Obsession (Lux) 146 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Obsession Jennifer L. Armentrout: Obsession Jennifer L. Armentrout: Obsession

He’s arrogant, domineering, and… To. Die. For.
Hunter is a ruthless killer. And the Department of Defense has him firmly in their grasp, which usually doesn’t chafe too badly because he gets to kill bad guys. Most of the time he enjoys his job. That is, until he’s saddled with something he’s never had to do before: protect a human from his mortal enemy.
Serena Cross didn’t believe her best friend when she claimed to have seen the son of a powerful senator turn into something…unnatural. Who would? But then she witnesses her friend’s murder at the hands of what can only be an alien, thrusting her into a world that will kill to protect their secret.
Hunter stirs Serena’s temper and her lust despite their differences. Soon he’s doing the unthinkable—breaking the rules he’s lived by, going against the government to keep Serena safe. But are the aliens and the government the biggest threats to Serena’s life…or is it Hunter?

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Hodder & Stoughton, London, 2015
384 oldal · ISBN: 9781473615922
>!
Entangled, New York, 2013
328 oldal · ASIN: B00CQYAWAG
>!
Entangled, New York, 2013
370 oldal · ISBN: 9781622661602

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Daemon Black · Hunter · Serena Cross


Kedvencelte 29

Most olvassa 9

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Jennifer L. Armentrout: Obsession

Hunter már az Origin-ban felkeltette az érdeklődésem, később az Opposition-ban pedig csak fokozta azt, viszont itt… basszus!!! Egyszerűen ellenállhatatlan a srác. Dögös és megkapó, és az a parancsolgatása :D Imádtam. Jó volt általa kicsit mélyebben megismerni az Arumokat, és nem csak a gonoszságot látni bennük.
Serena egy igazi Armentrout kreálmány, nagyon bírtam a csajt. Helyén van az esze, nem rinyál, tényleg egy erős személyiség, és szerintem kellőképpen kezelte a helyzetet, amibe belecsöppent.
Ő és Hunter együt, hát, az biztos, hogy egy különleges robbanóelegyet alkotnak. Működik az a kémia, de rendesen :D
Luc megjelenésének külön örültem, egyszerűen imádom, amikor felbukkan. Ez a könyv tényleg egy kincs. Imádom, imádom, imádom ♥♥♥

Ittimi78>!
Jennifer L. Armentrout: Obsession

Őszinte legyek? Ez a könyv nem pengetett meg húrokat bennem.

– Fantasy-nak nagyon fantáziátlan (semmi sem történt az egész könyvben – a végső „nagy leszámolást” kivéve, ami pár oldal volt. Semmi rejtély vagy részletes világ, amiben elmerülhetnék).

– Romantikusnak gyenge, nem éreztem realitást abban, hogy a két főhősünk hogyan és miért is szeretett egymásba. Miért volt ez a nő más a pasinak, mint a többi? Azért mert butácska és naív, esetlen? Utána meg kijelenti, hogy milyen bátor, mert fejbe akarta vágni egy vázával? (A nő végig akkora ökörségeket csinált, szembe szállva minden emberi logikával, amiért a szőke nős viccek születni szoktak.) Áhhh… És ő miért is szeretett a pasiba??? Mert megszólalni is alig hagyta, úgy irányította és utasítgatta, mint egy kis pincsit? Vagy az izmaiba, gyönyörű kék szemébe? Mert hogy semmi olyan nem történt köztük, ami indokolttá, hihetővé tette volna számomra, hogy szerelmesek, az biztos. Már az eleve nem túl jó jel, hogy felmerült bennem ez a kérdés. Egy jól megírt romantikusnál eszembe se jut, hogy a szereplőim hogy juthattak arra következtetésre, hogy szerelmesek.

– Erotikusnak jó volt.

Összességében egy egyszer olvasós, nem túl idegesítő, öt lap szex, két oldal tépelődés, egy bekezdés cselekmény könyv. Könnyen felejthető, amit nem olvastam visszafojtott lélegzettel.

