Isten ​hozott Kísértésben! (Dempsey család 1.) 199 csillagozás

Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Sophie ​Dempsey mindössze a húgának szeretne segíteni: leforgatni egy filmet egy lecsúszott színésznőcskéről, majd lelépni a Kísértés városkájából, mielőtt még bajba jutnak. Sophie több generációnyi szélhámos leszármazottja, mégis igyekszik az egyenes utat járni, ám ez, mint Önök is megtudhatják, igen nehéz. Phineas Tucker, a polgármester, mindössze a Kísértés városát szeretné igazgatni a lehető legkevesebb felhajtással, majd megnyerni a közelgő polgármesteri választást, és fennmaradó idejét igazi szenvedélyének, a biliárdnak szentelni. Sophie egyetlen pillantást vet csak Phinre, és tudja, hogy ő az a fajta pasas, akitől anyja óva intette; és persze Phin is rögvest felismeri a lányban „az ördög cukorkáját”, amitől apja igyekezett őt távol tartani. Kisvártatva búcsút inthetnek az unalomnak. Pornóvá fajuló forgatás, pletykák hada, zsarolási kísérlet, politikai csatározások, gyilkosság, egy hulla autóval történő meggyalázása, kissé perverz, de határozottan világrengető szex, majd még… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

Kelly, Budapest
332 oldal · ISBN: 9789639667600 · Fordította: Kecskés Eszter

Davy Dempsey · Amy Dempsey · Phin (Phineas T. Tucker) · Sophie Dempsey · Wes Mazur

ZitussKa>!
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Legszívesebben ledorgálnám magam, amikor találok egy kincset amit már hónapok óta, rosszabb esetben èvek óta tologattam a várólistámon.
Ez a könyv zseniális. A törtènetvezetès, ami egèszen az utolsó oldalakig fennt tartja az èrdeklődèsedet, a karakterek kidolgozottsága ès hètköznapisága. Amit pedig muszáj megemlítenem, az a humor. Fantasztikusak voltak a helyzetek, a poènok ès a szereplők gondolatai.
Nálam ez hatalmas kedvenc lett. Chick-lit kedvelőknek kötelező!

meteoritastar>!
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Nem tudok sok mindent írni erről a könyvről, meg felesleges is, mert a fűlszöveg magáért beszél.
A szereplőket hamar megkedveltem, persze pár pofont is szívesen kiosztottam volna. De ebben nincs semmi meglepő, hisz a helyszín egy kisváros volt. :)):))
A cselekmény egy percig se volt unalmas. Odatapadtam a lapokhoz.
Laza, romantikus és humoros volt.
Remek kikapcsolódás.
Szívesen olvasnék még Sophie családjáról, különösen a fivéréről :)):))

noni55 P>!
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Szórakoztató, humoros, romantikus olvasmány. Sophie és húga, Amy egy amatőr filmforgatás miatt érkezik Kísértés városába. A városka pici, mindössze kétezer ember lakja. Mindenki ismer mindenkit és minden titok szinte rögtön szájrál szájra jár. A helyi polgármester, Phineas nagyon hamar viszonyba kezd Sophie-val, ami mindkettőjüknek tökéletesen megfelel így kötöttségek nélkül.
A városban egy gyilkosság történik, illetve Sophie-t is valaki folyamatosan el akarja tenni láb alól. Wes, a helyi rendőr nagy erőkkel nyomoz, de túl sok ember van, aki nem akarja a lányt a városban tudni, de főleg nem a polgármester oldalán.
A történet bővelkedik a vicces párbeszédekben. Nagyon sok a szereplő, néha már fogtam a fejem, hogy ez kész cirkusz, annyi volt a bonyodalom. Ennek ellenére remekül szórakoztam olvasás közben, könnyed kis olvasmány volt.

