Onyx (Lux 2.) 89 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Onyx Jennifer L. Armentrout: Onyx Jennifer L. Armentrout: Onyx

Being connected to Daemon Black sucks…

Daemon’s determined to prove what he feels for me is more than a product of our bizarre connection. I’ve sworn him off even though he’s running more hot than cold these days. But against all common sense, I’m falling for him. Hard.

Our relationship issues aren’t out biggest problem…

The Department of Defense is here. If they ever find out what Daemon can do and that we’re linked, I’m a goner. So is he. And when a new boy shows up a school with a secret of his own, things get complicated fast. I need to choose between my own instincts and Daemon’s.

But then everything changes…

I’ve seen someone who shouldn’t be alive. Daemon’s never going to stop searching until gets the truth. What happened to his brother? Who betrayed him? And what does the DOD want from them—from me?

No one is who they seem. And not everyone will survive the lies

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hodder & Stoughton, London, 2014
458 oldal · ASIN: B00KM19X3W
>!
410 oldal · ASIN: B00K48GVTM
>!
Entangled, New York, 2012
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781620610114

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Jennifer L. Armentrout

603 tag · 283 karc · Utolsó karc: 2023. december 13., 20:21 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black


Kedvencelte 17

Most olvassa 8

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Jennifer L. Armentrout: Onyx

Úúúú. Jó volt! Szuper izgalmas, szuper fordulatos és szuper dögös. :) Kicsit talán már sok volt a macska-egér játék Daemon és Katy között, de ennek ellenére is imádtam. Egyre jobb irányt vesz ez a story, és nagyon tetszett ez az X-men dolog. :)

Egy valami miatt még mindig hiányérzetem van, mégpedig egy ütős mellékszereplő hiánya. Úgy gondolom, hogy ahogy egy jó film, a legtöbb könyv is igényel legalább egy igazán emlékezetes mellékszereplőt, és szerintem ez a YA könyvekre fokozottan igaz. Szerintem részben ez az, ami meg tudja tölteni élettel a lapokat. Egyelőre ez még mindig nagyon hiányzik, sőt teljes visszaesést éreztem az előző részhez képest is, hiszen ebben a részben Dee, Lesa és Carissa is alig szerepeltek, a többiekről nem is beszélve. Dee-t egyébként hihetetlenül sajnáltam, de azt hiszem ez a szál is sokkal nagyobb tetőpontot érdemelt volna.
Na jó nem is szaporítom tovább a szót, hiszen így, hogy rajtam kívül az egész univerzum olvasta ezt a sorozatot, nehéz újat mondani. Inkább megyek és olvasok tovább. :D

brigi11 P>!
Jennifer L. Armentrout: Onyx

Na menj a fenébe Daemon Black! Ma még nem is ettem. Annak ellénére, hogy teljesen tisztába voltam a Blake és a Will szállal, anyira egyértelmű és kiszámítható volt, mégis annyira beszippantott, hogy el se hiszem. Imádtam a Kathy-Daemon szócsatákat, nagyon jó volt Daemon változása, külön köszönet, hogy nem esett át a ló másik oldalára. És bennem most annyi kérdés maradt, de legfőképpen az, hogy hol a következő rész????

9 hozzászólás
PappDóra I>!
Jennifer L. Armentrout: Onyx

Hát… majdnem egy teljes napot éheztem, de legalább lett egy új kedvencem. Mindig megéri.

