A ​Light in the Flame (Flesh and Fire 2.) 20 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

From ​#1 New York Times bestselling author Jennifer L. Armentrout comes book two in her Flesh and Fire series…

The only one who can save Sera now is the one she spent her life planning to kill.

The truth about Sera’s plan is out, shattering the fragile trust forged between her and Nyktos. Surrounded by those distrustful of her, all Sera has is her duty. She will do anything to end Kolis, the false King of Gods, and his tyrannical rule of Iliseeum, thus stopping the threat he poses to the mortal realm.

Nyktos has a plan, though, and as they work together, the last thing they need is the undeniable, scorching passion that continues to ignite between them. Sera cannot afford to fall for the tortured Primal, not when a life no longer bound to a destiny she never wanted is more attainable than ever. But memories of their shared pleasure and unrivaled desire are a siren’s call impossible to resist.

And as Sera begins to realize that she wants to be more… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
654 oldal · ASIN: B09YMS96FN
>!
570 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781957568041
>!
Brilliance Audio, Grand Haven, 2022

5 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Seraphena Mierel · Nyktos · Nektas · Reaver


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame

A Light in the Flame közvetlenül A Shadow in the Ember eseményei után következnek. A középpontban Sera és Nyktos kapcsolatával. Ez a könyv, illetve kötet nem tartalmazta az írónőtől megszokott, gyors tempót és sodró lendület. Jennifer ebben kötetben eléggé sok időt szán Nyktosnak és Seranak, egyénenként és az ő közös kapcsolatukra is.
Örültem, hogy az írónő itt valóban a szereplők ”kapcsolatára" koncentrál, és nem a nagy problémákra, amelyekkel később úgyis szembe kell nézniük. Az az érzésem, hogy ennél a műfajnál manapság egyre több könyv koncentrál inkább a főszereplő közötti testi intimitásra, mint a tényleges cselekményre. Szóval itt ez vissza volt fogva.
Ezek után annyi elméletem volt még a From Blood & Ash világából, hogy ebben a könyvben minden valóban beigazolódott.

k_bius>!
Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame

1. Újraolvasás (igen, ahogy befejeztem egybôl elkezdtem újraolvasni :D)
https://youtu.be/fC1uROpxNrQ
Maneskin-The loneliest
Ez a szám megy a fejemben akárhányszor Serara és Ashre gondolok, naponta kb 20-30x :’) pontosan olyannak kèpzeltem el Nyktos érzéseit, mint ennek a számnak a szövege. :(
+ Sera & Jadis & Reaver <3<3<3 annyira de annyira imádtam ezeket a részeket :’)
************************************************************
'I never wanted to love. Not until you, liessa." <3

WHAT. IN. THE. ACTUAL F*CKK volt ez a befejezés??? :|

Mindenki aki szereti vagy legalább szerette a From Blood and Ash sorozatot, annak csakis ajánlani tudom, hogy olvassa el ezt az előzménysorozatot!!!
Ash aka Nyktos & Sera aka Consort <3 az FBAA olvasása közben meggyőződésem volt, hogy nem lesz még egy páros akit úgy fogok szeretni mint Poppyt és Cast, DE ASH ÉS SERA azt hiszem éppen felülmúlta őket… és ez sok mindent elárul.
Hálát adok az égnek, hogy valaki rávett hogy olvassam el a Shadow in the ember-t még a War of two Queens előtt, és őszintén szólva először nem örültem neki.. mert lassan indult be az első könyv, és Sera sem lett egy kedvenc karakter, és csakis Cas és Poppy története érdekelt, de ahogy haladt előre az első könyv úgy lett egyre izgalmasabb a történet.
NA DE A LIGHT IN THE FLAME jó magasra tette a lécet…
soha nem gondoltam volna hogy Nyktos és a Consort valamint a többi primal és isten története ennyire izgalmas lesz.. Annyi minden kiderült ebben a 2 könyvben, amik a War of two queensben is előjöttek , hogy alig tudtam lépést tartani a sok információval és összefüggéssel. Nem tudok sok mindent írni úgy, hogy ne spoilerezzem el a legjobb részeket, olvassa el mindenki magának :))
Nem hiszem el, hogy JLA képes volt ilyen cliffhangerrel lógva hagyni minket……… x(
De annak ellenére, hogy ez a befejezés kicsinált, imádtam ennek a könyvnek minden egyes pillanatát <3

