Míg ​a halál… 733 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Tíz év telt el az óta, hogy Sasha Keaton elhagyta nyugat-virginiai otthonát, miután kiszabadult a Vőlegény néven ismert kegyetlen sorozatgyilkos karmaiból.

Amikor Sasha tíz év után végül hazatér, hogy segítsen a családi fogadó körül, úgy tűnik, élete kirakósának darabjai végre a helyükre kerülnek. Amikor aztán a lányt ismét veszély fenyegeti, Cole Landis FBI ügynök is újra felbukkan, és fogadalmat tesz, hogy helyrehozza tíz évvel korábbi hibáját, és ezúttal megvédi őt.

Aztán eltűnik egy nő. Majd még egy, és a Vőlegény borzalmainak egyetlen túlélője egyre nyugtalanítóbb üzeneteket kap. Cole soha sem volt képes megbocsájtani magának, hogy nem tudta megvédeni Sashát, és mindenre kész, hogy most megtegye. Mert a lány szórakoztató szexissége alatt, amibe tíz éve beleszeretett, acélkemény erő lakozik, és emiatt csak még jobban szereti.

Valaki azonban figyel. Vár. Így Sasha első hibája könnyen az utolsó is lehet.

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577263 · Fordította: Kádár Pál
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577263 · Fordította: Kádár Pál
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635612796 · Fordította: Kádár Pál

2 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Cole Landis · Miranda · Sasha Keaton · Anne Keeton · Jason King


Kedvencelte 53

Most olvassa 22

Várólistára tette 330

Kívánságlistára tette 318

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson >!
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Elég vegyes érzéseim vannak Jennifer könyveivel kapcsolatban: vagy nagyon tetszik az adott könyv, vagy kevésbé. Itt is inkább az utóbbi felé hajlok, viszont a sok negatív kritika után nem volt olyan rossz, mint vártam.
Bevallom, nekem a thriller része tetszett, annak ellenére, hogy a már unalomig ismételt fordulatokkal dolgozott, így előre ki lehetett találni, mi fog történni. Szerintem megvolt benne a kellő mennyiségű feszültség, amely egy thrillertől elvárható.
Amivel viszont nem annyira sikerült kibékülnöm, az a szerelmi szál. Egyrészt fölöslegesnek éreztem, mert mindig elterelte a figyelmet a nyomozásról és a fenyegetésekről, másrészt kidolgozatlan volt és felszínes. Ha már az írónő mindenképp ragaszkodni akart ahhoz, hogy romantikus vonal is legyen a sztoriban, jobban felépíthette volna a szereplők kapcsolatát. Úgy, hogy a szereplők tíz éve nem találkoztak,spoiler nekem elsietett volt. A karakterfelépítéssel is voltak kisebb gondjaim, ugyanis Sashát sem ismertük meg igazán, nemhogy a többi mellékszereplőt.
Összességében viszont ahhoz képest, hogy ez az írónő első thrillerje, nem volt rossz.

1 hozzászólás
Smurfettereads>!
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Hmm… kicsit csalódott vagyok, mert több izgalomra számítottam, ha már egyszer sorozatgyilkosról van szó, de jóformán inkább csak nyáladzást kaptam. XD Még jó, hogy nem folyt ki a könyvből, mert Cole hiába volt szexi férfi isten, egy hős megmentő, legalábbis próbált az lenni, de néha jót röhögtem szegényen, ahogy ontotta magából a csöpögését Sasha felé. XD spoiler Sasha erős volt, és persze bátor is, de Cole-nál nem látott tovább, pedig eleinte tartózkodó volt vele kapcsolatban. :-D Az anyját nagyon bírtam, jó fej volt, és egyébként Sashát is kedvelem, meg Cole-t is. Mindketten nagyon jók, és a sztori felépítése is eléggé jó, leszámítva pár hibát. XD Izgi is volt, bár nem eléggé, vártam mikor lép színre végre igazán a „Vőlegény”, de arra hiába vártam. Pedig ott ügyködött a háttérben, de többet vártam volna, valami véresebb dolgot. De ettől még ugyanúgy szeretem az írónő munkásságát, ő számomra abszolút kedvenc, csak most ez a könyve kicsit vegyes érzéseket kelt bennem. A borítóját pedig imádom, mert annyira szép. :-)

3 hozzászólás
Naiva P>!
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Jennifer paranormális-romantikus könyveiért odáig vagyok, de valójában bármit is írjon, érdekel és kíváncsi vagyok rá. Ahogy erre a könyvére is kíváncsi voltam. Még akkor is, ha a nem éppen biztató vélemények és kritikák kikezdték a kezdeti lelkesedésemet.
Valamiért úgy gondolom, hogy ezt a történetet még akkor írhatta Jennifer, amikor még nem futott be. Majd egyszer csak gondolt egyet, elővette a fiók mélyéről és át sem dolgozva, megjelentette. Egyrészt megértem, miért áll olyan alacsony százalékon, másrészt az írónőtől elvárhatóan nem volt unalmas olvasmány, de még csak üres járat sem. Hamar, gyorsan olvasható könyv. Csak sajnos, hamar rájöttem, ki lehet a gyilkos. off

