Beginnings (Lux 1-2.) 5 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: Beginnings Jennifer L. Armentrout: Beginnings

Obsidian

There’s an alien next door. And with his looming height and eerie green eyes, he’s hot…until he opens his mouth. He’s infuriating. Arrogant. Stab-worthy. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, he lights me up with a big fat bulls-eye. Turns out he has a galaxy of enemies wanting to steal his abilities and the only way I’m getting out of this alive is by sticking close to him until my alien mojo fades. If I don’t kill him first, that is.

Onyx

Daemon’s determined to prove what he feels for me is more than a product of our bizarro alien connection. So I’ve sworn him off, even though he’s running more hot than cold these days. But we’ve got bigger problems. I’ve seen someone who shouldn’t be alive. And I have to tell Daemon, even though I know he’s never going to stop searching until he gets the truth. What happened to his brother? Who betrayed him? And what does the DOD want from them—from me?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Entangled, New York, 2014
800 oldal · ISBN: 9781622664481

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Caladril>!
Jennifer L. Armentrout: Beginnings

Obsidian

Áhh, elvesztem..
Űrlények, fény- és árnyemberek, nagyon nem az én világom. Legalábbis eddig ezt hittem. De ez a könyv! Úristen, ez a könyv!
Nagyon tetszik a történet, egy percig sem unatkoztam olvasás közben. A szereplők pedig megint csak áhh és uhh! Katy a legjobb női szereplő, akivel mostanság találkoztam, imádom a stílusát, a beszólásait, a magas labdáit, amiket Daemonnek dob. Oh, Daemon! Szerelem volt első „látásra”.. Amúgy is a badass pasik vonzanak, ő meg ugye hát.. A verbális párbajaik annyira, de annyira jók, hogy az valami hihetetlen!
Szívem szerint most azonnal elkezdeném elölről, de állítólag a második rész még jobb, úgyhogy..

Onyx

Az Obsidian teljesen elvarázsolt, függővé tett. Ez azóta sem változott, akárhányszor olvasom újra, mindig ugyanazt az érzést váltja ki belőlem: imádom! Az Onyx-szal már teljesen más a helyzet. Első olvasáskor bár tetszett, nagyon is, mégsem tudta hozni azt a rajongási szintet, mint az első rész. Most, hogy újraolvastam, már magam sem értem, hogy miért. Olyan különleges sorozat ez, ami minden alkalommal más érzéseket vált ki belőlem. Valahogy úgy érzem, mintha egyre jobb lenne.
Igazából még annyit tennék hozzá (időrendi sorrendben):
Ben, Brad, Bob, Brad, Biff, Bart, Biff, Bo, Benny, Bobby, Boris, Byron, Boris, Bart, Flake, Hank, Brad, Butler, Bart, Butler, Ben, Bilbo, Bobo, Bilbo Baggins, Bartholomew, Butter-face, Bradley, Bill, Blake, Blake, Blake, dickhead, Blake. (Személyes kedvencek: Boris, Butler, Bilbo és Bartholomew.)
Egyszerűen zseniális! :)

Ezt az új kiadást külön nem szeretném értékelni. Na jó, egy kicsit. Szörnyű! Magát a designt tényleg hagyjuk, annyit sem ér, hogy pocskondiázzam. Úgy csillog, mint a kacsa ama nemes testrésze, amit nem egészen értek. Papírkötésben hihetetlenül kényelmetlen olvasni a 800 oldalas könyvet, ami természetesen hajlik, mint a fűzfavessző. Vékonyak a lapok. És még hibás oldal is van benne. Epic fail. :/

5 hozzászólás
wolfy27>!
Jennifer L. Armentrout: Beginnings

Obsidian 10/10

Szerintem ez a könyv az év meglepetése és pozitív csalódása. Zseniális ez a könyv. Izgalmas, mindig történik valami, ami miatt nem lehet letenni. A világfelépítés is tetszik a két fajjal. A szereplők nagyon jók, Katyt imádom, nem olyan sötét mint az átlag YA főhősnők, bátor, talpraesett és jól fel van vágva a nyelve, Deamon pedig bár hihetetlen seggfej tud lenni, azért mégiscsak imádni való és mindig ott van, ha meg kell menteni „karácsonyfaként izzó” főhősnőnket :) A többi szereplő se volt rossz, de egyenlőre Dee kivételével annyira nem ismertük meg őket, bár nem érzem szükségét, hogy Asht mélyebben megismerjem.

