Milyen ​lesz a búcsú után? 141 csillagozás

Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Clare és Aidan számára lassacskán véget érnek a középiskolás évek. Bizakodva és céltudatosan várják a jövőt. Ám a várakozásokkal teli időszakra rányomja bélyegét, hogy a szerelmesek útja, úgy tűnik, különválik. Vágyaik és elképzeléseik külön városba viszik őket. Egyetlen kérdés marad hátra: ki kell találniuk, hogy együtt maradjanak vagy szakítsanak. A 12 órás beszélgetés során felidézik kapcsolatuk minden egyes fontos pillanatát, jelentős eseményét, hátha találnak valamit a múltjukban, ami meghatározza a jövőjüket. Az este barátokhoz, a családhoz, régi emlékekhez és különleges helyekre vezeti őket, ahol kemény igazságokkal és meglepő felfedezésekkel néznek szembe. Ahogy az óra jár, és eléri őket a reggel, úgy közeleg elkerülhetetlen búcsújuk is. A kérdés csak az, hogy a búcsú csupán reggelre szól avagy örökre? Mennyit bír ki a szerelem? Bájos, édesen keserű, bölcsességgel és szeretettel teli, ellenállhatatlan regény. Hogyan döntsünk, ha a szívünk és az élet más-más irányt diktál?

Eredeti mű: Jennifer E. Smith: Hello, Goodbye, And Everything In Between

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2015
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616636 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Maxim, Szeged, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616629 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Aidan Gallagher · Clare Rafferty


Kedvencelte 6

Most olvassa 10

Várólistára tette 138

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Jaj, ha 2-3 éve olvastam volna. Akkor biztosan megadtam volna neki az 5 csillagot. Most olyan semmilyen volt nekem. Nem tett rám nagy benyomást.
Sajnos mostanában egyre jobban eltávolodtam az ifjúsági regényektől. Azt veszem észre, hogy mindegyik után csak a fejemet fogom és sajnálkozok. Azért kerülnek a kezembe mégis, hogy változatosabban olvassak. De mindig egy kis csalódással teszem le őket. Már nem ugyanolyan mint pár éve.
A fülszöveg nem talált be nálam, elég uncsin hangzott. Csakis az írónő miatt olvastam el a sztorit. Kíváncsi voltam nagyon rá, mivel a többi története nagyon tetszett.
A főszereplők közt Claire volt, az akit nagyon nem tudtam megszeretni. Egy kicsit idegbajos volt. Igen rendszerető lány, aki mindent csak fekete-fehérben lát.
Aiden szerintem túl jófiú volt. Nem illett ide. Nagyon is cuki volt.
Nem erre a felállásra számítottam.
A mellékszereplők viszont érsekes színfoltok voltak. Szó szerint! :D Stella és Scotty felelt a humorért. Ők szerethetőek voltak.

>!
Pandalány P
Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Az eddigi legjobb Jennifer E.Smith-könyv (legalábbis szerintem)!❤

Ó, mekkora meglepetés volt számomra ez a könyv!Nagyon tetszett, teljesen belefeledkeztem a történetbe. Magamhoz képest rendkívüli gyorsasággal olvastam végig, ugyanakkor nem akartam, hogy ilyen hamar vége legyen. Már megint egy „kérdőjeles” könyv az írónőtől, úgy látom, ez a dolog fekszik neki. És e könyv esetében még jogos is a cím. :D

Később

Teli van érzelmekkel, romantikával, ugyanakkor közben jó humorú történet, számtalan megmosolyogtató jelenettel. A két főhőst nagyon megszerettem, a körülöttük lévő szereplők többségét is. Drukkoltam nekik és annak, hogy egy olyan megoldása és lezárása legyen a könyvnek, ami nem okoz csalódást és nem hagy rossz érzéseket bennem utána sem. Semmi ilyesmi nem történt, sőt, szerintem lehet, hogy be fogok egyszer szerezni belőle egy saját példányt.
Nem számítottam rá, hogy ennyire fog tetszeni a regény. Mindent imádtam benne: a helyszínt (Chicago, kertváros, tengerpart), a szereplőket, az élethelyzetüket (egyetem előtt utolsó hónapok, már érezni a változás szelét), a borítót.
Jennifer E.Smithtől megszoktam már ezt az írási stílust és a hasonló fiatalos történeteket, de ez valahogy számomra kiemelkedik közülük. Bele tudtam élni magam a főhősök helyzetébe, együtt tudtam érezni velük a problémájukat tekintve és imádtam a közös pillanataikat, a párbeszédeket közöttük.
Egyedül talán azzal nem értettem egyet az események sorában, hogy Clare miért nem tudja kimondani azt a bizonyos sz betűs szót (szeretlek) Aidannek. Hiszen tényleg így érzett iránta, túlságosan nagy körítés volt ekörül, de a legjobb pillanatban megoldotta az írónő a dolgot. ❤
Simán lehetne az értékelése 80-90% között.
Szívesen elolvasnék egy folytatást, vagy akár egy kiegészítő kötetet is.

