok szavakat. Már az első rész is nagyon erős volt, de most új univerzumba jutottunk. El nem tudom képzelni ez még meddig fokozódhat ♥
Most már egyértelműen Roth fan vagyok, bár Zayne is a baráti körömben maradt!
Volt izgalom ezerrel, feszültség, érzelmek és némi kémia is.
A vége alaposan meglepett, remélem nem kell sokat várni a folytatásra. Azt hiszem függő lettem :o)

1 hozzászólás
>!
anikho
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Aaww..
Azt kaptam, amit vártam.
Nem olvastam újra az első részt, úgy cseppentem bele ismét a vízköpők és démonok világába. Szerencsére az írónő Layla tolmácsolásában sokat emlékezett, így könnyen felvettem a fonalat.

A cselekmény nem kimondottan izgalmas.. ám mégis annak tűnik. Nincs vesszőfutás az idővel, szépen csordogálnak az események. Borzasztóan örültem, hogy Roth hamar visszatért. Nagyon kell bele ez a pasi.
Ahogy várható volt már a borítóból is, Layla most Zayne-hez kerül közelebb. Nem lehet az őrzőre egy szavam sem, kedves, úriember, és tényleg látszik, hogy fontos neki Layla. De nem Roth. És ennyit elég is mondanom.

Roth. ♥♥♥ Köszönöm, hogy vagy. A démonherceg és Layla között ugyanúgy izzik a levegő, mint korábban. Itt már helyet kapnak az érzelmek is a fizikális kapcsolaton kívül, ami csak még jobban arra sarkall, hogy szeressem ezt a démont.

Nagyon-nagyon kíváncsian várom a végső részt. Kedvenc lett a sorozat. Végérvényesen.

2 hozzászólás
>!
ViRead P
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Kellemes zavarodottság övezte a történet nagy részét. Layla és a többiek nem voltak előrébb a szálak kibogozásában nálam, szóval a kuszaságok nem váltak idegesítővé és jólesően rejtélyes volt. Bár volt egy-két negatív apróság, amik halmozódtak a könyv alatt és végeredményben azt kell mondjam, nekem az első része jobban tetszett a Komor elemek sorozatnak.
Mielőtt rátérnék a szereplőkre, muszáj megemlítenem, hogy nekem a fordítás valahogy nem igazán tesztet. Több helyen is értelmetlenségekbe ütköztem és kicsit olyan volt, mintha nem is ugyanaz az ember fordította volna.
De lássuk a medvét! Zayneből egyre jobban elegem lett. Egy másik könyvben tökéletes párja lehetett volna egy másik lánynak, de ebben a sztoriban, Rothtal szemben csak egy olcsó Ken-baba utánzat jutott róla eszembe. És igaza volt Laylának valamiben: az a fiú soha nem lehet az övé… Ugyanis Rothot kell választania, vagy kinyírom. :D Ahhoz képest, hogy elvileg Roth a gonosz, Zayne sokkal többször volt erőszakos. Mindig akkor játszotta a macsót, amikor nem kellett volna, tehát amikor Layla biztonságban volt Rothtal, viszont sem az apjától, sem a valódi veszélytől nem védte meg a lányt és a szájhősködése kezdett kissé irritálóvá válni. Mintha pórázon tartotta volna a lányt és nem hagyta, hogy kibontakozzon. Valamint ott van az is, hogy ezekkel szemben Layla istenként imádja. Egy aranyos bátynak inkább elment volna ebben a történetben, mert azon kívül, hogy kedves, nem sok mindent tudott felmutatni.
Ezzel a béna szerelmi háromszöggel Layla pedig veszített a varázsából. Kicsit mintha kevesebb vadság és belevalóság jutott volna neki erre a könyvre, amit nagyon sajnálok, mert egy ponton már tényleg nem sok kellett neki ahhoz, hogy őt is az 'idegesítő, magatehetetlen főhősnő' kategóriába soroljam, aki csak ül és hagyja, hogy mindenki csináljon amit akar. Abbot is addig kritizálhatta és vádolhatta hülyeségekkel, ameddig szerette volna. Abbot. Már az első kötetben sem kedveltem a pasit, sajnálom is, hogy nem mutatott Armentrout egy kicsit a gondoskodó apai oldalából a Perzselő csók elején, mert így semmi pozitív érzelmet nem tudtam társítani a karakterhez és kevésbé tudtam Layla helyébe képzelni magam. Akárhányszor megjelent, sohasem az elhidegülő apafigurát, mint inkább a kegyetlen, zsarnokoskodó és önfejű börtönőrt láttam benne, aki tesz arra, hogy mi van Laylával, hajtja a maga igazát és nem is érdekli a lány. :/
Rothot viszont még mindig imádom, bár ő sem ugyanaz az harcias de közben gyengéd, imádnivaló démon, akit megismertem. Lehet, hogy csak azért van így, mert most kevesebbet voltak együtt Laylával, de ő is olyan volt, mintha az ikertestvérét tették volna a helyébe. Nem volt 100%-ig önmaga, és így nem volt olyan jó…
Sajnálom, hogy ilyen vegyes érzésekkel kellett elbúcsúznom a karakterektől. Így most félve fogok majd belekezdeni az utolsó részbe, de a remény hal meg utoljára és bízom benne, hogy a befejező rész ugyanolyan fenomenális lesz, mint az első rész volt. :)

