A ​Kingdom of Flesh and Fire (Blood and Ash 2.) 21 csillagozás

Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

From ​#1 New York Times bestselling author Jennifer L. Armentrout comes a new novel in her Blood and Ash series…
Is Love Stronger Than Vengeance?
A Betrayal…

Everything Poppy has ever believed in is a lie, including the man she was falling in love with. Thrust among those who see her as a symbol of a monstrous kingdom, she barely knows who she is without the veil of the Maiden. But what she does know is that nothing is as dangerous to her as him. The Dark One. The Prince of Atlantia. He wants her to fight him, and that’s one order she’s more than happy to obey. He may have taken her, but he will never have her.

A Choice…

Casteel Da’Neer is known by many names and many faces. His lies are as seductive as his touch. His truths as sensual as his bite. Poppy knows better than to trust him. He needs her alive, healthy, and whole to achieve his goals. But he’s the only way for her to get what she wants—to find her… (tovább)

>!
Blue Box, 2020
638 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781952457111
>!
Blue Box, 2020
570 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781952457135
>!
Blue Box, 2020
638 oldal · ASIN: B08BZ61HDF

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Hawke Flynn · Casteel Da'Neer · Penellaphe Balfour (Poppy)


Kedvencelte 7

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Naiva>!
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire

I need to feel your lips on mine." He planted his hands on the carriage wall, caging me in. "I need to feel your breath in my lungs. I need to feel your life inside me. I just need you. It's an ache. This need. Can I have you? All of you?

A From Blood and Ash az idei év egyik legnagyobb kedvence volt. Minden benne volt, ami miatt számomra egy könyv letehetetlen és szeretni való. Alig vártam a folytatást. A Kingdom and Flesh and Fire pedig hozta mindazt, amiben reménykedtem. Már az első oldaltól kezdve lenyűgözött és ez az érzés a könyv végéig kitartott. Így, ezek után már biztosan állíthatom, hogy Jen újabb sorozata, újra megszállottá tett. (Igen, korábban Katy és Daemon sorozata volt rám ilyen hatással.)
Poppy és Cas kemény időszakot él át a folytatásban. Poppy végre kezdett minden eddig hallottat és azt eddig ismerteket megkérdőjelezni, olykor félre tette az előítéleteit Cas-szal kapcsolatban. Nagyon szerettem a két főszereplő között a humort, a szócsatákat és Kierant is nagyon szerettem. Lehet, hogy csak én láttam bele valamit, ami nem is volt, de mintha off, pedig az se volt semmi. Szerintem ő az egyik legjobb mellékszereplő, akit valaha Jennifer alkotott. Szeretném, ha majd kapna egy saját sorozatot ő is.
Természetesen Casteel a kedvenc. Kicsit olyan, mint Roth. Szexi, veszélyes, kiszámíthatatlan és nagyon mocskos a szája De a legfontosabb, odáig van a lányért és ezt a maga módján ki is mutatja. Nem is akárhogy! Olvasóként pedig csak sóhajtozgathatok.
Mint a legtöbb A JLA által létrehozott világ, ennél a sorozatnál is elképesztő., Részletes, lenyűgözően látványos. Közben nincs a történetnek felesleges oldala, unalmas jelenete.
Szóval a folytatás hozta az elvártat. Félrevezetések, megtévesztések, dilemmák, romantika és nagy adag humor. Elképesztő volt. Az idei év nagy kedvence. Egyszerűen nem tudok betelni ezzel a történettel.
spoiler

6 hozzászólás
DarknessAngel>!
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire

Hogy lehetséges, hogy ha JLA ír fantasyt, akkor az mindig tökéletes?! Ez a könyv is, ez a folytatás is valami isteni lett. Persze már az első rész is kedvenc lett, így nem kéne csodálkoznom, hogy újra megtörtént a csoda.
Poppy és Casteel kalandjai folyattódnak csakúgy, mint a macska-egér, elnézést, macska-macska játékuk :D Nem tudok betelni a kettejük párosával. Annyira sziporkázóak, csak úgy forr körülöttük a levegő. Mondjuk az eléggé frusztráló volt, hogy egyikük sem akarta beismerni még magának se az igazi érzéseit, de valahol érthető volt. Főleg Poppy feléről. Nagyon jó lenne, ha Casteel gondalataiba is beleolvashatnánk, kicsit tisztább lett volna a kép az ő feléről is. Persze ezzel együtt is imádtam minden sorát a könyvnek. Annyira gyönyörű volt mikor végre megtörtént, amire vártam♡ Olvadozni lehetett ezerrel.
Amit még nagyon szeretek, még ha Kieran nem is, azok Poppy kérdései. Ha nem kérdezgetne, az az olvasónak se lenne jó. Kierant pedig tessék mindenáron megvédeni. Oltári egy pasi :D
Egyik legjobb jelenet, a sok romantikus mellett, a csata volt. Annyira ráhangolódtam az egészre, mivel szuperül volt megírva, plusz még zenét is hallgattam hozzá… Szóval tökéletes volt.
Aztán ugye ott van a vége. Már a legrosszabb függővégtől tartottam, hála Casteel mondatának, de szerencsére nem váltak valóra a félelmeim. Persze így is függővéges, de kb. úgy, mint az első rész. Légyszi, Jennifer, siess a folyatással!❤

4 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire

Sokadszorra mondom: Jennifer L. Armentrout az egyik legjobb ebben a műfajban. Még az első résznél is kidolgozottabb és részletesebb volt. Különleges helyszínek, érdekes szereplők és lebilincselő cselekmény jellemezte a könyvet. Az Atlantia-ba vezető út sok veszélyt rejtett és közben Poppy is nagy változáson ment át. Poppy és Casteel civakodásait nagyon élveztem. Úgy éreztem, mintha a romantikus/erotikus jelenetek még érzékibbek és vadabbak lettek volna. J. R. Ward vámpírjai ilyen szomjasak és mohók. Casteel száját sokszor arcpirító gondolatok hagyták el. Imádtam! Egy ponton megijedtem, mert egy Poppy-Casteel-Kieren hármasra kezdett célozgatni az írónő, és azt nem éreztem volna helyénvalónak. A könyvben rengeteg volt a feltételezés Poppy felmenői kapcsán. Ez kicsit zavart.
Több mint 600 oldal után sem tudtam betelni ezzel a fantasztikus világgal. Várom a folytatást!

>!
Blue Box, 2020
638 oldal · ASIN: B08BZ61HDF
11 hozzászólás
tamaa_ra P>!
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire

Jennifer L. Armentrout egyszerűen hihetetlen írónő. Olyan könyvével még nem találkoztam, ami nem tetszett volna. Szerencsésre ebben az esetben sem kellett csalódnom.
Poppy továbbra sem hagyta magát irányítani, ami az első részben is nagyon megfogott. Emiatt mondjuk néha meglehetősen meggondolatlan dolgokat is sikerült produkálnia. Az viszont mindenképpen értékelendő, hogy akármennyi negatív dologgal találta szemben magát, ő tényleg próbálta a helyes utat megtalálni a szituációkban.
Casteel helyében nem lettem volna. Úgy éreztem, hogy határozottan rajta volt a legnagyobb nyomás, miközben próbálta Poppyt megvédeni másoktól és saját magától.
Kieran pedig egyszerűen egy zseniálisan megalkotott karakter. Szívesen olvasnék az ő főszereplésével is egy történetet, szerintem megérné. Bár már így is majdnem vezet a kedvenc szereplő címben nálam. *-*
A könyv összességében humoros és izgalmas volt, némi romantikával és szerelmi civódással megfűszerezve. A fél csillag levonás pedig szintén a szerelmi civódáshoz köthető, mert néha azért már csak forgattam a szemem, hogy lépjünk tovább a sztoriban, mert ezzel nem haladunk, de szerencsére nem tartott sokáig a bosszankodásom.
A folytatást pedig már alig várom, természetesen. *-*

vgabi >!
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire

Szinte az egész kötet elment azzal, hogy a szereplők egymással beszélgettek, és Poppy spoiler, cselekmény meg alig akadt. Érdekes is lehetne, a világban van potenciál, de számomra az eseménytelenség megölte az egészet, és egyáltalán nem indokolt a kötet hossza. Komolyan pár mondatban, sorban össze lehetne foglalni, mi volt a lényeg a második résszel kapcsolatban, és egy 600+ oldalas könyvnél ez szerintem kevés.

>!
Blue Box, 2020
638 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781952457111
Zurelily>!
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire

Poppy: talán mégis érez Casteel valamit irántam…
*kiderül, hogy Casteel eltitkolt valamit Poppy elől*
Poppy: nem, nem, Casteel csak kihasznál engem, a bátyját akarja csak megmenteni!
Casteel: Poppy, olyan gyönyörű vagy!
Poppy: vajon ez csak egy szerep, vagy maga az igazság…? Talán tényleg szeret?
*kiderül, hogy Casteel eltitkolt valamit Poppy elől *
Poppy: awskshv legszívesebben leszúrnám megint!!
Casteel: olyan erőszakos vagy! Haha, ez szexi!
Poppy: te nem vagy normális…!
De olyan dögös a teste, persze tudom, hogy nem kéne ezt éreznem, de…
*kiderül, hogy Casteel megint eltitkolt előle valamit*

…és ezzel megspóroltam neked kedves olvasó 638 oldal elolvasását, mert ez ismétlődik az egész könyvben! Elviselhetetlenül repetitív…

Ja, nem! Képzelj hozzá még néhány forró jelenetet, és persze spoiler

Nekem egyébként az első rész az idei év egyik legnagyobb meglepetése volt, majdnem tökéletesnek éreztem, és szuperlatívuszokban írtam róla. Ehhez képest ez a könyv nekem hihetetlenül elnyújtott és unalmas volt. A fentebb már kiparodizált “szeret-nemszeret” végtelenszer ismétlődő dilemmája mellett sajnos a rengeteg dialógus is rontott az olvasmányélményemen.