Bővebben itt: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/01/milyen-lesz-b…

2 hozzászólás
>!
Orsi999
Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Jennifer E. Smith-től eddig csak jó könyveket olvastam, és ez most nagyon nagy csalódást okozott. Pedig a fülszöveg alapján nagyon izgalmas és érdekes történetre számítottam, ahol a szereplők tényleg az elejétől a végéig küzdenek a kapcsolatukért és nem adják már fel a legelején.
Felejthető volt a történet, szinte nem is kötött le, és a szereplők is felejthetőek voltak. Az egész könyv során csak 1-2 olyan főbb pillanat volt, ami tetszett. spoiler

>!
Csakegyolvasólány
Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Az egész történet, valamint maguk a szereplők semlegesek voltak a számomra. Egyáltalán nem kedveltem meg őket, de nem is éreztem utálatot az irányukba.
De kik is ők és miről szól a történet?
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/01/jennifer-e-…

>!
AniTiger MP
Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Abszolút értem a regényt, még némely meghozott döntést is és a végén felbukkanó utalást is, de nem. Nekem nem jött be, mert nem szeretek mások szenvedéseiről, lemondásairól olvasni. Szerettem volna jól szórakozni és kikapcsolódni, ami nem történt meg és mivel éppen az írónő regényeinek a könnyedségébe szerettem bele, nagyon rosszul esett, hogy ennyire összeillő srácok járnak pórul… Komolyan, nem képesek egymás érdekben… nem is tudom: áldozatokat hozni? spoiler (Pedig én aztán nem vagyok az az örök romantikus!)

Kedvenc: Rozsdi megmentése! Foltos Scotty.

Durc: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/09/milyen-les…

2 hozzászólás
>!
h_orsi P
Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

A szereplők nagy részét legszívesebben felpofoztam volna. Mindegyikük egy-egy álláspontot képvisel a főtéma kapcsán, de egyik szándékát és indítékával sem voltam kibékülve.

Vártam arra, hogy legyen valami mögöttes mondanivalója az egész történetnek. Amit én is magammal vihetek az életben, amit majd megjegyzek és évek múlva is emlegetni fogom a történetet csak emiatt a dolog miatt. Nem kaptam meg azt amire vágytam. 10 napja olvastam a könyvet és mintha kitörölték volna az egészet. Mintha nem 312 oldalból állt volna, csak a töredékéből.

Ennek ellenére a vége nagyon ütős lett. Igazán szívmelengető, vicces és reális képet fest. Ugyanakkor nincs lezárva sem a történet, az olvasó fantáziájára van bízva, hogy mit képzel bele. Így legalább nincs rossz szájízem és azt mondom: ezért talán nem volt hiába olvastam el.

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/06/jennifer-e-smith…

>!
Hópárduc P
Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Hát…nem is tudom.
Egyáltalán nem erre számítottam.
Nem is tudom, hogy mire…
Bár, romantikus és szomorkás, és várható volt, hogy mi lesz a történet vége, de valahogy reménykedtem, hogy egy kicsit tartalmasabb lesz és más….
De, lehet csak éppen rosszkor olvastam. .:)

8 hozzászólás
>!
loveQhuay P
Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Ez most nagyon kellet nekem! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz!
Eddigi JES könyvek alapján egy max 4* történetre számítottam ami épp hogy leköt a délutánra, erre meg jól pofán csapott a történet.

Ez az a történet ami előbb-utóbb mindenkivel megtörténik, mindenki átesik a választáson amivel a felnőtté válás jár. Ki kell lépni a megszokott napokból, elválni a szokásos barátoktól, elköltözni a szülőktől és egyetemre/főiskolára menni.