lovEVly>!
Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame

Hol is kezdjem?
Nem mondható felhőtlennek a kapcsolatom ezzel, illetve az FBAA sorozattal sem, függetlenül attól, hogy az ebben a világban játszódó összes könyvet olvastam már.
FBAA számomra nagyon lassan indult be, sokszor értelmetlennek éreztem a cselekményt, és a főhősnőt sem sikerült megkedvelnem, de a könyv utolsó olyan 30%-a, fellobantotta bennem a reményt.
A 2. és 3. részt egyszerűen imádtam, ha kedvenceim közé nem is tudtak kerülni, de ha lehet így fogalmazni, a korábbi sérelmeimet feledtetni tudták velem.
Végül elérkezünk ahhoz a bizonyos megosztó 4. részhez, ami számomra egy újbóli mélyrepülés volt, nem is az az ominózus rész miatt, hanem mert elég semmilyen, unalmas lett a megítélésem szerint.
A Shadow in the Ember, ha nem olvastam volna az FBAA-t, valószínűleg jobban tetszett volna, de számomra túl sok volt a hasonlóság, kevés újdonságot tudott felvonultatni, mintha egy fordított Poppy és Casteel történet lett volna.
A Light in the Flame történetbe kezdetbe nehéz volt belerázódnom, mert nem mostanában olvastam az előző kötetet, de fokozatosan visszajöttek az emlékeim. A mellékszereplők tökéletesen el lettek találva főleg a drakenek. Sera és Nyktos kapcsolata folyamatosan épült, és plusz pont, hogy az írónő nem csupán a kapcsolatuk fejlődésére élezte ki a hangsúlyt, hanem nyomon követhetjük a 2 főszereplő személyes karakterfejlődését is.
Az imént írtakkal semmi probléma nem lenne, ha mindezek mellett az írónő a cselekményt is hasonló odafigyeléssel alkotta volna meg.
Sokszor volt az az érzésem, hogy természetesen történnek a különböző kisebb nagyobb események, de a fő cselekményszálat nem viszi előbbre, mintha folyamatosan ugyanazokat a köröket futnánk. A végén pedig, mikor az első nagyobb twist történne, nem is lehet már váratlan fordulatnak nevezni, mert a könyv eleje óta megvan az esélye ennek a kimenetelnek. off
Az egyik szemem sír, másik nevet, mert csodáltam Sera és Ash közti kapcsolat kibontakozását, és karakterük fejlődését, de örültem volna a cselekmény alaposabb kidolgozásának is.

K_Szilvia03>!
Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame

Esküszöm az égre, Jennifer L. Armentrout valamelyik könyve lesz egyszer a végem!
Az első rész elolvasása óta tűkön ülve vártam a folytatást. Aztán végre-valahára a kezembe került, és az első 100 oldalon az igazság miatti feszültségtől terhesen faltam a sorokat. Aztán a következő (kb.) 300 oldal egyszerre volt izgalmas, szórakoztató és vérforraló. Majd megint jött a feszkó, az újabb érzelmi hullámvasút, és amikor azt hittem innen már csak jobb lehet, Jennifer ledobta A bombát. (Most komolyan Jen, ez TÉNYLEG kellett?!)
És az olvasó szépen visszacsücsül a hullámvasútra, elhasznál egy 10es csomag papírzsepit, és majd szívrohamban elhalálozik, mert akkora hihetetlen függővéggel ér véget a könyv, hogy olyat még nemb**tunk.
Mindezt annak ellenére, hogy aki olvasta már a Vérből és hamuból című sorozatot (főleg angolul), tudja; hogy mi a szitu Sera-val és Ash-sel. És mégis, Jen olyan mesterien játszik a szavakkal, a szereplőkkel, és a cselekménnyel, hogy az olvasó eszét veszti az izgalmaktól. No és persze khmm.. Nyktostól *legyezi magát*.
És most azonnal ide a következő résszel!!

1 hozzászólás
Uraza>!
Jennifer L. Armentrout: A Light in the Flame

Jó, jó, de én azért még mindig azt mondom, hogy cselekmény szinten azért kicsit hasonlít a Vér és hamu sorozathoz. Ami engem annyira nem zavar, mert vannak eltérések is azért. Igazándiból az elején nem értettem azt, hogy miért voltak a többiek annyira kiakadva Serára, miután megtudták mit tervezett. Vagyis, de értem én miért voltak kiakadva, de szerintem az a lényeg, hogy nem tette meg végül. És igazándiból úgy tudta, hogy nincs más választása, hogy megmentse a népét, szóval én ezért nem tudom hibáztatni. Ami nem tetszik, hogy az írónőnek mindig kell valami csavart beletennie a sztoriba, amiért a kapcsolatuk Nyktossal megváltozik. Az elején érthetően tartózkodnak egymástól, aztán kezd minden jó lenni, aztán robban a „bomba” és megint ingatag a kapcsolatuk, és ez a műben többször is megismétlődik. Egyszer az egyik féllel aztán a másikkal. Szerintem ez csak felesleges dráma benne. Mint ahogy az is amikor leesik neki, hogy Ash és Nyktos ugyanaz a személy, így szeretheti Nyktos-t is. Eddig is ugyanaz a személy volt, így nem értem a drámát, ahogy igazándiból a Vér és hamunál se értettem, hogy Poppy szereti Hawke-t, de Casteel-t utálja. Vagy legalábbis ezt mondogatja magának. De azért, voltak jó részek is, a kedvencem megint csak a kis Jadis lett. Imádom azt a kis drakent. Na mindegy, igazándiból kíváncsi vagyok, hogy hogy fog végződni a sztori, ősszel jön a következő rész. És talán még pozitívum benne, hogy bár az írónőnek szokása függővéggel zárni a könyveit, itt ez szerintem most nem olyan vészes. Sokkal rosszabb lett volna, hogyha akkor fejezi be, amikor Kolis megtudja, hogy kicsoda Sera igazándiból.


