Fogadj ​rám 517 csillagozás

Jennifer Crusie: Fogadj rám

A ​33 éves Minerva Dobbst két hónap után kíméletlenül lapátra teszi a barátja, mert a lány nem hajlandó lefeküdni vele. Min dúl-fúl, leginkább azért, mert így húga három hét múlva tartandó esküvőjére kísérő nélkül marad. Így aztán kapóra jön, amikor véletlenül fültanúja lesz, amint ex-pasija fogadást köt egy üzlettársával, hogy az nem tudja Mint ágyba vinni egy hónap alatt. Az illető Calvin Morrisey, aki a nőfaló macsók közül is kitűnik, és mindig nyerésre játszik, ha a női szívek meghódítása a tét.

Min hagyja magát felszedni. Hátsó szándék vezérli: ha egy hónapon át az orránál fogva tudja vezetni Calvint, a férfi elveszíti a fogadást, neki viszont lesz kivel mennie húga küszöbön álló lagzijára. Ám az első randi végére lemond a tervről. Amikor elköszönnek egymástól, mindketten remélik, a búcsú örökre szól. Csakhogy a sors más terveket szövöget számukra: Min és Cal képtelenek távol tartani magukat egymástól. Közben előkerül Min féltékeny ex-pasija, Cal elszánt ex-nője, és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Kelly, Budapest, 2009
320 oldal · ISBN: 9789639667921 · Fordította: Kecskés Eszter

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Calvin Morrisey · Minerva Dobbs · Elvis Presley · Liza · Bonnie · Diana Dobbs · Nanette Dobbs


Kedvencelte 108

Most olvassa 11

Várólistára tette 141

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Jennifer Crusie: Fogadj rám

El sem hiszem, hogy ez a történet már *13 éves. Mennyi minden változik ennyi év alatt, példának okáért kis totyogósból szép lassan 17 éves, majdnem felnőtt lányka lettem. Mit is akarok ebből kihozni? Nos csupán azért hoztam fel magamat példának, hogy éreztessem ez a könyv az eltelt évek alatt sem változott és vált idejétmúlttá, hacsak nem vesszük figyelembe Elvis Presleyt :))
Bár szerintem a jó könyvek törvényszerűsége, hogy sosem évülnek el, mert sok év elteltével is megfogja találni a célközönségét.
Elképesztően boldog vagyok, hogy elolvashattam és a szereplőkkel együtt élhettem át ezt a bolondos tündérmesét. A szereplők nem mindig arról tanúskodnak, hogy épelméjűek de határozottan szeretni valóak :D Ha közterületen olvastam volna, feltételezem engem sem tartottak volna annak mert időnként hosszú percekre nevetésre fakadtam teljesen váratlan időpontokban :)
Imádtam, hogy mennyire összetartó barátokról olvashattam és amellett, hogy eszméletlen vicces volt a történet, nagyon édes is volt. Minden annyira a helyén volt! Nálam újraolvasós lesz és mielőtt elfelejtem, be kell szereznem egy példányt a polcomra is, hogy sok év múlva is akár csak a borítóra ránézve is eszembe jusson ez a bolond csapat :)

6 hozzászólás
DarknessAngel>!
Jennifer Crusie: Fogadj rám

Ó, édes cukros fánkocska! Ez az egyik legimádnivalóbb történet, amit valaha olvastam♡ Nem csak egy egyszerű cuki-muki tündérmese sztori, hanem még humoros is, és példát is mutat.
Egyszerűen nem lehet nem szeretni.
Min önbecsülése a kinézetét illetően a padló fenekén van, ami nem is csoda, ilyen anya mellett. Szerencsére idővel, és egy kis segítséggel, magtanulja értékelni önmagát, ami mindjárt a viselkedésére és a személyiségére is pozitívan hat. A legjobb dolog, ami csak történhetett vele, hogy dobta az exe, valamint, hogy mekkora egy bunkó, amiért még fogadást is kötött rá. Én az ilyenekben Bonnieval értek egyet, ez a sors (vagy a tündérmese az ő szempontjából) akarata.
Calnak szintén megvannak a saját nehézségei, de ő is sikeresen szembenéz velük. Nagyszerű pasi, még akkor is, ha szeret mindenfélére fogadni :D
Olvadoztam és nevetgéltem jópárszor olvasás közben. A könyv képes volt teljesen kikapcsolni és energiával feltölteni. Képtelen voltam letenni.
A legjobb benne, hogy hiába tudtam mi várható a törtenet szempontjából, attól meg izgultam a főhőseinkért.
Imádtam, hogy az utolsó fejezetben megtudhattuk, kinek hogy alakult a sorsa. És habár a két főszereplőnknek én el tudtam volna képzelni legalább egy spoiler, úgy gondolom, így is tökéletes volt. Elvégre mindenkinek más a „boldogan éltek, amíg…” ♡