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni nekem ez a kötet, de kedvenc lett. Izgalmas, eseménydús, képes volt elvarázsolni. Cole karakterét is nagyon jól eltalálta az írónő, gondos, szeretnivaló. spoiler
Sasha karaktere is elég magabiztos, erős női karakterre sikeredett, aki nem hagyja, hogy a múlt megtörje és maga alá temesse. Az anyukáját is nagyon bírtam, meg Mirandát is, kár, hogy ők kevesebbet szerepeltek a kötetben, mert szívesen olvastam volna még további plusz jeleneteket is róluk.
Armentrout ezúttal teljesen lenyűgözött engem, ez a könyv bámulatosra sikeredett, le is daráltam egy nap alatt a kötetet, kár, hogy nem sorozat, mert szívesen olvastam volna még tovább. Remélem, hogy lesznek még újabb thrillerei is az írónőnek.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Már másodszorra járok úgy, hogy egy másik zsánerben kiválóan alkotó szerzőtől olvasok thrillert, és nem igazán tetszik. ( A másik Tasmina Perry volt) A szerző próbált egy kis garwoodos fbiájos romantikát belevinni, de nem igazán jött át. A szereplők kissé kidolgozatlanok voltak, a gyilkos meg kapkodós. Sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni a sztoriból, de mintha inkább Cole és Sasha románca hangsúlyosabb lett volna, mint maga a sorozstgyilkos.

2 hozzászólás
Amál P>!
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Nem olvastam még az írónőtől és lehet, hogy ezért, de így nem volt akkora csalódás ez a könyv. Igaz, hogy szerintem semmi köze a pszicho-thrillerhez, mert jó akarattal mondanám kriminek, egy romantikus kriminek. De abból se a legjobbnak. Engem borzasztóan idegesített Cole bárgyúsága, ahogy körül rajongta Sasha-t. Én megértem, hogy lelkiismeretfurdalása volt a régi dolgok miatt, meg azt is, hogy még mindig szerelmes a lányba, de egy férfi legyen FÉRFI, ne egy bájgúnár. Sasha se lett a kedvencem, mert ő meg az állandó ismételgetéseivel ment az agyamra. És ha engem üldöz egy sorozatgyilkos, akkor nem bújok mindjárt ágyba a régi-új pasimmal. Nekem ez a történet túlerőltetett volt, ennek ellenére nem vette el a kedvemet, hogy olvassak még az írónőtől.

Réka0128 P>!
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Az idei év legnagyobb csalódása…

Nagyon vártam ennek a könyvnek a megjelenését, mert imádom az írónő könyveit, plusz a borítóba is első látásra beleszerettem. Az elején azt hittem új kedvencet fogok avatni, aztán sajnos nagyon nem azt kaptam, mint amit vártam… Szerintem hiba volt ezt a könyvet a kristály pöttyös kategóriába tennie a kiadónak, mert thrillerre számítottam, de nem az. Adott egy második esély sztori, amihez kapunk egy múltbéli traumát és egy sorozatgyilkost. Olvastam már jó pár thrillert és azért, mert ebben szerepel egy sorozatgyilkos és eltűnik pár ember, attól ez még nem lesz az sajnos…
Őszintén szólva a karakterekkel sem voltam teljes mértékben kibékülve, mert Sasha-t legalább úgy-ahogy megismertük, de Cole-ról nem sok mindent tudtunk meg, azon kívül, hogy jól néz ki.
Nagyon sajnálom, hogy ennyire nem feküdt ez a történet, mert eddig minden tetszett, amit olvastam az írónőtől… :(

20 hozzászólás
cicus61 P>!
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Sajnálom, de engem nem vett meg a történet. Olyan volt, mint több más hasonló könyv. Sablon, sablon hátán. Látszik, hogy ez az első ilyen próbálkozása az írónőnek. A karakterek nem igazán kidolgozottak, alig-alig tudunk meg valamit a két főszereplőről. Voltak izgalmas részek is, de a romantikus szál erőteljesebb volt szerintem. Tetszik, mikor egy férfi szereplő erős, jól néz ki, ő a megmentő, de Cole erősen bugyutára sikerült szerintem, ahogy Sasha körül ugrabugrált. Az írónő többi könyve nem igazán érdekel, úgyhogy itt befejeztem vele a kapcsolatot.

adelreads>!
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Undorító. Mocskos. Rémisztő. Zseniális.