Valamiért nekem ezek a Luxenek és Arumok nem jönnek be. :/ Nem is próbálkozok velük többet.

15 hozzászólás
Sippancs P>!
Jennifer L. Armentrout: Obsession

Én és az arumok:
– Obszidián: Kik azok az arumok?
– Ónix: Ki nem állhatom az arumokat!
– Opál: Halál az arumokra!
– Origin: Létezik ilyen arum is?
– Opposition – Ellenállás: Kedvelem az arumokat!
– Obsession: Akarok egy arumot!

Az Ellenállás után félve vettem kezembe a könyvet, de ez annyira jó volt, hogy arra nincsenek szavak! Izgalmas, szenvedélyes, letehetetlen, igazi JLA-s!
Hunter karaktere… ó, anyám! Eddig, ha valaki megkérdezte tőlem, hogy mit szeretek a Luxen sorozatban, az első, amit rávágtam, az Daemon Black volt. Ezek után viszont kétszer is meg kell gondolnom, hogy mit válaszolok! Hunter ugyanis olyan szinten levett a lábamról, hogy miatta átállnék még a sötét oldalra is. Ez az arum dögös, nagy a szája, arrogáns és szeret parancsolgatni. De a fenébe is, egy igazi álompasi!
Hunter mellett Serena is nagyon kedvelhető volt. Nem egy gyenge virágszál, hanem egy talpraesett, határozott és bátor nő, aki éppúgy nem fél egy gyilkoló luxentől, mint egy feldühödött arumtól.
Luc számomra még mindig a „nem tudom eldönteni, hogy kedvelem-e” kategória, Lore és Sin viszont nagyon felkeltette az érdeklődésem, szívesen megismerném az ő történetüket is.
Összességében nagy kedvenc lett a könyv, úgyhogy nem is kérdéses az 5 csillag!

Tamlilla >!
Jennifer L. Armentrout: Obsession

Ez csúcs volt. Daemon elbújhat Hunter hátsó fele mögött!, és bármelyik Luxen könyvet lepipálja.
Már olvastam tavaly, és kedvenc is lett, de akkor még nem olvastam el az Opál – t a Luxen – ből, így nem állt össze a kép. Most jobban össze tudtam kapcsolni azoknál a bizonyos jeleneteknél a történetet és azért így jobb volt.
Mindenesetre sokat elmond, hogy csak ezt jelöltem kedvencnek, semmi többet!
Ajánlom mindenkinek, remek könyv!

4 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Jennifer L. Armentrout: Obsession

Ohhh, nagyon szuper volt! Ezt sem gondoltam volna, a végén megszerettem az arumokat is! Na jó, igazán csak egyet. :-P A másik két tesóról is szívesen olvasnék egy-egy történetet.
Újabb álompasit avattam Hunter személyében! ♥

2 hozzászólás
Petra_Nemes>!
Jennifer L. Armentrout: Obsession

Kíváncsi vagyok arra, hogy miért Daemon a legnépszerűbb szereplő ebben a könyvben, mikor csak egyszer bukkant fel.
Más részt – így utólag – már nem bánom, hogy csak Daemon szereplése miatt kezdtem bele, mert nélküle is nagyon élvezhető, magát olvastató, lendületes történet volt. Sajnáltam, hogy csak egy luxen-sorozat van, de ennek a regénynek az olvasása közben felötlött bennem, hogy milyen jó lenne egy arum-sorozat is. Most már nem tudom eldönteni, hogy a luxenek, vagy az arumok oldalán állok-e, mert már nem fekete és fehér a harcuk egymással.
Nagyon szeretem a fantasy könyveket, és egy kicsit bánkódtam is amiatt, hogy itt inkább Hunter és Serena közötti kapcsolaton, és az erotikán volt a hangsúly.
Hunter azért volt annyira különleges a sok eszméletlen férfi karakter között, mert vele lenni, olyan mintha a szakadék szélén egyensúlyozgatnánk. Egyik pillanatról a másikra eluralkodhat rajta az arum része, és ha nem tudja irányítás alatt tartani, megölhet. Na persze Serena nem öngyilkos hajlamú, hogy emiatt akarna vele lenni, inkább a köztük lévő kémia miatt, ami felülírta a józan érveket, és túlélési ösztönét.
Nem mintha Serena-t félteni kellene a nagy gonosz sötétségtől. Neki is megvan a maga csípőssége, ellenkező-, és visszavágó-képessége, amitől meg ő különbözik Hunter eddigi nőitől.
spoiler