Deamon és Kat szócsatái, hihetetlenül jók voltak, nem tudom mikor nevettem/vigyorogtam/vihogtam ennyit könyvön utoljára. Zseniális volt :D Remélem a következő kötetekben még sok ilyen jelenet lesz :)

Egyetlen negatívuma volt a könyvnek, amiért ugyan csillagot nem voltam hajlandó levonni de az írót azért lecsaptam volna… miért kell már megint bejátszani a jelenetet, mikor a főhősnőnek megmondják hogy figyeljen oda/ne menjen/ne igyon semmit, de nem, ő megoldja, aztán csak megpróbálják leitatni/bedrogozni aztán megerőszakolni és a főhősnek kell megmentenie a seggét, és megplasztikáznia a kedves úriember arcszerkezetét

Onyx 10/8

Ami nagy pozitívum, hogy
– A könyv utolsó egyharmada eszméletlenül jó volt, tele fordulatokkal, és érzelmekkel, amik az ember szívébe markolnak. Plusz a vége gigantikus cliffhanger.
– A karakterek továbbra is szerethetőek, Katy továbbra is hozza a szarkasztikus humorát, makacsságát és hála a jó égnek továbbra sem nyávog annyit és nem annyira sötét, mint a legtöbb YA hősnő, bár azért be kell látni, volt néhány pillanata, amiért péklapátot érdemelt volna… Daemon szerencsére nem változott, ő továbbra is imádni való.
– A történet igazán összetetté és bonyolulttá válik, rengeteg az új karakter és jóval több a meglepő fordulat, mint az előző kötetben.

Sajnos az eleje már nem volt ennyire jó… Ott is voltak meglepetések, és még ha néha le is ült a sztori néha, mégsem eresztett, mert továbbra is ott voltak a humoros párbeszédek és rengeteg nagyon aranyos jelenet, de azért sajnos voltak bajok… A problémám a következő volt:
– miért kellett ebbe is tetves szerelmi háromszög, még ha csak rövid ideig és akkor is visszafogottan, de akkor is… gyűlölöm, főleg ezt a fajtát, mikor a főszereplő elterelésnek használja a 3. felet… időpazarlás, nem ad semmi pluszt a történethez, csak rengeteg oldal nyűglődést és tini-drámát, ráadásul idegesítő és az ember a falra mászik tőle…
– miért kellett Katy anyjának is ilyen idiótának lennie… utálom az ilyen begyepesedett agyú, idióta szülőket. Ha aggódom akkor értelmesen elbeszélgetek a gyerekkel és elviszem nőgyógyászhoz, hogy írassak neki fogamzásgátlót és nem közlöm vele, hogy amíg ebben a házban laksz ide ugyan nem jön pasi… ahaaa… ez lenne az a pont, mikor kiköltözöm és/vagy elkezdem pokollá tenni az életét, de legalábbis mindent elkövetek, hogy minden lehetséges módon megszegjem a szabályait és ezzel tisztában is legyen… Nem mintha nagy lázadó lennék, nekem értelmes és megértő édesanyám van, aki tisztában van azzal, hogy ha valamit nem engednek egy tizenévesnek, akkor is megcsinálja, csak kerülőúton, ami hosszú távon valószínűleg sokkal rosszabb eredményt fog hozni. A bizalom és a megértés csodákat művel még a tinédzserekkel is…
– Katy néha nagyon nem látta a fától az erdőt… Blakenek több, mint elég gyanús megnyilvánulása volt ahhoz, hogy bármilyen épeszű lény egy életre elkerülje, én legalábbis a gyertyás incidens után valószínűleg közöltem volna vele, hogy fel is út le is út, de a késekből már egész biztosan beleállítottam volna párat vagy szimplán hagyom Daemonnak, hogy darabokra tépje…
– Túl sok tini-vergődés, túl sok várakozás, túl sok semmi… ez sajnos az elején eléggé lerontotta az olvasás élményt… :(

Összességében még mindig nagyon jó a sorozat, fordulatos, izgalmas, kreatív, a szereplők pedig zseniálisak, de a tini-vergődésből és egyéb üresjáratokból kinőttem már, úgyhogy remélem a következőben több lesz az igazi action.


A sorozat következő kötete

Lux sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The House of Hades
Richelle Mead: The Indigo Spell
Patrick Ness – Siobhan Dowd: A Monster Calls
Dan Wells: I Don't Want to Kill You
Brandon Sanderson: Skyward
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories
Chloe Neill: Twice Bitten
Cassandra Clare: City of Glass
Susan Ee: Angelfall