Létezik ​térkép a szerelemhez? 382 csillagozás

Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

Lucy ​a huszonnegyedik emeleten lakik. Owen az alagsorban él. Nem meglepő tehát, hogy pont félúton találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. Miután kiszabadítják őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet Edinburghba, San Franciscóba, Prágába és Portlandbe sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot, képeslapokkal, időnként e-mailben, vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját – bármely kicsi is rá az esély –, hogy viszontláthassák egymást?
Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2014
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632614816 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Maxim, Szeged, 2014
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632614809 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 26

Szereplők népszerűség szerint

Owen Buckley · Lucy Patterson

Helyszínek népszerűség szerint

Prága · Róma


Kedvencelte 35

Most olvassa 27

Várólistára tette 228

Kívánságlistára tette 167


Kiemelt értékelések

MFKata>!
Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

A könyv nagyszerű nyári olvasmány lesz:
     – nyaralás előtt azért, mert meghozza a kedved az utazásra
     – nyaralás közben azért, mert nagyszerűen kikapcsol az írónő megszokott könnyed stíluásval
     – nyaralás után meg azért, hogy megtervezd a következő utad New Yorkba, Edinborough-ba, Londonba, San Francisco-ba, Párizsba, Seattle-be vagy Prágába ;-)

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/05/jennifer-e-smit…

Orsi999>!
Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

Ez volt a második könyvem az írónőtől, de nem az utolsó. Imádom, ahogy ír, annyira magával ragad, és leköt.
Lucy és Owen nagyon imádni valóak voltak együtt. A végén alig vártam, hogy mikor jönnek már össze. Amikor először elbúcsúztak nem ígértek semmit se egymásnak, mert szerintem sejtették, hogy úgyse fogják betartani, vagy, hogy semmi értelme nincsen. Közben pedig mind a ketten utazgattak, új embereket ismertek meg, és lehet, hogy nem beszélgettek, de gondoltak egymásra. Már szinte én is vártam, hogy mikor küldenek a másiknak képeslapot. Sajnos ma már az emberek nem nagyon küldenek egymásnak képeslapot, pedig nagyon is kellene. Emlékszem kiskoromba folyton nézegettem, hogy ki milyet kapott és egy táskába gyűjtöttem őket. (lehet, hogy még megvannak valahol, jó lenne megkeresni)

Csoszi>!
Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

Kellemes olvasmány így a nyár végére, tele vágyódással, különös hangulattal, gyönyörű mondatokkal, gondolatokkal, a véletlenek játékával, és rengeteg izgalmas utazással. Akadt már a kezembe ennél sokkal jobb könyv is, ennek ellenére szerettem. Az biztos, hogy magába szippantott a történet. Akár most azonnal útra kelnék, hogy felkeressem a könyvben leírt városokat. Szeretnék én is Bárcsak itt lehetnél képeslapokat írni, és kapni.
Lucy és Owen meglehetősen furcsa körülmények között találkoznak. Az együtt töltött rövidke idő különleges és felejthetetlen élménnyé válik mindkettőjük számára. Szinte alig, hogy megismerkednek, már el is kell válniuk: Owen az édesapjával beutazza az országot, Lucy pedig a családjával Skóciába, majd Londonba költözik. Eleinte tartják a kapcsolatot, ám idővel a képeslapok és az e-mailek ritkulnak, végül a katasztrofális san francisco-i találkozás után megszűnnek. Igazán érdekes volt, hogy váltott nézőpontból olvashattuk a történetet, és hogy egy-egy pillanatban mennyire hasonló dolgokat gondolnak, tesznek a szereplők. A végén Lucy és Owen eljut a kiinduló ponthoz: a manhattani felhőkarcoló tetejére és a csillagokhoz. Kicsit zavart a történet lezáratlansága.

4 hozzászólás
AniTiger P>!
Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

Jó volt a történet és borzasztóan szerethetőek voltak a főszereplői, hogy az sem zavart, hogy a sztorit a gazdag-szegény klisé alapozta meg. Annyira tetszett, hogy mind Lucy, mind Owen abszolút pozitív beállítottságú, kedves és figyelmes karakterek. =^.^=
Jól esett velük utazgatni és világot látni. Ez tulajdonképpen egy bájos, minimálisan zavaros történet – sok, sok utazással. Ha a nagy egészet nézem, akkor a végére ért igazán össze a regény, ugyanis a vége felé a fejezetek elején már párhuzamokat vonunk Lucy és Owen tettei közé, ami egyszerűen zseniális volt!
Képtelen voltam nem vigyorogni rajtuk.

