Őfelsége ​kegyelméből (A három grácia 1.) 83 csillagozás

Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

Isabel, ​Cate és Marguerite, a három nővér mostohaapjuk példáján már fiatalon megtapasztalja, hogy a XV. századi Angliában a férfiak kegyetlenül bánnak a feleségükkel, ezért elhatározzák, hogy soha nem mennek férjhez. Isabel, a legidősebb grácia elterjeszti a Graydon-átok hírét, miszerint akik szerelem nélkül próbálják házassággal magukhoz láncolni a Graydon hölgyeket, hamarosan életüket vesztik. Az átok működni látszik, több reménybeli vőlegény távozik a túlvilágra, mielőtt belekóstolhatna a házasélet örömeibe.
A király parancsának azonban nem lehet ellenszegülni, így Isabel minden tiltakozása hiábavaló, kénytelen feleségül menni Randall Braesfordhoz, a jó kiállású, ám törvénytelen származású lovaghoz.
A menyegzőt követően a férfi olyan szenvedéllyel ismerteti meg Isabelt, amelyről a lány még csak nem is álmodott korábban, és az is kiderül, hogy a nemesi vérnél a nemes szív előrébb való.
Cselszövésekben és összeesküvésben nincs hiány, s miközben Rand a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2012
384 oldal · ISBN: 9789636354428 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 1


Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

Nem pontosan tudom eldönteni, hogy történelmi romantikus regény, középkori krimi vagy trubadúrtörténet. Furcsa keveréke mindegyik stílusnak, és meglehetősen rövid ahhoz, hogy bármelyik is igazán kibontakozzon. A regény bepillantást enged VII. Henrik udvarába, és korhűnek is tűnik (mondom ezt laikusként). Nagyon sok részletet megismerhetünk a királyi udvar mindennapjaiból, és a király személye körüli eseményekből. Ugyanakkor romantikus történet is ( a férfi főszereplő meglepő módon sokkal romantikusabb mint a nő) keverve némi misztikummal (átok) és több elég valós bűnügyi szállal. Gyorsan olvasható, érdekes, de nem feltétlenül maradandó, ahhoz kellett volna valami több, valami erőteljesebb.

cicus61 P>!
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

Na ez kellett most, a sok krimi és vér után :) Jó kis romantikus, habkönnyű regény jó sok erotikával és szerelemmel. Nem véletlenül szoktam úgy olvasni, hogy pár kemény könyv után egy jó kis vidám, vagy romantikus könyv, hogy kicsit lenyugodjak :) Ez a könyv pont erre jó. Jó kis történet, néhol ugyan kicsit unalmas, sok leírással, de sok történelemmel is, amit nagyon szeretek. A szereplőket nagyon bírtam, Isabel és Randall a kedvenceim, remélem, hogy a többi nővér is sorra kerül a további részekben.

2 hozzászólás
felícia97>!
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

Jó pár éve már annak,hogy olvastam ezt a könyvet,még a nagy történelmi romantikus korszakomban,de a mai napig egy kellemes emlékként maradt meg bennem ez a történet.Jó volt kicsit újra feleleveníteni,és ismét elmerülni a 15.századi Anglia történetében,amit az előkelő származású Isabel ,valamint a király kedvelt lovagjának Randall Braesford-nak a szereplésével ismerhetünk meg.Élvezet volt olvasni,még úgy is,hogy a cselekmény számomra nem tartogatott újdonságot,és bár messze nem hibátlan könyv,tökéletes kikapcsolódás volt tanulás mellett. Nem utolsó sorban pedig sokkal izgalmasabb is. :D

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

A három grácia 1

Huh, ez nagyon jó volt, szétizgultam magam rajta. Pörögtek az események, teljesen beszippantott, alig aludtam, nem tudtam letenni.
A Graydon lányok jól kitalálták ezt az átok históriát, a 15. században nem volt nehéz elhitetni a babonás népekkel, főleg, hogy aki ellenkezőleg cselekedett, különös balesetek áldozatává vált.
Viszont szerencsére nem érhette semmi baj, azt a lovagot, aki szerelemmel, szenvedéllyel közeledett Isabel-hez, ami még viszonzásra is talált.
Igazán izgalmas, kalandos, szerelmes történet volt fülledt erotikával fűszerezve.
Nem véletlen, hogy J. Blake a történelmi romantika egyik koronázatlan királynője.

Annemary>!
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

Nekem tetszett ez a könyv. Szeretem a régi korban játszódó történeteket. Bár bevallom volt néhány alkalom, mikor kissé vontatottnak éreztem és szerettem volna, ha felpörögne, de szerencsére nem volt akkora hátrány, ami miatt ne tetszett volna.
Kíváncsi lettem a másik két testvér történetére is.

Paulina_Sándorné P>!
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

Tetszett, bár voltak részek, ahol kicsit gyorsabban pereghettek volna az események. Szeretem az írónő könyveit, szinte látom magam előtt a történelmi kort, amikor a regény játszódik. Isabel szimpatikus volt, szellemes és ötletes. Illik hozzá Rand. Örültem neki, hogy spoiler.

Gyöngyöm>!
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

Igazából tetszett. Túl mély nyomot nem fog hagyni bennem,de egy napra kikapcsolt.