2 hozzászólás
>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit 
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Komor elemek 2

Ez a rész is szuper jó volt, imádtam minden sorát.
Rengeteg humorral fűszerezett volt, sokszor könnyesre nevettem magam rajta.
Imádtam a szereplőket, ürültem, hogy Roth hamar előkerült, az meg igen mulatságos volt, hogy a démonok és őrzők kénytelenek voltak összedolgozni. Pörögtek az események, csak kapkodtam a fejemet. Layla furcsa változáson megy keresztül, ami igen aggasztó, Zayne azonban továbbra is kitart mellette és bízik benne. Azt sem lehet tudni, hogy milyen érzelmeket táplál iránta, hogy vajon testvéri, vagy esetleg több annál, bár ez Layla félvérsége miatt egy lehetetlen szerelem.
Őszintén szólva én sem tudnék választani a két srác közül, mindkettő kellene nekem is, fura dolog, hogy az ember lánya két srácot is szerethet egyszerre, bár talán az életben is van ilyen, nem csak a fikciók világában.
Na és Bambi a démon kígyó, hát azt is imádtam, nagyon eredeti az életre kelő tetoválás, olyan volt mint egy házi-kedvenc.
Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, csak úgy faltam a sorokat, nagyon szeretem az írónő alkotásait.
A vége meg igen meglepő volt és persze függő, úgyhogy remélem hamar megjelenik a következő rész.

>!
B_Vivien_Kitti P
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Jobban tetszett, mint az első rész. Lehet csak jobb pillanatomban olvastam, nem tudom, de hirtelen már nem olyan sietős eladni az első részt :D
Sajnáltam, hogy Roth-tal alig volt valami jó jelenete Laylanák. Ha volt is az főleg veszekedés volt.
Nekem Zayne nem szimpi. Tényleg csak most ébredhetett rá szegény, hogy Layla baba igazából már nő.
Ami nem tetszett az a szerelmi háromszög. Nem értem őket. Alapvetően ez a legnagyobb bajom az ilyen történtekkel.
Bem igazán tudom megérteni, higy lehet egyszerre két embert szeretni.
Roth csak kar hete volt a pokolban, amikor már Zayne-nel kavart Layla. Mikor meg Zaynel összejött Roth ágyában volt.
Ettől függetlenül javul a sorozat.
És…. hajrá Roth!!!

