John ​Howe fantasy műhelye 10 csillagozás

Jennifer Fox-Proverbs (szerk.): John Howe fantasy műhelye

Fedezd fel a vezető fantasy illusztrátor, John Howe munkája mögött rejlő alkotói folyamatot, és az ihlet megannyi érdekes formáját, legelső gyakorlati művészeti útmutatójában!

Lenyűgöző részletességgel mutatja be a művész több, mint 100 kiemelkedő vázlatát, rajzát és festményét, a mögöttük rejlő technikákkal és történetekkel.

Lépésről-lépésre szemlélteti egy sor különleges megbízás teljesítési folyamatát, amelyek John elismert művészi megközelítését éles helyzetben mutatják be.

Megosztja veled John hihetetlen háttéranyag tárát, miközben tanáccsal lát el a saját művészi stílusod kialakítását illetően.

Feltárja a kifizetődő utazást, amire saját fantasy művészeted vihet el, a portfolió összeállításától kezdve a könyvillusztráción át egészen a film világáig.

A szörnyektől és csodalényektől kezdve a hangulat és a tájak ábrázolásáig, fedezd fel John Howe legendai és mitikus művészetét, majd alkosd meg a sajátodat…

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Delta Vision, Budapest, 2007
122 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639679535 · Fordította: Unger Imola, Unger Anikó · Illusztrálta: John Howe

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Luna_Dephensis P>!
Jennifer Fox-Proverbs (szerk.): John Howe fantasy műhelye

Egyik legjobb könyves döntésem volt ennek a kötetnek a beszerzése. Ez a legjobb, amit hasonló témában olvastam. Fogja a szokásos sallangokat, és bedobja a kukába. Helyette ír a saját tapasztalatairól, a saját élményeiről, munkáiról, olyan közvetlenséggel, mintha csak beszélgetne az olvasóval. És teszi mindezt nagyon inspiráló módon, érezhető lelkesedéssel a téma iránt.

A magyar kiadással szemben volt néhány kellemetlen észrevételem: a 112. és 114. oldalakon a szöveg többnyire teljesen megegyezik. Hogy miért került ugyanaz a szöveg mindkét oldalra, azt nem igazán értem, és hogy minek kellett volna ott lennie, az rejtély marad. A 115. oldal utolsó mondata úgy kezdődik, hogy „Most, hogy”, de hogy hogyan ér véget, és hogy még hány másik követte volna, azt sem ezen, se a későbbi oldalakon nem tudjuk meg. off Úgy tűnik, ezek egyszerűen elvesztek valahol, amiért nagyon szomorú vagyok. :( Nagyon csúnya merénylet ez, ezzel a csodás könyvvel szemben.

5 hozzászólás
Ikarosz>!
Jennifer Fox-Proverbs (szerk.): John Howe fantasy műhelye

Nekem nagyon tetszett, bár inkább megnézegettem, mintsem elolvastam. Tetszett, amiket Howe írt a képekhez, nagyon érezni rajta, hogy valóban szeretetből csinálja.
Külön örültem, hogy jó pár olyan könyvhöz voltak illusztrációk, amiket én is nagyon szeretek.

rex501>!
Jennifer Fox-Proverbs (szerk.): John Howe fantasy műhelye

Gyönyörű kötet, melyben az egyik legelismertebb illusztrátor munkáit, technikáit ismerhetjük meg. Amatőröknek és profiknak is nagyon jó tanácsokkal szolgálhat ez a könyv, a fantasy rajongóinak pedig egyszer érdemes a kezükbe venniük. Nagyon érdekes, hogy hogyan épül fel egy-egy kép, milyen előtanulmányai, fázisai vannak. Hiába lettek csodálatosak a végleges illusztrációk, nekem a legjobban mégis a gyors ceruzarajzok szimpatizálnak a legjobban.

Csisza>!
Jennifer Fox-Proverbs (szerk.): John Howe fantasy műhelye

Lenyűgöző, érthető és mindenek előtt inspiráló. Sok tanácsát megfogadtam és minden illusztrátor hasznos dolgokat meríthet belőle, és aki eltökélten űzi a szakmát egy olyan emberre találhat benne aki igazán megérti a művészi lelkeket.. Aki kézbe veszi egyszer, többet biztos nem felejti el a nevét!

Lahara IP>!
Jennifer Fox-Proverbs (szerk.): John Howe fantasy műhelye

A mestertől tanuljuk, hogyan váljunk mi is a fantasy rajzolás mesterévé.

Lancaster >!
Jennifer Fox-Proverbs (szerk.): John Howe fantasy műhelye

Szerintem az egész fantasy-képzőművészetben nincs Howe-nál jobb. Lenyűgöző az egész album.


Népszerű idézetek

imma P>!

Ennek a könyvnek azt a címet akartam adni: „Hogyan Rajzolj Úgy, Mint Én, Gyerekjáték Az Egész, Bárki Megcsinálja”, ám a szerkesztők furcsamód tartózkodónak mutatkoztak.

6. oldal

Luna_Dephensis P>!

A fantasy a valóság felnagyítása és megerősítése, a közhely lemeztelenítese és a képzelet szülte lehetőségek kihasználása. A fantasy lények olyan nagylelkű házigazdák, akik megengedik a képzeletnek, hogy szabadon szárnyaljon a párhuzamos világok között. Meglepő, mennyi közös vonásunk akad olyan lényekkel, amelyek nem is léteznek.

44. oldal - Lények

Csisza>!

Az információ és tudás értéke, akár vizuális, akár másfajta, az idő, amit az ember fejében eltöltött. Az elme nem tétlen, holt tér, ahol a dolgokat porfogónak halmozzák fel. A dolgok beszélgetnek egymással, híreket cserélnek, összejönnek, csoportosulnak, barátkoznak, és végül jelen vannak, amikor az egyetlen dolog megtörténik, amire tudatosan nem vagy képes – megszáll az ihlet.

22. oldal

ppayter>!

Iratrendezésem láttán egy lelkiismeretes hivatalnok kétségbeesésében elájulna, ám ne feledjük, hogy egyedül én használom. (Ez az egész teljesen vizuális, és meg kell mondanom, hogy csak egy erősen kreatív elme illetne három egymás után következő fiókot „sziklák”, „még több szikla” és „még ennél is több szikla” elnevezéssel. Ugyanakkor rendkívül hasznos, amikor filmes csapatok és fotósok lepik el a műtermet: segítőkészen körülszegélyezhetem az éppen készülő illusztrációt pár tucat fotóval, aminek semmi köze nincs az illető képhez. „Öö, el tudja nekünk ismét mondani, Howe úr, miért is fontos az alapos dokumentáció?” – kérdezi a riporter, miközben zavarodottan pillant oldalra a trópusi gyümölcsöket ábrázoló fotókra, amelyek egy részben megfestett balrogot vesznek körül.)

20. oldal, Az alkotói folyamat - Forrásanyag gyűjtése és felhasználása


Hasonló könyvek címkék alapján

Wayne G. Hammond – Christina Scull: J. R. R. Tolkien – A Hobbit művészete
Ian Tucker (szerk.): Az Assassin's Creed Valhalla világa
Robin LaFevers: Sötét diadal
George R. R. Martin – Elio M. García, Jr. – Linda Antonsson: A tűz és jég világa
Kazuo Ishiguro: Az eltemetett óriás
George R. R. Martin: Kardok vihara
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Chris Metzen – Matt Burns – Robert Brooks: World of Warcraft: Krónikák 1.
Cecilia Randall: Hyperversum
Christie Golden: Arthas: A Lich Király felemelkedése