4 hozzászólás
zuna19>!
Jennifer Crusie: Fogadj rám

A fülszöveg megtetszett már korábban, de csak most tudtam kikölcsönözni a könyvet. Nem bántam meg, hogy ennyit kellett rá várni, mert kellemesen csalódtam.
Rengeteg szereplője van a könyvnek én igazából a két főszerteplőt kedveltem meg Mint és Calt, a többieket nem igazán szerettem meg. A vége kifejezetten tetszett a történetnek. Fenomenális volt.
Annyit nevettem rajta, de voltak dögunalmas részek is. De több volt szerencsére a szerethető rész.
Más könyvére is kíváncsi vagyok az írónőnek. Mert ez a könyve nagyon olvastatta magát.

2 hozzászólás
Valeria729>!
Jennifer Crusie: Fogadj rám

Tetszett.
Jól szórakoztam olvasás közben, ugyanakkor időnként komolyan elgondolkodtatott.
Minerva nagyon belopta magát a szívembe, a barátnőit is megkedveltem. Az anyját viszont időnként szívesen megráncigáltam volna.

1 hozzászólás
ViveEe P>!
Jennifer Crusie: Fogadj rám

Imádtam! Vicces, romantikus és egyszerre gyerekes.
A legjobb az benne, hogy nem tökéletes emberekről szól, bár Cal nagyon közel áll hozzá. :P
Az a helyzet, hogy ez a könyv semmilyen szempontból nem eredeti, minden pontját olvastad, vagy láttad valahol és mégis nagyon szeretnivaló.
Nagyon jók a szócsaták, Min barátnői és Cal barátai egytől egyig fantasztikusan meg vannak formálva, az anyósok pont olyan borzalmasak, ahogy lennie kell, a „rosszfiúk” pedig rettenetesen szánalmasnak.
A nagy konfliktus pedig gyerekes és egy vicc.
De mindezek ellenére nagyon szerettem, tényleg egy tündérmese, amit sokszor újra fogok még olvasni. :)

2 hozzászólás
kocybaba P>!
Jennifer Crusie: Fogadj rám

Ennek a címnek és borítónak alapján nem hittem volna, hogy sok mindent feltud majd mutatni a könyv, de azt kell mondjam, hogy tévedtem, mert egy nagyon szerethető történet volt, rokonszenves szereplőkkel, problémás családi hátérrel, bosszúálló, kissé dilis exekkel és humorral. Min volt a számomra legkedvesebb, aki azt kategóriát képviseli, aki hát kissé duci és szeret enni, de rendkívül életvidám lány. Calvin pedig egy belevaló álompasi, és többieknek is meg van benne a maguk egyénisége. A sztorit tekintve pedig néhol kicsit túl tökéletes lett és kiszámítható, de akkor is egy olyasfajta tündérmese ez, ami nagyon jót tett a lelkemnek.

cicus61 P>!
Jennifer Crusie: Fogadj rám

Nem lett a szívem csücske, de egynek elment. Már kicsit unom ezt, hogy sose megyek férjhez, sose nősülök, aztán a végén mindenki megtalálta élete szerelmét. Nemár! Voltak benne jó részek is, jókat nevettem a beszólásokon, de ennyi. A szereplők aranyosak voltak, de néha mindet jól megráztam volna! :) Egyszer olvasós.

Violet_Finch_PMónika>!
Jennifer Crusie: Fogadj rám

Egyszer már elolvastam még nagyon régen. De bevallom egyáltalán nem rémlett semmi se a könyvből most,hogy újraolvastam.
Nagyon nagyon jo volt. Mint és Calt imádtam együtt is és külön is :D :D A barátiak pedig nem normálisak. :D Lizat agyon csaptam volna az elején.Mindig a legjobb részeknél rondított bele a dolgokba.
Bonnie és Rogert annyira nem ismertem meg,de cukik voltak,ahogy egymásról beszéltek. Tony meg Liza meg hát….spoiler
Most komolyan mi baja az írónőnek az anyákkal??? Mindkettőnek annyit a elcseszett volt az anyja ,hogy az már fájt!!!!! Utálom őket. Nanette a saját lányát szekálja a súlya miatt….tudod ki hagyta volna. (Csak boldognak akarlak látni…..na persze) Állandóan bántotta Mint. :( Nagyon nem tetszett. Cal anyja meg elmegy a p****baaaa!!!!!
David meg Cyn….szánalmasnak röviden és tömören.
Harry cuki volt és nem csodálkoztam ,hogy milyen lányt választott magának mikor felnőtt. :P
Joooo volt!!!!!

turanett P>!
Jennifer Crusie: Fogadj rám

Bas..i! Nem bírtam letenni! XD
Késő délután a kezembe vettem, hogy olvasok egy kicsit. Annyira magával ragadt, hogy nem bírtam lerakni. Könnyed, humoros és persze egy ízig-vérig romantikus történet. Végre egy könyv, ami hús vér emberekről szól. Min kissé duci leányzó, aki két lábbal a földön jár. Mindig tervet készít, mérlegel. Nem csoda, hiszen kockázat elemző.
A pasija 2 hónap után dobja, így nincs aki elkísérje a húga esküvőjére. Nagyon fél az anyjától, hogy még ezért is őt hibáztatja. Az anyja mindenért bántja, mit eszik, hogyan néz ki, mit visel. Teljesen kikészíti Min.t De a lány sem marad adósa, rendesen felvágták a nyelvét. Ez a tulajdonsága kapóra is jön Calvinnel szemben. Calvin fogad, hogy eltudja hívni egy vacsorára, de azt persze nem tudja, hogy a lány ennek fültanúja. Persze a „randi” katasztrofálisan sikerül. Búcsút is mondanak egymásnak, de a sors kiszámíthatatlan, folyton egymásba botlanak. Megkezdődik a nemek harca. Imádtam miden sorát. Rengeteget nevettem. Min fantasztikus lány. Azok a cipők… XD
Cal egy igazi álompasi, szinte már tökéletes. A barátok, mind két oldalról eszméletlenek.
Hanry pedig egy tündér. Mindenkinek ajánlom!

1 hozzászólás
kiruu P>!
Jennifer Crusie: Fogadj rám

Emlékszem, még 2012 nyarán kis kezdő molyként belebotlottam egy Jennifer Crusie könyvbe, ami a Száguldás a szerelembe volt. Tudom, hogy kiolvastam és rögtön elkezdtem keresgetni további könyvek után, és valahogy ezt találtam meg. Ugyanígy, ahogy most elkezdtem délután, akkor a kis netbookom előtt ülve és fel se keltem, amíg ki nem olvastam.
Ez a regény nem lehet csupán egy $@!% pardon jó romantikus, nőknek való regény. Jóval több annál. Nem egy kellemes délután, mert biztos, hogy újrafogod olvasni, ha csak a kedvenc részeidet is. Nem csupán romantikus, mert ez a könyv többet mond/mutat annál. Csodálatos!
Min. Soha nem hívtam Minervának, mert arról mindig az egyik régi technika tanárom jut eszembe, akinek nem tudtuk megjegyezni a nevét. :D
Mint ki ne tudná szeretni?! Vicces, cuki, nem kövér, hanem aranyos és van rajta mit fogni, szórakoztató, őszinte, remek barát.. Ha pasi lennék tuti elvenném. ;) Én imádom és jaj, de jó lenne egy ilyen barát.
Calvin. Néha nehezen tudtam eldönteni, hogy én magam nyírjam ki, vagy inkább megölessem. Aztán meg legszívesebben én magam kérném meg a kezét. Ebbe semmi logika nincsen. Cal bár az elején még egy éretlen pasi, a végére olyan tökéletes álompasi válik belőle, hogy ahw. Hihetetlenül cuki dolgokat mondott, imádja, hogy eszik egy nő, szereti a puha és telt nőket, akiken van mit fogni, méretre szabott feneke van.. felesleges folytatnom. A méretre szabott Sármőr. <3
A közös barátokat imádom, mindegyiknek saját személyisége van és tökéletes illik a könyvbe. Liza: a harcias, védelmező, szinte fájdalmas őszinte, megállíthatatlan bombázó. Bonnie: a kis cuki, szeretni való lány, akit senki nem tudna bántani, mert tényleg olyan, mint a tündérmesékben. Roger: az a pasi, akihez minden nő menne egy kellemes estét eltölteni, úgy hogy nem gondol a szexre, csak szórakozásból. Őszinte, kedves, egy igaz barát. T nem, nem hívom a rendes nevén pedig a nők képzeleteit valósítja meg, mert alkalmazkodik. Igazán szórakoztató.
A szülők nem első osztályúak, ami kellett ebbe a könyvbe. Diana még aranyos volt. :)
Igaz, hogy a könyvben sokszor volt téma Min „kövérsége”, de te mit éreznél, ha a pasid javasolná, hogy fogyókúrázz, majd dobna, mivel nem vagy hajlandó lefeküdni vele, hogy az anyád 1 percen belül 3-szor közli veled, hogy kövér vagy és senki soha nem fog szeretni, illetve, hogy le kéne fogynod, ne egyél vajat, vagy kenyeret, csupán egy almát ebédre és még sorolhatnám.. Csak egy icipicit kell belegondolni és átérezni.


Népszerű idézetek

Ingryd>!

– Még szerencse, hogy szakított veled! Így legalább szabad leszel, amikor rád talál az igazi. Már úton van a herceged.
– Ja – mondta Min. – Biztos vagyok benne, hogy elindult, de aztán valami kamion szétlapította.

13. oldal

szakcsgab>!

Nézd, anya, én soha nem leszek vékony. Norvég vagyok. Ha vékony lányt akartál, nem kellett volna olyan férfihoz hozzámenned, akinek a női felmenői között a legelők tehenei is ott vannak.

66. oldal

Judy_>!

– Te leszel a leggyönyörűbb menyasszony – mondta Dianának. – Az embereknek elakad majd a lélegzetük, amikor meglátnak!
– Vagy amikor téged – mondta Diana, és megszorította Min vállát. Ja, amikor szétrobban a fűzőm és a melleim telibe találják a papot.

Harmadik fejezet

Annie04>!

– Ha egyszerű pamut fehérneműt viselsz, akkor úgy is fogod érezni magad, mint valami egyszerű pamut, úgy fogsz viselkedni, mint az egyszerű pamut, és egyszerű pamuttal nem lehet férfit fogni, sem megtartani. Mindig viselj csipkét!
– Remek strici válna belőled! – mondta Min, és elindult a próbaterem felé.
– Minerva! – szólt utána az anyja.

62. oldal

girlhu>!

A statisztika szerint a férfiakat három dolog érdekli: a hivatás, a sport és a szex. Ezért van az, hogy imádják a hivatásos pomponlányokat.

44. oldal, Második fejezet

kiruu P>!

– Soha nem lenne szabad fogyókúráznod! – Cal felkapta a villáját, és ő is hozzálátott az evéshez. – Szóval mit művelt, amin nem tudod túltenni magad?
– Nos. – Min felszúrt a villájára egy gombát, sokkal harciasabban, mint amit a gomba megérdemelt volna. – Főleg a súlyom volt a téma.
– Kritizálta a súlyodat? – Cal megrázta a fejét. – Ennek a fickónak tégla van a feje helyén.
– Nem kifejezetten kritizálta – mondta Min. – Csak épp javasolta, hogy talán diétáznom kellene. Aztán lelépett, mert nem feküdtem le vele.
– Azt mondta, kezdj el diétázni, aztán az ágyába akart vinni? – kérdezte Cal. – Visszaszívom. A tégláknak több sütnivalójuk van, mint ennek a gyengeelméjűnek.

Kapcsolódó szócikkek: Calvin Morrisey · Minerva Dobbs
zuna19>!

[…] az utolsó jó pasi maghalt akkor, amikor Elvis távozott.

13. oldal

4 hozzászólás
bbabri>!

A szívébe döfhetném a koktélkeverő pálcikámat, gondolta Min. De persze nem tenne ilyet. A pálcika műanyagból volt, és a vége sem meredezett eléggé hegyesen. No meg Dél-Ohióban nem szokás ilyesmit művelni. Lefűrészelt csövű puska, na az már igen!

11. oldal

bbabri>!

– Végzetesen szerelmesek vagytok egymásba, és ilyen gyerekes dolgokon civakodtok. Tudod egyáltalán, milyen ritka, ami köztetek van?
– Jézusom, remélem is! – felelte Cal. – Belegondolni is rossz, hogy járványszerűen sújtja ez a hülyeség a népeket.

281. oldal

10 hozzászólás
kiruu P>!

– Szóval mitévő legyek a súlyommal?
Cal letette a villáját. – Rendben. Akkor jöjjön az igazság. Soha nem leszel vékony. Kerekded nő vagy. Széles a csípőd, gömbölyded a hasad és telt a melled. Te…
– Egészséges vagyok – fejezte be helyette Min keserűen.
– Érzéki – mondta Cal, és nézte, ahogy a nő pulcsija lágyan süllyed és emelkedik.
– Testes – morogta Min.
– Dúskeblű – felelte Cal, és eszébe jutott, milyen érzés volt, amikor a kezét a puha domborulatokra fektette.
– Telt idomú – mondta Min.
– Puha, gömbölyű, tüzes, én meg teljesen felizgatom magam – mondta Cal, és kezdett szédülni. – Viselsz valamit az alatt a pulcsi alatt?
– Természetesen! – felelte Min megrökönyödve.
– Oh – sóhajtott Cal csalódottan, és sutba vágta a fantáziálgatást.

Kapcsolódó szócikkek: Calvin Morrisey · Minerva Dobbs

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Sarah Adams: Gyakorlat teszi a mestert
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement – A randiguru szárnysegéde
Emma Chase: Játssz a szívemen!
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Vi Keeland: Fiatal szerető