Obsidian (Lux 1.) 93 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Obsidian Jennifer L. Armentrout: Obsidian Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Starting over sucks.

When we moved to West Virginia right before my senior year, I’d pretty much resigned myself to thick accents, outhouses, dodgy internet access, and a whole lot of boring. Until I spotted my hot neighbor with his looming height and eerie green eyes. Things were looking up.

And then he opened his mouth.

Daemon is infuriating. Arrogant. Stab-worthy. We do not get along. At all. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, well, something…unexpected happens.

The hot alien living next door marked me.

You heard me. Alien. Turns out Daemon and his sister have a galaxy of enemies wanting to steal their abilities, and the mark he left on me has me lit up like Las Vegas strip to the bad guys. The only way I'm getting out of this alive is by sticking close to Daemon until my alien mojo fades. If I don't kill him first, that is.

And then things got really bad…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Entangled, USA, 2012
294 oldal · ISBN: 9781622667178 · ASIN: B00K48GW96
>!
Entangled, 2012
362 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781620610077
>!
Entangled, 2011
292 oldal · ISBN: 9781937044237

Kapcsolódó zóna

!

Jennifer L. Armentrout

529 tag · 250 karc · Utolsó karc: 2019. január 28., 09:39 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Katy Swartz · Dee Black · Ash Thompson


Kedvencelte 25

Most olvassa 14

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Lassan egy éve vagyok moly.hu tag, de ha azóta 200x nem láttam leírva a Daemon Black nevet (lehet, hogy alá is lőttem), akkor szerintem egyszer sem. Éppen ezért már ezer éve a könyves bakancslistámon van ez a könyv, de folyton tologattam a várólistámon. Mint kiderült, ez igencsak nagy hiba volt. :)

Már említettem egy párszor, hogy nem nagyon szoktam elolvasni a fülszövegeket, de ez a könyv annyiszor jött szembe, hogy tudtam, hogy űrlényekről fog szólni. Na, ez tette ki a maradék 20%-át az ódzkodásomnak. Mert most komolyan? Űrlények? De fellélegeztem, amikor nem egy űrhajón/az űrben/ másik bolygón játszódott a könyv, és innentől kezdve nagyon-nagyon élveztem. (Kérlek nyugtassatok meg, hogy a sorozat többi része is a Földön játszódik!)

Az alapötlet maga a Lux, a fény hihetetlenül jó. Tetszettek a képességek, amiket kitalált az írónő, és tetszettek a főszereplők. És végre rájöttem, hogy az írónő nem csak idegesítő női karaktereket tud megalkotni (ahogy a Wait for You-ban), mert Katy igazán badass csajszi. Nagyon viccesek voltak a Daemon-nal való összetűzései.

És hogy mégis miért a fél csillag levonás? Mert furcsa módon nálam nem volt az a „letehetetlen kategória”. Igazából volt olyan este, mikor elő sem vettem. A vége nagyon izgalmas volt, de egy ennyire túlhypeolt könyvtől azt vártam volna, hogy teljes erejével lesöpörjön a lábamról. Egyelőre csak Katy karakterét látom kidolgozottnak, a többi szereplő valahogy nálam elsikkadt. Dee aranyos, de valahogy még nem érzem közel magamhoz, a többi mellékszereplő feledhető kategória, Daemon pedig még túl rejtélyes, így habár jó karakter, de eddig neki sem sikerült bedolgoznia magát a book boyfriend háremembe. (Valószínűsítem, hogy ehhez még kell egy-két kötet.)

Szóval összességében tetszett, és nem bántam meg. Valószínűleg 10 évvel korábban kellett volna olvasnom a teljes élményért, de azért jó volt. :))

http://veronikasreaderfeeder.com/jennifer-l-armentrout-…

6 hozzászólás
>!
DoraCraiban IP
Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Tény, hogy nem tudtam letenni, de nem jár az öt csillag, mert ebben az eszméletlen huzavonában én is húztam-vontam a hajamat egy párszor. Aggódtam a hajszálaimért, na, ezért kell levonnom egy csillagot. Naná, hogy imádom a karaktereket, naná, hogy jót nevettem, naná, hogy kikapcsolt. :)
Meg persze ez a gyógyítós cucc nekem azért bejön. :)

2 hozzászólás
>!
brigi11 P
Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Nem ugrottam fejest az ismeretlenbe, amikor elkezdtem olvasni a könyvet. Nem sok olyan könyv van, amit ennyi figyeltem olvasott és még kevesebb ami ennyire megosztó lenne. Hónapok óta figyelem a Daemon Black rajongói tábor és a „jaj ez csak egy Twiilight utánzat” csapat kirohanásait. A Twilightot nem olvastam, nem láttam (és nem is fogom), így nem tudom, hogy mennyire jogos az összehasonlítás, de ezt egyszerűen imádtam. Minden benne van, amit egy ilyen könyvtől el lehet várni. Én nagyon jól szórakoztam, sokszor hangosan kacarásztam, néha mind a kettőt megütögettem volna valami lapáttal. Daemon rajongóknak üzenem, hogy még nincs meg a szerelem, még nem álltam be a sorba, de tudom, hogy nem fogom megúszni :-) Kiváncsian várom a folytatást.

6 hozzászólás
>!
andie88_Sentellion
Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Hihetetlen, de igaz. Sosem hittem volna, hogy valaha is elolvasom – anno első próbálkozásra nem sikerült –, azt meg aztán végképp nem, hogy a végére még élvezni is fogom. Voltak olyan részek, amik untattak és át is lapoztam, de összességében jól lekötött. Úgy a könyv háromnegyedétől hál'isten felgyorsultak az események, úgyhogy onnantól már fel is ültem a székemben. :)

A sztori, illetve a világfelépítés nagyon tetszik, és kíváncsi vagyok mit tudunk még meg róla a későbbi részekben.

A szerelmi szál kibontakoztatása tetszett. Nem volt túl elhamarkodott, nem volt túl nyálas sem, viszont izgalmas volt. Szerettem a Kat és Daemon közti szájkaratékat.

Meglepő módon Kat sem idegesített sokszor, párszor ő is megnevettetett. Többször állt ki magáért, mint számítottam. Tetszett, hogy nem esett mindig hanyatt Daemon-től és nem sírt folyton utána. És ha már Daemon… őt is sikerült megkedvelnem. Nem mondom, hogy nem érdemelt volna meg pár tökön rúgást, én biztos ütöttem volna párszor, de szórakoztató (és érthető) volt ez az on-off viselkedése.

A mellékszereplőkkel viszont nem tudok mit kezdeni. Engem Dee sem nagyon érdekelt, pedig kedves csaj, csak igazából nem látom sok értelmét a karakternek azon kívül, hogy egy híd a két fő karakter közt. A Luxen társaság többi tagja pedig szintén nem alkotott semmi maradandót. Átlag, klisés karakterek voltak számomra.

Jennifer stílusa könnyed, szórakoztató, így nem is tartott sokáig, hogy kiolvassam. 100% hogy folytatni fogom, bár egyelőre nem mondanám kedvencnek, de felkeltette az érdeklődésem.

>!
abstractelf
Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Ez most szerelem lett első olvasásra! Azt sem tudom, mit mondjak – általában a nagyon hype-olt könyvek csalódást okoznak, azonban az Obsidiannél egyáltalán nem így volt. Teljesen odáig vagyok tőle, s te jó ég, még jó, hogy pár nap múlva megjelenik a második rész, különben a falat kaparnám most kínomban.
Ráadásul a könyv végén volt két jelenet Daemon szemszögéből, amivel csak annyit ért el Jennifer L. Armentrout, hogy Daemon lett az egyik kedvenc könyves álompasim… ejj, ejjj!

5 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Ez egy nagyon jó young adult történet, főleg azoknak, akik bírják például a Smallville sorozatot. Itt ugyanis földönkívüli lényekről olvashatunk, akik itt találnak menedéket, és emberi alakban próbálnak beilleszkedni közénk. Főszereplőnk új városba költözik ahol megismerkedik a szomszéd ikerpárral, a fiú első perctől utálja és durván beszél hozzá, a lány viszont szívesen barátkozik vele. Később mindennek meg lesz a magyarázata, de Katy-t addig sem kell félteni. Végre nem egy bénuska lány, aki csetlik botlik a tökéletes pasi láttán. Erős, határozott karakter, aki jól odamondogat az arrogáns de rendkívül jóképű szomszéd srácnak. Persze lesz itt ellenség, harc, izgalom, de a legfőbb jellemző a könyvön végighúzódó „magasfeszültség”. Imádtam. Jövőre jön magyarul is a Könyvmolyképző Kiadótól. Daemon-invázió várható:)

5 hozzászólás
>!
Rileey
Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Új lány költözik a városba, a szomszédban lakó srác pedig szexi, ugyanakkor valamit rejteget – ez nem sok jóval kecsegtet, annyi ilyen könyvet olvas az ember. Ha a cselekményt veszem, igen, voltak bőven klisék, kellett bele gimis bál is, de nálam alapból bónusszal indult a földönkívüli téma (van, amit nem tudok nem szeretni), és az a helyzet, hogy a karakterek simán elviszik a hátukon az egészet. Ami a legfontosabb: végre egy normális főhősnő! Katy könyves blogger, és csupa olyan könyves dolog van benne, amit mi, molyok is nagyon szeretünk, és erről ki nem olvas szívesen? Kiáll magáért, nem dől be a szexi srácnak, nincs instant szerelem első látásra csak azért, mert a srác dögös! Sőt, végigvitatkozzák az egész könyvet, állandóan oltogatják egymást, és a kettejük között meghúzódó és szinte tapintható feszültség illetve a sziporkázó párbeszédek azok, amik hihetetlen szórakoztatóvá teszik ezt a könyvet. Ide a folytatást!

2 hozzászólás
>!
jolanka2
Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Engem ez a könyv nem vett teljesen le a lábamról, de ha 11-12 éves lennék, imádnám, és valószínűleg Daemon poszterekkel lenne tele a falam. Vannak nagyon aranyos részek, például az első csók jelenet nálam ütött, de sok a Twilight utóérzés, és a ruhavásárlás-zsongás is kicsit elcsépelt. A főhősnő nem elég karakteres – valószínűleg szándékos volt az írónő részéről azt érzékeltetni, hogy egy szürke egérke is érdekes lehet egy Daemon kaliberű férfi főszereplőnek – Kat inkább megfontolatlan és vakmerő, mint bátor. Daemon már izgalmasabb, szeretem a vívódó karaktereket, ez van :)

>!
becky_b
Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Kérném szépen a folytatást,MOST!
Nekem nagyon bejött. A szereplőket megszerettem, az alienek hátteréről olvastam volna még többet, de különösebben nem zavart. Imádtam Katy és Daemon szócsatáit, és köszönöm,köszönöm,köszönöm Armentrout,hogy normális a főszereplő! A vége tetszett a legjobban. Olyan,mint amilyeneket Laurell K. Hamilton, Keri Arthur, Karen Marie Moning ír…Befejezi,de mégsem. Nyitva hagy több szálat, de nem függővég. Ah, kell a folytatás! :D

>!
nat
Jennifer L. Armentrout: Obsidian

Nagyon jó kis könyv, azt hiszem nekem a maga kategóriájában eddig ez tetszett a legjobban :)
Az alienes dolog annyira nem győzött meg, a két főszereplő viszont nagyon. Jókat mosolyogtam a vitáikon, az ilyen „vitatkozós” könyvek egyébként is a gyengéim… :)
Alig várom, hogy olvassam a következő részt.


Népszerű idézetek

>!
Charming

Beautiful face. Beautiful body. Horrible attitude. It was the holy trinity of hot boys.

24. oldal

1 hozzászólás
>!
Greylupus

„Why are you such an ass?” The words came out before I could think twice.
„Everyone has to excel at something, right?”
„Well, you're doing a great job.”

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
>!
becky_b

“In your dreams, Kitten.” He smirked. “Oh wait, I’m already starring in those, aren’t I?”
I rolled my eyes. “Nightmares, Daemon. Nightmares.”

>!
Greylupus

„That's enough.” Daemon grabbed Ash's arm. „There's a McDonald's down the street. We'll get you a Happy Meal. Maybe that'll make you happier.”

1 hozzászólás
>!
abstractelf P

I thought people in small towns were supposed to be nice, not act like the son of Satan.

>!
Rileey

He laughed again but there was very little humor in his voice.
“No. We’re from far, far away.”
My stomach dropped to my toes, and my arms around my legs tightened.
“What do you mean by ‘far, far away’? Because I’m suddenly seeing
visions of the beginning of Star Wars."

Kapcsolódó szócikkek: Star Wars
>!
zsebibaba007

I hate you and your freaky alien powers.

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
>!
Rileey

You look like you got more of a bath than the car. I never thought washing a car would be so hard, but after watching you for the last fifteen minutes, I’m convinced it should be an Olympic sport.

>!
kellyolvas P

– I’ve always found that the most beautiful people, truly beautiful inside and out, are the ones who are quietly unaware of their effect. – His eyes searched mine intently, and for a moment we stood there toe to toe.
– The ones who throw their beauty around, waste what they have? Their beauty is only passing. It’s just a shell hiding nothing but shadows and emptiness.
I did the most inappropriate thing possible. I laughed.
– I’m sorry, but that was the most thoughtful thing I’ve ever heard you say.

66. oldal


A sorozat következő kötete

Lux sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet (angol)
Rick Riordan: The Battle of the Labyrinth
Sophie Jordan: Firelight
Orson Scott Card: The Lost Gate
Kerstin Gier: Ruby Red
Susan Ee: Angelfall
Becca Fitzpatrick: Hush, Hush
Rachel Vincent: Prey
Brigid Kemmerer: Storm
Richelle Mead: Vampire Academy