3 hozzászólás
ZitussKa>!
Jennifer L. Armentrout: Obsession

Ó te jó ég. Ez eszméletlen jó volt!!:D Az az igazság hogy amikor Serena és Hunter feltűntek mellékszereplőként az Origin-ben, nos annyira lefoglalt Daemon és a körülötte történő dolgok, hogy még csak fel sem merült bennem hogy mik történhetnek a háttérbe:D Nem is sejtettem hogy azalatt az idő alatt míg Daemon megpróbálja kiszabadítani Katyt, Hunterék is ilyen kalandokat élnek meg. Az biztos hogy ez sokkal szenvedélyesebb, érzékibb, és erotikusabb volt mint a Luxen sorozat bármelyike:D És én nagyon de nagyon imádtam♥ Serena okos, kedves, megértő, és szerintem bátor karakter volt:) Hunter pedig veszélyes, arrogáns, egoista, szarkasztikus, vicces és ő a „sötétség” pedig valami elképesztő milyen védelmező, birtokló, gondoskodó és aranyos. Szóval igen, sajnálom Daemon, elképzelhető hogy megszerettem az ellenséget, egy Arumot *-*♥ Nagyon izgalmas, és tüzes volt minden jelenet. Meg kell szereznem könyvbe is *-*♥ Ajánlom másoknak is:-)

Zeraphic>!
Jennifer L. Armentrout: Obsession

Minden kívánságom így váljon valóra.
Annyira szerettem volna olvasni Hunter-ről, akit a Lux sorozatban megismertem.
És akkor ráleltem erre a kis gyöngyszemre :-)

Pontosan ezt vártam ettől az arrogáns, beképzelt Arum-tól…olyan lehengerlő volt, mint egy Maus tank! Olyan régen olvastam már ilyen izgalmas, fordulatos és perzselő könyvet.
Minden volt benne, amit szeretek egy fantasy-ban, és nem is igazán tudtam letenni.

Serena szimpatikus volt, és egyre jobban kedveltem, ahogy haladtam a fejezetekkel.
Érdekes, de mikor a legelső Lux könyvet vettem a kezembe, annyira gyűlöltem az Arum-okat, de aztán az utolsó regényben másképp néztem rájuk.
Ezután a történet után meg egyenesen imádom őket, annyira szívesen olvasnék még róluk.

Hunter hozta a formáját. Még veszélyesebb, mint Daemon, pedig őt sem kell lebecsülni, ha Katy-ról van szó. Jaj, ezek az idegen csodabogarak!
Imádnivalóak ❤ ❤ ❤

Lunèa_Charlotté>!
Jennifer L. Armentrout: Obsession

Egy újabb gyöngyszem az Írónő műveiből! Az Arumokat most egy kicsit megszerettem. :)
Igazán tetszett, hogy az Arumokat nem dicsérte és nem is tagadta, hogy gonoszak. Neeem! Még úgy is viselkedtek, mint a kisördögök, mégis úgy meg lehetett kedvelni Huntert. A Luxeneket most egy másik fényben láttuk… Fura volt. Mert elgondolkodom, hogy akkor most kik a jó fiúk?
És olyan események is bele voltak foglalva amik a 4. részben történnek…. Ha olvasni akarod, ajánlatosabb a 4. rész után, mert úgy sokkal érthetőbb. :)
A történet kiköpött JLA stílusú volt, talán azért is adtam neki ennyi csillagot. Külön örülök, hogy váltott szemszögből volt, Huntert imádtam! *-*

Toffy_Sentellion>!
Jennifer L. Armentrout: Obsession

Nem csalódtam ebben a könyvben sem. :) Noha Armentrout azt írta semmi köze nem lesz a Lux sorozathoz, de ez nem igaz. Ennek igazán akkor van, nem is kicsi jelentősége, ha Opal után olvasod.
Serena barátnője elmeséli két földönkívüli tesó vitájának fültanúja és egy bizonyos kódszavat használtak. Aznap meg is ölik, kis híján Serenát is. Megjelenik a DoD, ám amit tud fontos lehet számukra, ezért Huntert, az Arum férfit küldik utána védelmezni. Helyesebben később nem azért kell, hogy védelmezze…
Igazából ebben kezdjük sejteni MI az „Origin”. Luxenek nem mind igazán jók és az Arum pedig nem mindig annyira gonosz mint ahogy gondoljuk…

Karakterek… Kedveltem őket. Elején Serena nagyon sírós karakter még, de szerintem normális, ha valaki szeme láttára ölik meg barátnőjét, őt is meg akarják ölni földönkívüliek valamint egy amúgy néha „éhes” pasira bízzák… :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Lunèa_Charlotté>!

Humans usually only displayed one color at a time. Luxen were like fucking happy, happy rainbows.

Toffy_Sentellion>!

“Get off me now!”
“Or what?” He tilted his head down so that his mouth was inches from mine. “You going to pick up a picture frame next and wing it at my head?”
“Maybe,” I snapped back.

Tufuka>!

“Do you sleep? I’ve never seen you sleep.”
“Yes. Sleeping is my third favorite thing.”
“What are the first two?”
Opening the door, he cast a look over his shoulder. “My second favorite thing to do is eat and I think you can guess what my first favorite thing is.”

Kapcsolódó szócikkek: Hunter · Serena Cross
Toffy_Sentellion>!

Hunter’s grin tipped higher. “You have a feisty little attitude, don’t you?”
“You’re about to get a feisty little foot up your ass,” I spat back.
Tipping his head back, Hunter did the most mysterious thing. He laughed. At me.

Lunèa_Charlotté>!

Shit. Next I’ll hold her hand and start talking about butterflies and rainbows. Fuck me.

Toffy_Sentellion>!

Then in one fluid, unbelievably quick motion, he rolled off and stood. Jesus, the guy was part alien, part human, and part ninja.

Toffy_Sentellion>!

“And how old are you? Nineteen?”
Offended, I leaned back on the stool. “I’m twentythree, but I’ll try to take that as a compliment.”
“Hmm…” He put the glasses back and picked up two wine flutes.
My eyes narrowed. “You know how old I am.”
“Yes.” Hunter swiped a wine bottle out of its rack.
Staring at the back of his broad shoulders, I pictured a spider monkey landing on him and biting his neck, total vampire style. Actually, maybe zombie style. That would do more damage.

Lunèa_Charlotté>!

At least I knew now that the male species were asses no matter what planet they hailed from.

Tufuka>!

“I will destroy you and then I’ll—”
“Blah, blah bullshit,” I cut in, smirking. “I’ve heard it all before and the end is always the same. You talk. We fight. I feed. You die. The end.”

Kapcsolódó szócikkek: Hunter

Hasonló könyvek címkék alapján

Cora Reilly: Twisted Pride
Vi Keeland: Egomaniac
Teagan Hunter: Can't Text This
L. J. Shen: Pretty Reckless
B. N. Toler: Where One Goes
Vi Keeland: Bossman
L. J. Shen: The Monster
Jessica Sorensen: The Destiny of Violet & Luke
Marni Mann: The Intern
Vi Keeland: The Naked Truth