Isten ​hozott Kísértésben! 169 csillagozás

Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Sophie ​Dempsey mindössze a húgának szeretne segíteni: leforgatni egy filmet egy lecsúszott színésznőcskéről, majd lelépni a Kísértés városkájából, mielőtt még bajba jutnak. Sophie több generációnyi szélhámos leszármazottja, mégis igyekszik az egyenes utat járni, ám ez, mint Önök is megtudhatják, igen nehéz. Phineas Tucker, a polgármester, mindössze a Kísértés városát szeretné igazgatni a lehető legkevesebb felhajtással, majd megnyerni a közelgő polgármesteri választást, és fennmaradó idejét igazi szenvedélyének, a biliárdnak szentelni. Sophie egyetlen pillantást vet csak Phinre, és tudja, hogy ő az a fajta pasas, akitől anyja óva intette; és persze Phin is rögvest felismeri a lányban „az ördög cukorkáját”, amitől apja igyekezett őt távol tartani. Kisvártatva búcsút inthetnek az unalomnak. Pornóvá fajuló forgatás, pletykák hada, zsarolási kísérlet, politikai csatározások, gyilkosság, egy hulla autóval történő meggyalázása, kissé perverz, de határozottan világrengető szex, majd még… (tovább)

Eredeti mű: Jennifer Crusie: Welcome to Temptation!

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Kelly, Budapest
332 oldal · ISBN: 9789639667600 · Fordította: Kecskés Eszter

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Davy Dempsey · Phin (Phineas T. Tucker) · Sophie Dempsey · Wes Mazur


Kedvencelte 28

Most olvassa 5

Várólistára tette 81

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Legszívesebben ledorgálnám magam, amikor találok egy kincset amit már hónapok óta, rosszabb esetben èvek óta tologattam a várólistámon.
Ez a könyv zseniális. A törtènetvezetès, ami egèszen az utolsó oldalakig fennt tartja az èrdeklődèsedet, a karakterek kidolgozottsága ès hètköznapisága. Amit pedig muszáj megemlítenem, az a humor. Fantasztikusak voltak a helyzetek, a poènok ès a szereplők gondolatai.
Nálam ez hatalmas kedvenc lett. Chick-lit kedvelőknek kötelező!

4 hozzászólás
>!
meteoritastar P
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Nem tudok sok mindent írni erről a könyvről, meg felesleges is, mert a fűlszöveg magáért beszél.
A szereplőket hamar megkedveltem, persze pár pofont is szívesen kiosztottam volna. De ebben nincs semmi meglepő, hisz a helyszín egy kisváros volt. :)):))
A cselekmény egy percig se volt unalmas. Odatapadtam a lapokhoz.
Laza, romantikus és humoros volt.
Remek kikapcsolódás.
Szívesen olvasnék még Sophie családjáról, különösen a fivéréről :)):))

5 hozzászólás
>!
kis_macko
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Egy pillanatra sem lehet komolyan venni ezt a családot. :) Könnyed kikapcsolódásra alkalmas, de csak azoknak, akik vevők az írónő stílusára.

>!
Móni0630
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Fantasztikus regény. Imádom. Van benne minden, ami jó egy kis humor egy romantika egy kis erotika és egy kis gyilkosság. Na meg nagyszerűen kidolgozott karakterek és itt mind a pozitív mind a negatív szereplőkre gondolok. Bár az egyiket nem igazán tudom hova sorolni vagy azt sem tudom, hogy hogyan érezzek iránta az pedig nem más, mint Amy egyrészről bírom kis hebehurgya rendezőpalánta másrészről meg egy elkényeztetett lányka, akit néha felpofoztam volna. Na, mindegy nem miatta olvastam.
Imádtam viszont Sophiet Phint Dilliet (bár őt néha koravénnek éreztem) West Davyt.
A szerelmi szál nagyon tetszett és igaz hogy elvileg megint korán jött ez a szerelem dolog (k.b. 3 hét) de itt nem éreztem valamiért túlzásnak. Sőt még egy dolog, ami máshol már idegesít a végén, ha egy poént többször elismételnek itt nem éreztem annak, ami pedig nem más, mint a víztorony. Akár hányszor feltűnt mindig megmosolyogtatott.
Egy aprócska bajom volt még vele, ami minden jó könyvnél is baj hogy hamar vége lett olvastam volna ég róluk.

