Isabel, Cate és Marguerite, a három nővér mostohaapjuk példáján már fiatalon megtapasztalja, hogy a XV. századi Angliában a férfiak kegyetlenül bánnak a feleségükkel, ezért elhatározzák, hogy soha nem mennek férjhez. Isabel, a legidősebb grácia elterjeszti a Graydon-átok hírét, miszerint akik szerelem nélkül próbálják házassággal magukhoz láncolni a Graydon hölgyeket, hamarosan életüket vesztik. Az átok működni látszik, több reménybeli vőlegény távozik a túlvilágra, mielőtt belekóstolhatna a házasélet örömeibe.
A király parancsának azonban nem lehet ellenszegülni, így Isabel minden tiltakozása hiábavaló, kénytelen feleségül menni Randall Braesfordhoz, a jó kiállású, ám törvénytelen származású lovaghoz.
A menyegzőt követően a férfi olyan szenvedéllyel ismerteti meg Isabelt, amelyről a lány még csak nem is álmodott korábban, és az is kiderül, hogy a nemesi vérnél a nemes szív előrébb való.
Cselszövésekben és összeesküvésben nincs hiány, s miközben Rand a… (tovább)
Őfelsége kegyelméből (A három grácia 1.) 88 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2011
A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

Első olvasásom a szerzőtől, igazából egy kihívás miatt kezdtem el olvasni, de kifejezetten jó kis középkori romantikus. A történet közvetlenül az ún 'Rózsák háborúja' végén játszódik, VII. Henrik uralkodásának kezdetén. Van itt ármány és cselszövés bőven, akár egy királydrámában, miközben a történet közeppontjában a szép Isabel és a vitéz Rand házassága áll. A lány, mint gazdag örökösnő, a király parancsára kénytelen férjhez menni és ahogy egy ilyen történetnél megszokhattuk, szépen beleszeret a férjébe. A történetvezetés és a stílus kicsit Heather Graham középkori romantikusaihoz hasonlít, de szerintem igényesebben ír, kedvelhetőbb szereplőkkel és nem viszi túlzásba az erotikát.
A két következő rész is érdekel, Isobel húgainak története.

Nem pontosan tudom eldönteni, hogy történelmi romantikus regény, középkori krimi vagy trubadúrtörténet. Furcsa keveréke mindegyik stílusnak, és meglehetősen rövid ahhoz, hogy bármelyik is igazán kibontakozzon. A regény bepillantást enged VII. Henrik udvarába, és korhűnek is tűnik (mondom ezt laikusként). Nagyon sok részletet megismerhetünk a királyi udvar mindennapjaiból, és a király személye körüli eseményekből. Ugyanakkor romantikus történet is ( a férfi főszereplő meglepő módon sokkal romantikusabb mint a nő) keverve némi misztikummal (átok) és több elég valós bűnügyi szállal. Gyorsan olvasható, érdekes, de nem feltétlenül maradandó, ahhoz kellett volna valami több, valami erőteljesebb.

Na ez kellett most, a sok krimi és vér után :) Jó kis romantikus, habkönnyű regény jó sok erotikával és szerelemmel. Nem véletlenül szoktam úgy olvasni, hogy pár kemény könyv után egy jó kis vidám, vagy romantikus könyv, hogy kicsit lenyugodjak :) Ez a könyv pont erre jó. Jó kis történet, néhol ugyan kicsit unalmas, sok leírással, de sok történelemmel is, amit nagyon szeretek. A szereplőket nagyon bírtam, Isabel és Randall a kedvenceim, remélem, hogy a többi nővér is sorra kerül a további részekben.

Jennifer Blake írónő örök kedvenc. Imádom a stílusát, a könyveit, a cselekmény leírásait, és nem utolsó sorban a karakter felépítéseit. Az ő könyvei nálam kötelező elem a polcokon. Magával ragad az, amit ő képvisel, amit egyediségével beletesz a történeteibe. Ezzel a könyvvel sincs másképp, bár ez egy rész csak a sorozatból, egyértelmű, hogy a többit is el fogom olvasni. Nagyon sajnálom, hogy van olyan sorozata az írónőnek, mint pl.: a Louisiana Gentlemen széria, ami nem jelent még meg (sajnos) magyarul.

Jó pár éve már annak,hogy olvastam ezt a könyvet,még a nagy történelmi romantikus korszakomban,de a mai napig egy kellemes emlékként maradt meg bennem ez a történet.Jó volt kicsit újra feleleveníteni,és ismét elmerülni a 15.századi Anglia történetében,amit az előkelő származású Isabel ,valamint a király kedvelt lovagjának Randall Braesford-nak a szereplésével ismerhetünk meg.Élvezet volt olvasni,még úgy is,hogy a cselekmény számomra nem tartogatott újdonságot,és bár messze nem hibátlan könyv,tökéletes kikapcsolódás volt tanulás mellett. Nem utolsó sorban pedig sokkal izgalmasabb is. :D

A három grácia 1
Huh, ez nagyon jó volt, szétizgultam magam rajta. Pörögtek az események, teljesen beszippantott, alig aludtam, nem tudtam letenni.
A Graydon lányok jól kitalálták ezt az átok históriát, a 15. században nem volt nehéz elhitetni a babonás népekkel, főleg, hogy aki ellenkezőleg cselekedett, különös balesetek áldozatává vált.
Viszont szerencsére nem érhette semmi baj, azt a lovagot, aki szerelemmel, szenvedéllyel közeledett Isabel-hez, ami még viszonzásra is talált.
Igazán izgalmas, kalandos, szerelmes történet volt fülledt erotikával fűszerezve.
Nem véletlen, hogy J. Blake a történelmi romantika egyik koronázatlan királynője.

Tetszett, bár voltak részek, ahol kicsit gyorsabban pereghettek volna az események. Szeretem az írónő könyveit, szinte látom magam előtt a történelmi kort, amikor a regény játszódik. Isabel szimpatikus volt, szellemes és ötletes. Illik hozzá Rand. Örültem neki, hogy spoiler.

A lányok gyerekként megtanulják apjuk által, hogy a házasságban a férj úgy bánik a feleségével ahogy akar, és ha kegyetlen, veri, bántalmazza sem tehet semmit. édesanyjuk halál követően összefognak, és pár vőlegényhalál után kitalálják az átkot. A pletykát ismerjük, akkor sem működött másként, és pár elejetett mondat a megfelelő helyen és mindenki megismerkedett az átok lényegével: akik szerelem nélkül próbálják házassággal magukhoz láncolni a Graydon hölgyeket, hamarosan életüket vesztik.
A királyi parancsa, a mostoha báty tettlegessége elég is, hogy a legidősebb nővért házasságba kényszerítsék.
Itt jönnek a váratlan fordulatok, gyilkosság, cselszövés, árulás és persze a szerelem, ami mindent legyőzz.
Isobel megismeri elsőként a szenvedélyt, és utána szerelmet, azt hogy a házasság lehet más, mint a szülei volt. Bátor cselekedeteivel megmenti férjét, és még jó pár életet.

Nekem tetszett ez a könyv. Szeretem a régi korban játszódó történeteket. Bár bevallom volt néhány alkalom, mikor kissé vontatottnak éreztem és szerettem volna, ha felpörögne, de szerencsére nem volt akkora hátrány, ami miatt ne tetszett volna.
Kíváncsi lettem a másik két testvér történetére is.

Egy macska leselkedett az istállóajtóból, és a
madarak felrepültek, akár a szélvihar felkapta levelek. Egyikük magasabbra
repült, mint a többiek, egy pillanatig Rand arca előtt lebegett, aztán leszállt előtte
az ablakpárkányra.
![]() | A három grácia sorozat · Összehasonlítás |