Cheril>!
Jennifer L. Armentrout: Onyx

Nagyon imádtam az első részét és ebben sem csalódtam. Maga a történet nekem nagyon tetszett. Itt már jobban ismerjük a szereplőket és a történetet is, de azért akadnak még meglepetések.
Pont mikor már valaki úgy érzi semmi nem fog történni, na akkor egy hatalmas fordulat következik. Ezért is imádom a könyvet.
Katy-t nagyon kedvelem és kedveltem is, de néha nagyon idegesített. Főleg a Blake-es üggyel, ő sem bízott benne teljesen, de mégis annyira, de annyira ragaszkodott hozzá, hogy az valami borzasztó.
Szerintem Blake-t nem is nagyon kell elemeznem, már az elejétől tudtam, hogy valamit titkol és nem az, akinek mondja magát. Őszintén szólva ki nem állhattam őt.
Daemon itt valami hatalmas kedvencem lett. A sok odafigyelés, na meg persze a hálaadás. Sokkal, tényleg sokkal kedvesebb ebben a részben és ez tényleg nagyon „jól áll” neki.
Dee-t sajnáltam, mert nem valami sokat szerepelt.
Will-hez pedig ugyanazt tudom mondani, mint Blake-hez. Túl szép volt, hogy igaz legyen.
Dawson pedig… hát őszintén nagyon kíváncsi vagyok rá.

Nekem talán egy icipicivel jobban tetszett ez a rész, mint az előző. Ebben több a fordulat, de ebben is megvan a humor. Daemon az abszolút Humor Harold. Sok könyvben elsütötték azt a nem-akarom-megjegyezni-a-nevét-ezért-más-nevet-mondok viccet, de itt tényleg sokat nevettem rajta. Összesen 17 más nevet sikerült összeszámolnom (Ben, Brad, Bob, Biff, Bart, Bo, Benny, Bobby, Boris, Bryon, Flake, Hank, Butler, Bilbo, Bobo, Bradley és Bill)
Nagyon várom, hogy a kezemben legyen a sorozat következő része.

ViRead>!
Jennifer L. Armentrout: Onyx

Imádom ezt a sorozatot, komolyan. Fantasztikus érzés volt újraolvasni, ezúttal angolul, mert könyvmoly életem igazán meghatározó részét képzi.
Mégis, néha kedvem lett volna megfolytani Katy-t, olyan sokáig kérette magát. Bebeszélt magának mindenfélét csak azért, hogy maga előtt is letagadhassa, hogy mit érez Daemon iránt. Pedig a vak is látja, hogy nekik egymás mellett a helyük főleg úgy, hogy ebben a kötetben már Daemon sem fogta vissza az imádnivaló oldalát és láthattam, hogy milyen, amikor tényleg próbálja bebizonyítani Katy-nek, hogy mennyire szerelmes belé. Itt gyengébb érzelmekről nem is beszélhetünk, egyből levert a lábamról.
A hab a tortán pedig az, hogy még Blake-et is hülyítette közben, nem mintha egyetlen pillanatig is sajnálnám azt a szégyentelen, szemét, mocskos kis… Na, szóval a csávót. :D Úgy váltakoztak a jelenetek az elején a két fiú között, hogy esélytelen lenne visszaismételnem a sorrendet. :DD
Itt már Ash érzéseit is megismerhettem és értelmet nyert a bunkó viselkedése is. A karakterek nagyon realisztikusak, akár az igazi emberek: senki sem teljesen pozitív vagy negatív karakter, mert összetettek a tulajdonságaik.
Imádom benne ezt a Kat-csavart is, hogy Armentrout nem hagyta meg a lányt egy „gyenge kis embernek”, hanem saját erőt adott neki, pedig már az első részben is bizonyította, hogy mennyire erős és rátermett, nem hagyja, hogy más oldja meg helyette a problémákat.
Azt viszont nem szerettem, hogy nem dolgoztak teljes mértékben össze Daemon-nal, hanem Kat megtartotta magának a titkait és egyedül próbált szembenézni a kialakult helyzettel és a felszínre kerülő titkokkal. Rosszul kezelte a Blake-helyzetet, felelőtlen volt tőle, hogy nem avatta be Daemon-t és így veszélybe sodort mindenkit. Azt pedig nem értettem, hogy spoiler miért nem próbált meg ott lenni Dee mellett és segíteni neki átvészelni a következő időszakot. Rossz lépés volt tőle, nem legjobb barátnőhöz méltó. :( spoiler
Nem tudom letenni a könyveket, szerintem addig meg sem állok, amíg el nem érek a végére. :D