>!
halimarcsi P
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Ez fura és érdekes volt. De a jó fajtából. De ez az ötös csillagból következtethető is :)
Imádom, mikor olvasol egy könyvet és szinte mindig okoz meglepetést. Hogy ó, meg Á és na ne már és mi jöhet még. És bele egy csavar :)
Vicces, megható, szellemes, meghökkentö, meglepő. Jó karakterek és jó történet.
Nekem nagyon tetszett. És basszus nem hagyott aludni pedig hányszor le akartam tenni. Imádom az ilyen könyveket mikor csak pár fejezet akarsz olvasni de úgy elvarázsol hogy csak olvasol és elmúlt éjfél és tudod hogy nem jó ötlet de csak tovább olvasod hogy kiderüljön mi lesz, hogy az sem számít hogy pár óra és dolgozni/iskolába kell menni.

>!
Csavattka
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Hát ez elég meglepő volt… :-)
Kezdetben elég nehézkesén vettem fel az írónő stílusát, aztán sikerült átbillennem ezen --> és már csak úgy pörögtek is az események! :-D
Remekül szórakoztam, bár merőben mást kaptam, mint amire számítottam…
Kicsit mindenki buggyant volt és szédülten akart valamit vagy valakit --> amiből persze jó nagy zűrzavar kerekedett…
Egy kis ízelítő --> színes víztorony, cseresznyés tapéta, hepehupás matrac… (^^) --> ha semmit nem értesz azt is megértem. Olvass bele és hidd el a végére Kísértés városában mindenre fény derül. ^_^

>!
kaata15
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Kedves, humoros, izgalmas regény :) Itt szerettem meg az írónő stílusát!

>!
WorldComesDown
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Habár a kezdés nehezen ment, valahogy nagyon nem akart lemenni a torkomon utána láttam, hogy igenis megérte a küzdelmet. Még ha csak a második része után is olvastam, és hozzá kell tenni nagyon féltem, hogy egy 'ismerős' szemszögéből íródik ez a rész kellemes csalódás volt ismét egy pörgős és lehengerlő olvasmányt tarthattam a kezemben.
A borító számomra nem öt csillagos de mégis megfogott benne valami, illik oda az az alma.

>!
bozs
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Hát, khmmm…. ezek a lapok csöpögnek mindenféle testnedvtől. Látszik, hogy nem olvastam el a fülszöveget, csak kivettem a könyvtárból.
Évente egyszer olvasok ilyet, mert ennyi pont elég ebből a kategóriából. Viszont ez egészen jó kis történet, van benne egy kis „gyilkosság” is, nyomoznak, nem csak egymásnak esnek. :)
Ja és ne felejtsem el, hogy ennél hülyébb okot a szexre még nem sikerült kitalálni! :)

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Kimondottan szeretem Crusie történeteit, humoros, izgalmas és fordulatos romantikát ír. Ezúttal egy kisváros mindennapjait bolygatja meg főhősnőnk, aki filmforgatásra utazik le Kísértés városkájába. Itt aztán titokzatos dolgok történnek és Sophie egyre jobban összemelegszik a városka polgármesterével.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

Egy: elérni, hogy az áldozat elmosolyodjon
Kettő: elérni, hogy az áldozat egyetértsen velünk.
Három: elérni, hogy az áldozat felsőbbrendűnek érezze magát.
Négy: adjunk valamit az áldozatnak.
Öt: szerezd meg amit akarsz és tűnés.

14. oldal

>!
bozs

A vágy pokoli dolgokat tud művelni az ember memóriájával. És erkölcseivel. És a józan paraszti eszével.

98. oldal

>!
Cheril

Azok lepik meg az embert, akik veszélytelennek tűnnek.

98. oldal

>!
Cheril

Veled nem fordult még elő, hogy egy nap rádöbbensz, hogy eddig a földet bámultad, pedig feletted ott a teljes égbolt? Hogy egy nap rádöbbensz, hogy sokkal több mindened van odakint, mint azt valaha képzelted volna?