„ – Maga szerint ez is lehetséges, Conrad nyomozó?
– Bármi lehetséges.”

JLA neve nálam garancia egy jó romantikus szállal megfűszerezett fantasy-ra, csavaros romantikus történetre, mégis megdöbbentem mikor megtudtam, hogy a Till death egy thriller. Ugyanakkor örömmel vetettem rá magam a könyvre, mert újabb kedvenc íróm próbálta ki magát ezen a vonalon. Na meg persze a borító és az élfestés is nagyon vonzott. :D És milyen jól tette, hogy így döntött! *-* Ez a könyve is teljesen ledöntött a lábamról, akárcsak a szinte véget nem érő sorozatai. Sokkal több ilyen, egykötetes történetet is alkothatna.

Hű, nagyon-nagyon nehéz óriási spoilerek nélkül bármit is mondani a könyvről – így, aki nem szeretne spoilerekbe futni inkább görgessen tovább – , de nem egyszer megborzongtam. Sőt, sokszor egy hirtelen hang, reccsenés is a frászt hozta rám, de szerintem ez így is lesz egy-lét napig. :'D Olyan témát választott az írónő, ami sajnos könnyen megtörténhetne a nők nagy részével, és irtózatosan kegyetlen.

„Kétfajta halál van. Az igazi halál, amikor, akárcsak ennek a szerencsétlen nőnek az esetében, a test és a lélek is megszűnik létezni. A másik halál az, amikor a lelket kitépik a testből, amely így, üres porhüvelyként él tovább.”

Nagyon nem irigylem Sasha-t. Na, jó, Cole miatt egy picit. :D Olyan kínokat élt át – sokakkal együtt – amit soha senkinek nem szabadna megtapasztalnia. Nem tudom a legtöbb lépése elképesztően bátor, vagy inkább őrülten naiv volt, ezt mindenkire rábízom, hogy döntse el. spoiler De kétség kívül ott van benne az akarat és az életösztön.

„Ha jobban belegondolok, sosem múlt el ez az érzés, ami őrültség, hiszen tíz év telt el közben. Ugyanakkor hiszem, hogy ha az embernek igazán fontos valaki, akkor történjék bármi is, sosem felejti el.”

Tetszett, hogy Cole spoiler nem tágított Sasha mellől. Viszont egy picit őt is naivnak gondolom, főleg az utolsó húzása miatt. spoiler

„ – Mindig csak annyit látni az emberekből, amennyit ők meg akarnak mutatni.”

Örültem, hogy egy romantikus szál is volt a történetben, de mégis a Vőlegényen és az eseményeken volt a hangsúly.
A csavar olyan gyorsan és váratlanul jött azok után, hogy eddig csak hébe-hóba lehetett valamit tudni… spoiler
off

Amellett viszont sajnos nem tudok elmenni szó nélkül, – bármennyire is tetszett a könyv – hogy elég sok helyesírási, nyelvtani hibát találtam benne. off

3 hozzászólás
Hddorka>!
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

Az, hogy ennyire megosztó az olvasok körében ez a könyv nem feltétlenül a tartalma miatt lehet. Inkább a felcimkézése lehet az oka. Úgy gondolom, hogy ez nem egy pszicho-thriller, mint az sokatok meg is jegyezte. Igazat adok. Hiszen ezt vártátok, érthető a csalódottság. Ez inkább egy második esélyről szóló romantikus történet némi krimi-thriller jegyekkel. És mivel nem vártam egész könyvön át tartó borzongásra nem is okozott számomra akkora csalódást ez a könyv.
Maga a történet tetszett. Nem untatott, élveztem olvasni. Jó az eleje kicsit nehezen indult, de utána szerencsére beindult, és pörögtek az oldalak. Igazán izgalmas történet. Nagyon tetszett!
És hogy számomra miért nem lett 5 csillagos könyv? Van 1-2 oka.
1. A szereplőket annyira nem sikerült megkedvelnem. Egyszerűen senki nem volt rám olyan hatással, még a főszereplők sem, hogy szimpatikus legyen vagy esetleg megutáljam. Cole és Sasha kapcsolatában sem éreztem azt a mélységet amit vártam. Olyan természetes volt, hogy ők ketten összetartoznak.
2. Lehet hogy túlzás ezt mondanom, de ennek a könyvnek annyira jót tett volna, ha múlt és jelen eseményeit párhuzamosan olvashatnánk úgy mint a Elizabeth Haynes: Lélek legsötétjében. Mert itt csak ízelítőt kapunk a 10 évvel ezelőtti eseményekből. Szerett volna még többet megtudni.
3. Szerintem a vége nem lett olyan, mint amire számítottam. Jó lehet, hogy több Chris Carter könyvet kellene olvasnom, de én nem jöttem rá a gyilkos kilétére :)))
Összességében ajánlom mindenkinek, mert ez a könyv egy esélyt megérdemel, de tarsd szem előtt, hogy inkább romantikus, mint krimi!


Népszerű idézetek

a_bookworm_named_honey>!

[…]
– Mit csinálsz? – kérdeztem olyan feszült hangon, ami még nekem is feltűnt.
– Épp indulok az iskolából, és azon gondolkodok, hogy az edzőterembe menjek, vagy a Burger Kingbe – válaszolta, és elmosolyodtam. […]

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miranda · Sasha Keaton
a_bookworm_named_honey>!

– Mekkora marha vagyok! – mondtam a plafonnak.
A plafon azonban nem felelt.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sasha Keaton
fannislibrary P>!

Ugyanakkor hiszem, hogy ha az embernek igazán fontos valaki, akkor történjék bármi is, sosem felejti el.

a_bookworm_named_honey>!

[…]
– Naná, hogy nem. – Csípőre tette a kezét. – A barátok nem hagyják cserben egymást, főleg nem egy ilyen elcseszetten traumatikus pokoljárás után, amin te mentél keresztül. Azok az állítólagos barátok pedig, akik lemondtak rólad, hát bekaphatják. Tudhatták volna, hogy milyen nehéz helyzetben vagy, és ott kellett volna lenniük melletted. Azt kellett volna tenniük, amit nekem. Adni neked pár hónapot, aztán feltenni a seggüket egy gépre, és utánad menni, akárhol is legyél.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miranda
a_bookworm_named_honey>!

– Alaposan megváltozott ez a hely. – Visszanézett rám. – Azóta nem is jártam itt, hogy…hogy elmentél.
– Én sem.
Jó nagyot káromkodtam magamban. Még jó, hogy nem voltál itt, te hülye. […]

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole Landis · Sasha Keaton
Könyvmolyképző KU>!

Egyikünk sem mozdult.
Tíz év óta először voltunk együtt és kettesben, és csak bámultuk egymást. Amikor utoljára láttam, megcsókolt. Kicsimnek hívott, és azt mondta, várni fog. Sosem hívtam fel. Sosem értem haza, hogy felhívhassam.
Cole szólalt meg először.
– Derek mondta, hogy hazajöttél.
Derek? Egy pillanatig nem tudtam, kiről beszél.
– A rendőr, aki reggel idejött?
– Ja. – Úgy nézett rám, mint aki nem számított rá, hogy valaha is viszontlát. Mint aki reménykedett volna ugyan benne, de nem igazán hitt volna benne.

Harriet P>!

– Én azt vallom, hogy minden, ami egy fabatkát is ér az életben, minden, ami egy kis örömöt és boldogságot nyújt, az szükségszerűen mindig bonyolult – magyarázta. – Ha valami könnyű, akkor az valószínűleg annyit is ér.

173. oldal

Harriet P>!

– Mindig csak annyit látni az emberekből, amennyit ők meg akarnak mutatni.

321. oldal

Könyvmolyképző KU>!

A sarokban kuporgó nyomorult árnyék felnyögött. A nő magához tért. Végre. A férfi közel sem szórakozott olyan jól, amikor a legjobb részeknél nincsenek maguknál. A tervezés türelmet igényel, márpedig a türelem igazi erény, amit hosszú évek várakozásával lehet elsajátítani.
Véres, mocskos kötél zárta körül a bokákat és a csuklókat. Amikor a nő lassan felemelte a fejét, és a pillái szétváltak, végtelen rettegésének feneketlen kútjából riadt sikoly szakadt fel. Már tudta. Ó, igen, már tudta, hogy innen nem kerül ki élve.

Könyvmolyképző KU>!

Újra megpróbálom, és azonnal kalapálni kezd a szívem, mert rájövök, hogy valami visszatart. Valami a matrachoz szorít. Ekkor döbbenek rá. Már emlékszem. A kocsimhoz sétálok… Meglátom a furgont… Hallom kinyílni az ajtaját…
Szétrobban bennem a pánik, végig dübörög a mellkasomon és lekúszik a torkomon. Megfeszítem a köteleimet. Fémes zörgést hallok – az ágykeret. Fájdalom hasít a csuklómba és a bokámba, de nem törődök vele. Ki kell szabadulnom, és ki kell jutnom…


Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Guillaume Musso: Az éjszaka és a lányka
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Diana Hunt: Őrület határán
Karen Rose: Sikíts értem
Nora Roberts: Fekete-hegység
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Broken Dolls – Tönkretett babácskák
Guillaume Musso: Az angyal hív
Lakatos Levente: Bomlás
Ludányi Bettina: Kisujjeskü