Érdekes volt, mert egy éjszakát ölel fel a történet, viszont eléggé sikerült ez idő alatt is megkedvelni a szereplőket és velük együtt sírni vagy éppen nevetni. Nagyon tetszett az egész, a komoly és a kevésbé komoly döntések, a jövő tervezgetése vagy épp a jelenben való élni akarás. De leginkább a befejezés tetszett, ami miatt hatalmas mosollyal az arcomon csuktam be a könyvet, majd tettem vissza a polcra.

>!
BlackWidow
Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Ha a vége nem így zárult volna, akkkr biztos, hogy nem kapja meg a négy csillagot. Most, hogy elolvastam a vége nagyon tetszett. Féltem, hogy máshogy ér véget a sztori, mert az írónő annyira elhúzta.
spoiler
spoiler
Ahogy alakult az este egyre jobban tetszett az egész történet. Már a fülszöveg is nagyon felkeltette a figyelmemet. Az elején kicsit másra számítottam, de tetszett igazából. Az írónőtől ez a harmadik könyvem. Nagyon úgymond, aranyos szerelmes történeteket ír. Nem váltja meg velük a világot, de nagyon jól elszórakoztatja az olvasót.

>!
LittleStar
Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?

Kedves,aranyos történet volt. Néha mondjuk Claret felpofoztam volna, de legtöbbször valahol érthető volt a vivodasa, mindenki allt mar búcsú elott, bármilyen elott, es ez mindig nehéz. Viszont azzal nem értek egyet, hogy ha X km-re vannak egymástól, attól miért ne működhetne egy kapcsolat, egy barátság. Ettől függetlenül olvastatta magat a könyv, gyorsan haladtam vele, kikapcsolódáshoz tökéletes volt. :) Szeretem az irono könyveit :), mert mindig pihentetnek, es néha jol esik, ha nincs semmi paranormális egy történetben. 5*


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

Talán a világ nincs is tele jelekkel, csak az emberek használnak bizonyítéknak bármit, amit csak bírnak, hogy megpróbálják meggyőzni magukat arról, amit igaznak remélnek.

24. oldal

>!
Klári_Filutás

– Néha pont azok a dolgok érik meg a legjobban, amiket a legnehezebb megtenni.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Gallagher
>!
Szelén

– Semmi gáz – mondja Scotty gyászosan. – Majd azt mesélem az új barátaimnak a főiskolán, hogy az anyukám katicabogár, az apukám meg leopárd.

204. oldal

>!
Szelén

– Komolyan? Azt hiszem, megtörténhet. Lehet, hogy addigra neked is új barátnőd lesz. Nem tudom, tisztában vagy-e vele, de sok lány örülne, ha a horgára akadnál.
– Te mégis visszadobsz a vízbe -feleli Aidan félmosollyal. – Mint egy guppit.
– Szerintem te inkább bohóchal vagy – mondja Clare. – És nem visszadoblak. Hanem szabadon engedlek.

231-232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Gallagher · Clare Rafferty
>!
zuna19 P

– Én még egy plüssmackóvala kezemben is kemény legénynek tűnnék.

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Gallagher
>!
Klári_Filutás

Igaz, hogy az élet tele van jelekkel. Csak éppen minden embernek valami mást jelentenek.

134. oldal

>!
zuna19 P

– Meg kell hagyni, jól állna neked a fűszoknya.

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Gallagher · Clare Rafferty
>!
zuna19 P

– Játsszunk csöndkirályt!
– Én feladom – von rögtön vállat Scotty.
– Micsoda meglepetés – ironizál Stella.
Azzal újrakezdik, folytatódik gúnyolódásuk és vitatkozásuk ördögi köre.

Kapcsolódó szócikkek: Clare Rafferty

Hasonló könyvek címkék alapján

Kasie West: A távolság relatív
Nicola Yoon: Minden, minden
Gayle Forman: Engedj el
Sarah Dessen: Tökéletes
Kasie West: Szívességből szerelem
Rainbow Rowell: Szív küldi
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Meg Cabot: Töltött galamb
Catherine Ryan Hyde: Számíthatsz rám!
Kelly Oram: Cinder és Ella