114. oldal

>!
Cheril

Lassie felnyüszített Sophie lábánál, és a lány lenézett a kutya szánalmas kis barna szemébe. – Szegény kicsim – mondta, mire a kutya a hátára henteredett. lábát a levegőbe dobta, és a lány felnevetett és lehajolt, hogy az eb lenyalogathassa a pálcikáról a maradék fagyit.
– Szélhámos kutya – mondta Davy
– Tessék? – kérdezte Sophie és közben még mindig a kicsikéjére mosolygott
– Szélhámos kutya – mondta Davy – Nézz ki szánalmasan, éreztesd az alannyal, hogy Ő a felsőbbrendű, és szerezd meg, amit akarsz. Épp most vágott át egy fagyiért.

169. oldal

>!
Móni0630

– Tudtam! Tudtam az első pillanatban, hogy megláttam. Az ördög cukorkája!
– Mi?
– Alaposan elbánt velem.
– És biliárdban is megvert – mondta Wes az asztalra nézve.
– Épp erről beszélek! – mondta Phin. – Évekbe fog telni, mire ezt kiheverem.
– Csak biliárd – mondta Wes. – A premier után elmegy kedden. Szedd össze magad! Beszélnem kell veled.
(…)
– Phin? – kérdezte Wes.
– Azt hiszem, el kell, hogy vegyem feleségül – mondta Phin. – Dillie szereti. Olvasni megtaníthatnám. Működhet a dolog!
Wes megrázta a fejét. – Összezavarta az agyadat a biliárd. Még csak három hete ismered. Várd meg, míg elmúlik a játék hatása, és gondold újra!
– Rendben – mondta Phin és újra Sophie stop-lökésére gondolt. Már csak azért is muszáj volt őt szeretni!

Kapcsolódó szócikkek: Phin (Phineas T. Tucker) · Wes Mazur
>!
Móni0630

Istenem! – mondta, ahogy a hazudozás, csalás és cselszövés családi hagyományának teljes jelentését felfogta.
Arra született, hogy politikus legyen.

>!
Sozora

Kísértés márvány és homokkő megyehá­zában, Phineas T. Tucker polgármester nem először tűnődött el, vajon miért lett megátkozva olyan tanáccsal, ami egy kérkedőből, egy meghunyászkodóból, egy gimnáziumi angol tanárból, a város halottkéméből, egy amatőr színészből és a saját anyjából áll.

>!
szakcsgab

– Phin nem fog nekem semmit elintézni – mondta Sophie. – Pedig én voltam eddig az egyetlen élő Dempsey, aki nem ült még dutyiban.
– Apu annyira büszke lesz – mondta Amy.
– Ez megnyugtató – mondta Sophie

301. oldal

>!
bbabri

– Az én anyám az „I Only Want to Be With You”-val ringatott el bennünket. Nagyon szép, ha halkan éneklik. – Sophie a kezére támaszkodott és felnézett a csillagokra. – Szép dal volt ez a ,Julié Ann”?
– Igen – mondta mögötte Phin. – Az egyik sora Julié Annről szól a holdfényben, kezén az ezüst gyűrűivel. Amikor feltartottad a kezeid, a gyűrűiden megcsillant a holdfény.
– Ez romantikus – mondta Sophie. – Elismerem. Énekeld el!
– Nem – mondta Phin.
– Na, ennyit a romantikáról. – A feje fölött az ég bársonyosan fekete volt és a holdfény kéken izzott. – Miért volt odakint a holdfényben?
– A szerelme elárulta és ő elvándorolt a hegyekbe.
Ez csodásan hangzott. Elvándorolni a sötétbe és keresni egy veszélyes, forró szeretőt, aki a régi, unalmas helyébe lép.
– Talált valakit a hegyekben? – Egy kicsit még jobban hátradőlt, hogy érezze, ahogy megnyúlik a teste.
– Egy medvét. – Sophie oldalra fordította a fejét és a férfira nézett, aki kinyújtózott a stégen, kezével a feje alatt, és szintén a csillagokat nézte, szinte tudomást sem véve Sophie-ról.
– Beleszeretett egy medvébe?
– Nem, a medve felfalta. – Phin felemelte a fejét és a lányra nézett. – Ez a vidék nem bővelkedik az ostoba szerelmes dalokban.
– Egy medve felfalta. – Sophie megrázta a fejét. – Rád hagyom, ha szerinted ez romantikus.

85-86. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol
Vi Keeland: A beosztott
Tara Sivec: Életek és édességek
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Janet Evanovich: A négy fejvadász