Ebben a könyvben kevés dolog történt, de rengeteget beszéltek benne…

Sajnálom, hogy a sok 5 csillagos értékelés után ezt kell írnom, de nekem ez csalódás volt. (Félve jegyzem meg, hogy olyan érzésem volt helyenként, mintha valami gagyi fanfictiont olvasnék…)

Van egy olyan érzésem, hogy JLA-nak ki kellett valamivel töltenie ezeket az oldalakat, de az igazi izgalom majd csak a harmadik részben jön. Kár érte, mert a könyv legvége viszont nagyon izgalmasra sikerült!

brigcs P>!
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire

Elég volt csak elkezdenem ezt a könyvet, hogy eszembe jusson, miért utáltam az első részt: már rögtön az első fejezetben visszaköszöntek azok az elemek, amiktől égnek állt a hajam. Sajnos nem történt minőségi változás sem Poppy személyiségét, sem a céltalan, poénosnak szánt (ám cseppet sem humoros), végtelen hosszúságú párbeszédeket, sem a cselekmény izgalmait illetően. Sőt, ami a lényegi történetet illeti, a sorozat első része jobban sikerült, ebben a részben ugyanis a cselekmény szempontjából gyakorlatilag semmi nem történt.
A narrátor szörnyen idegesítő – nem is tudom, lehetne-e egy főszereplő még Poppy-nál is irritálóbb. Hála az égnek a lényegi cselekmény hiányában Poppy nyavalygásával töltötte meg az írónő a lapokat, így bőven volt idő kiélvezni a kisasszony hisztijeit.
Sajnálattal láttam, hogy JLA viszonylag tágra építi ezt az univerzumot is: belengetett egy (egyelőre) 4(-5?) részes alapsorozatot, plusz 2 spin-off szériát… link link tényleg nem értem, miért kell mindent úgy szétnyújtani, mint a rétestésztát. Ez az alapsorozat is bőven elférne mondjuk egy duológia terjedelmében, ha kivennénk ezt a rengeteg sallangot, és csak a lényeg maradna benne.
El fogom olvasni a további részeket is, mert önmagában az érdekel, hogy hová fog kifutni végül az egész sztori, de szívesen skipelném a többszáz oldalnyi romantikus-erotikus tinidrámát, ami még elvezet odáig.


Népszerű idézetek

Szilvi00 P>!

“There is no side of you that is not as beautiful as the other half. Not a single inch isn’t stunning.” His lashes lifted, and the intensity in his stare held me captive. “That was true the first time I said it to you, and it is still the truth today and tomorrow.”

Kapcsolódó szócikkek: Casteel Da'Neer
Szilvi00 P>!

You’re beautiful when you’re quiet and somber, but when you laugh? You rival the sunrise over the Skotos Mountains.

Kapcsolódó szócikkek: Casteel Da'Neer
Naiva>!

I need to feel your lips on mine." He planted his hands on the carriage wall, caging me in. "I need to feel your breath in my lungs. I need to feel your life inside me. I just need you. It's an ache. This need. Can I have you? All of you?

Kapcsolódó szócikkek: Casteel Da'Neer
Szilvi00 P>!

“Your heart, Poppy? It is a gift I do not deserve.” He placed his hands on my knees as he lifted his gaze to mine. “But it is one I will protect until my dying breath.“

Szilvi00 P>!

(…) sometimes, the heartbreak that comes with loving someone is worth it, even if loving that person means eventually saying goodbye to them.

Naiva>!

I don’t want to pretend,” I whispered. “I’m Poppy and you’re Casteel, and this is real.

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Flynn · Penellaphe Balfour (Poppy)
6 hozzászólás
Szilvi00 P>!

Your heart was always safe with me. It always will be. There is nothing I will protect more fiercely or with more devotion, Poppy. Trust in that—in what you feel from me. In me.

Kapcsolódó szócikkek: Casteel Da'Neer
Szilvi00 P>!

Your penchant for violence isn’t anything to be ashamed of. Not with me. Haven’t I told you it turns me on?

Kapcsolódó szócikkek: Casteel Da'Neer
Szilvi00 P>!

(…) he’s the one thing in all the kingdoms that you, and only you, never have to fear.

Szilvi00 P>!

“You can look now. I’m…somewhat proper.”
I folded my arms across my chest.
“Although, not nearly proper enough for your barely ex-Maiden eyes,” he continued.


A sorozat következő kötete

Blood and Ash sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Sweep with Me
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Renée Ahdieh: The Wrath & the Dawn
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Gail Carriger: Changeless
Karen Chance: Touch the Dark
Patricia Briggs: Fire Touched
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
C. L. Wilson: King of Sword and Sky