Every ​Last Breath – Utolsó lélegzetig (Komor elemek 3.) 263 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Van ​olyan szerelem, ami az utolsó lélegzetvételig tart.

Minden döntés következményekkel jár – a tizenhét éves Laylának azonban a szokásosnál nehezebb döntéseket kell meghoznia. Fény vagy sötétség. Roth, az átkozottul szexi démonherceg, vagy Zayne, a gyönyörű és gondoskodó őrző, akiről Layla azt gondolta, sosem lehet az övé…

A lánynak ráadásul azt is el kell döntenie, hogy önmaga melyik oldalában bízhat. Emellett egy új problémával is szembe kell néznie: egy lilin – a létező démonok leghalálosabbika – szabadon garázdálkodik, és az a célja, hogy mindent és mindenkit elpusztítson maga körül, beleértve Layla legjobb barátját is. Hogy megvédje Samet egy olyan végzettől, ami sokkal-sokkal rosszabb a halálnál, Laylának alkut kell kötnie az ellenséggel, és meg kell mentenie a várost és a faját a pusztulástól.

Két világ és két fiú között őrlődve Layla semmiben sem biztos, legkevésbé a túlélésben, és a helyzet tovább fokozódik, amikor egy múltbeli alku újra felszínre… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635616176 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
424 oldal · ISBN: 9789635616183 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
424 oldal · ISBN: 9789635616190 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Roth (Astaroth) · Layla Shaw · Cayman


Kedvencelte 46

Most olvassa 16

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 158

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Ez nem esett jól. Bár nagyon hosszú ideig vártam a befejezést, mégsem tudtam egy lélegzettel elolvasni. Kétszer futottam neki, és így is lassan haladtam. Nehéz megfogalmaznom, de olvasás közben valahogy érdektelenné vált a történet. A szereplők nem változnak, ugyanazokat a köröket futják. A konfliktus teljesen szükségtelen, a megoldásának pedig nincs értelme. Teljesen logikátlan számomra. Mint ahogy a mellékszálak is. Rettenetesen sajnálom, mert eddig a részig kedvenc volt a sorozat, vágytam is rá, hogy ne csak a könyvtárban legyen meg, de most teljesen lemondtam róla. A szóhasználat pedig…. az „okézsoké”, „öribari” szavakat a kilencvenes évek végén használták a kamaszok, (ma már egyáltalán nem), a „szent repceolaj” és a „szent szalámis szendvics” szókapcsolatokat pedig sosem. Ez inkább kínos volt mint vicces.

2 hozzászólás
Naiva P>!
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Ez a része a sorozatnak még angol nyelven is kimaradt az életemből, de most magyarán bepótoltam. Nagy vonalakban sejtettem, mire számíthatok.
Szerintem remek záró része volt ez a sorozatnak, de mint a legtöbb befejező kötet esetében, most is több epilógusra, boldog, romantikus jelenetet vártam, mert azokból soha nem elég. Pedig JLA-ról van szó, akinek nem szokása ezekkel fukarkodni. Tehát epikus befejező rész volt.
Személy szerint az első pillanattól kezdve Roth fan voltam. Az egyik, ha nem a legjobb férfi karaktere az írónőnek. spoiler
Olyan, mint Daemon, csak ő szó szerint sokkal démonibb.

4 hozzászólás
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Imádtam ezt a regényt, számomra öt csillagos élmény volt. Ha akarnék, kereshetnék hibákat, de nem teszem, mert magával ragadott a történet, a karakterek, az izgalmak, a romantika és Armentrout sodró lendületű írásmódja. Úgy érzem nagyon kompakt regényt kaptam, ami tökéletesen lezárja ezt a baromi jó trilógiát.

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2021/06/konyvkritika-jennifer-l…

bodor_regina>!
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Hatalmas meglepetés ez a befejező rész számomra. Nagyon magával ragadott, letehetetlen volt. Izgalmas csaták, fordulatok. Nagy karakterfejlődések.
A romantika pedig. Végre köszönöm hogy őt választottad :D olyan jó volt na.
Nem igazán találom a szavakat. Olyan egyben volt az egész. Tökéletes befejező rész :)

2 hozzászólás
szilvamag P>!
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Amilyen rosszul indult a kapcsolatom ezzel a sorozattal olyan jól végződött. Azt nem mondom, hogy miután elolvastam az utolsó oldalt átfutott rajtam az a bizonyos „hűha, ez aztán tényleg baromi jó volt” érzés, de nincs okom panaszra, mert azon kívül, hogy nagyon jól szórakoztam, végre minden kérdésemre választ kaptam, a sztori izgalmas volt és a harci jelenetek is kellően látványosak lettek. És bár igaz, hogy az én ízlésemnek a romantika kissé nyálasra és sziruposra sikerült, de ennyi dráma és szenvedés után úgy gondolom, hogy ez is simán belefér. Szóval egy szó, mint száz, ezt a kötetet is nagyon élvezetesnek találtam, örülök, hogy nem adtam fel az első rész után és folytattam tovább a sorozatot – tényleg kár lett volna kihagyni.
Bővebben: https://szilvikonyvespolca.blogspot.com/2021/07/jennife…

deen>!
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Csalódást keltett a befejező kötet. Igazából, amilyen nagyon vártam az előző rész függő vége után, hogy hogyan tovább, annyira szenvedtem ezzel a résszel. Tulajdonképpen nem történt semmi a könyvben, csak ugyanazokat a beszélgetéseket folytatták le a szereplők. Roth és Layla folyton egymással voltak elfoglalva, Laylának csak nagy ritkán jutott eszébe, hogy talán tenni is kéne valamit. Legalább nem kaptam még egy szerelmi háromszöget is, mert az már tényleg nem hiányzott volna. A famulusok sokat szerepeltek, ennek örültem, és jó volt az alvilági rész is, de összességében elég összecsapottra és értelmetlenre sikerült a befejezés.

Annie1416 P>!
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Nagyon vàrtam màr az utolsó részt, mert imàdom ezt a sorozatot, de nem vagyok teljesen elégedett.
Valami hiányzott nekem belőle, valami nagyobb durranàsra számítottam. Néhol unalmasnak éreztem, de szerencsére Roth, mint mindig, feldobta az olvasàsélményt. :) Nagyon örültem, hogy Layla jól vàlasztott, bàr szerintem ez nem volt kérdés, hogy ki lesz a befutó. :)
Összességében tetszett, szerintem még újra fogom olvasni. :)

1 hozzászólás
turanett P>!
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Ez nehéz szülés volt. Többször ugrottam neki, de nagyon gyorsan rájöttem, hogy ez nem köt le. Pedig az első két rész baromi jó volt. Ez inkább a nagy semmiről szólt. Inkább csak a nagy egymásra találás, és tini románc, sok ágyba ugrálással. A történet maga nem haladt, a karakterekről sok fejlődés nem mondható el. Ez egész konfliktus egy vicc, a megoldásról nem is beszélve. A másik ami kiakasztott, azok a szlengek. Nem tudom, hogy ez csak a fordításnak köszönhetően ilyen pocsék, vagy ez eredeti is ilyen: „szent repceolaj és a szent szalámis szendvics”. Ez mi?? Viccesnek nem igazán mondhatnám. Ezek idegesítettek. A mellékszálak meg csak úgy elhervadtak. Kíváncsi lettem volna Bambira, Robinra, és persze Zynere. Igazából kár, hogy a második kötetben nem lett lezárás, mert így az egész el lett rontva. :(

11 hozzászólás
Trice29 P>!
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Méltó befejezése egy jó sorozatnak. Számomra egy kicsit kevesebbet nyújtott, mint a második rész. Érzelmekben és történésben volt itt minden, de talán túl sok is.
Roth és Layla hozta a formáját, de a többiek most nem nyújtottak maradandót.

Aninaa P>!
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig

Vártam pár napot az értékeléssel, hátha megjön az ihlet és végre tudok valamit írni. Nem jött :D Azt tudom, hogy nagyon vártam ezt a könyvet és nagyon szerettem is, de valamiért úgy érzem nem sok újdonságot tudnék írni, amit az előző részek kapcsán nem írtam le. Nagyon örültem, hogy az a nyomorult szerelmi háromszög már viszonylag a könyv elején lezárult. Halleluja, Layla végre felnőttként viselkedett! Ennek amúgy sem láttam semmi értelmét, tekintve, hogy teljesen egyértelmű volt a kimenetel. Bár így legalább a második résznek is lett tartalma, ugyanis az semmi másról nem szólt.
Ebben a részben már sokkal súlyosabb dolgok forogtak kockán, mint az, hogy szerencsétlen Laylacska nem tud választani két pasi közül. Sok izgalom volt és váratlan csavar, sok kérdésre kaptam választ, mégis maradt egy kis hiányérzetem, mert végül hamar és “könnyen” megoldódott a probléma.
Roth, továbbra is imádtam!
Zayne, továbbra is utáltam!