turanett P>!
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Úúúú, hát, kissé csalódott vagyok. Az írónőtől először a Fogadj rám című könyvét olvastam, amit imádtam. Sajnos ezzel nem voltam így. Valahogy az elejétől fogva kusza volt az égész. Sokszor nem tudtam, hogy ki kivel van. Ahhoz képest, hogy sok volt benne a cselekmény, filmforgatás, ármánykodás, intrika, és még egy gyilkosság is, mégis azt kell, hogy mondanom, hogy unalmas volt. Még a főszereplőket sem tudtam megkedvelni. Sophiet nem tudtam megfejteni. Elég gyenge jellem. Oké, a végén kiáll magáért, de az sem azért teszi, hogy végre egyszer magát védje, hanem Phint. Na és akkor el is jutottunk a szexéhez polgármesterhez. Ő is elég fura volt nekem. Nem akar polgármester lenni, de az anyja kényszeríti. Tényleg? Sokszor bosszantott a könyv. Nehogy már egy felnőtt embert az anyja irányítsa, és még azt is megakarja mondani neki, hogy kit vegyen el. Az egész történetben, az egyetlen szereplő aki értékelhető, az Phin lánya Dillie. Ő nagyon cuki volt .

Anita1113>!
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Na jó. Az alapsztori tetszett, jó is volt a kivitelezés, de valami mégis hiányzik belőle. Vicces volt, érzelmes, de nem tökéletes. Amikor olvastam, nem kapott el az az érzés, hogy nem tudok szabadulni tőle amíg be nem fejezem, amit sajnálok, mert lenne még benne. Azért ha úgy alakul, a folytatásra is kíváncsi leszek, hátha sikerül felül múlnia önmagát.

kis_macko>!
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Egy pillanatra sem lehet komolyan venni ezt a családot. :) Könnyed kikapcsolódásra alkalmas, de csak azoknak, akik vevők az írónő stílusára.

Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Fantasztikus regény. Imádom. Van benne minden, ami jó egy kis humor egy romantika egy kis erotika és egy kis gyilkosság. Na meg nagyszerűen kidolgozott karakterek és itt mind a pozitív mind a negatív szereplőkre gondolok. Bár az egyiket nem igazán tudom hova sorolni vagy azt sem tudom, hogy hogyan érezzek iránta az pedig nem más, mint Amy egyrészről bírom kis hebehurgya rendezőpalánta másrészről meg egy elkényeztetett lányka, akit néha felpofoztam volna. Na, mindegy nem miatta olvastam.
Imádtam viszont Sophiet Phint Dilliet (bár őt néha koravénnek éreztem) West Davyt.
A szerelmi szál nagyon tetszett és igaz hogy elvileg megint korán jött ez a szerelem dolog (k.b. 3 hét) de itt nem éreztem valamiért túlzásnak. Sőt még egy dolog, ami máshol már idegesít a végén, ha egy poént többször elismételnek itt nem éreztem annak, ami pedig nem más, mint a víztorony. Akár hányszor feltűnt mindig megmosolyogtatott.
Egy aprócska bajom volt még vele, ami minden jó könyvnél is baj hogy hamar vége lett olvastam volna ég róluk.

Bianka_Zsolnai>!
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Édes Istenem, hála az égnek, hogy vége!
A Fogadj rám-t nagyon szerettem.
Ez meg egy csalódás volt, teljesen elvette a kedvem..
Nem sok jó részt tudnék említeni belőle..csalódott vagyok.

Ancsa422>!
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Egyik legjobb barátnőm kedvenc könyve, így hát elolvastam. Sajnos ilyen téren az ízlésünk nem teljesen egyezik. Nekem ez a sztori nem jött be annyira, bár aláírom, vicces volt néhol, de amúgy nem fogott meg. Nekem ezek a gyors románcom sajnos nem a zsánereim.

Amy nagyon bökte a csőrömet, egyáltalán nem volt szimpatikus, nagyon gyerekes volt, és ezt a végére sem tudtam elengedni. A legértelmesebb karakter szerintem Dillie volt, de komolyan… Nekem ezek az emberek nagyon furára lettek megírva.

A sztori, hogy az erotika mellé becsempészünk egy gyilkosságot is off, majd ezt elvisszük ilyen nyomozásba, nagyon gyenge volt. Az elejétől fogva tudtam, hogy ki az, aki spoiler.

Úgyhogy a chick lit számomra innentől nem játszik, maradok a dark romance-eknél, mert azok viszont egyre jobban vonzzanak :)

Csavattka>!
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!

Hát ez elég meglepő volt… :-)
Kezdetben elég nehézkesén vettem fel az írónő stílusát, aztán sikerült átbillennem ezen --> és már csak úgy pörögtek is az események! :-D
Remekül szórakoztam, bár merőben mást kaptam, mint amire számítottam…
Kicsit mindenki buggyant volt és szédülten akart valamit vagy valakit --> amiből persze jó nagy zűrzavar kerekedett…
Egy kis ízelítő --> színes víztorony, cseresznyés tapéta, hepehupás matrac… (^^) --> ha semmit nem értesz azt is megértem. Olvass bele és hidd el a végére Kísértés városában mindenre fény derül. ^_^

Cheril>!

Egy: elérni, hogy az áldozat elmosolyodjon
Kettő: elérni, hogy az áldozat egyetértsen velünk.
Három: elérni, hogy az áldozat felsőbbrendűnek érezze magát.
Négy: adjunk valamit az áldozatnak.
Öt: szerezd meg amit akarsz és tűnés.

bozs>!

A vágy pokoli dolgokat tud művelni az ember memóriájával. És erkölcseivel. És a józan paraszti eszével.

Cheril>!

Azok lepik meg az embert, akik veszélytelennek tűnnek.

Cheril>!

Veled nem fordult még elő, hogy egy nap rádöbbensz, hogy eddig a földet bámultad, pedig feletted ott a teljes égbolt? Hogy egy nap rádöbbensz, hogy sokkal több mindened van odakint, mint azt valaha képzelted volna?

Cheril>!

Lassie felnyüszített Sophie lábánál, és a lány lenézett a kutya szánalmas kis barna szemébe. – Szegény kicsim – mondta, mire a kutya a hátára henteredett. lábát a levegőbe dobta, és a lány felnevetett és lehajolt, hogy az eb lenyalogathassa a pálcikáról a maradék fagyit.
– Szélhámos kutya – mondta Davy
– Tessék? – kérdezte Sophie és közben még mindig a kicsikéjére mosolygott
– Szélhámos kutya – mondta Davy – Nézz ki szánalmasan, éreztesd az alannyal, hogy Ő a felsőbbrendű, és szerezd meg, amit akarsz. Épp most vágott át egy fagyiért.

Móni0630>!

– Tudtam! Tudtam az első pillanatban, hogy megláttam. Az ördög cukorkája!
– Mi?
– Alaposan elbánt velem.
– És biliárdban is megvert – mondta Wes az asztalra nézve.
– Épp erről beszélek! – mondta Phin. – Évekbe fog telni, mire ezt kiheverem.
– Csak biliárd – mondta Wes. – A premier után elmegy kedden. Szedd össze magad! Beszélnem kell veled.
[…]
– Phin? – kérdezte Wes.
– Azt hiszem, el kell, hogy vegyem feleségül – mondta Phin. – Dillie szereti. Olvasni megtaníthatnám. Működhet a dolog!
Wes megrázta a fejét. – Összezavarta az agyadat a biliárd. Még csak három hete ismered. Várd meg, míg elmúlik a játék hatása, és gondold újra!
– Rendben – mondta Phin és újra Sophie stop-lökésére gondolt. Már csak azért is muszáj volt őt szeretni!

Kapcsolódó szócikkek: Phin (Phineas T. Tucker) · Wes Mazur
noni55 P>!

Nem szerette az olyan nőket, akik valamit forraltak. Na, nem mintha nem lett volna mind ilyen.

Kapcsolódó szócikkek: Phin (Phineas T. Tucker)
Cheril>!

– A jó idők már csak ilyenek – mondta Sophie. – Sosem tartanak örökké.

Móni0630>!

Istenem! – mondta, ahogy a hazudozás, csalás és cselszövés családi hagyományának teljes jelentését felfogta.
Arra született, hogy politikus legyen.

Sozora>!

Kísértés márvány és homokkő megyehá­zában, Phineas T. Tucker polgármester nem először tűnődött el, vajon miért lett megátkozva olyan tanáccsal, ami egy kérkedőből, egy meghunyászkodóból, egy gimnáziumi angol tanárból, a város halottkéméből, egy amatőr színészből és a saját anyjából áll.

Dempsey család sorozat · Összehasonlítás