Lotus 7 csillagozás

A Love Story
Jennifer Hartmann: Lotus Jennifer Hartmann: Lotus

To the rest of the world, he was the little boy who went missing on the Fourth of July.
To me, he was everything.
My heart hasn't been the same since he disappeared, but I've learned to build my life around that missing piece.
Twenty-two years later, the last thing I expect is for that missing piece to come back.
His name is Oliver Lynch, and this is his story.
This is our story.

>!
Bloom Books, Naperville, 2023
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781728290508
>!
332 oldal · ASIN: B08YFLPYHL

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Oliver Lynch · Sydney Neville


Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Naiva>!
Jennifer Hartmann: Lotus

Továbbra sem találom a szavakat. Egyben viszont biztos vagyok: ha van olyan könyv, amit vakon megfogadsz egy idegen tanácsára, hogy ezt olvasd el, akkor az legyen ez! Ígérem, nem fogsz benne csalódni. A cselekmény csavarja teljesen letaglózott. A cselekmény nagyon érdekesen indul, ahogy rögtön a traumákkal kellett foglalkozni. Majd egy gyönyörű szerelmi történet kezd kibontakozni a közepén, és egy hatalmas csavar a végén, amit nem láttam, hogy jön, és nem tudtam levegőt venni.

6 hozzászólás
pveronika>!
Jennifer Hartmann: Lotus

Mit tennél, ha huszonkét évnyi külvilágtól elzártság után kiszabadulnál, és kiderülne, hogy mindaz, amit eddig a világról tudtál egy hajmeresztő hazugság, amit a fogvatartód talált ki?

Oliver 8 évesen tűnt el egyik percről a másikra egy július 4-i ünneplés alatt és azóta sem tudta senki, hogy ki és miért rabolhatta el. Amikor 22 évvel később a gyerekkori legjobb barátja, Sydney és a féltestvére, Gabe megtudják, hogy megtalálták őt ájultan egy út mellett, vegyvédelmi ruházatba öltözve, alig akarják elhinni, hogy léteznek még csodák.

Olivernek ismét fel kell vennie az élet fonalát, ami közel sem bizonyul egyszerű feladatnak. Sydney és Gabe próbálnak segíteni neki, de eleinte mindenki és minden idegen számára, a maga köré húzott falak pedig áttörhetetlennek tűnnek. A történet előrehaladtával végigkövethetjük Oliver útját, ahogy megpróbálja megtalálni a helyét ebben az új és sokszor ijesztő világban.

Nagyon megkedveltem a szereplőket. Oliver kifinomult, intelligens beszédstílusát és Syd és Gabe kelekótya és vicces személyiségét is nagyon szerettem, a cicán és a mosómedvén pedig rengeteget mosolyogtam.

A történet meglehetősen lassan épült, de a témáját tekintve úgy gondolom, hogy pont megfelelő volt az üteme. Sydney bizonytalansága kicsit néha frusztráló volt, ugyanakkor a szerző ezzel jól rávilágított arra, hogy ő is mekkora traumát élt át 7 éves korában Oliver eltűnésével, és hogy ő is milyen mély sebeket szerzett.

Ez a könyv gyakorlatilag két gyermekkori legjobb barát újra egymásra találásának története, ugyanakkor annál sokkal több. A vegkifejlet meglepő és izgalmas volt, annak ellenére, hogy volt egy megérzésem, hogy ki állhatott az egész ügy hátterében. Tetszett a kötetben lévő képregényes szál és a lótusz jelentősége is.

Ez egy nagyon szép és elgondolkodtató történet volt, amit alig tudtam letenni. Konkrétan volt olyan éjszaka, amit sikerült úgy átolvasni, hogy már a madarak csicseregtek, mire észbe kaptam. És hát ezek a legjobb könyvek, nem igaz? :)

Szilvi00 P>!
Jennifer Hartmann: Lotus

Egy mantrát ismételgetve kezdtem el a könyvet: „Ne hasonlítsd a Still Beatinghez!” Jennifer Hartmann ugyanis azzal olyan magasra tette nálam a lécet, amit szerintem nem lehet túlszárnyalni.
Oliver és Syd története más dinamikával bírt, mégis csodákra volt képes. Oliver felfoghatatlanul hosszú időt, 22 évet töltött fogságban. Hogy miképp vált belőle ilyen fantasztikus ember, az szintén felfoghatatlan, egy csoda. A kifejezései mosolyt csaltak az arcomra. A történet romantikus szála lassan bontakozott ki, miközben némi suspense kötötte le. A végére nagyon szépen összeértek a szálak – a képregények, az elrabló és a lótuszvirág is értelmet nyert! Csodálatos könyv!

>!
332 oldal · ASIN: B08YFLPYHL
4 hozzászólás

Népszerű idézetek

lalaslibrary >!

I’m totally cool living in my fantasy world, dying a crazy cat lady.

Chapter 6 - Sydney

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Neville
7 hozzászólás
Szilvi00 P>!

When I was five-years-old, I gave you my heart on your front porch, and you gave me an oatmeal cookie, and I’ve thought about that moment every single day for over two decades. Even when you were gone, you still held my heart.

2 hozzászólás
lalaslibrary >!

She smiles at me, and there’s something warm and inviting about the expression. It’s a little lopsided and framed with dimples. Endearing.

Chapter 3 - Oliver

Kapcsolódó szócikkek: Oliver Lynch · Sydney Neville
lalaslibrary >!

“I enjoy your smile as well. It makes me want to smile more.”

Chapter 8 - Sydney

Kapcsolódó szócikkek: Oliver Lynch · Sydney Neville
lalaslibrary >!

“I have a hard time believing someone could kiss you and regret it.”

Chapter 13 - Sydney

Kapcsolódó szócikkek: Oliver Lynch
Szilvi00 P>!

But true strength isn’t necessarily overcoming the fight—it is how we fight. It is not within the sword itself, but in how we wield it.

Szilvi00 P>!

Thank you for loving me, ugly parts and all.

Szilvi00 P>!

Gabe added a harrowing assortment of colorful bubbles to the device and told me they were called ‘apps’. Software applications, I discovered. All of them provide different functions—most for entertainment, like Bookface… which has nothing to do with books.
Disappointing.

1 hozzászólás
Szilvi00 P>!

She is fierce.
She is goofy.
She is beautiful.
She is Syd.

lalaslibrary >!

“It’s beautiful.”
“The psychotic dance moves or the painting?”
My eyes travel to hers, and we share a smile. “Both are impressive.”

Chapter 9 - Oliver

Kapcsolódó szócikkek: Oliver Lynch · Sydney Neville

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Acheron
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Ilona Andrews: Magic Bleeds
Ilona Andrews: Wildfire
Nora Sakavic: The King's Men
Emma Scott: The Butterfly Project
Leylah Attar: Mists of The Serengeti
Ella Frank: Confessions: The Princess, the Prick & the Priest
Amy Harmon: The Song of David
Linda Kage: Be My Hero