1 hozzászólás
>!
Masni3 P
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés

Az elejét alig voltam képes felfogni, de lassan minden a helyére került. Újra kellett volna olvasnom az első részt.
De akkor sem élveztem annyira mint az előzőt. Zayne hozzáállá nagyon gyerekes lett szerintem. Nem tudott tisztán gondolkozni.
Layla pedig megtanulhatna kiállni magáért mert nagyon idegesítő volt ez a szende kislány ábrázata. Halálosan untam a viselkedését, a vívódását, hogy mi legyen. Ráadásul döntésképtelen.
Vagy talán csak engem nem kötle ez a szerelmi huzavona. Hmm.. nem is tudom, hogy fejezzem ki magam, hogy ne legyen sértő… egyszerűen béna volt. A helyett, hogy az ügyre és a lidércekre meg démonokra koncetrálnának, Laylanak a moziba kell mennie és randizni.
Layla mindennél fontosabb…
Layla a szegény, velejéig jó kislány…
Layla így…
Layla úgy…
És ez már nagyon sok volt belőle. Hiányzott az igazi akció. A démonok és a gonosz jelenléte. Még a halálok is olyon jelentéktelenek voltak.
A vége viszont nagyon tetszett. Mármint az a része amit a csajjal csináltak. Szerintem jót tett neki és felnyitotta a szemét végre, hogy ki is áll mellette. Hátha a következő rész nem lesz ennyire semmilyen.
A történet, maga az elgondolás nagyon tetszett. Imádom az olyan sztorikat, amikben lidércek és démonok szabadon garázdálkodnak.
spoiler

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
reddemon P

– Mi törtènt az őrzővel?
Lassan csóváltam a fejemet, nem akartam kimondani. Felkavarodott a gyomrom.
– Bambi… megette.
Zayne rám meredt.
Megette?
– Bekapta ès kèsz. Egèszben lenyelte.

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bambi · Layla Shaw · Zayne
7 hozzászólás
>!
Enikő_Darai_Enii P

– Fogalmam sincs, ki az a Thomas – felelte Roth, és az ajka, ami örökre belégett az emlékezetembe, gúnyos vigyorra húzódott. – Bár az is igaz, hogy ti, őrzők mind tök ugyanúgy néztek ki.
Maddox rámordult:
– Azt hiszed, jópofa vagy?
– Mi az, hogy! – Roth vigyora most már fülig ért, a tekintete azonban hűvös maradt. – És persze jóképű is.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maddox · Roth (Astaroth)
>!
Beusom24

– Hol a harmadik cicus? – kérdeztem gondolkodás nélkül. Roth rám sandított sűrű szempillái közül.
– Le kéne venném a gatyámat ahhoz, hogy megmutassam.

>!
reddemon P

– Na mit találtam?
– Nyilvánvalóan nem egy jobb szemèlyisèget – vágtam rá.
– Haha, nagyon vicces. – Az orromhoz dörgölte a papírt, ès elvigyorodott, amikor odakaptam, hogy elhessegessem. -Megszereztem Dean címèt.
– Hűha! Ez gyorsan ment.
– Úgy bizony.

200. oldal

>!
reddemon P

– Tudtátok, hogy az Odaátban azèrt Chevy Impalával furikáznak, mert annak belefèr a csomagtartójába egy holttest? – kèrdezte

146. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chevy Impala '67 · Odaát
>!
Clara_Wolf

R kérdezte, hogy hol vagy. Mondtam neki, h beléptél egy szektába.
Röhögtem. Ő nem.

112. oldal

3 hozzászólás
>!
Renoir

-Te most komolyan…morogsz rám,vízköpő?
-Addig örülj,amíg csak morgok-vágott vissza Zayne
Roth kuncogott.
-Azért ennél hálásabb is lehetnél nekem.

84. oldal

>!
reddemon P

-Ez igazán nem volt szèp vízköpő. Talán szó szerint karót nyeltèl, vagy mi van?
– Roth! – szóltam rá, megmarkolva az asztal szèlèt. – Fejezd már be!
– Ő kezdte!
Leesett az állam.
– Most komolyan, hány èvesek vagytok ti? Kettő?
A dèmon Zayne-re pillantott, ès ismèt felcsillant a szeme.
– Hát, mi tagadás, a haverod tènyleg úgy nèz ki, mint aki összecsinálta magát, ès pelenkacserère szorul.
– Na jó, betelt a pohár. -Zayne felakart állni az asztaltól, ám a karjára tettem a kezem.

152. oldal

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Vincent: Lélekőrzők
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Richelle Mead: A halál csókja
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Marissa Meyer: Scarlet
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté