Struck ​– Villámtól sújtva 226 csillagozás

Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva

Mia ​Price villámfüggő. Számos villámcsapást túlélt már, de folyamatos vágyával, hogy részesedjen a vihar energiájából, veszélybe sodorja önmagát, és a körülötte élőket.
Los Angeles azon ritka helyek egyike, ahol Mia biztonságban érezheti magát függőségétől, hiszen csak elvétve csap villám a városra. De amikor a várost lerombolja egy földrengés, Mia mennyországa egy csapásra a veszélyek és a káosz aknamezejévé változik. A hajdani tengerparton áthatolhatatlan sátortáborok nőnek. Az összeomlott belváros senkiföldje lesz, ahol éjszakánként egy „kószáló” buli hol az egyik, hol a másik elhagyatott épületet „bérli ki” magának. A bulizókat egy megmagyarázhatatlan erő vonzza pusztulás színhelyére. A katasztrófa után megerősödik két szekta, melyek szemben állnak egymással. De mindkét szekta végítéletről szóló próféciájában Mia Price játssza a főszerepet. Biztosak benne, hogy Mia Price kapcsolatban áll a földrengést kiváltó elektromos viharral, és a közeledő, sokkal pusztítóbb… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633733462 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Mia Price · Jeremy · Andrew „Skizó” Buckley · Mr. Kale · Katrina · Parker Price


Kedvencelte 14

Most olvassa 13

Várólistára tette 156

Kívánságlistára tette 131

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Szami81>!
Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva

Fura. Nem viccesen fura, hanem homlokrancolosan, elborultan fura. Szektaval es szektaszeru titkos tarsasaggal,
fura szavakkal (Keresok, Kovetok, Koszalas, Atokfold, a Szikra, Hierofan, a Torony Lanya…),
Profetaval,
gondolatolvaso irodalomtanarral,
lannyal, aki szereti, ha belecsap a villam,
latnok fiuval,
bolond anyukaval,
tobbszor szemoldokranditoan erdekes forditassal ("Csak a lágyan derengő hold citroma függött a légben"),
erosen meh parbeszedekkel ("- Tegyük fel, hogy elmennék veled! Gondolom, autóval jöttél.
– Mocival.
– Még jó, hogy nem bocival…")
mindezt egy foldrenges utani apokaliptikus jovoben egy kozepiskolaban.
Hu, ez nekem most nem csuszott.

2 hozzászólás
Lanore P>!
Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva

Nos, úgy látszik az ilyen „vihar-jellegű” sztorik nekem nem jönnek be… pl. a Vihar szeli ketté is hatalmas csalódás volt, és ez a villámfétises csajszi sem került közel a szívemhez, nem sikerült megkedvelnem. Ráadásul soknak éreztem a mindent átható vallási fanatizmust, egyszerűen nem vette be a gyomrom, és nem is tudott lekötni. Ha lesz is folytatás, engem biztosan nem érdekel.

7 hozzászólás
Ekesgyb>!
Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva

Nem tudom, mi van velem…
2 nap alatt elolvastam a könyvet, nagyon, nagyon jó volt! én nem gondoltam volna, hogy nekem ez ennyire tetszeni fog. Az volt a durva, hogy még dél sem volt, és már több, mint 100 oldalt elolvastam belőle.
A történet egyszerűen szuper, szerettem az egészet, a karakterek vegyesek voltak, de én kidolgozottnak éreztem őket. Volt benne egy szerelmi szál is, ami pont odaillett.
Összegzés: király sztori, szuper karakterek, jól megteremtett világ – imádtam!

Lisie87 P>!
Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva

Meglepett, hogy ahhoz képest, hogy VP-s könyv, egészen jó volt! ^^
Ami nagy előnye volt:
– nem volt benne szerelmi háromszög
– Mia nem szenvedett
Jójó, voltak döntései amivel nem értettem egyet, de hát ha minden úgy alakul, ahogy kéne, akkor nem lenne történet.
Maga az alap ötlet tetszett – villámok, Szikra- , jó volt a szektás rész is – az ebből alakuló két ellentábor. A katasztrófák utáni káoszban általában mindig felerősödnek az ilyen hit által vezetett próféták és társaik kihasználva az emberek félelmét és zavarodottságát.
Jó az írásmód is, olvastatta magát. Egyszóval megérte, és kellemes csalódás volt! :)

Babó_Buca P>!
Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva

Ilyen furcsa ifjúsági regényt szerintem még nem olvastam. Nagyon érződött rajta az amerikaisága, ami alapjáraton nem rossz, itt azonban a vártnál pont ellenkezőleg sült el nálam. Mert tök para az egész villámosdi, és sokat ki lehetett volna hozni belőle, nem csak egy pesszimista világlátásba úszkáló bizonytalan lány szenvelgését. Mert ha még ennyiből nem szűrtétek volna le: nem, nem tetszett.
Se Mia, se a szerelme nem nyerte el a bizalmamat. Egyedül az anyjával törődtem, de azt is csak az elején. Utána mindenki mindenki megzakkant. A vallásosságát pedig nem tudtam hova tenni. Úgy érzem, hogy ezt nem nekem írták.
www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/05/villamharitok-…

andie88_Sentellion>!
Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva

Mivel E/1-ben íródott, fontos volt, hogy kedveljem a főszereplőt. Bár Mia nem volt az a nagyon vagány, belevaló főhősnő, akiket imádok, nem is volt a magatehetetlen, gyenge akaratú lány sem. Kifejezetten tetszett, hogy olyan szarkasztikus volt, és bizony mindenkinek megmondta a magáét és nem hódolt be senkinek sem.

Ehhez adódott hozzá az alaptörténet, amiben volt minden. Paranormális elemek, vallás, összeesküvés, kis fizika, mindez egy romokban álló, poszt-apokaliptikus városban. A Struck amolyan lassú víz partot mos koncepciójával ragaszthatja oda az olvasókat a székükhöz, merthogy bizony találgatnak jó sokáig, mire kiderül hogy ki milyen szerepet szán főhősünknek, illetve ki milyen szerepet játszik.

Összességében: A Struck lassabb tempójának ellenére is teljesen lekötötte a figyelmemet, és bár valószínűleg rongyossá nem fogom olvasni a könyvet, mert a varázsa inkább abban rejlik, hogy az olvasót is a sötétben tartja, egyszeri, vagy évenként egyszeri olvasásra és kikapcsolódásra tökéletes, kevés esélye van, hogy falhoz csapkodós polcon szerepeljen. :) Maradt még kérdésem, ami a „Keresők” nevezetű szektát és tagjait érinti, és talán ha valóban jön majd 2016-ban az a tervezett második rész választ is kapok rá, de magában Mia története így volt kerek, azaz függővég és sorozat utálók félre tehetik a pacemakerüket!

Beleolvastam angolul is, és meg kell mondjam, hogy nagy meglepetésemre a fordítás ahelyett, hogy elvett volna belőle valami pluszt, még hozzá is adott. Az egy-két kisebb ismétlődő szóhasználattól eltekintve, ami picit idegesített, a legtöbb esetben nagyon okosan oldotta meg a fordító, és még színesebbé tette a szöveget, miközben megtartotta a lazaságot, ahol kellett.

Bővebben: http://fuggoveg.blogspot.hu/2013/11/blogturne-jennifer-…

11 hozzászólás
Szimirza P>!
Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva

Bőkezű vagyok a csillagozással … már pedig azért, mert nem tartózik a kedvenc műfajaim közé, de ennek ellenére az alap történet tetszett, viszont voltak benne olyan mélypontok, amit csak nagy nehezen tudott korrigálni .. legalábbis az én szememben.

FreeBird>!
Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva

Úgy kezdődött, hogy annak idején megláttam itt a molyon a könyv trailerét, és eléggé felkeltette az érdeklődésem. Láttam persze az értékeléseket azóta, de még így is csalódtam. Igazság szerint elég középszinten muzsikált a történet, ahhoz képest, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne… A karakterek sablonosak, pár hónap múlva nem is fogok rájuk emlékezni. Nem ragadott magával a könyv, annyira nem, hogy amikor az utolsó fejezet utalásaiból kiderült, hogy folytatása is lesz, azt éreztem, hogy köszönöm, de nekem ennyi elég volt.

mcborzaska>!
Jennifer Bosworth: Struck – Villámtól sújtva

A borító és a cím alapján egy nagyon jó könyvet vártam. A történet maga nem volt rossz, bár furcsa volt, hogy az egész pár nap alatt játszódik, teljesen kiszámítható volt. Az alapelgondolás ötletes, de jobban is meg lehetett volna írni.


Népszerű idézetek

Cheril>!

– Tessék? Ne, Mia! Nem mehetsz el vele! Nem ismered. Mi van, ha kém?!
– Kém vagy, Jeremy?
– Nem – mondta.
– Ezt tisztáztuk. Akkor megyünk.

Kapcsolódó szócikkek: Jeremy · Mia Price
kiruu P>!

Okos és szexi. A legveszélyesebb kombináció. Jeremy a szemüvege ellenére sem tűnt könyvkukacnak. Inkább egy európai fehérneműmodellre hasonlított.

Kapcsolódó szócikkek: Jeremy
kiruu P>!

Olyan haja volt, amit az ember önkéntelenül is szeretne megtapogatni.

Sheila_7>!

Mr. Kale-lel kölcsönös ellenérzéssel viseltettünk egymás iránt. Nem igazán tudtam, mi irritálja annyira bennem. Hacsak az nem, hogy a kötelezőknél az olvasás helyett mindig a filmváltozatot részesítettem előnyben. Ez akkor vált számára nyilvánvalóvá, amikor A skarlát betűről olyan esszét sikerült leadnom, melyben a film szexjeleneteit elemeztem.

Kapcsolódó szócikkek: Mia Price · Mr. Kale
5 hozzászólás
Sheila_7>!

– Láttam azt a szemüveges srácot, aki a házat figyelte.
– Biztos benne, hogy ő volt?
– Annyi idős lehet, mint te. Negyedórája sincs, hogy itt járt. Amikor észrevett, ideges lett, és gyorsan továbbsétált. De nem napszemüvege volt, mint állítottad. Inkább olyan értelmiségi.
– Szögletes, fekete kerettel? – száradt ki a szám.
– Igen, pontosan.
– Sötét haj, szívdöglesztően helyes arc?
Brent kidüllesztette mellkasát, és annyira hátradöntötte a fejét, hogy attól féltem, leesik.
– A sötét haj stimmel.

kiruu P>!

Előfordul, hogy a villám beléd csap, de a melletted álló kerül kórházba. Vagy hullaházba.

2 hozzászólás
Cheril>!

Mia Price-nak hívnak, és valóságos emberi villámhárító vagyok. Létezik erre terápiás csoport? Jó lenne.

Cheril>!

– Miért egy iskolában toboroztok? Mért nem vertek fel egy sátrat a parton, és csábítjátok be az embereket müzliszeletekkel, vagy mit tudom én, mivel?
– Az nem a mi stílusunk. Mi nem vesztegetjük meg az embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk.
– Csak megzsaroljátok őket.

Kapcsolódó szócikkek: Mia Price
Cheril>!

– Tudtam, hogy csak úgy csalogathatlak ide, ha ferdítek egy kicsit a valóságon.
– Ez a hazugság meghatározása.

Kapcsolódó szócikkek: Mia Price

Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Tahereh Mafi: Ne félts
Lauren Oliver: Káosz
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Julianna Baggott: Tiszták
Veronica Rossi: Végtelen ég alatt
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Mary E. Pearson: Az árulás szíve