Könyvvadászok (Könyvvadászok 1.) 26 csillagozás

Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

Az élet egy játék, amelyben a könyvek a zsetonok!
Emily bohém szüleinek mániája, hogy minden évben új helyre költöznek. Most éppen San Francisco következik, ami legalább jó hír, hiszen itt van a Könyvvadászat központja. Emily lelkes könyvvadász: a játék lényege, hogy bárki bárhol elrejthet egy könyvet, a megtaláló pedig egy online rendszer alapján pontokat kap.
Amikor Emily a városba érkezik, a Könyvvadászat kitalálóját, aki éppen egy új játék bejelentésére készül, megtámadják. Ijedtében elrejti a nála lévő, teljesen egyedi kiadású könyvet. Emily újdonsült barátjával véletlenül bukkan a könyvre, és a csapat a könyvvadászaton keresztül nyomozni kezd. Az értékes könyvre azonban másoknak is fáj a foga, így indul a versenyfutás. Vajon kinek sikerül előbb megfejtenie a rejtvényeket?

New York Times bestseller

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Abszolút Könyvek

>!
Pagony, Budapest, 2019
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634104667 · Fordította: Illés Róbert · Illusztrálta: Sarah Watts

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

Képtelen vagyok elfogulatlanul tekinteni a történetre, mert őrült módon irigykedem a Könyvvadászatra, mint folyamatosan pörgő, sok online felhasználós, valóságos kincskereső játékra. Kicsit utálok mindenkit, akinek lehetősége van Garrison Griswold kódolt könyvkereső szabadidős elfoglaltságának hódolni… :D :D :D

Mindazonáltal imádtam Emilyvel és Jamesszel együtt kalandozni San Franciscóban, tetszett az általános iskolában kapott kódolásos feladat is, ahogy a történet központi szála, Az aranybogár című könyvvel elkezdődő nyomozás is! Elég sokrétű a történet, hiszen van benne szó testvéri elhidegülésről, szülőre haragudásról, baráttal összeveszésről, életmóddal kapcsolatos problémákról, rajongásról, hobbi kódolásról, nyomozásról, olvasásról, és ezekhez hasonlókról.

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/07/konyvvada…

>!
Pagony, Budapest, 2019
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634104667 · Fordította: Illés Róbert · Illusztrálta: Sarah Watts
>!
Uzsonna
Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

Titkosírások, rejtvények, kincsvadászat, könyvek – élőben is nagyon szeretem spoiler, így ez a könyv csakis 5 csillagos lehet nálam! Az külön tetszett, hogy lehetőség volt megoldani a rejtvényeket, nem lőtték le rögtön a megoldást – ugyanakkor, aki nem akart sokáig bíbelődni a megfejtéssel, azért hamar megtalálhatta a megoldást. A fordítónak nem lehetett könnyű ezeket a rejtvényeket lefordítani.
Buzdítok hát mindenkit: könyvvadászatra fel! :-)

>!
Saille P
Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

Nagyon jó kis fordulatos, rejtélyes, izgalmas, ifjúsági regény. Pláne, hogy könyvekről és könyvmolyokról szól. És pláne, hogy tényleg van némi valós alapja a történetnek, már ami Edgar Allan Poe-hoz köthető. Maga a benne szereplő játék egy keveréke a geochacingnak, a scavenger hunt-nak, és a „hagyj el egy könyvet” – mozgalomnak. Emellett persze szó esik benne barátságról, testvérségről, gyökerekről, életcélokról, stb. Mondjuk Emily talán icipicit önzőbb volt a kelleténél, hiszen a végén már mindenki neki segített, de hát ez kellett a krimiszál kibontásához. Szóval egy szórakoztató, igazi könyvmolyoknak való történet ez.

>!
tinuviel89
Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

Nagyon jó könyv, bátran olvashatják nagyobb „gyerekek” is. Néhol még egy kicsit félelmetes is. Izgalmas és ötletes.

>!
ribizli0414
Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

Az elején úgy gondoltam, hogy egy ilyen könyves geocashing+Edgar Allan Poe témával nem létezik, hogy ne tetszen a könyv, de mégis nagyon szenvedtem vele.
Szuper volt az alapfelállás, hogy egy internetes portálon regisztrált és valahol a városban eldugott könyvekre kell vadászni, mindegy, hány éves vagy és ezzel pontokat gyűjtesz (kicsit olyan, mint a molyos plecsnigyűjtés :D). Szerintem minden könyvmoly vágyna a valóságban egy ilyen játékra. Eddig semmi gond nem volt a könyvvel, csak közben túl hangsúlyosra sikerültek a mellékszálak, amik nem igazán adtak hozzá a történethez, elveszett a lényeg és a fő szál is így rövidkére, unalmasra sikeredett, mert rengetegszer ismételte magát a könyv, nem történtek új események, fejlemények. spoiler Sok a nethasználat és böngészés, chatelés a könyvben, ami megszólíthatja a mai fiatalokat, de – lehet azért, mert én még az előző generációhoz tartozom – sokkal jobban szeretem azt olvasni, ha nem a Google segít megoldani egy rejtélyt, hanem egy régi könyv a könyvtárban, egy titkos üzenet, stb… A titkosírás azért izgalmas volt és azok megoldókulcsai.
Összességében ez egy 5csillagos alaptörténetű könyv lehetett volna, de a sok ismétlés, elnyújtott és felesleges részek és kevés izgalom miatt csak kevesebbet tudok rá adni.

>!
Kooczka
Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

A fülszöveg ígéretes, de a történet sokkal gyengébb mint vártam. Pedig a könyvvadászat alapötlete annyira izgalmas! Sokkal nagyobb hangsúlyt kellett volna helyezni a fő témára, mert így a nyomozás izgalma teljesen elsikkadt, spoiler. Az iskolai titkosírás fejtős szálat pedig úgy ahogy van ki lehetett volna hagyni, mert semmi jelentősége nem volt, mégis kitette a könyv bő egyharmadát. A szereplők közül jó néhány teljesen funkció nélküli, csak lógnak a levegőben, a főszereplők pedig kevéssé árnyaltak. James Steve nevű hajtincsének folyamatos megemlítése – és megszemélyesítése – számomra gyerekesebbé tette a történetet, mint amúgy lehetett volna. Kár érte, mert az alapötlet kiváló, és a szereplőknek is voltak igazán hiteles megnyilvánulásaik, de ez így még kevés…

>!
V_rita
Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

A könyv címe megfogott és az ifjúsági könyveket sem szorítom háttérben hiába nem az én korosztályomnak íródik. Emily és családja San Franciscóba költözik. Emily kíváncsisággal és boldogsággal fogadja mert Garrison Griswold a Könyvvadászok megálmodója is itt él és dolgozik. A Könyvvadászok online közösség, amit könyvmolyok alkotnak, akik könyveket rejtenek el, amelyeket különböző feladványok segítségével lehet megtalálni. Griswold egy új játékot készül indítani, amikor is megtámadják. Emily és házban lakó James/későbbiekben Emily új barátja/ rátalálnak egy könyvre amit a támadás során Grisword elrejtett. Próbálják megfejteni miért került oda a könyv. Griswold új játékához kapcsolódik és a megtalált kincshez ? Új szereplők jelennek meg akik a könyvet akarják de nem a játékban való részvételért hanem a rejtély végén a kapott kincsért ? A könyvben olvashatunk Edgar Allan Poe költőről, könyvkiadásról ,titkosírásról és kódfejtésről is.Izgalmas mert versenyt futunk az idővel kinek a kezébe kerül a kincs ami a megoldása versenynek.Rejtély , vadászat és sok új ismeret . Kedvenc szereplőm Sam aki a titkosírásokért és rejtvényekért rajong.

>!
Vörös_Brigitta
Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

Fordulatos, izgalmas, érdekes történet, könymolyoknak szinte kötelező. Tetszett a titkosírás téma is, meg a könyvkeresés.

>!
szandi_csiszár
Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

Úgy kezdtem neki, hogy miért is ne? Levettem a könyvtár egyik polcáról, és úgy tettem le, hogy még, még, még akarok több könyvet olvasni. Edgar Allan Poe, te vagy a következő! :) Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti a modern kalandregényeket, és a detektív történeteket. Személyes kedvenccé vált nálam, már pár napon belül.

>!
lakatoszoltan
Jennifer Chambliss Bertman: Könyvvadászok

A könyv nagyon jó ifjúsági irodalom. De kevés cselekmény és nyomozás van benne. A titkosírást csak pedzegeti, bár kedvet kaphat hozzá egy fiatal. A gonosz a közepén lelepleződik és a vadászat díja kicsit összecsapott felnőtt fejjel.

De a könyvet megtartom és szeretném, hogy elolvassa a gyerekem.


Népszerű idézetek

>!
Jesper_Olsen

Több szem többet lát, ahogy mondani szokták. Csak Küklopsz meg ne hallja!

44. oldal

>!
Jesper_Olsen

Lehetséges nosztalgiát érezni olyasvalami iránt, amit soha nem tapasztaltunk meg?

284. oldal

>!
Jesper_Olsen

Biztosan létezik olyan mondás is, hogy állj meg, és élvezd, ami körülvesz, ahelyett, hogy mindig a következő kalandra vágynál.

310. oldal

>!
Egri_Kriszta

Az élet egy játék, amelyben a könyvek a zsetonok.

12. oldal

>!
Egri_Kriszta

    Mindig nehéz volt kiválasztani, melyik könyvétől vegyen búcsút. A kedvencei ki voltak dekorálva szívecskékkel, felkiáltójelekkel és egyéb, margóra írt megjegyzésekkel, azoktól soha nem vált volna meg.

211. oldal

>!
Egri_Kriszta

Hány hetedikes első napi fotóra van szüksége egy embernek?

131. oldal

>!
Egri_Kriszta

… egy ötlet – legyen az játék, könyv vagy valami más – képes olyan sok ember fantáziáját megragadni egyszerre, hogy végül egy egész közösség épül köré, ami korábban nem létezett.

168. oldal

>!
Egri_Kriszta

…állj meg, és élvezd, ami körülvesz, ahelyett, hogy mindig a következő kalandra vágynál.

310. oldal, 35. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Selznick: A leleményes Hugo Cabret
Pierdomenico Baccalario: Az első kulcs
Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Kertész Erzsi: A küldetés
Jørn Lier Horst: Zivatarfelhő akció
Nemere István: A fantasztikus nagynéni
Irene Adler: A fekete dáma
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Jeff Kinney: A nagy kiruccanás
James Patterson – Chris Grabenstein: A zsenikísérlet