Kedvenc: Az első képeslap „poénja”.

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/11/letezik-te…

>!
Maxim, Szeged, 2014
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632614809 · Fordította: Komáromy Zsófia
9 hozzászólás
janka0416>!
Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

Borító: 5/5 – legeslegszebb az eddigi 3 könyv közül :))
Cselekmény: 5/5** – tökéletes nyári „kötelező" olvasmány :)
Vajon létezik szerelem első látásra? – Igen.
Létezik térkép a szerelemhez? – A válaszom: IGEN!
1. Párizs ✔
2. London ✔
3. New york ✔
Már ezért érdemes elolvasni.
4. A soha határa
5. Gossip Girl
6. Lucy & Owen
Igazi nyáltenger lesz most amit leírok…De…. Szerintem érdemes valaki miatt átutazni a fél világot. Ezt leginkább azok tudhatják, akik párkapcsolatban vannak, de ha igazán szeretsz valakit, akkor nem számít,hogy az illető Londonban van, vagy New Yorkban, vagy éppen Reykjavikon.
*Passenger – Let Her Go* – https://www.youtube.com/watch…

4 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

Az írónőtől ez a harmadik könyvem. Szeretem a stílusát és úgy éreztem, hogy ismét a jól bevált receptjét vette elő, a megfelelő hozzávalókat alkalmazva. Az eredmény pedig megint csak egy jól sikerült, gyönyörűen megírt, bájos szerelmi történet lett, tele mondanivalóval.
Ezúttal is két nagyon szimpatikus, fiatal főszereplőt ismerhettem meg. Owent roppant mód a szívembe zártam. A 17 éves fiú édesanyja elveszítése után egyedül marad az apjával. A nehéz anyagi helyzet, a problémák sokasága ellenére olyan jól kezeli a helyzetet, le a kalappal előtte. Lucyt még New Yorkban ismeri meg egy különleges véletlen folytán, és bár az élet ezután messzire sodorja őket egymástól, a rövid együtt töltött idő mindkettőjükre nagy hatással volt.
Nem a felejthetetlen kategória, de azért szerettem! Aki rendkívüli izgalmakra, drámára vágyik, inkább ne ezt olvassa!

2 hozzászólás
Ciklámen>!
Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

Egy újabb bájos, édes, romantikus történetet olvastam Jennifer E. Smith írónőtől.
Már az első regénye kedvencem lett és ebben a könyvében sem csalódtam. Sőt!
Nagyon, nagyon tetszett.
Számomra minden könyve szívet, lelket melengető, ami a felszínen könnyű, nyári olvasmánynak tűnik, de annál sokkal mélyebb tartalma van.
Olyan mint a magány, a gyász feldolgozása, az összetartozás érzése, a szerelem. Az érzelmek képeslapokon keresztül való közlése nagyon tetszett.
A szereplőket szívembe zártam, és ciki vagy nem , sokszor nyeltem vissza a könnyeimet.
Rám ilyen hatással van az írónő.

2 hozzászólás
BlackWidow>!
Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

Az írónő aranyos történeteket ír. Ez volt tőle a 2. könyvem és még majd továbbra is szeretnék tőle olvasni.
A karakterek szimpatikusak voltak, kivéve Lucy szülei és a csávó, aki elküldte Owenéket.
Jó sztori volt, bár kicsit morcis voltam spoiler, de ilyen ez a távolság, bár szerencsére én ezt nem tudhatom saját kézből.
Owent nagyon irigylem az esze miatt és a sok egyetemi lehetősége miatt. Én is most a választás küszöbén állok.
Lucynál meg hitetlenkedtem, mikor elkezdte olvasni a Trainspottingot, mert hát az valami borzadály, bár én csak filmen láttam fél szemmel.
Összegezve eléggé tetszett a történet, kicsit hiányoltam a humort, de hát ez egy ilyen történet. Szerelmes.

kocybaba P>!
Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

Bár még csak ez volt a második könyvem az írónőtől, már most látom, hogyha valami könnyedre vágyok, aminek van mondanivalója, tartalma, akkor nyugodt szívvel nyúlhatok a munkáihoz. A véletlenszerűség, a sors ebben a történetben is nagy szerepet játszott, amikor is az áramszünet folytán a két fiatal bent ragadt a liftben. Kialakul valami közöttük, de aztán közbe szól az élet és teljesen más fele sodorja őket. Próbálják fenntartani ezt törékeny kapcsolatot képeslapokkal, e-mailezéssel útjuk során, és ki tudja hogy ez elég lesz-e. Ki tudja, hogy az kevés közös emlék, az az éppen csak létrejövő kötelék elég lesz a viszontlátáshoz vagy valami többhöz. Kellemes csalódás, hogy bár Owen és Lucy is tizenévesek, de ettől egyáltalán nem lett tinis a dolog. Nagyon jó volt velük tartani ezen az úton és egy kis ízelítőt kapni közben a nagyvárosok életéből.

gab001 P>!
Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

Az írónőnek ismét sikerült. Levett a lábamról az olvasmányos stílusával és könnyed történetvezetésével. Egy újabb érdekes gondolatmenet a már megszokott kellemes, humoros, olvasmányos stílusban. Szerettem Owen és Lucy párosát, ahogy hol közeledtek, hol távolodtak egymástól és nem csak földrajzi értelemben. Bár olykor a lehetetlent súrolja a történet, mégis egészen hihető, hiszen pont a véletlenek kiszámíthatatlanságára és sorsszerűségére mutat rá. Amikor az embernek nem marad más választása, mint hogy a szívére hallgasson. Örülök, hogy én is ezt tettem és elolvastam a könyvet. Imádtam a változatos helyszíneket.


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

(…) addig nem tudhatod a választ, amíg fel nem teszed a kérdést.

257. oldal

5 hozzászólás
Leonine>!

De igazából nincs olyan, hogy teljesen tiszta lap. Minden új valami régi nyomában következik, és minden kezdetnek egy vég az ára.

268. oldal

ÁrnyAngyal>!

– A magányosság és az egyedüllét nem ugyanaz.

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: magány
K_Szilvia03>!

Ha két ember között nincs más, csak tér, akkor minden lépés ugrásnak érződik.

321. oldal

K_Szilvia03>!

A fiú olyan volt, akár az egyik regénye, amit még nem olvasott ki, amit csak a megfelelő helyen, a megfelelő időben lehetett igazán megérteni. Alig várta, hogy elolvassa a hátralévő oldalakat.

335. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Patterson · Owen Buckley
Virág_>!

Nem az eltávolodás volt a lényeg. Hanem a hazatérés.

276. oldal

Cicu>!

– Most jön az a rész, hogy addig nem nyugszol, amíg városnéző túrára nem viszel, ahol majd jókat nevetünk, a híres látnivalókra mutogatunk, aztán veszel egy gagyi New York-os pólót, és boldogan élünk, amíg meg nem halunk?
– A póló nem kötelező – válaszolta Lucy.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Patterson · Owen Buckley
1 hozzászólás
K_Szilvia03>!

– Azt hiszed, nem bírtam farkasszemet nézni a saját feleségemmel?
Owen bólintott.
– Azt.
– Akkor igazad van – felelte Apa mosolyogva.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Owen Buckley
Nina__>!

– Nem óhajtod ezt a várost – mondta. – De csak azért mert még új neked. Amint jobban megismered, szerintem szeretsz majd itt élni.
– Most jön az a rész, hogy addig nem nyugszol, amíg városnéző túrára nem viszel, ahol majd jókat nevetünk, a híres látnivalókra mutogatunk, aztán veszek egy gagyi New York-os pólót, és boldogan élünk, míg meg nem halunk?
– A póló nem kötelező – válaszolta Lucy.

20. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Nicola Yoon: Minden, minden
Nicola Yoon: A Nap is csillag
John Green: Csillagainkban a hiba
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Kasie West: A távolság relatív
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
John Green: Alaska nyomában
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Rachel Cohn – David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája
Rainbow Rowell: Eleanor és Park