Népszerű idézetek

Uraza>!

“Did you seriously just try to run?” Nyktos’s breath stirred the hair on
the top of my head. “From me? Why? Why would you do that?”
“Why not?” I shot back, cringing at how utterly childish that sounded.
“Are you fucking kidding me right now?” he snarled. A tremor ran
through me as I strained against his hold. “You fled the safety of the palace and ran straight into the second place I warned you never to enter. Was my very short list of rules that confusing? Or are you just that incapable of following rules meant to save your life?”
“Fuck your rules,” I spat, tremors skating through me.
“And my sanity right along with them,” he bit out.

Kapcsolódó szócikkek: Nyktos · Seraphena Mierel
Könyvmolyocska1 >!

“Because you just tore apart a god with your hands, and I found that…kind of hot.”

Könyvmolyocska1 >!

“You're killing me,“ I slurred, eyes heavy.
“You're killing me again, after all these years.“

Chapter 47

Könyvmolyocska1 >!

“Heartmates usually only occur between two people whose unions are linked to some great purpose.”

Uraza>!

“You mean it’s my destiny to die as your Consort?”
A muscle ticked in his temple as he glared. “There may be another way
to prevent your death.”
“Really?” I laughed. “Like what?”
“If I had five seconds of peace and didn’t have to worry about you getting yourself killed, I might be able to think of one.”
I rolled my eyes. “Okay. Sure.”

Kapcsolódó szócikkek: Nektas · Nyktos · Seraphena Mierel
k_bius>!

– Can you make me a promise?
He lifted his head, and eyes full of silver moonlight met mine.
– Anything, liessa.
– When it comes time – I whispered – can you take me to my lake? I want it to be done there.

Uraza>!

“Are you feeling unwell?” Rhain blurted out.
“I feel quite fine,” I told him. “And I don’t know why everyone keeps asking me that.”
“Keeps?” Nyktos questioned.
“Orphine asked if I was fine about two dozen times,” I said, exaggerating.
“Probably because you’re being…” Rhain frowned. “Polite.”
My expression mirrored his. “I don’t know why that would make anyone think I’m unwell.”
“Have you met yourself?” Rhain countered.

Kapcsolódó szócikkek: Nyktos · Seraphena Mierel
Uraza>!

“Ha!” I exclaimed, reaching down to pat the top of Reaver’s head. “That’s a good Reaver-Butt.”
Reaver hummed as he eyed Nyktos. He made a low, chattering sound.
“Man,” Theon drawled, his mouth twitching as if he fought and then lost the battle to hold back a laugh. “That’s kind of wrong.”
“It’s the embers,” I guessed. “He’s probably responding to that.”
“No, it’s you.” Nyktos looked at me. “He’s protecting you.”
I frowned at the back of Reaver’s head. “You’re not going to do anything to me.”
Nyktos sighed. “He knows that, but he’s just letting me know that he doesn’t appreciate me upsetting you.”
I snorted. “Well, he’s going to be busy letting you know that, then.”

Kapcsolódó szócikkek: Nyktos · Reaver · Seraphena Mierel
Uraza>!

Once he was sure she was covered, he sat on the floor near us. I glanced at Aios. She grinned. Reaver looked up at me with expectant ruby-hued eyes as if waiting.
For what, I truly had no idea, and I was quickly reminded of exactly how terrible I was with children.

Kapcsolódó szócikkek: Seraphena Mierel
Uraza>!

“This is all your fault,” I muttered under my breath.
Nektas’s hands halted. “What is?”
“Everything,” I grumbled. “Except the current situation with Jadis and my hair.”
“It’s been a long time since someone blamed me for nearly everything while I had no idea what I’d done.” A quizzical smile appeared. “Strangely, I think I missed that.”

Kapcsolódó szócikkek: Nektas · Seraphena Mierel

A sorozat következő kötete

Flesh and Fire sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Jay Kristoff: Empire of the Vampire
Claire Eliza Bartlett: The Winter Duke
Raven Kennedy: Sheer Cupidity
Nikki St. Crowe: Their Vicious Darling
Amy Harmon: The Bird and the Sword
T.S. Kinley: Queen of the Lost Boys
Caroline Peckham – Susanne Valenti: Ruthless Fae
Victoria Vredevoogd: A Legend of Golden Shadows
Kate Dramis: The Curse of Saints