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Caymannek fülig ért a szája, miközben lehuppant a bárszékről.
– Hagyjuk a játszadozást, drága kis plüssnyuszikám! Zayne szerelmes beléd. Roth is szerelmes beléd.
Nagyot sóhajtottam, de félúton elakadt a lélegzetem.
– Bármit megtennének a kedvedért: érted élnek és lélegeznek, akár meg is halnának miattad. De nem kaphatod meg mindkettőjüket, Layla.
A combomra ejtettem a kezemet, és azt suttogtam:
– Ezt én is tudom.
– Ahogy azt is, hogy melyikük a jó választás – folytatta Cayman, és elszántan bámult rám. – Tudod, ez olyan örök szerelem izé. Szóval miért húzod az időt?

Könyvmolyképző KU>!

Bizseregtek az ujjaim, annyira szerettem volna még egyszer utoljára megérinteni őt, de ha megteszem, kockáztattam volna, hogy felébred. Így hát megelégedtem annyival, hogy az emlékezetembe véstem szépséges arca minden apró szegletét: éles járomcsontját, álla határozott vonalát, ami alvás közben kissé lágyabbnak tűnt. Elraktároztam a dús szempillák és a természetes ívű szemöldök képét. Megnéztem magamnak a telt ajkakat, és azt kívántam, bár újra láthatnám a gödröcskéket, vagy a borostyánsárga szemek csillogását, ahogy Roth rám néz. Még egyszer utoljára bele akartam túrni a hajába, érezni, ahogy a selymes tincsek az ujjaim közt siklanak.

Könyvmolyképző KU>!

Roth áldozatot hozott értem. Csakúgy, mint Zayne. Mindannyian feladtak valamit azért, hogy én élhessek. Amikor megértettem, mi is vagyok valójában, hihetetlen hatalom birtokosává váltam. A puszta jelenlétem rettegéssel töltötte el a démonokat és az őrzőket egyaránt. Erős ellenféllé váltam, igazi kemény csajjá.

Renoir>!

Ne légy gyáva, engedd el a múltat! A jövőre figyelj, mert az számít igazán!

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cayman
laura011501>!

– Köszönöm – szólalt meg végül Roth.
– Mégis micsodát? – suttogtam.
Roth megpuszilta a homlokomat.
– Mindent, amit adtál nekem.

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Roth (Astaroth)
Babett_Jávor P>!

Ha bármit tanultam a történtekből, az az, hogy ragadjam meg a pillanatoz-hogy éljek meg mindent, amit az élet nyújt, a bánatot, a dühöt és a gyászt is beleértve, de legfőképpen a vidámságot és a szerelmet. Éljem az életet. Mert az élet megállíthatatlanul rohan előre, és senki, sem én, sem senki más, akit ismerek, nem lehet biztos abban, hogy megéri akár a következő másodpercet.

58. oldal, 4.fejezet

Bethany P>!

– Baromi idegesítő tudsz lenni.
– Szeretkezz, ne utálkozz! – mondta vigyorogva.
Némán bámultam rá válasz helyett.
– Mármint a megfelelő pasival – tette hozzá. – Csak hogy elkerüljük a félreértéseket.

Renoir>!

– Semmi baj. Cuki voltál.
– Cuki? – Az ujjai az állam vonalára siklottak. – Jobban szeretném, ha inkább szexi vadállatnak neveznél.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Layla Shaw · Roth (Astaroth)
Renoir>!

– A számomat már beírtam a telódba, csak keresd a Szupercuki nevet.

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cayman
Babett_Jávor P>!

-Mikor megfelelő az időpont arra, hogy odaadd a szívedet valakinek? Mindig lesznek akadályok. Csak el kell döntened, melyiket éri meg leküzdeni.

68. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rick Riordan: Az Olimposz vére