Shadows (Lux 0,5) 71 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Shadows Jennifer L. Armentrout: Shadows

The last thing Dawson Black expected was Bethany Williams. As a Luxen, an alien life form on Earth, human girls are…well, fun. But since the Luxen have to keep their true identities a secret, falling for one would be insane.

Dangerous. Tempting. Undeniable.

Bethany can’t deny the immediate connection between her and Dawson. And even though boys aren’t a complication she wants, she can’t stay away from him. Still, whenever they lock eyes, she’s drawn in.

Captivated. Lured. Loved.

Dawson is keeping a secret that will change her existence…and put her life in jeopardy. But even he can’t stop risking everything for one human girl. Or from a fate that is as unavoidable as love itself.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
188 oldal · ASIN: B00K48N73A
>!
188 oldal · ASIN: B00K48N73A
>!
Entangled, New York, 2012
180 oldal · ISBN: 9781620610084

Kapcsolódó zóna

!

Jennifer L. Armentrout

603 tag · 280 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 30., 10:58 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Dee Black · Dawson Black · Adam Thompson · Bethany Williams · Andrew Thompson · Ash Thompson


Kedvencelte 11

Most olvassa 13

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

ZeiMinn>!
Jennifer L. Armentrout: Shadows

Számomra a Shadows volt a kezdete annak az őrületnek, amit Jennifer L. Armentrout idézett elő. Úgy voltam vele, ha már nekiállok az Obszidiánnak (Angie azt mondta megöl, ha nem olvasom el mihamarabb…), akkor a legelejével kezdem ezt az egész történetet. Nem igazán szoktam angolul olvasni, magyarul általában nagyobb élményt ad, DE mondhatjuk, hogy a Shadows volt annó az első angol könyv, amit végigolvastam.
Szép kis rövid történet, szép kis borítóval, egy szexi ikerpárral, szerethető főhősnővel, izgalmas és érdekes alaptörténettel. Eredetiségből csillagos ötös. Meg más szempontokból is :) (Akár csak a későbbi történetben)

hiviki P>!
Jennifer L. Armentrout: Shadows

Egyszerre volt nagyon boldog, és nagyon szomorú is a könyv. Nem tartogatott sok meglepetést az Obszidián után, de mégis nagyon jó volt olvasni. Dawson a kedvesebbik Daemon :)
Szerettem a váltott szemszöget, jó volt Dawson oldaláról is látni a dolgokat. Több mindent árult el róluk. A testvérek kapcsolata pedig igazán irigylésre méltó. És Daemon mindenkitől-megvédem-a-testvéreim viselkedése nagyon jól le volt írva. Romantikusabb volt a kapcsolat Bethany és Dawson, mint Katy és Daemon között, de mivel nem fejeztem be még egyszer sem a sorozatot, ez csak az Obszidiánra vonatkozik.
Hiába tudtam mi lesz a vége, mégis nagyon szomorú volt olvasni :(

Petrasek>!
Jennifer L. Armentrout: Shadows

Először is leszögezném, hogy nem vagyok valami nagy angolguru, ezért is nyújtódott el így ( 30 napig) az olvasása.
Általában, ha idegen nyelven íródott könyvbe kezdek, akkor rajongói fordítást olvasok (ami speciel engem nem zavar, mert sokszor jobb és eredet hűbb a szöveg, mint a rendes fordítóké:D), de amikor megláttam ezt a könyvet tudtam, hogy nekem rögtön el kell olvasnom az én türelmetlen fajtámat :D , és nem haltam bele sőőőt:
– egy újabb könyvel példálózhatok, hogy az írónő egy zseni
– amellett, hogy újabb kedvenc szereplőpárost avattam, megismerkedtem egy újabb álompasival, Dawsonnal ♥
– határozottan jobb lett az angol szókincsem ;)
Jó volt újra elmerülni ebben a világban. Attól függetlenül, hogy tudtam mi fog történni, végig izgultam az egészet. Meghatott, belém rúgott és fájt. Az egész, olyan boldogan kezdődik és már csak azt veszed észre a vége felé, hogy semmi se jó.
Mivel ez egy előzménynovella, bánom, hogy nem ezzel kezdtem még anno a sorozatot, sok kérdésere választ kapunk illetve jobban meg lehet ismerni az 1. és a 2. részben oly sokat emlegetett „elvesztett" ikerpárt és szerelmét. És csak most tudtam igazán együtt érezni velük.
Beth végre egy átlagos lány. Kívül, belül normális, nem hisztizik, okos, nem sétál bele minden átlátszó csapdába. Az önbizalma nem a béka segge alatt van, de nem és a felhők fölött, és az, hogy szeret és tud is festeni…. nálam már mindegy volt, mit mond, innentől csak kedvelni tudtam.
Dawsont már említettem. Nálam eddig Daemon volt az abszolút favorit, de most ikertestvére versenybe szállt vele. Ő az érzelmes, kedves, édes testvér. Daemon itt határozottabb és felnőttesebb volt. Persze mindkettőt imádtam kit-kit a maga módján.
Egy Daemonnál csak két Daemon lehet jobb. :D
Nagyon együtt tudtam érezni a szereplőkkel. Úristen, ha nem tudnám ,hogy mi lesz a következő részben szerintem egy kisebb idegsokkot kaptam volna :D
Már a falat kapargatom lassan, hogy a kezembe vehessem az Opált és újra találkozhassak most már nem csak a megszokott szereplőkkel, hanem Dawsonnel és Bethtel, de a pénz sajnos nem a fán terem, szóval ezzel még várnom kell egy darabig.

brigi11 P>!
Jennifer L. Armentrout: Shadows

Az egész sorozatból végig Dawson volt az egyik kedvenc szereplőm és jó volt ez a rész. Külön piros pont jár az írónőnek, hogy nem nyújtotta feleslegesen hosszúra és a Dawson-Bethany szerelem teljesen más, mint a Daemon-Kathy szál. Az egyetlen problémám, hogy Bethanyt így se igazán sikerült megkedvelnem. Az azért megnyugtató, hogy már tudom mi lett a sorozat vége, és nagyon jó volt Daemonnal így is találkozni.

bankicsniki P>!
Jennifer L. Armentrout: Shadows

Sokat hallhattunk már Dawsonról és Bethanyról a sorozat első két részében és jó volt első kézből megtudni a történteket. :)
Dawson egy nagyon kedves srác és ráadásul úgy néz ki, mint Daemon szóval Bethany megütötte vele a főnyereményt! :D ^^
Bethany is nagyon szimpatikus volt, nem az a nyavalygós típus.:)
Igaz, hogy történetileg semmi újjal nem tudott szolgálni ez a sztori, de azért nagyon tetszett. :D

Vivke>!
Jennifer L. Armentrout: Shadows

Ha tudtam volna hogy már csak 15 perc van hátra a könyvből akkor nem vártam volna kb egy hetet hogy elolvassam…
Első angol könyvem :)
Nagyon tetszett a könyv (kár hogy 1 hónapig tartott mire elolvastam…)
Legalább most meg ismerhettem Bethany és Dawson történetét és megtekintést kaptam Dee és Deamon személyiségéről. Szóval ezért nem szereti Deamon az embereket…
Nagyon jó kis könyv :)

Sunshine>!
Jennifer L. Armentrout: Shadows

Dawson egy imádni való srác, Beth pedig egy szerethető lány. Nagyon jó volt velük tölteni néhány órát.
A végét viszont nagyon sajnálom… De legalább Dee és Daemon ott lesz a többiben

abstractelf>!
Jennifer L. Armentrout: Shadows

Ez nagyon jó volt! Oké, próbálok valami értelmesebbet írni, de ez a rengeteg érzelem itt a végén. Mondjuk, lehet előbb kellett volna elolvasnom, de így is ugyanúgy hatott minden egyes esemény.
Egyébként imádtam, mikor Daemon olyanokat nyilatkozott, hogy ő sosem jönne össze emberrel, meg hogy reméli, soha nem lesz szerelmes.
Dawsont ebben a kötetben nagyon megszerettem… és annyira ellentéte Daemonnak néha, ennek ellenére ő is a szívemhez nőtt.
Igazából ezt a könyvet, mint fanficet tudtam olvasni, hasonlított típusilag. :) Elég fluffos volt a romantika része, viszont nem volt insta-szerelem! Még ha annak is tűnt egy picikét.
Összesítve remek kikapcsolódást nyújtott, imádtam úgy ahogy van.

wilwaren>!
Jennifer L. Armentrout: Shadows

Csak azért a fél csillag mínusz, mert kevés volt benne Daemon!
Dawson és Bethany alapproblémája természetesen ugyanaz, mint ami a bibi Daemon és Katy esetében, de a kapcsolatuk nagyon más. Dawson, annak ellenére, hogy kiköpött mása ikertestvérének teljesen más karakter: érzelmes és gondoskodó, no meg kedves. Szerelmük aranyos, de nekem hiányzott az az izzás, ami Daemon és Katy között van.
Ugyan ez a 0,5 rész, de semmiképpen ne olvassuk az Obszidián előtt, szerintem utána érdemes, mert itt olyan tényként kezelünk dolgokat, amik ott csak lassan derülnek ki.
Érdekes volt olvasni, szerettem, de főleg a Daemonos részeket. :D

Tori0925 P>!
Jennifer L. Armentrout: Shadows

Nagyon aranyos volt. Dawson egy tipikus rendes srác, akit szerintem sokan szeretnének megkapni. Bethany nagyon megtetszett, mert nem csinált nagy ügyet az idegenek dologból. Kár, hogy ilyen vége lett.
Amre kíváncsi lettem volna az Dawson vélemébye Beth róla készült festményéről. Na mindegy.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

SzAngelika>!

"… A relationship between us would never work.”
His eyes narrowed. “And why is that?”
“Because I’m allergic to assholes.”

Chapter 15

SzAngelika>!

“I can’t believe you’re allowing him to do this. Next thing we know, you’ll be dating a human.”
Daemon busted out laughing. “Yeah, not going to happen.”

Chapter 14

>!

– You just don't like Ash.
– It's not like I dislike her. – Dee pushed off the bed and shot across the room, appearing beside his window. – I just think she's a bitch.

Kapcsolódó szócikkek: Dawson Black · Dee Black
SzAngelika>!

“Did you just…clean a dish?” Dee backed away slowly, blinking. She glanced at Daemon. “The world is going to end. And I’m still a vir—”
“No!” both the brothers yelled in unison.
Daemon looked like he was actually going to vomit. “Jesus, don’t ever finish that statement. Actually, don’t ever change that. Thank you.”

Chapter 3

Sunshine>!

“God, I hope I never fall in love.”
A little bit surprised by that statement, Dawson watched his twin. “Do you really want that?”
“Hell yeah,” Daemon replied. “Look at how stupid it’s made you.”

SzAngelika>!

Boys were so complicated.
And boys like Dawson? Ah, so much more complicated.

Chapter 4

SzAngelika>!

“Do you have boys in your bedroom a lot?”
She laughed as she skirted around him. “Oh, yeah, all the time. It’s like a train station in here.”

Chapter 9

bankicsniki P>!

„ I was outside, and it looked as if a light show was going on in your bedroom. Daemon said you were mas-”
And Dee also knew no boundaries.
„Ah, no, please, don't finish that sentence.” – He lowered his hands, eyes narrowing at his sister. „Don't ever finish that sentence.”

Kapcsolódó szócikkek: Dawson Black · Dee Black
SzAngelika>!

… how incredibly lonely they had to be, living among the humans, but never really being a part of them.

Chapter 11

SzAngelika>!

“Ignore him,” he whispered. “He’s fine.”
If “fine” were sporting a serial-killer glare, then she’d hate to see what “not fine” was.

Chapter 13


A sorozat következő kötete

Lux sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Misty Falls
Rachel Hawkins: School Spirits
Anna Banks: Of Poseidon
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Rainbow Rowell: Carry On
Kresley Cole: Poison Princess
Holly Black: The Cruel Prince
Stephenie Meyer: Midnight Sun
Sophie Jordan: Firelight
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)