Kuri_Szilvia P>!
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

A lányok gyerekként megtanulják apjuk által, hogy a házasságban a férj úgy bánik a feleségével ahogy akar, és ha kegyetlen, veri, bántalmazza sem tehet semmit. édesanyjuk halál követően összefognak, és pár vőlegényhalál után kitalálják az átkot. A pletykát ismerjük, akkor sem működött másként, és pár elejetett mondat a megfelelő helyen és mindenki megismerkedett az átok lényegével: akik szerelem nélkül próbálják házassággal magukhoz láncolni a Graydon hölgyeket, hamarosan életüket vesztik.
A királyi parancsa, a mostoha báty tettlegessége elég is, hogy a legidősebb nővért házasságba kényszerítsék.
Itt jönnek a váratlan fordulatok, gyilkosság, cselszövés, árulás és persze a szerelem, ami mindent legyőzz.
Isobel megismeri elsőként a szenvedélyt, és utána szerelmet, azt hogy a házasság lehet más, mint a szülei volt. Bátor cselekedeteivel megmenti férjét, és még jó pár életet.

xeral>!
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

Jeennifer Blake-ről azt olvastam a könyv fülszövegében, hogy a romantikus múfaj úttöréjének, romantikus regényírás nagyasszonyának nevezik. Tény, hogy igen érzékletesen írta le a szereplők szerelmes pillanatait és szívesen lettem volna Isabel helyében, hogy megtapasztalhassam e férfipéldányt, de szerintem ilyen csak a könyvekben létezik:)
A történetben kis kitekintést nyertünk a korabeli Angliára, tehát történelmi romantikusnak nem nevezném, nem is ez volt a lényege. A lényeg az volt, hogy annyira belemerültem mindig, hogy utazás közben komoly gondokat okozva, fennmaradtam különféle járműveken, amikről le kellett volna szállnom.

Hayako>!
Jennifer Blake: Őfelsége kegyelméből

Mivel szeretem a Philippa Gregory könyveiből készült sorozatokat, így a történetben szereplő személyek, sőt némely események sem voltak ismeretlenek számomra.
Rand, VII. Henrik közeli katonája és barátja, akivel évekig együtt raboskodott, majd segítségével sikerült megszereznie Nagy-Britannia trónját. A történet az ő uralkodása elején játszódik, mikor még felesége, Yorki Erzsébet az első gyermeküket várja. A király hozzákényszeríti Isabelt, a nemesi lányt Randhez (aki egy törvénytelen gyermek). A könyv nagyon jól ábrázolja az akkori politikai viszonyokat és a nők helyzetét. VII. Henrik nem tisztességesen szerezte meg a trónt, az emberek még nem fogadták el őt, ráadásul utódja sincs. Ekkor kap szárnyra a pletyka, hogy francia szeretője gyermeket szült neki, ám a szülést követően a nő és a baba szőrén-szálán eltűnt. Mit ad Isten, éppen Rand az, akinek a király parancsára vigyáznia kellett volna a nőre, így minden szem rá szegeződik, mindenki bűnösnek véli. Ráadásul van három ellensége is, akik mind a Graydon vagyonra és nem mellesleg, a feleségére vágynak.
A cselekmény tehát a rablás köré épül, Blake lassan adagolja az információt és közben kapunk egy-egy erotikus jelenetet. Sajnos sem az írásmód, sem a sztori nem nyűgözött le. Nem izgultam Randért, sem Isabelért – mindketten elég jól feltalálták magukat. Nekem valahogy kevés volt, hogy az írónő mindent a rablás köré épített és azt se értettem, hogy ahhoz képest, hogy Isabelt erős és határozott nőnek állította be, miért omlott már „szinte” egyből főhősünk karjaiba. Nálam ez csak három és fél csillagot ért.


Népszerű idézetek

krisztin1>!

– Szép pár vagyunk, nem igaz? – kérdezte a férfi vontatottan. – Mint két összeillő sírszobor.

krisztin1>!

– Az ember mindennek dacára elgyengülhet, ha a megvesztegetés elég nagy.
– Van, akinek nincs szüksége gazdagságra – közölte Rand magabiztosan.

Queen001 P>!

– Még sosem vette észre, hogy ha túlesünk azon, amitől rettegünk, ritkán olyan rossz, mint amennyire tartottotunk tőle?

44. oldal

Tímea_Kocsis_2>!

Egy macska leselkedett az istállóajtóból, és a
madarak felrepültek, akár a szélvihar felkapta levelek. Egyikük magasabbra
repült, mint a többiek, egy pillanatig Rand arca előtt lebegett, aztán leszállt előtte
az ablakpárkányra.

Kapcsolódó szócikkek: macska
krisztin1>!

– […] Egy feleség férje iránt érzett szerelme, vagy a férjé a felesége iránt, nagy kincs […]


A sorozat következő kötete

A három grácia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Judith McNaught: Álomkirályság
Robin LaFevers: Sötét diadal
Gayle Callen: Bűnös szerelem
Johanna Lindsey: A szívvel ne dacolj!
Marianne Willman: Piros rózsa, fehér rózsa
Anne O'Brien: A szűz özvegy
Iny Lorentz: A várúrnő
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Julie Garwood: A becsület diadala
Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem