Opposition (Lux 5.) 76 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Opposition Jennifer L. Armentrout: Opposition Jennifer L. Armentrout: Opposition Jennifer L. Armentrout: Opposition Jennifer L. Armentrout: Opposition

Katy knows the world changed the night the Luxen came.

She can’t believe Daemon welcomed his race or stood by as his kind threatened to obliterate every last human and hybrid on Earth. But the lines between good and bad have blurred, and love has become an emotion that could destroy her—could destroy them all.

Daemon will do anything to save those he loves, even if it means betrayal.

They must team with an unlikely enemy if there is any chance of surviving the invasion. But when it quickly becomes impossible to tell friend from foe, and the world is crumbling around them, they may lose everything— even what they cherish most—to ensure the survival of their friends…and mankind.

War has come to Earth. And no matter the outcome, the future will never be the same for those left standing.

Now you can see them all together.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Entangled, New York, 2016
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 1633756947
>!
Entangled, New York, 2016
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781633756946
>!
Hodder & Stoughton, London, 2015
544 oldal · ISBN: 9781473615908

3 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Luc · Archer · Hunter · Dawson Black · Serena Cross · Bethany Williams · Lore · Lotho


Kedvencelte 16

Most olvassa 13

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

kiruu>!
Jennifer L. Armentrout: Opposition

Rövid, de fucking csodálatos. Tökéletes és abszolút megérdemelt befejezés.
Daemon egyszerűen elképesztő és a két szép szemével levesz a lábadról. Szó szerint.
És milyen jó, hogy a Shadows novellát is olvashattuk.. :)
Ja, és még mindig ez A Legjobb sorozat.

3 hozzászólás
pveronika >!
Jennifer L. Armentrout: Opposition

Igazán jó volt ez a sorozat! Kikapcsolt, megnevettetett, mindig új izgalmakat tartogatott számomra és az egyedi ötleteivel és szeretnivaló karaktereivel igazán maradandó élményben volt részem. Szinte sajnálom, hogy nem kezdtem bele hamarabb, de azt hiszem ez így van jól. Hiányozni fognak a szereplők, de úgy gondlom, az epilógusban mindenki méltó lezárást kapott. Imádtam Kate és Daemon kapcsolatát és imádtam az írónő humorát. Mindkét karakter nagyon erős, bátor és egyedi jellem, biztos hogy sokáig emlékezni fogok rájuk. Visszatekintve nekem egyértelműen a második és a harmadik kötetek voltak a kedvenceim, de az írónő igen magas színvonalat tudott tartani a teljes sorozat alatt, úgyhogy le a kalappal előtte!

Mégis a fél csillag levonást azért kapja tőlem ez a kötet, mert sokszor úgy éreztem, hogy túl sok. Túl sok volt a szál, a helyszín, az ötlet, néha úgy éreztem, hogy kicsit csapong az írónő. Persze értem én, hogy egy ilyen volumenű eseményt nem lehet egyszerűen egy jelenettel megoldani, de talán lehetett volna ettől egy árnyalatnyit letisztultabb a történetvezetés. Illetve ez volt az első kötet, amelynél úgy éreztem, maradtak olyan feldobott labdák, amelyek nem lettek elég jól lecsapva. Például Nancy. Eleve nem értettem, hogy miért hozták vissza, az egész szál gyenge volt, a lezárásról nem is beszélve. Én ezt úgy, ahogy van töröltem volna. És voltak még ilyen kis apróságok, amelyektől úgy éreztem az a tökéletesség, amit megszokhattunk, picit megbicsaklik. De ezektől az apró dolgoktól eltekintve, egészében véve imádtam a sorozatot, amin én magam is megdöbbenek, tekintve, hogy mennyire nem akartam belekezdeni.

Őszintén ajánlom mindenkinek, aki esetleg hozzám hasonlóan eddig hezitált volna. Ragadjátok meg, biztosan nem fogjátok megbánni! :)

13 hozzászólás
Caladril>!
Jennifer L. Armentrout: Opposition

Mit mondhat az ember, ha véget ér a kedvenc sorozata? Egyik szemem sír, a másik nevet. Megkapta a sorozat azt a befejezést, amit megérdemelt, de ettől még nem lesz könnyebb elviselni a tudatot, hogy nincs több Daemon, Katy, szócsata, poénhegyek, idegenek, összeesküvések és a többi.
A könyv tele van epic momentumokkal, olyanokkal, amire szerintem senki sincs felkészülve. A történet egyszerűen hihetetlen és fordulatos! Akárhányszor arra számítottam, hogy na ez lesz a csúcspont, a katarzis, Jen mindig tudott még nagyobbat ütni. Egyszerűen elképesztő mennyiségű akció, dráma, fordulat és érzelem van ebben a könyvben! A legtöbb esetben egy egész sorozatra nem jut ennyi, mint itt egyetlen regénybe.
De ami még ennél is jobban tetszett, az Daemon hite volt, Katy-ben, kettejükben, abban, hogy igenis van közös jövőjük. És soha, még a legkétségbeejtőbb pillanatokban sem volt hajlandó lemondani erről! Hát ezért szeretünk annyira, Daemon Black! ♡
Archert eddig is kedveltem, de most került csak igazán közel a szívemhez. A Daemonnel való kapcsolata, a „vitáik” feledhetetlenek!
Luc-ot sokáig nem tudtam hova tenni, most már ő is a helyére került. Hiányozni fog nagyon, az egója méretben nem sokkal marad le Daemoné mögött, aminek megint csak nem egy humoros jelenetet köszönhetünk. :)
Nagyon boldog voltam, hogy újra találkozhattam Hunterékkel! Még mindig nagyon hmm.. *szemöldök vonogatás-kacsintás*
Még Lothot is nagyon bírtam, a maga őrült módján meglehetősen szórakoztató volt.
A könyv vége felé, amikor már tényleg azt hinné remélné az ember, hogy jön a HEA, Armentrout csavar még egyet a sztorin, és majdnem kitépte vele a szívem! Nagyon kellett az az epilógus a végére, ami tökéletesen illett a Lux stílusához, nem ment át rózsaszín álomvilágba aka nyálba :D.
Mégis nekem az igazi fordulópont a könyvben a visszatérés volt. A petersburgi résznél teljesen elvesztem. Elakadt a lélegzetem, sírtam, zokogtam, belül sikítottam. Ez már nekem, olvasónak is sok volt. Sajgott a szívem a szereplőkért, akik mára már szinte olyanná váltak számomra, mintha tényleg léteznének, ismerném őket, a barátaim lennének.
Azt hiszem ez volt az a pont, amikor elgondolkodtam azon, honnan is indult ez a sorozat, és hova/meddig jutottunk, mi, én és a karakterek. Az Obsidian klasszikus YA volt, az Onyx bár jóval több akcióval, de még mindig megmaradt a vicces, romantikus vonalnál. Az Opal olvasása közben már kaphattunk egy kis ízelítőt abból, mi következhet, de én személy szerint soha nem hittem volna, hogy ez lesz belőle. Még az Origin olvasása közben sem, pedig az már egy erősen más történet volt, összetettebb, komorabb, kevesebb jövőképpel. Igaz, talán a legtöbb Daemon-poént ennek a kötetnek köszönhetjük, de emellett rengeteg fájdalmat, szomorúságot, hihetetlen akciójeleneteket és jó sok szörnyű felfedezést is tartogatott. Mégsem tudott felkészíteni az utolsó rész borzalmaira.
Az Opposition már egy teljesen más szint, mint ahonnan ez a történet elindult. Felnőtt, kinőtte a YA státuszt. Ahogy a szereplők is. JLA tényleg mindent beleadott, nem kímélve karaktert, olvasót, rajongót. Nem titok, hogy szinte kínosan szeretem ezt a sorozatot, de most, ezzel a befejezéssel egy sokkal magasabb szintre emelkedett a rajongásom!
Olvasás közben végig egyetlen szó ismétlődött a fejemben, újra és újra: mind-blowing! Mert ez bizony az volt!
Nem tudom, hogy valaha is képes leszek-e elszakadni Daemontől, Kattől és a többiektől. És abban sem vagyok biztos, hogy ha újraolvasom a sorozatot, ugyanolyan szemmel, érzésekkel tekintek-e majd rájuk, mint eddig. Mindenesetre az biztos, hogy nagyon keserédes ez a „búcsúzás”, egyelőre nem érzem magam késznek, hogy elengedjem a Lux világát.

u.i.: http://instagram.com/p/r-K2i9xDvG/

22 hozzászólás
Lunèa_Charlotté>!
Jennifer L. Armentrout: Opposition

És vége… :))
Mikor is kezdtem el ezt a sorozatot? Kb. 2 éve? :) Emlékszem, hogy még halogadtam picit, féltem tőle. Emlékszem, hogy régen , régen Goodreads-on láttam, még megjelenés előtt és megfogott. Emlékszem az Opálra, ami a második elolvasott angol nyelvű könyvem volt. Emlékszem a vicces, a szomorú, az aranyos, a kalandos, a romantikus pillanataira…És most befejeztem a sorozatott. :') Nem tudom, de ez fura. Nincs több Daemon, se Katy. Vagyis csak,ha újraolvasom.
Rengeteg sorozatot elkezdek, de nem nagyon fejezem be őket, talán az is rájátszik, hogy a végén legbelül van bennem valami ami fél attól a pillanattól… De elég a meséből, inkább a könyvről kell írnom!
Tehát a kezdet, mondhatjuk úgy ott folytatódik ahol kell. Nem rögtön, mint ahogy már megszoktuk. És akkor valami történik, az egész vesz egy kis drámai kanyart, ahogy Katy és Archer az üzlethez érnek… BOMM! Komolyan, akár egy horror kategóriának is megfelelne azok a részek, borzalom, a hideg kirázott.
Amikor pedig Daemonék is a képbe kerülnek az így is zavaros kép a Luxenekről még zavarosabb lesz, ahogy beszélnek nem is tudod pontosan ki játsza meg magát és ki nem, ki a rossz és ki nem. Meg alapból is nem értel semmit… Majd mikor Katy pedig találkozik a Luxenekkel onnan aztán minden beindul! Oké, a Black család tagjait jól felpofoznám, mert áhh!
És ez mééég semmi… a történet csak halad és halad és Puff! Kivel találjuk magunkat szembe? :)) Igen, szerintem a KMK jóltenné , ha az Obessiont is lefordítja, mert úgy lenne az igazi, vagyis aki ott szerepel abban a könyvben itt is feltűnik. :))) Ohh, azok a részek! xD
Az igazat megvallva érdekes a vége. :) Valahogy a levegőben maradt, de nagyon. Oké, egy történet így is úgy is a levegőben marad, mert semminek sem lehet ott vége, de itt tényleg a levegőben maradt!!! Amíg utána nem néztem most fél órája abban voltam,hogy bezony lesz folytatás…
Ha engem kérdezel lesz folytatás vagyis nem Katyékkel, de azzal a kicsivel lennie kell. :))) új mantrám: leszfolytatásleszfolytatásleszfolytatás

brigi11 P>!
Jennifer L. Armentrout: Opposition

Kész, vége. Vége???? Nem, nem, nem az egyszerűen nem lehet.
Hatalmas nagy gratuláció jár az írónőnek, hogy minden egyes részben tudott újat mutatni, mondani. Nem toporgott egy helyben és nem adta el ugyanazokat a dolgot többször. Elég sok rajongó jelzőt elhasználtam már a sorozattal kapcsolatban, nem fogom ismételgetni saját magam, de nem tudok még csak úgy túllépni rajta. Még nem…..

4 hozzászólás
Toffy_Sentellion>!
Jennifer L. Armentrout: Opposition

Szerintem méltó befejezést kapott. A történet nem lett sem túl rózsaszín, s nem is depresszív. Olyan Armentroutos lett.
Katy és Daemon hosszú utat tettek meg eddig és megismerték a poklok különböző szintjeit, de a minden rosszban van valami jó, itt teljesen igaz.
A mellékszereplők egy kicsit közelebb kerültek hozzánk és sok újabb szereplőről is megtudunk új információkat, amik által szimpatikusabbá válnak.
Nem fogok kertelni, Armentrout a kedvenc írónőm, most ezzel ismét bizonyított miért is.
Amiért levontam fél pontot, kövezzetek meg, nem szoktam a borítókat nézni, de felháborított a kiadó hozzáállása. Az utolsó kötetet csak az új, special edition formájára adták ki, azaz, ha régi rajongó vagy, akkor nem érdekelsz minket, üssön el a sorozatodtól az utolsó kötet, az újak pedig had örüljenek.

KiMO>!
Jennifer L. Armentrout: Opposition

Nagyon szerettem volna 5 csillagot adni, de számomra egyszerűen nem ütötte meg azt a lécet, amit az Origin olyan magasra tett.
Jó volt, imádtam, vicces volt, de egy leheletnyivel szerintem lemaradt az eddigi kötetek mögött. Mintha elfogyott volna a lendület.
Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy a Lux(en) jelenleg az egyik legjobb YA sorozat a piacon, és JLA a kategóriában nem tud rosszat írni. :)

4 hozzászólás
budvigszandi>!
Jennifer L. Armentrout: Opposition

Jennifer nem engedett alább egy cseppet sem a színvonalból. Az elején csak kapkodtam a fejemet, hátha én nem értek rendesen angolul. Teljesen össze voltam zavarodva. Aztán a fele táján végre kitisztult a kép. Néhány szereplőt meggyűlöltem, majd újból megszerettem. Nem tudtam, kiben bízhatok. A suli miatt nagyon szaggatottan tudtam olvasni, úgyhogy a sorozat többi részével együtt mindenképpen újra fogom olvasni. Furcsa érzés, hogy „csak így” vége van a sorozatnak. Életem meghatározó eleme lesz örökre.


Népszerű idézetek

angelmanna>!

“I broke every rule of my kind to heal you and keep you with me. I married you and burned down an entire city to keep you safe. I've killed for you. Did you think I'd forget what you mean to me? That anything in this world—in any world—would be stronger than my love for you?”

6. fejezet

Cheril>!

“I’m not sure she likes you.”
He laughed. “Everyone likes me.”

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
_Arwen_>!

“What does that girl mean to you, Daemon? And I do want an honest answer.”
My hands curled into fists. Time was ticking.
“She belongs to me.”

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
Cheril>!

“Is there anything you can’t do?” I asked.
He laughed. “You know the answer to that.”

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
Cheril>!

“What did Beth say to you?” I asked as I gripped the car door.
Kat smiled slightly as her gaze met mine. “She said the same thing I want to say to you.”
“That I’m awesome?”

Kapcsolódó szócikkek: Bethany Williams · Daemon Black · Katy Swartz
Cheril>!

“Then what are you worried about?” he asked.
“You. Dee. Archer. Dawson and Beth, even though they’re safe for now. I’m even worried about Luc.” I paused, frowning. “Though Luc is probably the last person I should worry about because he’s Luc, but I’m scared for him and even Hunter and Lore and Serena. I’m worried that—”
Daemon kissed me deeply, cutting off my words, and he took that kiss to a whole new stratosphere. “You’ve got a big heart, Kitten.” His lips cruised over mine as he spoke. “That’s what I love about you most. Well, that and I am a really big fan of your sweet body, but your heart? Yeah, that completes the package of you, wraps it up with a nice little bow. It makes you perfect to me.”
“Sometimes . . .” I stared at him, blinking back wetness. “Sometimes you say the most amazing things.”
“And I do love the sight of my hands on your ass, too.”
A laugh burst out of me. “Oh my God, and then you say things like that.”

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
KiMO>!

„I'm giving you five seconds to back the hell off her. One. Four. Fi—”
[…] „ I don't think you know how to count.”
„And I don't think you want to live.”


A sorozat következő kötete

Lux sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Holly Black: The Cruel Prince
Sophie Jordan: Firelight
Anna Banks: Of Poseidon
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Joss Stirling: Seeking Crystal
Chloe Neill: Hard Bitten
Susan Ee: World After
Rick Riordan: The Red Pyramid
Maggie Stiefvater: The Raven Boys