Száguldás ​a szerelembe 115 csillagozás

Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe

Amikor ​egy pórul járt elvált nő, Nell Dysart bajban van. Lefogyott, mert túlesett egy megmagyarázhatatlan váláson, és mindentől elment az étvágya. Nell alvajáróként kóvályog az életében, míg legjobb barátnője állást nem szerez neki egy toprongyos nyomozóirodában, amiben sok lehetőség rejlik, de a főnököt nem könnyű irányítani.
Találkozik egy mindent kezében tartani akaró detektívvel. Gabe McKenna sorsa sem alakul túl jól. A nyomozóirodája egy zsarolási ügyre fecsérli az idejét, cégtársa úgy dönt, elege van abból, hogy hűtlen házastársakat figyeljen pénzért, és az exneje csak nemrég dobta… újra. Az egyetlen, ami az ő szája íze szerint történik, hogy úgy tűnik, az új titkárnő hatékony, unalmas és engedelmes.
Rájönnek, hogy szerelembe esni halálos is lehet… De a látszat néha csal, így Nell és Gabe hamarosan sikkasztás, névjegykártyák, rongálás, kutyalopás, zsarolás, kínai kaja, profihoz nem illő szex és bűnronda irodabútorok miatt perlekednek, ráadásul az is gyorsan… (tovább)

Eredeti mű: Jennifer Crusie: Fast Women

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Kelly, Budapest, 2012
352 oldal · ISBN: 9633350362 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Eleanor Dysart (Nell) · Gabriel McKenna · Jase Dysart · Lu McKenna · Margie Dysart · Riley McKenna · Susannah Campbell Dysart (Suze) · Tim Dysart


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe

Ó, mamám!
Ez szuper volt!!!
https://media.giphy.com/media/8WIJHInfWP6/giphy.gif
Félve kezdtem bele ebbe a könyvbe. Főleg azért, mert ez a könyv a héten a második az írónőtől, és hogy őszinte legyek az egy kicsi csalódás volt. De már a legelején kellemesen csalódtam a történetben. Valami hihetetlenül fantasztikus volt az egész. A karakterek és a történet is nagyon tetszett. Nagyszerű írás és fordítás.
Most egy cseppet sem unatkoztam. Végig nagyon izgalmas volt a sztori. Tudtam követni az eseményeket, ami kész felüdülésnek számít, az előzőhöz képest.
Tényleg az elejétől a végéig nagyszerű volt, semmit nem változtatnék a könyvön.
Tetszettek a párosok. Főleg a főszereplők.
http://s14.favim.com/orig/160321/beautiful-boy-and-girl…
Nell és Gabe nagyon szerethető páros, összeillenek. Imádtam őket. Minden megmozdulásuk fenomenális volt, főleg a viták. spoiler
A mellékszereplők sem voltak rosszak.
Suze és Riley is nagyon ott voltak a szeren. Őket is kedveltem. Bár többet szerettem volna tudni róluk a végén. Hiányom van belőlük.
Az írónő könyvei közül amik itthon megjelentek 3 most kipipálva, már csak kettő maradt. De azokat is levadászom. :)

@mezei :) :) Végre egy kis remény, hogy rajongója leszek az írónőnek.

8 hozzászólás
>!
Sippancs P
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe

Hogy ebből a történetből mekkora mozit lehetne csinálni!

Picit még mindig hadilábon állok JC-vel, és hiányolok valamit az írásaiból (egyelőre még nem tudtam megfogalmazni, hogy pontosan mi az), de azt el kell ismernem, hogy ez a könyv nagyon-nagyon jó volt. A megszokott humor-romantika páros mellett volt benne nyomozás, gyilkosság, családi viszálykodás és egy rakat titok, mindez olyan izgalmas és szövevényes módon tálalva, hogy néha nem győztem kapkodni a fejemet. Tetszett, hogy a (fő)szereplők egytől-egyik betöltötték már a 30-at, sőt, Gabe és Nell a 40-et is, és ugyanúgy, mint egy hétköznapi ember, esendőek voltak, és a mindennapokban csetlettek-botlottak. Imádtam az irodai civakodásokat, a macska-egér játékokat és a Vattacukor/Marlene körüli mizériát. (Még mindig nevetek a kis fruska szempilla-rebegtetésén. :)) Gabe és az 50-es évekhez való ragaszkodása pedig… ááá, ide nekem egy ilyen pasit!

