Stepsister 12 csillagozás

Jennifer Donnelly: Stepsister Jennifer Donnelly: Stepsister

Isabelle should be blissfully happy – she’s about to win the handsome prince. Except Isabelle isn’t the beautiful girl who lost the glass slipper and captured the prince’s heart. She’s the ugly stepsister who’s cut off her toes to fit into Cinderella’s shoe … which is now filling with blood.

When the prince discovers Isabelle’s deception, she is turned away in shame. It’s no more than she deserves: she is a plain girl in a world that values beauty; a feisty girl in a world that wants her to be pliant.

Isabelle has tried to fit in. To live up to her mother’s expectations. To be like her stepsister. To be sweet. To be pretty. One by one, she has cut away pieces of herself in order to survive a world that doesn’t appreciate a girl like her. And that has made her mean, jealous, and hollow.

Until she gets a chance to alter her destiny and prove what ugly stepsisters have always known: it takes more than heartache to break a girl.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scholastic, New York, 2019
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781338268461
>!
Hot Key Books, London, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471407970
>!
Scholastic, New York, 2019
352 oldal · ASIN: B07HPDTTZK

1 további kiadás


Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Jennifer Donnelly: Stepsister

Jó kis példája volt ez annak, hogy kihívások miatt bukkanhat az ember jó könyvekre is és nem csak szenvedősek vannak. Egyébként ezt bizonyos tekintetben sajnálom is, mert mi ez már, hogy pont ez nem lett felkapottabb? Több, mint egy éve jelent meg és arra se emlékszem, hogy láttam volna…

Talán ez volt az eddigi legjobb mese átdolgozás, amit valaha olvastam. Bár inkább folytatásnak kéne nevezni. Varázslatos, de valósághű, főleg a karakterek. Imádtam Izzyt és Tavit is, viszont azt kicsit nehezen tudom elhinni, hogy tényleg olyan kegyetlenek lehettek előzőleg, mint ahogy leírják őket. Mármint… Itt tökre nem tűntek annak azon kívül, ami az eredeti mese szempontjából szükséges volt. (Hogy nem mehet el Ella a bálba és bezárják, mikor jön a herceg.) És tetszett, hogy végeredményben az is kiderült, hogy spoiler Ebből, meg úgy általánosságban a lányok kapcsolatáról, a végén azért egy kicsit lehetett volna több, picit túl gyorsan lett vége.

Maga a történet többször is meglepett, nem olyan irányba haladtunk, amilyenre számítottam. Az elején tökre azt hittem, hogy spoiler és Isabelle fognak összejönni. Meg végül a romantikus szál nem is volt annyira központi része a sztorinak, mint gondoltam volna, de jó is volt ez így. Azért egy könyvnek örülnék meg Chance-szel és Fate-tel a főszerepben.

Ezt pedig lehet, hogy már csak én képzelem bele, de szerintem tökre Merlin hangulata volt a könyvnek. Már ha kivesszük belőle a humort. A sztori teljesen más, de a hangulat az ott van. ♥ Meg hasonlóan drámai a kettő és azért mindkét helyen enyhén szerepe van a sorsnak.

kikki P>!
Jennifer Donnelly: Stepsister

Nagyon tetszett. Már az alapötlet is, ez volt az első ilyen könyv, még sosem olvastam ilyet, spoiler Azért az elején kicsit furcsa volt, hogy a Hamupipőkéből ennyire dark fantasy-t csinált az írónő, de egy idő után már meg is feledkeztem róla. Előszőr azt hittem, hogy spoiler

Alice_and_the_White_Rabbit>!
Jennifer Donnelly: Stepsister

Imádom a retellingeket, de annál még jobban szeretem a jó retellingeket. :D
Kezdjük a karaktereknél. A zseniális egy nagyon erős alul értékelése lenne a szereplőknek. Inkább az elmésen helyrerakott lenne amit még megjegyeznék ezen a ponton.
Ha valakit érdekel így kell határozott, céltudatos, erős női karakterekről írni +/-. De egyértelműen az egyik legjobb példa.
A világ és a helyzet, mondjam az, hogy valósághű? A probléma nyilván, ami előjön. (Itt megjegyezném, hogy simán elmehetett volna az egész story egy nagyon durva politikai és stratégia irányba is de azt hiszem ennek a regénynek nem ez lett volna a lényege XD)
Csodás kis regény, angolul is teljesen olvasható, kis egyszerű darab.
Imádtam az egészet ahogy van. Megvett kilóra :D

rumpelstiltskin>!
Jennifer Donnelly: Stepsister

egész jó volt, sikerült megőriznie a sötétebb tündérmesés hangulatot, de ez a négyszáz oldal túl sok volt egy ilyen történetnek. maga a főszereplő és a jellemfejlődése jól meg volt írva, érdekes volt egy tipikusan negatív szereplőt látni a középpontban, de körülbelül ez az egyetlen kiemelkedő pontja a kötetnek.

emellett sajnos a plot ezzel a háborúval és a csúnya gonosz emberkével elég gyenge volt, nem is nagyon tudtam hova tenni, ez így honnan jött, meg miért. a szerelmi szál se volt különösen zavaró/rossz, de anélkül is simán el lettem volna, mert túl sok kémiát nem éreztem a két karakter között, és a mellékszereplők is elég felejthetőre sikeredtek fate és chance kivételével. bár az ő játékuk szintén jó pontja volt a regénynek, és tetszett az egész „járd a saját utadat” dolog, de annyira azért nem dobtam el az agyam tőle.


Népszerű idézetek

RVivi P>!

No one jeers louder at a hanging than the cutthroat who got away.

Chapter 14

RVivi P>!

The skin-and-bones dog who shows up at your door. The broken-winged bird you nurse back to health. The kitten you find crying at the side of the road.
You think you’re saving them, don’t you?
Ah, child. Can’t you see?
They’re saving you.

Chapter 71

RVivi P>!

Cecile snorted. She looked as if she’d like to say something clever and cutting, but cleverness was not her strong point, so she flounced off instead.

Chapter 61

RVivi P>!

“Was that one of the de la Paumé girls? I thought they were ugly.”
“What, you think she’s pretty? Dirty as an old boot? Bold as a trumpet?”
“No, but—”
“I pity the man she ends up with.”
“She has guts, I’ll give her that.”
“Yes, she does. Imagine if every girl had such strength… and learned of it!”
“Better hope they never do. What would our world become, eh?”
“Ha! A living hell!”
“No,” the boy whispered. “A paradise.”

Chapter 64

Alice_and_the_White_Rabbit>!

Tavi smiled. „It comes from Arabic. From al-jabr. which means "the reunion of broken parts.” Al-Khwarizmi believed that what´s broken can be made whole again if you just apply the right equation." Her smile dimmed a little. „If only there was an equation that could do the same for people.”

83. oldal

kikki P>!

„Ugly's nothing,” said the diva. „Pretty… now that's a pretty dangerous word.”
„Pretty hooks you fast and kills you slowly,” said the acrobat.

168. oldal

RVivi P>!

Stop burdening the gods. Stop cursing the devil. They will make no path for you. They gave you their dark gifts: reason and will. Now you must make your own way.
What’s done is done. Whether to you, or by you, and you cannot change it.
But what’s not done is not done.
And there, both hope and hazard lie.
Believe that you can make your way. Or don’t. Either way, you are right.
Every war is different, yet each battle is the same. The enemy is only a distraction. The thing you are fighting against, always, is yourself.

Chapter 99

Alice_and_the_White_Rabbit>!

Fate´s smile turned brittle. „ As usual, you are meddling where you should not. Let the girl enjoy what little time she has left. You will break her heart by encouraging her to want things she has no business wanting. Girls die of broken hearts.”
Chance snorted. „Here are the things girls die of: hunger, disease, accidents, childbirth, and violence. It takes more than heartache to kill a girl. Girls are tough as rocks.”

141-142. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Colleen Houck: Tiger's Quest
Alex Flinn: A Kiss in Time
Holly Black: The Wicked King
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Marissa Meyer: Scarlet (angol)
Alex Flinn: Beastly
Melissa Grey: The Girl at Midnight
Kiersten White: Paranormalcy