Caladril>!
Jennifer L. Armentrout: Onyx

Az Obsidian teljesen elvarázsolt, függővé tett. Ez azóta sem változott, akárhányszor olvasom újra, mindig ugyanazt az érzést váltja ki belőlem: imádom! Az Onyx-szal már teljesen más a helyzet. Első olvasáskor bár tetszett, nagyon is, mégsem tudta hozni azt a rajongási szintet, mint az első rész. Most, hogy újraolvastam, már magam sem értem, hogy miért. Olyan különleges sorozat ez, ami minden alkalommal más érzéseket vált ki belőlem. Valahogy úgy érzem, mintha egyre jobb lenne.
Igazából még annyit tennék hozzá (időrendi sorrendben):
Ben, Brad, Bob, Brad, Biff, Bart, Biff, Bo, Benny, Bobby, Boris, Byron, Boris, Bart, Flake, Hank, Brad, Butler, Bart, Butler, Ben, Bilbo, Bobo, Bilbo Baggins, Bartholomew, Butter-face, Bradley, Bill, Blake, Blake, Blake, dickhead, Blake. (Személyes kedvencek: Boris, Butler, Bilbo és Bartholomew.)
Egyszerűen zseniális! :)

Charming>!
Jennifer L. Armentrout: Onyx

Kedvenc lett. Már az elején magába szippantott az Onyx, pedig akkor még nem is történtek nagy események, nem úgy, mint a végén…
Daemon továbbra is imádnivaló, annnnyira jó szövegei voltak. :D Bart Boris Bob (ha elolvasod a könyvet, megérted :D) Blake a nyomába se ér ilyen szempontból, viszont én utálni se tudtam őt.
Örülök, hogy Katy-ben így túlteng az olvasás szeretete, a könyves utalásokért mm, Tod meg nagy piros pont az írónőnek!
( Ha jól sikerül az érettségim, akkor kaphatok egy Daemont? *.* )

4 hozzászólás
Picichef>!
Jennifer L. Armentrout: Onyx

Ez rövid lesz. Szoval nem szeretnék hosszabb kifejtést irogatni, mert éppen benne vagyok a sorozat többi részében, és majd utàna részletezem a dolgot, de a csillagozàs is elmond màr dolgokat.
Nagyon tetszett ez is. Bàr sokkal intenzivebb, mint az elsö rész és nekem ijesztöbb is. Olyan kilàtàstalannak tünt nekem a helyzetük és mondjuk még mindig, de az a szemét DOD… Hogy tudom most utàlni a nemzeti szervezeteket :D
De nagyon szerettem a könyvet, ezért is folytattam ;)

blankaveronika I>!
Jennifer L. Armentrout: Onyx

Egyszerűen még mindig nem adhatok neki öt csillagot, bár tény, hogy jobban elvarázsolt, mint az első kötet. Talán a következő…Daemon zöld utat kapott szóval innentől a bunkózás kizárva. Remélem, már csak Katy érdekében is.
Volt izgalom, volt félreértés, volt halál meg volt szerelem. Ja meg ugye földönkívüliek.
Talán az is hozzájárult ehhez az egész jósághoz, hogy most ezt a számot hallgatom rongyosra és szerintem a kötethez is igazán illik: https://www.youtube.com/watch…

ayachii>!
Jennifer L. Armentrout: Onyx

Oh.Holy.Alien.Babies.Everywhere.
Nem hittem volna, hogy az első kötetet felül fogja nálam múlni bármi is, de tévedtem. És mekkorát! Az írónő nálam ezzel belépett a kedvenc íróim közé. Imádom ahogy ír és biztos, hogy körülnézek nála más könyvek ügyében is. ;)
Ha eddig még nem zúgtam volna bele Daemon-be, innentől nem is lenne kérdéses. Minden egyes cselekedetével és mondatával egyre jobban magába bolondított, és olvasás közbe többször is szenvedve feltettem magam a kérdés: NEKEM MIÉRT NINCS ILYEN SZOMSZÉDOM??! :( Egyébként nem is értem Katy hogy tudta idáig húzni ezt az egészet. Azt hiszem én már az első hátba bökködés után Daemon ölébe vetődtem volna. (Mondjuk lehet, hogy az annyira nem tetszett volna neki..(?) xD) De imádtam amikor egymás agyát húzták, Daemon folyamatos piszkálgatásait, amikor „nem tudta” megjegyezni Boris nevét, és így tovább.. :DD
Kedvenc jeleneteim egyike abszolút a Hálaadásos rész. Hogy lehet valaki ennyire aranyos?! *-* Én is megkönnyeztem azt a részt.
A másik pedig amikor videóblogot csinálnak. Végigvigyorogtam az egészet, ahogy a szemem előtt volt minden. :D Hihetetlen ez a srác. :D
„I could always give you a teaser. You bookish people love teasers, don't you?”
Maga a történet pedig szintén nagyon tetszik, főleg hogy most ez a „dolog” történt Katy-vel. Az első könyvet befejezve nem hittem, hogy így alakulnak a dolgok.
Az egyetlen, ami nem tetszett az az, hogy vége lett. És miért így?? Megőszülök decemberig. És ez lesz az első könyvsorozat ami eléri, hogy megrendeljem angolul. Szükségem van rá, hogy azonnal olvasni tudjam a következő kötetet amint kijön, ráadásul a kezembe és a polcomon szeretném tudni. Szóval Opal, reméljük nemsokára nálam leszel! *-*
Egyébként imádom Katy különböző mondatait, pl a „holy alian babies everywhere” meg ehhez hasonlók. Olvasás közbe mindig elgondolkoztam, hogy vajon magyarul majd hogy lesz lefordítva (ha le lesz). Nehéz dolga lesz a fordítónak az biztos, mivel eredeti nyelven sokkal jobban hangzik. :D

Kell egy Daemon. :( Najó, befejeztem. :D

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

Charming>!

„More books.” His eyes went wide. 'You have, like, ten books you just said you haven't read."
„Doesn't mean I won't get more books.”

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
Cheril>!

I always liked you. From the moment you first flipped me off.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
5 hozzászólás
Cheril>!

“You’re not dying,” he said.
“How do you know ?”
His eyes latched onto mine. “Because I’d never let that happen.”

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
Cheril>!

“You would’ve liked Dawson. Looked just like me, but a much better guy. Not a douchebag, in other words.”

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black
abstractelf>!

“Resistance is futile, Kitten.”
“So is your charm.”

PatyiMoly>!

“I think I might love you.”
Daemon’s arm tightened around me as he kissed my flushed cheek. “Told you.”

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
abstractelf>!

Crossing the room, he stopped in front of me. “I’m not going to bite.”
“That’s good.”
“Unless you want me to,” he added with a devilish grin.

3 hozzászólás
abstractelf>!

Daemon sat back and tried to stay quiet for the next five minutes. He handed me each book, unable to refrain from making a comment and taking my whole recording hostage. Like, “This guy looks stupid,” or “What’s the obsession with fallen angels?” And my favorite was when he held the book in front of my face and said, “This reaper dude sounds like my kind of guy. He gets to kill people for a living.”

ayachii>!

„Kitten, your mind is a terrible and dirty place.”

_Dany_>!

„You celebrate Christmas?”
Daemon nodded. „Yes. It's the human thing to do. Dee loves Christmas. Actually, I think she just loves the idea of presents.”

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Dee Black · Katy Swartz

A sorozat következő kötete

Lux sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Becky Albertalli: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda
Kiersten White: Endlessly
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before
Meg Cabot: Princess in Love
Kasie West: By Your Side
Jus Accardo: Tremble
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Meg Cabot: Being Nikki
Richelle Mead: Frostbite
Jay Asher: What Light