A fél csillag levonás a túlzottan nagy és szerteágazó Dysart családnak szól, az elején ugyanis annyira nem igazodtam ki azon, hogy ki kicsoda, hogy szó szerint családfát kellett rajzolnom.

>!
Bitten
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe

Egy újabb egyedi vérvonal az olvasói repertoáromban!
Hirtelen nem is tudom kihez viszonyítani talán Julie James vegyítve SEP- el?!
Mit gondolsz @zuna19? A kapott ötlet jó volt! ;-) Jöhet a következő, ha van vmi jó tipped ;-)
Tökéletes kikapcsolódás! Mulattató dialógusokkal ellátott szereplők :D
A minusz csillag oka, hogy néhol picit zavarosnak éreztem.

5 hozzászólás
>!
meteoritastar
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe

Kellemes meglepetés volt ez a könyv.
Nellt nem így képzletem el. Néha kicsit már túl sok volt. Jó párszor rászoltam volna, hogy fogja már vissza magát!!!! Viszont, Gabe reakcióit látva, nem bántam, hogy ennyire beleavatkozott a dolgokba. :D :D Jó kis csatározásaik voltak. :D :D
De Riley nélkül nem lett volna teljes a könyv. :)):))
A laza történet mellett azért komoly témákat is érintett. A válás eléggé középpontban volt. A döntések, a félelmek. Mi lesz utánna? Merre?
A krimi szál tippelős volt, bár csak a végefelé éreztem azt a késztetést, hogy hamarabb derítsek ki mindent, mint a szereplők. Jobban érdekelt a szereplők szív gondjai.
De így se tudom bántani ezt a könyvet. Jó kis kikapcsolódás volt és tetszett.

>!
tmezo P
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe

Magam is meglepődtem, hogy milyen jól szórakoztam. Csak itt-ott éreztem kicsit elkalandozónak. Pl: a porcelánok részletes leírása, azok ecsetelése, egyik-másik milyen típusú, milyen a festése, mennyit ér, vagy a kutyás részek.
Ezekről eltekintve viszont elég mozgalmas, pörgős volt. Pozitív, hogy felnőttek a szereplők, persze azért ők is tudnak hisztizni, meg az ember agyára menni. Tele volt családi titkokkal, mocskos húzásokkal, sorozatos megcsalásokkal. Kiderültek a múltban elkövetett aljasságok, meggondolatlan tettek. Ezek következményeként pedig új szerelmek, új kapcsolatok alakultak.

10 hozzászólás
>!
Felixa P
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe

Annyira jól indult, hogy azon vettem észre magam, hogy egyik pillanatról a másikra a végére értem. Bár az elején kicsit bevitt a málnásba az írónő a sokszereplős gárdával; győztem kapkodnia fejem, hogy ki kicsoda és kihez tartozik. De hamar túllendültem ezen a kuszaságon és onnantól kezdve már mindenki a helyére került a fejemben. Izgalmas volt a történet, olvastatta magát és egy pillanatra sem éreztem azt, hogy az unalom felütné a fejét a könyvvel kapcsolatban. Az aprólékos dolgokba való belemerüléseket is kedveltem és nem utolsó sorban a humort. Végre igazi felnőtt karakterek köszöntek rám a lapokról és nem holmi kaptafára készült pofátlanul gazdag és sármos pasi, illetve modell tulajdonságokkal megáldott cicababa. Vannak hibáik, de ezek ellenére szimpatikusak. Kikapcsolódásnak és szórakoztatásnak tökéletes olvasmány.

>!
ggizi P
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe

Szeretem ezt a könyvet. Nem ez a fő kedvencem a szerzőtől, de ehhez is nagyon szívesen visszatérek időnként. A karakterek tele vannak hibákkal és kellően esendőek, hogy kedvelhetők legyenek. És a romba dőlt házasságokkal és azok túlélési próbálkozásaival teli cseppet sem rózsaszín légkör is az életszerűséget erősíti. Nemcsak a romantikus szálak végigkövetése volt érdekes, hanem a Dysart família szövevényes, titkokkal teli kapcsolatrendszerének feltérképezése is. És nagyon jól érzékelhető volt a feszültség Nell és Gabe között, szinte vártam, hogy a pasiban megáll az ütő az idegtől, annyira vibráltak, miközben Nell még épp az idegesítő viselkedés határán belül tudott nálam maradni. Kemény csatákat vívtak egymással.
És nagyon kedveltem Gabe irodájának 50-es évekbeli hangulatát, jó lehet ilyen helyen ilyen emberekkel együtt lenni/dolgozni.

>!
Katie_Sue P
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe

Nem azért olvasom Jennifer Cruise könyveit, mert mélyreszántó gondolatokat akarok hallani. Vagy mert komoly témákat feszeget és nem is azért, mert le sem tudom tennni a könyvet.
Viszont azért igen, mert
-kikapcsol
-szórakoztat
-megnevettet
-valós szereplőket kapok – hibákkal!!
-nem kell gondolkodnom, elég ha sodródom az eseményekkel.

Hölgyeim, ez a könyv bizonyítja, hogy MINDIG van remény és soha nem késő a szerelemhez!
Bárhonnan gyere, bármilyen sorsod van, bármi is a történeted, jár a szerelem. Alanyi jogon. Keresd meg az izzást keresd meg azt a valakit!!

Nell, Suze, Gabe vagy akár Riley itt bújkáljatnak valamelyik sarkon. Nagyon valóságos karakterek! Bár Riley-ban nem vagyok biztos! :) :) A becsületes megtaláló mindenképp értesítsen! muszáj lenne vele találkoznom

A szerelemnek mindig elégnek kellene lennie!

♡♡♡_Team Riley_♡♡♡

>!
Liliana_May
Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe

Imádtam Crusie-t, és a jó hír az, hogy ez a könyv elolvasása után sem változott!! A Száguldás a Szerelembe cím, szerintem béna, de ez nem az írónő hibája, mivel a könyv eredeti, angol megnevezése: Fast women, azaz, Sebes nő…vagy valami hasonló (ki, hogy fordítja), ami viszont teljesen a regényhez illik. DE, akkor, térjünk a lényegre: A történet kacifántos, üdítő, és kiszámíthatatlan, tele van szőve párkapcsolati kérdésekkel és egetrengető igazságokkal… ezért aztán úgy gondolom, a női társadalom, (hogy a férfiakat már ne is említsem) számára tökéletes olvasmányként szolgál! A karakterek abszolút szerethetők benne, (tisztelet a kivételnek), a nyomozók és titkárnőik humora, olyan cinikus, szarkasztikus, frenetikus….(és még minden féle -kus), hogy azon egyszerűen nem lehet nem nevetni, és mindegyik egytől-egyig egy egyéniség! A szerelem és az ízléses (na jóóóó, csak egy kicsit mocskos) szex, teljesen helyén van a regényben….a krimis részekről már nem is beszélve! Egyszóval, abszolúte imádtam, bátran ajánlom minden korosztálynak… (Húúúú, de lökött egy kritikát rittyentettem!) :)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

– Miért hagyta ott az előző állását?
– A főnököm elvált tőlem.
– Nyomós érv.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Dysart (Nell) · Gabriel McKenna
>!
zuna19 P

(…) hol marad az életemből a fekete csipke?

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Dysart (Nell)
1 hozzászólás
>!
zuna19 P

– Kell hogy legyen mód, hogy minkét táncos vezessen!
– Van is – tájékoztatta Gabe. – Úgy hívják, szex.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Dysart (Nell) · Gabriel McKenna
>!
zuna19 P

– Szilveszterkor mindig van kit megcsókolni.

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Riley McKenna · szilveszter
2 hozzászólás
>!
SzAngelika

– Gyűlölöm!
– Érthető. Ettől viszont még nem kell lesüllyedned az ő szintjére.
– Az ő szintjéhez markológép kell.

250. oldal

>!
zuna19 P

– Eszedbe jutott már, hogy ne feküdj le nőkkel?
– Nem.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel McKenna · Riley McKenna
>!
zuna19 P

– Jó! Állj csak ellen a változásnak! Előbb-utóbb úgyis utolér!

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Riley McKenna
>!
SzAngelika

– Zsarolják? – kérdezte Riley döbbenettel. – Jacket? Van még valami, ami annál is rosszabb, mint amit már úgyis tud róla mindenki?

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Riley McKenna

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Janet Evanovich: A négy fejvadász
J. K. Smith: Ismert ismeretlen
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Abbi Waxman: Új örömök kertje
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz